iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
@gorang ti si mi najsmesniji tip sto se tice iphone-a cak si i Miodraga presao sa time... Ne znam kako,mozes da se kunes u drop test koji moze da bude namesten, pritom uredjaji su razlicite velicine, mase, kvaliteta i oblika... Zatim ne padaju potpuno isto sto je logicno, ne padaju istom brzinom i jos gomila drugih stvari koja utice na pad, i da li ce se telefon raspasti ili ne... Takodje jel tebi bitno da ti telefon nesto otvori za 0.3 sec ili 0.5 sec wtf valjda ti je bitnije sta ti taj OS pruza... iOS jeste kul i fluidan dok ne krenes da se igras sa sistemom onda i on ume da zapuca, koristio sam iOS tri godine pa znam o cemu govorim, takodje sve korisne aplikacije koje se ticu zezanja sa sistemom su na cydi i ona takodje ume da zezne sistem... Android pruza mnogo vise, iako nije optimizovan potpuno za hardver na kojem radi, sa kastom romovima se to pegla bez problema, i za razliku od iOS-a kada se sa njime igra sistemski postaje dosta stabilniji OS... Uglavnom smesno mi je sto trljas ljudima na nos nesto, a pritom nisi ni probao nesto drugo, a i ako si probao kapiram da je to bilo negde kod operatera ili kod nekoga ko ne ume da podesi svoj telefon...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Bahahahahahaha!!!! Pa blago tebi ako si puk'o tolike pare na uredjaj, a na njemu imas 2-3 aplikacije!gorang napisao:Miškoni, Ne razumem, sto bi tovario 4s? jel to jos jedna od bitnih karakteristika? Fluidnost sa tovarom?

- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Problem je sto 4s nema cime da se natovari...brdo nekih gluposti...s3 mozes natovaris sa preko 100 aplikacija i radice ko blesav
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
- :: iPhone 4s
- :: uskoro iPhone 5
Mozda sam ja najsmesniji sto se tice iPhona, a zamisli koliko ste vi smesni sa tim blenderom i slicnim linkovima i ostalim "argumentima"!lesa0208 napisao:@gorang ti si mi najsmesniji tip sto se tice iphone-a cak si i Miodraga presao sa time... Ne znam kako,mozes da se kunes u drop test koji moze da bude namesten, pritom uredjaji su razlicite velicine, mase, kvaliteta i oblika... Zatim ne padaju potpuno isto sto je logicno, ne padaju istom brzinom i jos gomila drugih stvari koja utice na pad, i da li ce se telefon raspasti ili ne... Takodje jel tebi bitno da ti telefon nesto otvori za 0.3 sec ili 0.5 sec wtf valjda ti je bitnije sta ti taj OS pruza... iOS jeste kul i fluidan dok ne krenes da se igras sa sistemom onda i on ume da zapuca, koristio sam iOS tri godine pa znam o cemu govorim, takodje sve korisne aplikacije koje se ticu zezanja sa sistemom su na cydi i ona takodje ume da zezne sistem...
Evo jos jedan drop test ali sada sa 4s (malo slabijeg kvaliteta nego iPhone5) http://www.youtube.com/watch?v=K7e9ebi41Wc Moji argumenti ipak imaju neku tezinu dok argumenti pojedinih experata nisu ni za decu od 5 godina. Mislim da vecini korisnika nije bitno da li se nesto otvara za 0,3 ili 0,5 sec, medjutim ta razlika dolazi do izrazaja kod zahtevnijih operacija i onda se ta brzina DOOOOBRO oseti.
Sto se tice igranja sa sistemom, kao programer, ja mom telefonu radim sve i svasta, znaci isprobavam i demo i test aplikacije i evo za pola godine mi se jednom zakucao, telefon se sam resetovao i vratio se u prvobitno stanje. Cydia je sad posebna prica.... A s3, jesam probao kod operatera, ni moj 4s nije podesen niti su mu potrebna bilo kakava podesavanja.
psyhound Druze moj, samo zbog tebe sam sad preko iTunes proverio koliko imam aplikacija (tovara u mom telefonu) i taj broj je 193! Do sada ni ja tp nisam znao, rekoh programer sam i onda instaliram sve i svasta.... Eto pa se sad smej, dal' meni ili sebi....
Sto se tice tovara i instaliranih aplikacija u tel, ja ne vidim nikakvu razliku kod mog s4! Ponavljam, imam 193 kojekakve aplikacije! Slovima: stodevedeset i tri. A nekad imam i 20 istovremeno startovanih aplikacija i ne primecujem nikakvo zagusenje.
Znaci, sve sto pricam o 4s pricam iz ugla programera.
-
- Sertifikovani Trol
Mislim da bi trebalo da pocnes da citas sta pises posto sam sebe pokopavas!
Anyway, pogledaj drop testove Motorole RAZR kad si se vec uhvatio te teme. Pa da vidim jos i bilo koji iPhone da radi na dnu kade kao sto to moze RAZR, sa sve onim nezasticenim konektorima.
Sad odoh da citam neku knjigu posto posle ovih tvojih postova i argumenata osecam kako mi mozdane celije izvrsavaju samoubistvo, jedna po jedna!

