iPhone 6
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: iPhone 6
Evindzer, Slažem se, iPhone 6+ je i meni interesantan jer je fablet a preferiram velike ekrane, "običan" iP6 me ne interesuje, ali za manje para dobijem Note 4 koji je u svemu daleko bolji od iP6+, a za duplo manje para mogu da kupim Note 3 koji je opet aždaja za iP6+ plus.
Nervira me bezobrazuluk Apple sa cenama, jako su skupi, a za taj novac prodaju samo maglu, moj srkazam se aktivirao jer sam danas vodio debatu sa mlađim bratoim od strica u vezi izbora telefona, nestrpljiv je da kupi novi telefon a taj novi će, naravno, biti iP6+. Problem je što on želi iP6 samo zbog brenda, nije pretereno zaluđen za tehniku, telefon koristi za standardne stvari, bilo koji android model od 300 evra će mu savršeno završiti posao, ali on se ne da ubediti. Problem što 99 % ljudi upravo želi taj telefon zbog logoa jabuke i ništa više, kolege koje koriste iP5s imaju par app na njemu i to je to, sms, pozivi, društvene mreže i to sve na malenom i ne preglednom ekranu od 4 inča.
Jednostavno, ne vidim nijednu, ali nijednu prednost iPhone-a u odnosu na bilo koji android od 250+ evra, zašto bih ja kao korisnik androida dao toliki novac za nešto što je po nekoliko stavki inferiornije od trenutnog OS i modela koji koristim!?
Nervira me bezobrazuluk Apple sa cenama, jako su skupi, a za taj novac prodaju samo maglu, moj srkazam se aktivirao jer sam danas vodio debatu sa mlađim bratoim od strica u vezi izbora telefona, nestrpljiv je da kupi novi telefon a taj novi će, naravno, biti iP6+. Problem je što on želi iP6 samo zbog brenda, nije pretereno zaluđen za tehniku, telefon koristi za standardne stvari, bilo koji android model od 300 evra će mu savršeno završiti posao, ali on se ne da ubediti. Problem što 99 % ljudi upravo želi taj telefon zbog logoa jabuke i ništa više, kolege koje koriste iP5s imaju par app na njemu i to je to, sms, pozivi, društvene mreže i to sve na malenom i ne preglednom ekranu od 4 inča.
Jednostavno, ne vidim nijednu, ali nijednu prednost iPhone-a u odnosu na bilo koji android od 250+ evra, zašto bih ja kao korisnik androida dao toliki novac za nešto što je po nekoliko stavki inferiornije od trenutnog OS i modela koji koristim!?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
i ja isto mislim. pisao sam u nekoj drugoj temi o takvim razlozima za kupovinu, cini mi se. po meni su to bezvezni razlozi.
ali, ako brat ima para i moze da priusti 6+, neka mu bude, njegov izbor i njegove pare (ili, pre ce biti, njegovih roditelja
)
ja bih licno birao N4, pa i N3 pre nego iP6+. meni su N3 i N4 izuzetni - istina, najvise mi se svidjaju zbog olovke - a da Epl u cenu ugradjuje i ime brenda, to je svima jasno vec dugo godina, ali to im ocigledno prolazi i donosi ogromnu zaradu.
s druge strane, ne rade to samo oni.
ali, ako brat ima para i moze da priusti 6+, neka mu bude, njegov izbor i njegove pare (ili, pre ce biti, njegovih roditelja

ja bih licno birao N4, pa i N3 pre nego iP6+. meni su N3 i N4 izuzetni - istina, najvise mi se svidjaju zbog olovke - a da Epl u cenu ugradjuje i ime brenda, to je svima jasno vec dugo godina, ali to im ocigledno prolazi i donosi ogromnu zaradu.
s druge strane, ne rade to samo oni.

