iPhone 3G

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmmm,. ovo za slusanje mjuze mi ne ide bas u glavu. Sto se zvuka zvona tiche, odes na recimo www.zedge.net i odatle skidas pesme (sve je ogranicheno na 30 sec), te samo posle ubacis u iTunes i to ce da radi. Elem, imas i opciju da sam napravis uz recimo iRinger program, ili neki slichan, pa da sam ubacis u telefon.
Ne znam sta bi moglo da prekida pozive i mjuzu, ali mi smrdi na kontakt u zici... proveri sa drugim nekim sluskama...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

iPhone 3G Speed Test: iOS 4.0 versus iOS 4.1
Adam Dachis napisao:iOS 4.0 was so slow on our 3G, we promptly downgraded after updating. Earlier this week, Apple announced, among other things, that iOS 4.1 fixed performance on the iPhone 3G. We put their claim to the test.

In the video above, the iPhone 3G battles itself in an epic speed test to find out if Apple's claims are true: Is iOS 4.1 faster than 4.0, or is it just a wash?

Music by Julian Wass

Note: This is far from a scientific examination of both versions of iOS 4. We only had one iPhone 3G to work with and couldn't run through the trials at the exact same time. As a result, some of the actions are not perfect, but they nonetheless demonstrate some performance differences between iOS 4.0 and iOS 4.1.

Double note: To clarify, iOS 4.1 isn't yet available through iTunes; what you see, however, is the final 4.1 release running on our iPhone 3G.

The video demonstrates the results, but here they are in all their glory:

* Maps: iOS 4.1 Wins (By a Lot)
* Photos: iOS 4.1 Wins (Just Barely)
* Safari: iOS 4.1 Wins (Just Barely)

While the speed advantages ranged from marginal to significant, iOS 4.1 clearly outperformed iOS 4.0. It's still significantly slower performance than you'll get from a 3GS or iPhone 4, and we're still not sure it's a big enough improvement that 3G owners will want to ditch iOS 3. The most obvious difference was UI responsiveness. The UI didn't get stuck nearly as much on an interface element or when trying to enter text. If you are set on using iOS 4, the upgrade is worthwhile for that alone.
Video @ Youtube
Slika
Izvor: Lifehacker

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Drugari,molio bih vas za pomoć/savet/konsultaciju :) :) :)

Naime,devojka je dobila Iphone 3G,i sad... :) :) :) Polako se upoznajem sa tom zverinom ( zakleti sam Nokia fan :) :) ) pa bi mi dobrodošla mala vaša pomoć.

Imamo mali problem sa gorepomenutim modelom,naime baterija joj traje u proseku 22h... Nije zahtevan korisnik,tj tf joj služi samo za razgovore i poruke... Npr,uveče oko 22h sam ga skinuo sa punjača,ujutru je već bio "pojeo" 24% baterije,a nije ni pipnut posle skidanja sa punjača. Sada,meni miriše da ili je baterija "riknula" ili je troši neka aplikacija u pozadini... Nema instalirane nikakve specijalne aplikacije,neke najosnovnije...

Da li znate kako se zove neka aplikacija sa kojom bih mogao da vidim aktivne procese u pozadini?

Možda bih čak se usudio da uradim reset tf,ali ne znam da li bih mu tada poništio Jailbrake?

Help... :) :) :)

P.S. Zaboravih da pomenem,pored oznake mreže stalno joj stoji slovo E... Jel to označava da je konstantno nakačena na net? Jel postoji način kako da ugasim to E,pošto nigde nisam našao tu opciju... WiFi retko koristi,3G je isključen...

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Dec 2007. 22:46

Post od Hertzog »

"E" ti stoji kada iskljucis 3G mrezu(koji dodatno trosi bateriju) tako da je bolje da je E :)

Moguce da je riknula baterija ali ne mora da znaci... Ja sam svoj 3Gs otkljucao sa Ultrasnow-om i kada je trazio update u Cydia-i na neku noviju verziju ultrasnow-a, baterija se nakon toga poremetila... Isti primer kao kod tebe... Ostavim telefon na nekih 40-ak % baterije i ujtro se probudim, a telefon se ugasio jer je prazan... To se desavalo na 3.1.3 FW, ali kada sam ubacio 4.0.1 koji sada koristim, baterija se vratila u normalu i drzi kao pre...

Kod tebe zavisi koliko je star telefon (ako je polovan), a mozda je neki problem kao kod mene... Najmanji je problem uraditi JB i Unlock, ako je to resenje...

