iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od Baraba »

Kamiondzija, da si to napisao pre 1god. u vezi aplikacija imalo bi smisla, sada Google Play blizu Apple storea sa 700.000 aplikacija:
http://mashable.com/2012/11/01/google-apps-tie-apple/
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti ... aplikacija

zoreli, i ja isto, 22 strane a niko telefon :lol:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od toda81 »

Cisto sumnjam da ce se pojaviti forumas koji ce imati ovaj tel uskoro. Mozda za par meseci kada mu malo padne cena
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ima vec dosta ljudi u zemlji ovaj uredjaj, ali kao sto sam vec nekoliko puta napisao, nakon podrobnijeg pregledanja, nista posebno... Iskreno, Apple me je razocarao sa ovim potezom. Oh well, zivot ide dalje, a ja odoh na WP8, nadam se da cu imati vise srece. Do sada sam uglavnom sve pogadjao, valjda cu i ovo :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od toda81 »

Siguran sam da ima lnudi koji ga imaju, ali nikako da se neko pojavi ovde ko ga ima ;) Znaci definitivno prelazis na nesto novo. To je lepo, posebno sto su velike sa se da ti bude bas dobro
Note IV N9100 dual

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

toda81, imaju ga ovi sminkeri sto sede po kaficima. ;)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

U te ne sumnjam ;) Ali nam oni nisu znacajni jer ih nema da dodju ovde kod nas da ukrstimo koplja...
Note IV N9100 dual

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ti sto sede po kafanama verovatno ne znaju nista sem slanja poruka i poziva.Imam 5-6 ortaka koji imaju Iphone,dvojica znaju kako se radi JB,ostali koriste samo za pozive i poruke,poneka slika i to je to.Ali na stolu u kaficu Iphone je obavezan.Doduse i ja izvadim svoj telefon na sto,ali ne da bi se videlo sta imam,vec sto ce mi se slomiti ekran u dzepu :lol:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Vec odavno je telefon statusni simbol na zalost. Ja moj nikad ne drzim na stolu kada se u blizini nalazi neki napitak jer ne volim da rizikuje da slucajno zakacim casu i da ga zalijem ili da to slucajno neko drugi uradi
Note IV N9100 dual

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

da ne otvaram novu temu, nema jos uvek neke posebne potrebe -

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=660548

sta mislite o ovome? :wink:

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Mislimo da je Apple definitivno ovim potezom izgubio bitku.Da li bi izasao da Samsung nije najavio cetvorku?Cisto sumnjam,verujem da nije bilo tako 5S bi izasao na jesen sledece godine.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ne znam da li je izgubio rat ali jeste bitku 8)

sta li ce biti odgovor apple-a na nexus 4 i galaxy 4 koji ce u to vreme (sledeceg proleca biti verovatno top modeli, 2GB RAM-a, quad core itd itd...)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Sumnjam u sve to, jeste da je New iPad postao star posle svega par meseci ali nov iPhone im je najbitniji proizvod, mislim da se neće igrati sa ljudima baš tako, mada možda se vode ajde da izmuzemo što više dok možemo.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Samsung ih je jednostavno naterao da budu azurniji,videcemo sta ce biti,ali ce definitivno biti zanimljivo prolece.:)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Koliko je meni poznato, ovo je tacna informacija, i na prolece bi 5s trebalo da ugleda svetlost dana... Ako Apple hitno ne izmeni nesto u svom iOS-u, izgubice bitku sa Androidom, a moguce i Windows Phone sistemom. No kako kazu, nicija nije gorela do zore :D

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Po meni ova njihova odluka ako se ispostavi tačnom i jeste neki logičan potez. Ovako predstavljanje u jesen 5-ice ih je dovelo do toga da je veliki broj korisnika prešlo na Galaxy S3 koji je izašao mjesecima prije i ako ovako nastave uvijek će biti u nekoj vrsti "zaostatka" a ovako kad izađe u približno isto vrijeme kao i Samsungov flagship onda će moći biti konkuretniji. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage napisao:Koliko je meni poznato, ovo je tacna informacija, i na prolece bi 5s trebalo da ugleda svetlost dana... Ako Apple hitno ne izmeni nesto u svom iOS-u, izgubice bitku sa Androidom, a moguce i Windows Phone sistemom. No kako kazu, nicija nije gorela do zore :D
Zar nisu izgubili? Puni oglasi Ip se menjaju za S3 :D Šta bi ti prvi radio sa iP5 bez JB? Prodao i vratio na 4s (što vidim rade na iSrbija) :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, ajde gledaj malo dalje od svog nosa, iliti svoje avlije, ili kako vec da kazem. Moras da imas i globalnu i lokalnu sliku u glavi. U svetskim okvirima, iPhone5 ide kao alva. U domacim ide daleko slabije (nije da ne ide), iz razloga sto nema jos uvek JB za njega, mada je najavljeno da ce uskoro da bude.
Razlog sto na ovim prostirima ogroman procenat korisnika radi JB uredjaja (85-90%) je taj sto im ta radnja omogucava instaliranje krekovanih besplatnih aplikacija. TO svi znaju. Nasuprot tome, na svetskom nivou, JB procenat sada iznosi <6%, a kad se zna da jedva 50% tih sto na svetskom nivou koriste piratske aplikacije, ispada da jedva na 3% JB iUredjaja imamo piratski softver, sto je zanemarljivo malo.
E sad, ako znamo situaciju u nasoj miloj Srbijici, i to pre svega ekonomsku, onda ne treba da cudi podatak da su ljudi pomalo razocarani pojavom iPhone5, iOS6, i izostankom JB za isti! Ponavljam, po svim najavama, ta situacija bi u nekoj blizoj buducnosti mogla da se izmeni. Navodno je untethered spreman, i samo se groznicavo radi na pravljenju alata koji bi ga omogucio dostupnim za siroke narodne mase.
Naravno, mene sve ovo ne interesuje, jer ja odoh iz iOS tabora, jedino je pitanje kada, i za koliko cu da se prodam :P
P.S. Android ne moze da me kupi nikad, imam neke licne averzije :P

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Gledam stanje kod nas, kada budem živeo tamo negde gledaću situaciju za tamo negde :)
Meni je dovoljan tvoj komentar da ideš iz iOS voda, ako je tebe smorio aplle onda jee sve rečeno :wink:

xoxo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 08. Nov 2012. 10:17
:: htc one x
:: iPhone4s

Post od xoxo »

Posle 5 god korišćenja HTC-a, ( TyTn II, legend, desire, one X) nabavio sam i 4s pre par dana i koristim ga uporedo sa oneX.
Brže ucitava iste snimke sa you tube, kvalitet izrade je nevidjen i još par stvari me odusevljava ali je ekran premali za moj ukus i nemogucnost skidanja free aplikacija me izludjuje. Pratio sam uputstva sa raznih foruma ali mi nije uspelo da napravim iTunes nalog. Ne zelim da radim JB. Treba mi samo mogućnost da skinem fb, b92 i u perspektivi google maps najavljene za iPhone (appleove su kriminalno lose, ekipa fonovaca u garaži nekoj bi za 5 dana rada napravilo bolje). Nazalost, to mi ubija želju da 4S koristim kao glavni fon, iako bih zeleo-zbog ekstra izrade.
Btw, nisam video da je zvuk bolji na iPhonu, one X razbija muziku na sluskama....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, pa o tome smo pricali druze. Mene privlaci WP. Za Android sam rekao zilion puta, mogu jos koji put - meni taj sistem secka, koci, laguje, ne radi kako ja zelim. I samim tim me ne interesuje.
iOS sve to resava, ali je postao dosadan, monoton.
WP8 daje mozda najbolje od oba sveta - fluidan je, radi, a nije dosadan i monoton, jedini problem je za sada mala prodornost i mali broj aplikacija, iako su sve glavne aplikacije odavno podrzane. Ne zanima me aplikacija za sve is vasta, zanima me samo ono sto je nadasve korisno. Tu WP zaostaje za ova 2 sistema, ali se nadam da ce to da se prevazidje u nekoj buducnosti, blizoj naravno.

Odgovori