A zasto ti kao korisnik androida osecas potrebu da pljujes iphone,uzivaj u svom androidu....znemanja napisao:Evindzer, Slažem se, iPhone 6+ je i meni interesantan jer je fablet a preferiram velike ekrane, "običan" iP6 me ne interesuje, ali za manje para dobijem Note 4 koji je u svemu daleko bolji od iP6+, a za duplo manje para mogu da kupim Note 3 koji je opet aždaja za iP6+ plus.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Alsap, ja sam mislim da je to vise bila kritika stava prosecnog kupca Ajfona, pre nego kritika samog brenda. a nisu svi kupci takvi, naravno, postoje brojni casni izuzeci.
ako tako gledamo i S2 ce savrseno zavrsiti bilo kakav posao,ali da neko napise da je note 3 azdaja za ip6+ taj o telefonima zna vrlo malo ili nista ne zna.
- znemanja
- Moderator
Xaxa, komentari apple zaljubljenika su jako interesantni kada treba da brane svoj brend kojem slepo veruju, naravno ne iznoseći nikakve argumente, prosipanje prazne slame, tipično.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ma L520 je azdaja za sve te vase Ajfonove i Notove!
Za 7 puta manje para (ako gledam cenu iP6) odradi 90% stvari koje mogu i ti vasi! Aha! Aj' sad! (ili da kazem "iSad"?) 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
znemanja: vidi, Apple ce uvek i svuda imati svoje verne fanove, bas kao i Android i WP.
Ja mogu po zilioniti put da kazem, i uvek cu reci da mi je trenutno WP najbolji OS na svetu, odmah iza njega ide iOS, dok Android necu ni da razmatram, i da je svako ko uopste uzima u razmatranje kupovinu Android modela zreo za psihijatriju i jedno dobro lečenje...
Mozemo tako da se prepucavamo do besvesti.
Meni je licno jako drago sto Apple konacno dolazi u Srbiju, i sto ce konacno Android ovde da izgubi deo svog kolaca, jer svaki gubitak Androida za mene je dobitak
Salu na stranu, sad cemo konacno da dobijemo malo konkurecncije, koje Google istini za volju, sve ove godine u Srbiji nije ni imao.
Da su cene previsoke, slozicu se sa tobom, ali su cene previsoke i za pojedine Android modele. Uskoro ce trziste da se stabilizuje, i oda ce cene svega malo da opadnu, i imacemo realniju sliku. Na kraju krajeva, svaka roba ima svog kupca i svoju cenu.
I pozdravi puno brata, i prenesi mu da sto se mene tice, cini dobar izbor!
P.S. Lose debatujes kad ga nisi uspeo ubediti za Android... A njega iako pojma nemam ko je, sada jos vise postujem, jer je odbio da podlegne pritiscima!
Ja mogu po zilioniti put da kazem, i uvek cu reci da mi je trenutno WP najbolji OS na svetu, odmah iza njega ide iOS, dok Android necu ni da razmatram, i da je svako ko uopste uzima u razmatranje kupovinu Android modela zreo za psihijatriju i jedno dobro lečenje...
Mozemo tako da se prepucavamo do besvesti.
Meni je licno jako drago sto Apple konacno dolazi u Srbiju, i sto ce konacno Android ovde da izgubi deo svog kolaca, jer svaki gubitak Androida za mene je dobitak

Da su cene previsoke, slozicu se sa tobom, ali su cene previsoke i za pojedine Android modele. Uskoro ce trziste da se stabilizuje, i oda ce cene svega malo da opadnu, i imacemo realniju sliku. Na kraju krajeva, svaka roba ima svog kupca i svoju cenu.
I pozdravi puno brata, i prenesi mu da sto se mene tice, cini dobar izbor!
P.S. Lose debatujes kad ga nisi uspeo ubediti za Android... A njega iako pojma nemam ko je, sada jos vise postujem, jer je odbio da podlegne pritiscima!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
Uh uh.. Unapred: izvinite na malom offu.. Sestri trebao nov telefon.. Ona se nesto ne lozi na telefone, nije joj bitno koji je proizvodjac.. Imala do sada htc one s, ali joj je ispao i pukao u param parcad.. Kaze nece skup telefon.. Ja velim, uzmi nesto na paket.. Odemo u Telenor, gledali 2 i po sata.. SVAKI ali SVAKI android koji smo cackali koji je jeftiniji (a da nije nexus 4 ili 5 kojih nije bilo) je teski krs.. Ja to kazem koji sam koristio android jako dugo, programer sam, lozim se na telefone bla bla.. Teski krs...znemanja napisao: Jednostavno, ne vidim nijednu, ali nijednu prednost iPhone-a u odnosu na bilo koji android od 250+ evra, zašto bih ja kao korisnik androida dao toliki novac za nešto što je po nekoliko stavki inferiornije od trenutnog OS i modela koji koristim!?
Na kraju balade, (prepare for miodrage), kad sam video Lumia 735 za 6000 din na paket od 2000, uzela ga je odmah.. Svideo joj se i wp jer je i ona malo opaljena, pa voli da menja princip zivota, pa i glupi os..
Dakle, na kraju balade, android koji nije nexus je tesko smece..
Ja cekam odogovor od telenora za popust na pretplatu +ip6.. Videcemo
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
Treba biti realan. Iphone jeste dobar telefon, svakako nije za potcenjivanje, iako ima mnogo nedostataka i u mnogim stvarima je lošiji od konkurencije, u nekim stvarima je bolji. Meni ne odgovara ios, realno nema one mogućnosti koje meni trebaju, ali to ne znači da nekome neće biti sasvim odgovarajući. To je jedna široka priča i nije za ovu temu.
Problem sa njim je gotovo religijsko obožavanje od strane fanova i tvrdnja kako je savršen, najbolji, nema mane itd. Pritom se ne radi o klincima, već o zrelim ljudima, čak i neke javne ličnosti su zakleti Apple fanatici.
I ovo sa redom ispred poslovnica, mene bi bilo strašno sramota da se pojavim tamo, po meni je to vrhunac snobizma. Izgleda da će biti velikih redova bez obzira na zimu. Pitam se kad smo počeli da ličimo na glupe Amere? Javna pohvala svojom ludošću.
Problem sa njim je gotovo religijsko obožavanje od strane fanova i tvrdnja kako je savršen, najbolji, nema mane itd. Pritom se ne radi o klincima, već o zrelim ljudima, čak i neke javne ličnosti su zakleti Apple fanatici.
I ovo sa redom ispred poslovnica, mene bi bilo strašno sramota da se pojavim tamo, po meni je to vrhunac snobizma. Izgleda da će biti velikih redova bez obzira na zimu. Pitam se kad smo počeli da ličimo na glupe Amere? Javna pohvala svojom ludošću.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Jako objektivno, mora da primetim.Layne_Staley napisao:Dakle, na kraju balade, android koji nije nexus je tesko smece..
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
@Lobachewsky izvini, htedoh da kazem jeftin android koji nije nexus.. Kucao sam sa telefona brzo, prevideh 