Anyway, pogledaj drop testove Motorole RAZR kad si se vec uhvatio te teme. Pa da vidim jos i bilo koji iPhone da radi na dnu kade kao sto to moze RAZR, sa sve onim nezasticenim konektorima.
Sad odoh da citam neku knjigu posto posle ovih tvojih postova i argumenata osecam kako mi mozdane celije izvrsavaju samoubistvo, jedna po jedna!
gorang, mene ti drop testovi ne intresuju uopste, ja uredjaje ne biram po tome... Drugo testiras demo i aplikacije to nije igranje sa sistemom, to je igranje sa aplikacijama posto si programer valjda to znas,i ja testiram aplikacije takodje, ali takodje se igram sa sistemom jer mi to dozvoljava. Sto se tice zahtevnijih operacija, Android je se tu dobro pokazao sa svojim multitaskingom i kako sve to radi. Kada pricam o Androidu ja ne govorim samo za S3, jer se svi hvataju za njega ja govorim uopsteno o tom OS-u, imas snimak gde se vrsi poredjenje Android JB na Galaxy Nexusu i iOS 6 ja Iphone 5 snimak se odnosi samo na OS ne na performanse uredjaja, gde Android ubedljivo pobedjuje iOS, u nekim segmentima je iOS bolji ali ni priblizno onome sta pruza Android. Kada kazes Cydia je posebna prica i jeste jer sve sistemske i korisne aplikacije se nalaze na njoj, na appstoru ces da nadjes gomilu igrica i slicni aplikacija koje nisu toliko korisne vise su zanimljive nego korisne... E sada kada kazes ni moj 4s nije podesen niti mu trebaju kakva podesavanja tu si se prevario poenta pametnog telefona nije samo sto je pametan nego ti pruza mogucnost personalizacije po svojoj potrebi, naravno tu personalizaci ni ne mozes ne znam koliko da odradis na iOS-u jer je sistem zatvorenog tipa.
Kazes ima 193 aplikacije instalirane super, ja imam oko 300 aplikacija instaliranih na mome telefonu, isto toliko aktivnih+ plus gomilu modovanih stvari sa moje strane i meni telefon radi sasvim lepo, bez laga, bez pucanja sistema i ostalih stvari a nije iphone.
Uglavnom tebi vise odgovara iOS, meni Android i to je sasvim uredu svako prema svojim potrebama, ali opet ja nisam taj koji trci ovde po forumu smejem se iOS korisnicima i trljam im na nos kako moj s3 ili bilo koji moj Android uredjaj bolji od njihovog Iphonea...
Kazes ima 193 aplikacije instalirane super, ja imam oko 300 aplikacija instaliranih na mome telefonu, isto toliko aktivnih+ plus gomilu modovanih stvari sa moje strane i meni telefon radi sasvim lepo, bez laga, bez pucanja sistema i ostalih stvari a nije iphone.
Uglavnom tebi vise odgovara iOS, meni Android i to je sasvim uredu svako prema svojim potrebama, ali opet ja nisam taj koji trci ovde po forumu smejem se iOS korisnicima i trljam im na nos kako moj s3 ili bilo koji moj Android uredjaj bolji od njihovog Iphonea...
Aj ako nije problem ostavi neki link do toga sta si ti isprogramirao ( vidim za iOS pises programe)? Bas me zanima.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Da me ne shvatite pogresno,procitah dobro foru:
Iphone je jedini pametni telefon koji je pametniji od svog vlasnika
Iphone je jedini pametni telefon koji je pametniji od svog vlasnika

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
CH CH - BURN!!!! Hahahahah, mnogo jaka fora. Cast izuzecima. 