Edit: leko je moguce i da je to normalno stanje baterije, jer se iPhone i ne moze pohvaliti nekom dugotrajnosti iste... Kod mene ako izvuce 1.5 dan odlicno... Inace, punim ga svaku vece... iPhone 4 ima LED osvetljenje pa baterija duze traje jer se manje trosi osvetljenjem
iPhone 4 16GB, MacBook Pro 15", iPad 2 64GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

oscar1980, posto ima uradjen JB, onda idi u Cydia-u i ako nema, instaliraj SBSettings. Njega ces da pokrenes tako sto rpevices preko status bar-a prstom. Mozes pomocu njega da vidis aktivne procese, kao i da ubijes EDGE i ostale konekcije. Ako ti je devojka postpaid, ima da joj ode rachun u nedogled. Rachunaj da iPhone dnevno samo za najosnovnije update-ove potroshi oko 1-1.5 MB. Takodje mozes i loshe parametre da upishesh za APN pa si onda miran.
JA takodje punim iPhone svako vece, i drzim ga celu noc, ali ja sam malo zahtevniji korisnik tako da od 7 kad ga skinem, negde oko 23-00 moram da ga stavim na punjenje. Sta to znachi? Pa to znachi da sam dnevno na WiFi oko 3-4h, da imam oko 20-30 min razgovora i 20-50 SMS-ova. Uz mozda jos 30-60 min mjuze, mozda 1-2h igrica...

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od oscar1980 »

Hvala vam puno na savetima,konsultacijama :) :) Ima službenu karticu,tako da MB nisu problem :) :)

Ima instaliran SBSettings,mada kada "ubijem" EDGE,onda mi nestane i mreža :blinky: Probaću ponovo,možda ovaj put ne nestane mreža...

miodrage,kada ukucam pogrešne parametre za APN,hoće li onda moći da prima MMS-ove?

Hvala vam svima puno....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Da, jer su APN-ovi za GPRS i MMS razliciti. Imas u najnovijem SBSettings samo DATA toggle, pa sa njim iskljuchi data saobracaj. Usput, mogao bi da navedes koje su aplikacije instalirane i koje su ti stalno u procesima, pa da vidimo da nije neka od njih. Recimo ja sam konkretno stavio Cerebro, i za 6 sati mi je posisao celu bateriju.
Pa tje da vidimo.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

oscar1980, postoji nekoliko stvarčica koje treba isključiti da ne bi u pozadini "smarale" sistem. :wink:
Normalno je da SBSettings prilikom gašenja 3G, EDGE, Data ili FakeAPN opcije raskači i mrežu da bi se telefon ponovo prijavio. Možeš da uključiš sve što ti treba od opcija i rasporedi ih kako ti odgovara, odnosno tvojoj devojci. Pod "More" imaš "Set Toggles". Možeš da instaliraš i dodatne stvarčice kao što su AutoLock (isključuje automatsko zaključavanje), Rotation Inhibitor (isključuje rotaciju ekrana), Prevent Sleep (ostavlja uključen WiFi i GPS i kada je telefon zaključan), Data Toggle (sad je već u sklopu SBSettings-a) ili FakeAPN (menja APN u "fake" dok Data Toggle menja IP adresu u 127.0.0.0), itd.

Dalje, postoje aplikacije koje imaju potrebu za internetom u obliku sinhronizacije, osvežavanja, push servisa, itd. Sve treba proveriti u opcijama samih aplikacija i isključiti nepotrebno. Ako recimo potpuno onemogućiš pristup internetu (preko SBSettings-a) a neka aplikacija hoće na net, pokušavaće u nedogled i to će svakako urnisati bateriju. To je mnogo gore nego da je pustiš da odradi svoje i da miruje do narednog termina.

Pod Settings postoji Notifications, najbolje je isključiti to potpuno. Za svaki e-mail nalog treba posebno isključiti Push servis - Settings->Mail, Contacts, Calendars->Fetch New Data->Push - na Off, Fetch - na Manually, pa pod Advanced za svaki nalog posebno prebaciti na Manual. Naravno, podesi kako tebi odgovara ali čisto da znaš da to može da pravi problem.

Dalje, gasiti GPS, WiFi i BT kada se ne koriste, isto važi i za 3G ako se ne koristi net, za sinhronizaciju je dovoljan i EDGE. Ekran na pola osvetljenja ili čak manje, sasvim je ok, može i Auto-Brightness da ostane uključen, poigraj se.

Ja kao i Miodrage baš maltretiram telefon i punim ga svako veče, nekad moram i da ga dopunim u toku popodneva. Šta da se radi, tako bi bilo sa bilo kojim telefonom. :roll:

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od oscar1980 »

Upravo čačkam Iphone i proveravam sve što ste mi napisali :) :)

miodrage,instalirano joj je iFile,MXTube,Cycoder,SMS Counter,Call Counter,iBluetooth,eWiFi,Call clear...i to bi bilo to,tf joj je maltene prazan. Ništa nije stalno u procesima... Čak i kada odem na SBSettings,pored Phone-a,jedino joj stoji Processes da je upaljeno ( mislim kada prstom pređem preko mesta gde stoji datum i vreme,ako sam se dobro izrazio ),sve ostalo je na Off (fake APN,Bluetooth,WiFi).

Miškoni,probaću da skinem taj program AutoLock,pa da vidimo :) :) :) i ostale po tvom savetu. Što se tiče mail naloga,nema ih :) :) a što se tiče WiFi-a,Bluetooth-a to se pali samo po potrebi,a 3G je uvek isključen ( upoznat sam da on "jede" bateriju ),osvetljenje joj je na Auto Brightness...

Može biti da je i baterija dotrajala,jer ipak je to polovan telefon,a nemam predstavu koliko je star...

Mada,evo dok ovo pišem,sada joj je baterija na 59% a skunio sam ga jutros u 6:20 sa punjača... Možda je zadnjih par dana imala više poziva,pa sam se bezveze uspaničio...nisam je pitao...

Nastaviću da ga pratim narednih par dana,pa ako nastavi ovako,častiću ga novom baterijom :) :) :)

Hvala vam puno na pomoći i konsultacijama....

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

oscar1980, pa to je praktično prazan mob. :) Ništa od nabrojanog nema običaj da opterećuje sistem. Starost telefona, odnosno kada je proizveden možeš da vidiš po serijskom broju, nalazi se u About. Treća cifra označava godinu a četvrta i peta nedelju proizvodnje.

Zaboravih da ti navedem par aplikacija zgodnih za praćenje procesa:
System Info - pokazuje zauzeće procesora što je jako bitno jer možeš da imaš gomilu procesa u pozadini a da procesor bleji na 3-4%, ili jedan proces koji kida CPU. Prostim listanjem uglavnom ne znaš koliko koji opterećuje.
System - slično prethodnom samo je drugačije odrađen
Ova dva su čisto informativnog karaktera.
SysInfoPlus - iz ovog možeš da ubijaš procese.

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od oscar1980 »

Zaboravih da dodam-ima jedno 40-ak pesama u njemu i 29 slika... :) :) :) :) Jeste,maltene joj je prazan mob.,ali hoce Iphone pa tacka... Zensko :) :) :)

Po serijskom broju kaze : 849238.... Znaci 2009-e godine,23-e nedelje sto bi bilo negde u Junu mesecu... Pa,dobro,nije bas mator :) :) :)

Ovako je bas u dobrom stanju,skoro da nema tackicu na sebi i sto mi je najbitnije,radi odlicno... Sem sto baterija zeza :) :) :)

Posto je sada vikend,devojka normalno ima manje razgovora,juce ujutru smo skinuli tf sa punjaca,evo baterija je sada na 23%... Verovatno ga i ona maltretira sa razgovorima +mozda je baterija malo popustila sa kapacitetom... Ipak,u njemu se nalazi sluzbena kartica koje je ujedno i privatna...

Miskoni,probacu sa ovim aplikacijama sto si mi preporucio...

Hvala vam puno...

Pozz....

iivana
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Okt 2010. 14:07

Post od iivana »

n3mke@ napisao:Ko reche da nema bluetooth?? ima..... :)
A i sta se bunite??? Bice niza cena sigurno bar za 1/3, a i ima bolje karakteristike..
jel bluetooth radi samo sa iphone na iphone ili moze i preko drugih tel.? kod mene ne iide sa drugih tel. ne mogu poslati nista na iphone, mozes li mi pomoci? xD

Hertzog
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Dec 2007. 22:46

Post od Hertzog »

BT sluzi samo za povezivanje, npr ako igrate igrice pa da se povezu dva telefona i da igrate jedan protiv drugog... Ne mozes slati podatke ni na drugi iPhone, ali imas neke programe koji to omogucavaju (npr BT Mania)... Ali i oni sluze samo da ti omoguce slanje na drugi iPhone
iPhone 4 16GB, MacBook Pro 15", iPad 2 64GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije tacno, treba da ti je telefon JailBreakovan, i iz Cydia-e skini iBlueNova (za verzije softvera ispod 4.x), i sa njim radi sa svim telefonima, provereno, konekcija vrlo stabilna i ne puca.

eldar2604
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 23:28

Post od eldar2604 »

ljudi imam problem sa iphone 3g 8gb...

