iPhone 3G

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
stefankica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 16. Sep 2009. 18:43

Post od stefankica »

..moze li pomoc oko raspoznavanja original Apple IPhone-a zato sto hocu da kupim polovan, a cuo sam i video da ima dosta kopija poput ciphona i kazu da neki cak izgledaju potpuno isto, zato me zanima da li postoji neki poseban znak na telefonu kad ga uzmete u ruke kako bih bio siguran da je original Apple ili mozda neka opcija u softveru.. unapred hvala...

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

stefankica, uključi ga i nema šanse da pogriješiš... Ako ti ne daju da ga uključiš, to je siguran znak da ne treba da ga kupuješ.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

stefankica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stefankica »

..ma ne, provericu ja sve zivo pre nego shto ga kupim, to stoji, nego sam mislio da ima neki poseban nacin kako mogu da ga provalim da je "or". Inace za toliko znam kako izgleda pravi IPhone jer sam ga uzimao na 5-10 min. cisto da vidim sta je i kako je, svrljao po meniju pa znam, ali ako mislish da je to dovoljno, onda ok, hvala.. Mislio sam da je mozda moguce i da mu naprave isti softver, e to bi vec bio problem.. :shock:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

stefankica, nema kineskih kopija koje imaju apple-ov softver. To su sve dumb telefoni ciji softver samo na prvi pogled podseca na Iphone OS. Daklem trazi da ti ga ukljuce i demonstiriraju softver. Ciphone i slicni nemaju WiFi i internih 8/16 GB (umesto toga imaju microSD slot koji Iphone nema). Ako nema WiFi-ja i/ili postoji microSD slot to nije Iphone.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

stefankica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stefankica »

..jedno veliko hvala za sve informacije, nadam se da necu da pogresim ako uzmem, jer koliko sam citao ovde, mnogi ga pljuju, mnogi ga i hvale, ja misli da je prava stvar.. :oops:
pozz

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Najsigurnije od svega: ukljucish fon, ides u Settings, General, About. i tu sve treba da ti pishe. I koja je verzija softvera, i sta ima u njemu, i koji je carrier - ma sve! Ako ovoga nema, vozi misko dalje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Stefankice neces sigurno da se pokajes ako uzmes iPhone(osim ako ne mozes bez testature i ako ti je njegova velicina ok)....iPhone jeste da nije savrsen ali sama cinjenica da svi proizvodjaci izbacuju modele da bi bila konkurencija iPhonu govori nesto o njemu..... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

valdevit
Banned
Pridružio se: Pon, 25. Apr 2005. 09:33

Post od valdevit »

Stoji da nije savršen,al stoji da je i dan danas vrhunski proizvod na polju mobilnih telefona :D
Njegovu nesavršenost,odnosno,ako ti nešto nedostaje ili ti se ne sviđa,možeš lako to da nadoknadiš sa gomilom krekovanih aplikacija koje su ti dostupne...

Stefan9
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 11. Mar 2009. 05:50

Post od Stefan9 »

Pozdrav. Imam problem sa iPhone 3G 16GB. Dobio sam telefon pre nekoliko dana. Radio je lepo par sati i "zabo", (baterija je bila pri kraju). Nakon toga sam ga napunio i bio je ugasen tokom noci.

Sutra dan kad sam ga upalio kad je usledio prvi poziv nisam cuo nista na zvucniku telefona, niti je mene mogao ko da cuje, a kad sam prikljucio slusalice sve je radilo ok. Ne znam gde se nalazi opcija i da li postoji da iskljucim handsfree? (da na pomenem da se ovo nije desavalo pre "zaboda").

Firmware je 3.01. Da li bi mozda neki reinstall resio problem? Ako se to preporucuje moze neki link sa uputstvom.

valdevit
Banned

Post od valdevit »

Zaista čudan problem,al dešava se.Moguće da je neki softverski bag,pošto od kad se pojavio 3.0,ja sam ga stavio odma i posle tog stavljanja telefon se ponašao veoma čudno :angry:

U nekim trenucima je sporo radio,pričao sam ovde o displeju i problemima,a onda sam jedva dočeo 3.1 i stavio njega.

Deluje mi da radi brže,da je stabilniji,da baterija duže traje,da su postojeći problemi nestali,tako da ti toplo prepuručujem da i ti staviš 3.1,a ako ti ni to nereši problem,a nadam se da hoće,onda je vrlo verovatno neki hardverski problem i to je onda baš PROBLEM :(

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Polako sa stavljanjem 3.1 osim ako je SIM free telefon, inache ga neces otkljucati. Jedino da nadjes na netu uputstvo i stavis custom 3.1 firmware sa 4.26 modemom, umesto 5.11 (ne moze da se otkljucha za sada).
Stefan9, to za sluske se desava ponekad, probaj nekoliko puta da zabodes i izvadis sluske i vidi da li ce to da reshi frku. Desi se ponekad da se mali prekidach unutra zaglavi. Nista strasno.
Ako ti ni to ne reshi problem, preporucujem ti da odneses do ljudi iz iSrbija tima, jer ce ti oni najpre pomoci.

valdevit
Banned

Post od valdevit »

Ne znam kako ne može da se otključa,al ajde 8) hoćeš da ti dam skrinove da vidiš da može,a nije sim fri :wink:
Ima na netu koliko hoćeš,samo treba naći,a uputstvo ti ne treba,jer je jednostavnije nego ikad,ako je otključan na 3.0 :wink:
Ako nekom trebaju linkovi,nek se javi :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

valdevit, pa izvini ali sad si lupio pa ostao ziv. Baseband 05.11 ne moze da se otkljucha softverski nikako. Dev-Team radi na tome, ali je problem u ECID SHSH, da se ne zavlachim dalje u ovu materiju. 3.0 i 3.0.1 su otkljuchani i kada se napravi custom firmware preko Pwnage Tool-a onda naravno da sve lepo radi. Bitan je baseband, znachi 5.11 nije otkljuchan,a 4.26 jeste, i on je iskoriscen za custom firmware kojih na netu ima koliko volis.
Postoji mogucnost za one koji su greskom update-ovali telefon na 3.1 i zakljucali ga da ga jailbreak-uju, da instaliraju Fuzzyband iz Cydia-e, i ako imaju srece pa imaju bootloader 5.8 da downgrade-uju baseband.

valdevit
Banned

Post od valdevit »

kakve veze ima da li ti je bb ovaj najnoviji ili prethodni,ti imaš 3.1 verziju i to je to 8) to što je tebi bitno da ti je i bb otključan,meni nije,meni je bitno da sam rešio probleme koje sam imao na 3.0 i sa kojima sam se borio 3 meseca
8)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Koliko sam nasaao na netu izgleda da moze worldwide imei unlock iphone-ova .
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

zna li neko nesto o ovim widgets-ima za iPhone....kako da se nameste ? :D mnogo mi se svidjaju 8) http://www.youtube.com/watch?v=4XTnnkUj ... edded#t=48

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

valdevit, pa ako imas BB 5.11 u neSIM free iPhonetu, onda taj telefon nije vishe telefon, nego Ipod Touch. Jer mrezu vishe nece uhvatiti. Eto, toliko ima veze koji je BB i da li je SIM free ili ne.

valdevit
Banned

Post od valdevit »

imam 3.1 ne sim ajfon i ne bb 5.1 i sve radi kako treba 8)
meni je bitno da su mi otkljonjeni svi postojeći problemi koje sam imao na 3.o,a za bb me baš boli uvo.Čak mi se čini da radi dosta brže od 3.0,al za razliku od drugih slučajeva,baterija mi se brže troši :(

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

E vidis, meni baterija bas duze traje. Inache, znam da te bas zabole za BB, ali radi se o tome da moras da upozoris ljude da ne naprave glupost i update-uju fon tek tako preko iTunesa, jer otkljucavanja jos uvek nema, cak neki prognoziraju da ga nece ni biti. Update na 3.1 moze SAMO preko Custom firmware-a koji se pravi preko Pwnage Tool-a na Mac-u, ili od gomile istih koji su postavljeni na netu.

valdevit
Banned

Post od valdevit »

Mislim da zaista ljudi nisu toliko glupi i da su svestni da ne mogu da apdejtuju softver preko itunes-a,na normalan način,sem ako nemaju sim fri,tako da je ova naša rasprava glupost 8)

Odgovori