There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Ma ovde sve puca od objektivnih postova, koji god da pročitaš.Lobachewsky napisao:...Jako objektivno, mora da primetim.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Zašto ljude koje ne zanima ovaj model (iz nekog razloga ne planiraju da kupe pomenuti), moraju da pljuju po istom?
Zašto ne uživaju u svom uređaju? Da li njihov uređaj bolje radi ako se ovde "rasterete" ?
Zašto ne uživaju u svom uređaju? Da li njihov uređaj bolje radi ako se ovde "rasterete" ?
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
Cekaj, jel sam se ispravio ? Zasto opet moras da bodes i da prozivas ?1808 napisao: Ma ovde sve puca od objektivnih postova, koji god da pročitaš.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Zašto misliš da se moj komentar odnosi na tvoj post, kad pišem u množini? Treba li da nabrajam čiji su sve postovi totalno neobjektivni, kao da je to teško shvatiti?Layne_Staley napisao:Cekaj, jel sam se ispravio ? Zasto opet moras da bodes i da prozivas ?
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Mislio je na @iLuka i mene 

- znemanja
- Moderator
@Miodrage, slažem se sa tobom oko jedne stvari, a to je da je pozitivno što je iPhone došao na srpsko tržište, konkurencija može da bude samo dobra stvar za krajnje korisnike. Međutim, cena je bezobrazno visoka za uređaj koji je inferiorniji od konkurencije, smeta mi toliko primitivno obožavanje tog brenda bez ikakvog argumentovanog razloga, smeta mi što, recimo moj mlađi brat želi iPhone samo zbog logoa jabuke i zbog statusa koji mu isti daje u društvu, nervira me što nijedan apple zaljubljenik ne iznese konkretan razlog zašto je iPhone bolji.
Osoba sam koja dela isključivo na osnovu konkretnih činjenica, šta je to što iPhone može da mi pruži, a Android u sličnom cenovnom rangu ne može?
Osoba sam koja dela isključivo na osnovu konkretnih činjenica, šta je to što iPhone može da mi pruži, a Android u sličnom cenovnom rangu ne može?
Hmm, programer, a tako plitko objašnjenje, to je isto kao kada bih ja rekao BMW je smeće, a Mercedes je savršenstvo, zbog čega je smeće, navedi mi konkretan razlog?Layne_Staley napisao:
Uh uh.. Unapred: izvinite na malom offu.. Sestri trebao nov telefon.. Ona se nesto ne lozi na telefone, nije joj bitno koji je proizvodjac.. Imala do sada htc one s, ali joj je ispao i pukao u param parcad.. Kaze nece skup telefon.. Ja velim, uzmi nesto na paket.. Odemo u Telenor, gledali 2 i po sata.. SVAKI ali SVAKI android koji smo cackali koji je jeftiniji (a da nije nexus 4 ili 5 kojih nije bilo) je teski krs.. Ja to kazem koji sam koristio android jako dugo, programer sam, lozim se na telefone bla bla.. Teski krs...
Na kraju balade, (prepare for miodrage), kad sam video Lumia 735 za 6000 din na paket od 2000, uzela ga je odmah.. Svideo joj se i wp jer je i ona malo opaljena, pa voli da menja princip zivota, pa i glupi os..
Dakle, na kraju balade, android koji nije nexus je tesko smece..
Ja cekam odogovor od telenora za popust na pretplatu +ip6.. Videcemo
- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Olako se daju etikete,a to primecijem u mnogim temama.Koriste se jake reci,po obicaju ekstremi - ili je fantasticno(retko,mozda par telefona u ovom momentu) ili je krs(vecina telefona).Nijanse ne postoje,o objektivnosti da ne govorimo.Nesumnjivo ima pametnih ljudi ovde,i ja ovo pisem zbog svih onih koji citaju vase komentare i na osnovu njih,cesto odabiraju telefon.Bilo bi dobro da pocnete realno pricati,pisati,paziti na reci koje se koriste.Budite pametni i u komentaru,a ne navijaci.Znaci prevedeno u fudbal -ako navijam za Zvezdu i izgubi utakmicu jer je losija,napisacu da je izgubila od boljeg tima,a ne lupetati navijacki da je sudija pokrao,da je primila gol iz ofsajda,...Lepi ste,mladi,pametni - budite i takvi u komentarima
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici