Baraba, ajde gledaj malo dalje od svog nosa, iliti svoje avlije, ili kako vec da kazem. Moras da imas i globalnu i lokalnu sliku u glavi. U svetskim okvirima, iPhone5 ide kao alva. U domacim ide daleko slabije (nije da ne ide), iz razloga sto nema jos uvek JB za njega, mada je najavljeno da ce uskoro da bude.
Razlog sto na ovim prostirima ogroman procenat korisnika radi JB uredjaja (85-90%) je taj sto im ta radnja omogucava instaliranje krekovanih besplatnih aplikacija. TO svi znaju. Nasuprot tome, na svetskom nivou, JB procenat sada iznosi <6%, a kad se zna da jedva 50% tih sto na svetskom nivou koriste piratske aplikacije, ispada da jedva na 3% JB iUredjaja imamo piratski softver, sto je zanemarljivo malo.
E sad, ako znamo situaciju u nasoj miloj Srbijici, i to pre svega ekonomsku, onda ne treba da cudi podatak da su ljudi pomalo razocarani pojavom iPhone5, iOS6, i izostankom JB za isti! Ponavljam, po svim najavama, ta situacija bi u nekoj blizoj buducnosti mogla da se izmeni. Navodno je untethered spreman, i samo se groznicavo radi na pravljenju alata koji bi ga omogucio dostupnim za siroke narodne mase.
Naravno, mene sve ovo ne interesuje, jer ja odoh iz iOS tabora, jedino je pitanje kada, i za koliko cu da se prodam
P.S. Android ne moze da me kupi nikad, imam neke licne averzije