-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59
A u čemu je to Android toliko bolji od iOS - a? Evo i ja pišem programe za iOS, nisam ga jailbreakovao jer mi treba pouzdan sistem za testiranje, a imao sam i Desire HD skoro 2 godine. Šta to konkretno može Android a ne može iOS? Da se stavljaju kuvani romovi? Pa čoveče, ja kad kupim telefon i platim ga 400 - 500 evra, očekujem da on od starta radi kako treba, što sa Desire HD - om baš i nije bio slučaj. Skoro 2 godine sam trpeo to da budem Google - ov beta tester, ali sam onda odlučio da mi treba pouzdan telefon. Dakle, nisam neko ko nije video Android pa da sad pričam gluposti.lesa0208 napisao:Kada pricam o Androidu ja ne govorim samo za S3, jer se svi hvataju za njega ja govorim uopsteno o tom OS-u, imas snimak gde se vrsi poredjenje Android JB na Galaxy Nexusu i iOS 6 ja Iphone 5 snimak se odnosi samo na OS ne na performanse uredjaja, gde Android ubedljivo pobedjuje iOS, u nekim segmentima je iOS bolji ali ni priblizno onome sta pruza Android.
Vrlo često mi se dešavalo da surfujem Netom, i kad browser krene da parsira JavaScript, vrlo često mi baci Force Close i restartuje se. O restartovanju sistema u sred rada neću ni da pričam. Takođe, da ne spominjem i totalno lagovanje kad se krećem kroz ekrane, pa to je užas blagi bio.
A baterija je posebna priča. Iako Desire HD ima poprilično jaku bateriju, skinem ga sa punjača ujutru, uveče je baterija mrtva totalno. iPhone, s druge strane, čak i uz intenzivnije korišćenje izgura dan i po - dva bez problema. Pa se postavlja pitanje šta toliko troši bateriju? Pa, verovatno gomila bloatware - a koja je nakrcana u Androidu.
A to sa kuvanim romovima... Pih, verujem da su sistemi više optimizovani i da je izbačena gomila đubreta, ali nivo stabilnosti je totalno varijabilan - nikad ne znaš kad će da zabode, a zabada itekako. Jednostavno, kad izađe nova verzija Androida, OEM proizvođači skoro uvek odugovlače sa update - om, tako da ljudi koji kuvaju romove ne mogu da pokupe nove drajvere koji su prilagođeni za konkretan model, pa onda moraju da ih uzimaju od drugih, sličnih uređaja pa da krpe sa svake strane. Evo, konkretno, moj Desire HD, izašao Ice Cream Sandwich, ljudima je trebalo, čini mi se, oko 6 meseci, a možda i duže da naprave rom koji je iole stabilan i da sve radi na njemu. U početku nije radilo skoro ništa, a onda je proradio WiFi, pa Bluetooth, pa na kraju kamera, i sve tako redom.
S druge strane, iPhone jednostavno ne crashuje, ne laguje i baterija mu drži mnogo više nego bilo kom Androidu. A zašto? Pa zato što je sistem ubitačno optimizovan za hardver na kome trči, i to ti dozvoljava da mnogo bolje optimizuješ apsolutno sve. Evo, veruj meni kao programeru. A i ne moraš.
Uglavnom, ja sam se bede Androida odavno rešio, i ne pada mi na pamet da se vraćam natrag.
iPhone 4 16GB SIM Free
-
- Redovni učesnik
telep, Vidim da si iz NS a ja sam trenutno u NS, pa ako si raspolozen mozemo se naci negde da popricamo i da ti pokazem sta radim...
Kamiondzija, U cemu je bolji Oo. Prvo ne treba mi itunes da bih prebacio fajlove, drugo imam file explorer, trece dopustami potpunu personalizaciju, cetvrto vise korisnih programa neko za iOS, podrska flesh sadrzaja, os koji ide na vise hardvera pa imam mogucnost izbora, itd to sve priznaju i iOS zaljubljenici kao sto si ti... Mislim da ti je ovo vise nego dovoljno... DHD je imao dobru bateriju pa i ne bas, a pritom pricas iphone 1,5 dan ili 2 dana izgura pa smanji ekran DHD-u na 3.5 inca pa ce ti izgurati toliko... Svi znamo da HTC ima najtezi user interface pa zbog toga telefoni laguju al dobro nije ni bitno... Takodje uzmi jailbreak-uj tvoj iphone poigraj se sa sistemom pa se onda javi i reci kakva je stabilnost i kako radi... To sto je toliko vremena trebalo zajednici da napravi dobar rom je nista jer je na kraju DHD dobio ICS aj ti na iphone 3g ubaci iOS6 eto ti jos jedna prednost....Uglavnom nemoguce vas je nadgovoriti i dokazati neke stvari al dobro ja tu stavljam tacku.
Nema potrebe, mislio sam ako imas nesto (ili tvoj tim) objavljeno na store-u da das link.gorang napisao:telep, Vidim da si iz NS a ja sam trenutno u NS, pa ako si raspolozen mozemo se naci negde da popricamo i da ti pokazem sta radim...
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Kamiondzija, lesa0208 ti je lepo objasnio. Cinjenica je da je ios tecniji i ispeglaniji, ali on radi na 5 - 6 telefona koliko ih vec ima. Android radi na stotinama, ako ne i hiljadama modela priblizno ios-u. Zamisli da proizvodjaci naprave 5 android telefona i ispeglaju sistem za njih? Sta bi onda rekao? Desire HD sam imao prilike da probam i fon nenormalno laguje u odnosu na moj S2, ali to je stari model covece, ne mozes porediti njega sa iPhone 4 koji sam takodje imao prilike da cackam i nije tacno da ios ne laguje nimalo.
Dakle, kastomizacija i otvorenost sistema, podrska, lakoca eksperimentisanja i brzina razvoja su glavne prednosti androida.

Dakle, kastomizacija i otvorenost sistema, podrska, lakoca eksperimentisanja i brzina razvoja su glavne prednosti androida.

-
- Redovni učesnik
Jorda, Ja se uglavnom slazem (bez ono podrska i kastomizacija - reseva cydia...) sa tim prednostima koje si nabrojao, i to je sve.
Telep Vec sam napomenuo da se ios-om bavim 9 meseci i trenutno nemam moju aplikaciju na appStoru, radi se... Jedino ko zeli moze da pogleda na mom telefonu ovo sto je u pripremi. Oni koji su pogledali kazu da je fenomenalno, pa ko zeli mogu da mu pokazem direktno sa telefona, trenutno sam u ns, od sutra sam par dana u bg, pa malo promocije nece biti na odmet a i svaka kritika mi je dobro dosla!
Mislim ti i expert Gusalic ovaj "green" stvarno ste kao neke adzak babe
Telep Vec sam napomenuo da se ios-om bavim 9 meseci i trenutno nemam moju aplikaciju na appStoru, radi se... Jedino ko zeli moze da pogleda na mom telefonu ovo sto je u pripremi. Oni koji su pogledali kazu da je fenomenalno, pa ko zeli mogu da mu pokazem direktno sa telefona, trenutno sam u ns, od sutra sam par dana u bg, pa malo promocije nece biti na odmet a i svaka kritika mi je dobro dosla!

Nisam primetio da se pokopavam, pre bih rekao da je kod tebe u pitanju fatamorgana (imas na wikipediji o tome).psyhound napisao:Mislim da bi trebalo da pocnes da citas sta pises posto sam sebe pokopavas!![]()
Mislim ti i expert Gusalic ovaj "green" stvarno ste kao neke adzak babe

Poslednja izmena od gorang u Ned, 28. Okt 2012. 10:03, izmenjeno 1 put ukupno.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Daj neke ss i dobićeš komentare 

-
- Redovni učesnik
Baraba, Mislis na ScreenShot? Hm, to nije bas preporucljivo da delim po netu jer je UI dizajn aplikacije originalan a aplikacija je u pripremi, pa nadam se da me razumes...

I nisam se ja uhvatio te teme vec vi koji mrzite iPhone i onda postavljate svakakve budalastine ovde. Ja samo argumetima odgovaram na iste.
Aman-zaman covece, ko jos blenda telefon i drzi telefon na dnu kade?psyhound napisao:Anyway, pogledaj drop testove Motorole RAZR kad si se vec uhvatio te teme. Pa da vidim jos i bilo koji iPhone da radi na dnu kade kao sto to moze RAZR, sa sve onim nezasticenim konektorima.

I nisam se ja uhvatio te teme vec vi koji mrzite iPhone i onda postavljate svakakve budalastine ovde. Ja samo argumetima odgovaram na iste.

-
- Sertifikovani Trol
Pa eto, meni je skoro ispao iz dzepa u barustinu i nisam odmah skontao.gorang napisao:...drzi telefon na dnu kade?

Hahahaha! Pa ovaj stvarno nije normalan!gorang napisao: vec vi koji mrzite iPhone i onda postavljate svakakve budalastine ovde.

Ko smo to mi koji mrzimo iPhone? Da li sam JA igde napisao da mrzim iPhone?

I neka mi neko objasni kako se moze mrzeti neki uredjaj ili neki OS? Kako neko moze imati emotivan odnos prema predmetu? To su vec psihicki poremecaji u pitanju.

Ne znam ko ostavlja budalaštine ali ono sa sabiranjem jezgara je jedan od važnijih trenutaka na ovom forumu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59
To je tačno, samo, vidiš, bar na OS X - u, iTunes radi savršeno. I mogu ti reći, mnogo mi je lakše i intuitivnije da sve radim preko iTunes - a, jer sam kod Androida morao da gledam gde šta kopiram, te muzika je u jednom folderu, slike su u nekom desetom, i tako dalje. Dakle, bar meni, mnogo je bolji iTunes pristup. Slažem se da je iTunes na Windowsu druga priča, ali nije toliko strašno kao nekad.lesa0208 napisao:Prvo ne treba mi itunes da bih prebacio fajlove
Imao sam i ja File Explorer, ali sam ga koristio jednom godišnje, otprilike. Ne, uopšte ne preterujem. Prosto ne mogu da zamislim da neko čeprka po fajl sistemu na TELEFONU. Opet, možda nekome to zaista jeste korisno. A imaš i file explorera za iPhone, naravno, kad jailbreakuješ.lesa0208 napisao:drugo imam file explorer
I iPhone možeš poprilično da personalizuješ. Možda ne kao Android, ali je personalizacija itekako moguća, naročito sa jailbreakovanim telefonima. Mada, opet, meni lično, widgeti na Androidu nikad nisu koristili ama uopšte. Stajali su mi na home screenovima tek radi reda. Ovo ozbiljno kažem. Opet, da, to možda neko intenzivno koristi. Šta znam. Mnogo mi se više sviđa koncept iOSa gde je sve logično raspoređeno, a Notification Center je meni sasvim dovoljan. Baš sam zadovoljan što sam se rešio kupusara widgeta. Ali to sam samo ja.lesa0208 napisao:trece dopustami potpunu personalizaciju
Bez uvrede, ali ovo je čista glupost. Činjenica je da za iOS ima daleko više aplikacija nego za Android, a i mnogo više se skidaju/kupuju nego što je to slučaj sa Androidom. Potraži malo po Netu, naći ćeš članke koji razrađuju baš ovo.lesa0208 napisao:cetvrto vise korisnih programa neko za iOS
Ovo mi nikad, ali NIKAD nije trebalo na iOS - u, a ni na Androidu nikad nisam koristio Flash. Da, moguće da nekome baš to treba, i tu je Android u prednosti, ali Bože moj, nisam ni rekao da je iOS u svemu superiorniji od Androida. A druga stvar, ako ti baš treba Flash za iOS, skineš Internet Explorer sa App Store - a, i imaš Flash čak i na iOS - u. Eto. EDIT: Sad videh da su ga iz nekog razloga povukli sa App Store - a. Šteta.lesa0208 napisao:podrska flesh sadrzaja
Upravo u tome i jeste problem, što Android trči i na tosterima, fixnim telefonima, pa još malo i na nečijim čarapama. Pisao sam o tome par stranica unazad, prosto je nemoguće da Android bude stabilniji i brži od iOS - a upravo zbog toga što mora da se prilagođava svakojakom hardveru, dok je kod iOS - a hardver mnogo više unificiran, i samim tim, mnogo bolje i brže radi. Činjenica.lesa0208 napisao:os koji ide na vise hardvera pa imam mogucnost izbora
iPhone 4 16GB SIM Free