iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
servent
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Jan 2013. 15:33
:: Iphone 6

Re: iPhone 5S

Post od servent »

iLuka kao sto su vec spomenuli itunes instalira drajvere. ima jos jedan program koji to radi i jako je dobar a zove se MOBOROBO.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Da ok, samo sto meni komp uopste ne vidi telefone. :(

servent
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od servent »

iLuka probaj ipak MOBOROBO jer imas i varijantu da ga spojis preko WiFi. NA store-u samo skini pre toga moborobo deamon...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ne razumem... spojio sam telefon, (ovaj drugi program se zove MoboDeamon ali ga ja nemam na store-u), i moborobo ga je odmah prepoznao... ispisao je apple iOS, sve normalno...

zasto onda komp ne prijavljuje telefon kada je spojen na isti USB samo bez moborobo-a?!

servent
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od servent »

verovatno bi friska reinstalacija resila problem ali sa moborobo mozes sve raditi sa telefonom pa je sve jedno.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Cega friska reinstalacija? Win7? Jer sve sam drugo vec radio po dva tri puta... :(

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Post od NijeZauzetoIme »

Ljudi, u inostranstvu sam na sljaci, i imam opciju da nadjen 5s kupim za 100€. Ispalo nekom britancu, nasao lik, i nudi mi da uzmem. Fon je zakljucan onim 4 cifre pasvordom i izvadjena je sim kartica. Nisam nesto puno zagledao, veceras cu, al deluje da nema fizickih ostecenja. Nemam nikakvih iskustava sa iphonom, pa pitam sta da radim, mogu da ga prodam kasnije, zadrzim, procitao sam samo do sad kako uraditi reset, home + power dugme. Kakva uopste procedura tu treba da se radi da ga osposobim za koriscenje kod nas i kasniju eventualnu prodaju?
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Procedura je - bezi od tudje nesrece :) sta ce ti nesto tudje, izgubljeno...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

NijeZauzetoIme, šta misliš što je 100e? On je dobar čovek i ne voli pare? Find my Iphone :wink:
iLuka, ti još to nisi rešio? Auuu, a kukao si na sony, on je loš, on ništa ne valja i android :lol:
Desni klik na Computer, Manage (sačekaj koji sekund da učita), klikni na Device Manager. Vidi da li ti je sve instalirano tu, ili negde imaš "?" da ti stoji tj. da nije instalirano. Kreni redom.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

sve uradjeno, probano, sve radi... pored jednog bluetootha periphel-a stoji ''?''... jedino to da ima veze?!

skoro mi je trazio da turn on neki microsoft security centar i to nisam mogao zbog nekog unable nesto... ne znam kakve veze ima to sa USB i uopste povezivanjem telefona...

NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Post od NijeZauzetoIme »

Ovde tako funkcionise sa tim nadjenim telefonima, sve ide ispod cene i preko ruke. Mozda lik ne zna da ako se dekodira ili sta vec moze lepo da se resi sve. @iLuka druze nemaju svi privilegiju da kupuju telefone za 500€, mnogi sa foruma koriste npr nokiu 5800,(koju i danas postujem, da se neko ne uvredi) a i svedoci smo da u nasoj jadnoj zemlji to je privilegija samo imucnijih.. A ja, koji to nisam, ako bih mogao da se iscimam malo i resim to oko ovog 5s, pa da li ga ostavio sebi ili prodao, zasto sa ne? Mislim da bi se mnogi slozili sa mnom.
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

NijeZauzetoIme, ne pricamo ovde o nekom "moralu"da li je nemoralno ili ne uzeti takav telefon (iskreno, ja bih uzeo, da mi se ponudi prilika, bez ikakvog skrupula), problem je ako je telefon zakljucan na Find My Phone opciju, jer to omogucuje onom ko je pravi vlasnik telefona odmah da te locira (ni po jada i za to), a tebe onemogucava da isti koristis, i NIJE MOGUCE uraditi nikakvo dekodiranje. Sam vlasnik na koga je taj uredjaj registrovan, mora da unchekira tu opciju, i tek onda je moguce ponovo koristiti uredjaj. Znaci, bez sifre prethodnog vlasnika, uredjaj je dobar samo za delove. Ovo sve AKO I SAMO AKO je ova opcija ukljucena. To bez pokusaja da uradis restore ne mozes da znas, jer te u tome sprecavaju 4 cifre. Na netu ima nacina kako zaobici 4 cifre, na pojedinim verzijama softvera, sve zavisi koja je u tom telefonu (ne mozes saznati bez da udjes u meni - sto ce reci trebaju ti 4 cifre)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sergius
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 12. Jan 2014. 23:31
:: iPhone 6

Post od sergius »

Da li neko zna da li je moguce preko cydie ubaciti blutut sa kojim se mogu slati klipovi,slike i td...?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pisao sam ja o tome u temi iphone 4... vise puta sam ubacivao airblue sharing i nekad je radio a nekad ne. cak se i sam aparat blokirao ponekad dok nisam izbacio to cudo iz telefona...
to je bilo pre 2 godine tako da nisam siguran kakvo je stanje sada... :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

^ plaćena verzija pomenutog tweak radi odlično, narodna ne :)

servent
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od servent »

Kod drugara radi (no jb iphone) kod mene ne (jb iphone)

http://www.cydevice.com/Thread-Cracked- ... ing-1-3-67

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

kako radi nesto sa cydia-e ako nije JB telefon?

ne znam, ja sam probao JB na svakom telefonu koji sam imao do sada, a evo sa ovim 5s sam imao sve od 3gs pa na vamo, i nije mi to potrebno... vise mi je pravilo problem nego sto mi je nesto stvarno trebalo.
kod iphone-a je sve tako uprosceno da je sve na dohvat ruke... i sve radi besprekorno, sto se tice mojih potreba i ukusa... ovaj 5s 99% necu JB...

servent
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od servent »

Upravo sam ga pitao i rece mi covek da me zajebavao i daije ni JB-ovao iphone!!! Ubicu ga. :(

Sto bi rekao moj komsija... AKO SU LAGALI MENE I JA LAZEM VAS!

Sto se tice JB-a ja bez VirtualHome, Springtomize 3 i CCQuick Pro ne mogu da zivim. Probao sam ne kazem ali ne vredi.

sergius
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 12. Jan 2014. 23:31
:: iPhone 6

Post od sergius »

Zna li neko da li je pametno menjati 5s za samsung s5?
Imam ponudu od jednog drugara menjao bi se,a samsung je nov sa dve godine garancije uzet u mts-u.
Bas sam u dilemi... :? :unsure:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Zašto isto pitanje u dve teme? Odgovorio sam ti.

Odgovori