Dečki, da li postoji način da iPhone šalje/prima stvari preko Bluetootha? Načuo sam da nekako mogu telefoni koji imaju Wi-Fi da preuzimaju sadržaj sa iPhonea. Da li je to istina i ako je kako funkcionira? Postoji li neki program koji omogućuje slanje preko Bluetootha?
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Vincet vec je bilo polemike oko toga u ranijim postovima....Da mogu da se salju fajlovi preko bluetootha i na iPhone i sa iPhona postoji program koji to omogucava...Zadnja verzija tog programa je dosta popravljena pa ne sisa vise bateriju kao ranije i ne koci telefon...
Ljudi a kako nekog iz SAD naterati da uzme 3GS i posalje ga vama za pare??! Mislim zbog onog postpaida koji on mora da placa jos 2 godine?! Posto je bilo price o tome u ranijim postovima, da ce neko da uzme preko nekih ljudi.. Ako neko ima resenje neka ga izloži.
Da sam uspeo nekog da "nateram" ja bih ti objasnio kako, ali pošto su ljudi tamo legalisti i zabole ih da bilo šta muljaju, uključujući i to da već imaju i plaćaju jedan i da samo prijave da su ga izgubili i doplate mojih 200$ i uzmu ga, tako da................ Ako ti (kao i meni) religija ne dozvoljava da daš 500 evra za telefon izgleda da ćeš (kao i ja) čekati da neko od ovih strano/domaćih lopuža počne legalno da ga diluje.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Lobachewsky, auuuuuu....ovo mi je vrhunski bezveze...nisam ovo znao.Pa ja na fonu taj mass storage mode bas cesto koristim....lakse mi tako da prebacujem stvari na njega nego da se zezam sa sinhronizacijom muzike......Eto,taman sam poceo da popustam svoj stav prema JaTelefonu,kad ono....cvrc!
Pa znaš i sam (o tome se od samog početka priča) da su iPodi imali mass storage ali da to što je tako ubačeno nije moglo da se pušta na plejeru dok ne prođe kroz iTunes. E sad iPhone nema mass storage a muzika takođe opet mora da prođe kroz iTunes. Ali postoje nezavisni softveri koji zaobilaze ovo i izgledaju kao TC(ommanderi), trebalo bi čak da ima i plugin koji bi baš u ovu svrhu mogao da posluži (ako sam dobro razumeo, a ima u linku).
* - zapaziti crticu - No installation required and it is fully portable.
Ja moj mass storage koristim kao flesh memoriju da ne bi nosio flesku samnom,uostalom zasto da jedna sprava ne bude maksimalno iskoriscena nego da nosimo vise njih jer iskreno mi je muka kad vidim da neko ima mobb (mislim najvise na PPC il ismart telefone) a sa sobom nosi vise flesh memorija(i to primetio sam da kupuju najvise od 1GB-a ili 2GB-a) i kad pocne da ih vadi i da trazi na kojoj su podaci koji mu trebaju..Znaci da sumiramo ovo kao jos jedan iPhonov nedostatak...Uostalom da nadovezem jos jednu temu a to je univerzalni Punjac za sve telefone koji ce da bude od 2010 i bice nam veoma interesantno a suska se da nece da obuhvati samo mobb telefone....
Stvarno čist bezobrazluk kako Apple blokira tako "svakodnevne" stvari kao što je mass storage. Zar nije čitava poenta tehnologije da se napreduje, a telefona da budu što više all-in-one? A oni sakate osnovnu funkcionalnost... Ali to je sve zbog njihovog stava o copyright-u.
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Pa ljudi povreda Copyright-a je svuda u svetu ozbiljan zlochin. Jedino kod nas se na to gleda kao na normalnu pojavu. Ali se zato kod nas kao na normalnu pojavu gleda i da se neko ko se ne slaze sa tvojim misljenjem isprebija na mrtvo ime. U mnogocemu smo kao nacija dosta izvitopereni. Ne odobravam ni ja Apple-ovu politiku, ali imaju takav stav i finito. Inache moze i iPhone da se upotrebi kao Mass Storage, ima AppStore software za to - odobren od strane Apple-a licno, a ako se ne varam zove se iDisk ili tako nesto. Mana - iPhone se moze povezati sa max 3 autorizovana kompjutera, sto ce reci, ne meres bas svuda da ga turas. Zato je meni i dalje najsigurnije da nosim svoja 2x2GB, a ne zauzimaju mi nikakav prostor.
Taj copyright... Ako nеšto već žele tu da urade nek'seku u korenu a ne da "kidaju listiće" tj.onemogućavaju krajnjem korisniku jednu stvarno "osnovnu funkcionalnost".
Ja isto svojih 4GB na mobu često koristim za "prenos", ma i paradajz sa pijace bih ubacio da oće da primi
Vlada Zem, kako mislis da seku u korenu? Da ubijaju krajnje korisnike koji se ogrese o copyright, da im spale telefone na daljinu... Sta da rade? Usput da osmisle virus koji ce isto to da radi i drugim proizvodjachima i njihovim aparatima?
Ako to rade remote - to je povreda privatnosti, jer nemaju prava nikoga da nadgledaju, a to bi morali da rade. Znachi ovo im je jedina stvar kojom kako tako mogu da odraniche korisnike - manje iskusne, drugi se vec lako snadju. Na kraju, njima je to i najvaznije, da out-of-the-box telefon nema to sto ne sme da ima. E sad, sta ce krajnji korisnik da radi sa svojim aparatom, na to oni ne mogu da uticu, i to je to.
Nisam mislio da proizvodjaci mobilnih treba da "seku", bas suprotno - sta oni kao u ovom slucaju imaju sa tim. Zasto Nokia u svoje plejere ne stavi "only DRM" u cilju "borbe" za copyrights?
Miodrage malo si preterao sa tvojim stavom da smo mi izvitoperena nacija...Uostalom LG-Nokia-Samsung-SE-Motorola.... ni jedan od njih se ne proizvodi u nasoj zemlji pa ipak oni imaju mass storage opciju i jos neke stvari kao naprimer Bluetooth transfer zar mislim da su i njihove zemlje izvitoperene?Zakon samo koristi ako se poboljsavaju odnsoi udrustvu ali isto tako neki zato moze da bude ozbljna prepreka.....Postoje drugi nacini da se resi copyright a ne na takav nacin....Onda su trebali i WiFi da ukinu i trebali su da onemoguce bilo kakvo drugo povezivanje iPhona sa kompom jer tako ubacuju krekovane igre i sta vec jos....Gde im je tu copyright?
dimi89, pa malo si izvukao moje rechi iz kontexta, hteo sam da dam aluziju i na gay paradu i krv koja je trebala da bude prolivena, i ostalo... Mada, dovoljno je da spomenem decka iz Francuske, navijacha Tuluza, koji je u stanju opasnom po zivot samo zato sto je sedeo u Irish Pub-u i nije prichao srpski. E to je izvitoperenost. Ne kazem ja da toga nema svuda, ima i te kako, ali kod nas sad vec ima i previshe. Problem je sto smo mi na to sve oguglali, pa nam je tako krsenje copyright-a kao dobar dan. Da se razumemo, i ja ga krshim i to samo tako. Ali Apple kao proizvodjach ima svoju politiku, i mozemo mi da se bunimo kolko zelimo, oni ce da nastave po svom. kome se svidja, svidja, kome ne, moze da im pljune pod prozor.
"kome se svidja, svidja, kome ne, moze da im pljune pod prozor." Upravo se o tome radi....Sto se tice nereda,tuca i svega ostalog ne znam sta vi ocekujete ljudi ? Koliko BG ima stanovnika ? Pogledajte bilo koj grad sa toliko stanovnika pa cete videti da li se ne desavaju takve stvari,naravno da ne podrzavam nasilje ili bilo kakv nacin anarhije ali to su cinjenice....Malopre je na RTS-u bio gost pametan covek pa je reko da vecina tih stvari se ne bi bas toliko ispoljavale da medii ne prave takve senzacionalne novosti...Svako ko pretuce nekog dobije naslovnu stranu u novinama a neki i na televiziji....Jedan od dokaza je navodni sloga: Pravda za Urosa" samo me interesuje koja to pravda treba da se primeni kad neko gura nekom baklju u usta i kad bi neko zavrsio mrtav da nije imao pistolj...jet to znaci da sad svi trebamo da nosimo pistolje da se branimo??? Jednom primenimo zakon kako treba a oni traze pravdu....mada sa jedne strane su u pravu ako nisu tako primenjivali zakon 10 godina zasto bi i sad....Izvinjava mse za off........
dimi89, nije više "pravda", već "vazelin za Uroša"... ali stvarno dosta ofa, izvinjavam se.
OK, pričamo , moja poenta je samo da proizvođači ne bi trebalo da obraćaju pažnju na te "copyright" stvari (postoje "odgovorna lica" za to, ali je to već "otišlo dođavola") i da svojim korisnicima daju pun "doživljaj". Bezveze je i pričati o tome, za šta je divx prvobitno bio namenjen a šta je postao
Konstatacija sa moje strane da Apple zaista malo preteruje sa copyright stvarima barem za nase uslove i uslove EU( da i EU nije toliko rigorozna) ali ipak Apple je namenjen prvobitno Americkom trzistu tako da kome se ne svidja ne mora da kupi......
P.S.Igrao sam malo igre namenjene za iPhone 3GS i grafika je stvarno nazalost WM telefoni ne mogu da se pohvale time sada a mislim da ce i u buducnosti da ostanu uskraceni..mada dolazi WM7 pa cemo da vidimo sta ce da ispadne......
Da je glupo glupo je. iPod je imao tu opciju a fon nema........ Razumem šta miodrage priča i delim iste vrednosne statove, ali ovde nije to u pitanju. Ako je jedan njihov proizvod imao tu opciju ne vidim zašto delom naslednik ne može da ima (ne kao 3rd app, nego po defaultu), al' dobro preživećemo.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.