htio sam da ga resetujem...jer mi je stalno trazio pass od bivseg korisnika...pa sam mislio da cu tako rijesit problem...medjutim...resetovanje je trajalo vise od 3 sata...a zapravo se nista nije desavalo osim jabucice na ekranu...

onda sam pokusao da ga upalim jer nisam znao sta drugo da radim a oduzilo mi se previse to, ali sam naisao na isti problem...jabucica na ekranu i krugic koji se puni...

nakon tog sam nasao na netu da se resetuje pomocu sleep i home dugmica...da se drze u isto vrijeme...i nakon 10sec da se upali usb kabal i da pokusam preko itune-a...onda sam skinuo itune na komp...spojim tel sa kompom i kaze mi da trebam uradit restore prije nego mogu koristit itunes...

kliknem na restore na itune...krene restore i dodje skoro do kraja i pojavi mi se "1013 error" i ne moze nista dalje da se radi...pojavi mi se na tel samo da je prikljucen preko usb-a u itunes...

da li je imao neko iskustva sa ovim i sta da radim?

p.s. prvi put se susrecem sa iphone-om...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

eldar2604, evo ovako: prvo treba da skines sa neta iphone firmware file 3.1.2 a zatim program blackra1n (www.blackra1n.com) Nadalje preko iTunes, restorujes svoj telefon na taj firmware tako sto ces u iTunes da drzis SHIFT pa kliknes restore, kad te pita odakle, upravis ga na ovaj svoj file. Onda nakon toga, kad sve zavrsis, kliknes blackra1n i "Make it Rain". Nakon toga iz blackraina na telefonu instaliras cydia-u i blacksn0w ili ultrasn0w.
Elem, treba da znas da ces ovim postupkom da izgubis sve iz telefona, ali boze moj.

eldar2604
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od eldar2604 »

eh stvari stoje ovako...cekajuci odgovor dva dana...cackao sam po netu u potrazi za rjesenjem problema...medjutim mislim da sam napravio jos veci problem...cackajuci pronasao sam ovo blackra1n...nesto sam pokusavao...uglavnom uspio sam da ga upalim...medjutim telefon se zakljucao...moju karticu nece da prihvati...inace u bih sam...

nakon tog...nadjem na unlockr stranici kako da se otkljuca iphone...prije tog je trebalo da se jailbreakuje mob...pokusao sam to...dosao do nekog koraka i zastopalo sve...nisam uspio to da odradim samim tim je propalo i otkljucavanje...

eh sada sam dobio tvoj odgovor...skinem itunes...instaliram ali nema sanse da preko itunes idem na restore...jer mi ne pokazuje nigdje da je spojen s kompom...sve sam zivo pokusao...ponovo instalirao itunes...palim gasim mob...probavam drugi usb prikljucak...ali nema sanse...ne ide nista...

kada upalim sada iphone...pokazuje mi usb i strelicu prema itunes....ocigledno da bi trebao da spojim...ali nece pa nece...

inace skinuo sam ovaj firmware sto si rekao...ali imam problem i sa blackra1n...skinem ga...ali kada kliknem na njega...pise mi da program ne moze da krene jer nekakav ASL.dll mi fali na kompu i kao da probam reinstall program da se rijesi problem...

vjerujem da sam najproblematicniji do sad...al se nadam da ima rjesenje i za ovo...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa jeste, napravio si gomilu budalastina, ali Boze moj, za skoro sve ima leka... Sad posto nece milom, moracemo da primenimo grubu fizicku silu, koja je kako znamo vrhunski izvor autoriteta iz koga su proizasli svi ostali oblici autoriteta.
Sad treba da uradis to da telefon ubacis u tzv. DFU mode. To ces da postignes tako sto ces Home dugme da drzis 10 sec, potom zajedno Home i Power jos 10 sec, i onda pustis Power a Home ne pustas... Najbolje da skines sa wwwih8sn0w.com program sa imenom iREB, i on ce da te uvede u ovo. Nakon toga ce da ti se pokrene iTunes, i onda odradi Shift+restore na 3.1.2 Tek kad si to odradio ide blackra1n.

eldar2604
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od eldar2604 »

taman sam se ponadao da ce nesto da se desi...al nista....ustvari desilo se nesto...skinuo sam ovaj iREB sto si mi rekao...pokrenem...odradim ovo....drzanje tipkica i to i krene nesto da odradjuje...medjutim dodje do pola i stane...pise waiting for iBSS i nece dalje...jel to treba nesto bas dugo da odradi ili nesto nije ok kod mene?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pojma nemam, koliko si cekao? Ponekad treba i dvadesetak minuta iscekati neke stvari.

Odgovori