iPhone 4S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Nov 2015. 13:43
:: Samsung J5 2016

Re: iPhone 4S

Post od bonanza »

Pff al ste me sada oraspolozili .. lol , ispada da iPhone moras kupovati bar svake druge godine.. btw Azimuth ,jedan lik mi rece za ono sto sam te pitao za aplikaciju i iOS7 .. posto je kompanija prestala da daje podrsku za iOS7 ,lik mi kaze da onda nece raditi ,tj da ce trebati iOS8 + da bi aplikacija radila..
Nije to problem ,nego to sto je aplikacija vezana za iOS ,to mi je bzvz .. ispada da moras kupovati svake aj da kazem 2 godine novi iPhone jer ce izaci unapredjena aplikacija za novi iOS ,a za stari vise nece pruzati podrsku ...sranje.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Pa ono... Izašao je pre 5 godina, malo li je :)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Nema to veze samo sa iP. Isti bi odgovor dobio da si pitao isplati li se kupiti galaxy s2.
Koja aplikacija je konkretno u pitanju? Ja u porodici imam clana koji koristi iP4 na iOS7, pa napisi koja je aplikacija izgubila podrsku za iOS7 pa da je probam skinuti.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Nole , u pitanju je Younow.
Na sajtu im pise da vise ne daju podrsku za iOS7.

Coni pa sta ima veze?

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Cim pogledam javim ti.
Koliko kosta taj 4s, koliko memorije? Jel bas zelis da koristis iP i ima li finansijskog ogranicenja?

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Hvala Nole unapred svakako.
Pa pazi ovako ,trenutno kao sto i vidis ,vec par dana i ovde i na Youtubu i ko zna gde istrazujem ,svakako jos godinu dana necu uzimati fon , posto imam ugovor , tako da tek tada moze biti zanimljivo ,ali volim unapred da znam sta cu i kako cu , ne volim da radim stvari na frku.
Razmisljao sam ja i o Meizu M2 Note ,ali za godinu dana ima jos 15 modela da se okrene tako da mozda ga nece biti u ponudi Telenora ,a i iskreno nisam bas neki fan Androida pogotovo ne od 5.5 inca, ali moram reci da mi se Flyme ma njemu svidja.

Ono sto mene na kraju krajeva zanima u vezi iP iOSa i te Younow aplikacije je to ,dal je sama aplikacija vezana za iOSe.
Znam da mogu imati iOS 9.1 na 4s ,i da bih trenutno mogao imati i Younow ali sta za godinu kusur dana ako izadje iOS 10 i Younow prestane da daje podrsku za sadasnji iOS ,u tom slucaju ne bih vise mogao koristiti aplikaciju ,tj to je ono sto ces probati da proveris.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Ne znam kako to ide kad se ugasi podrska za iOS7 recimo. Vrlo moguce je da se desi da se na nizim verzijama ugasi. Taman i da kupis 4s sa iOS9 nijedna aplikacija ne bi trebala da se tako brzo gasi. Mozda iOS9 prekine podrsku kad izadje recimo iOS11, a u tom slucaju 4s ce biti telefon star 7 godina. Danas telefonska industrija funkcionise da se skoro svaku godinu-dvije mijenja mob jer stalnk izbacuju stvari koje podrzavaji samo noviji modeli.
Kako god, ja bih 4s zaobisao a pogotovo sto jos godinu dana neces mijenjati mob. Ja da kupujem, ne bih isao ispod 5s

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Razumem sta hoces da kazes , ali ako Apple ovako radi sa aplikacijama ili bar pojedinim ,onda, iako bih voleo imati iPhone ,kanda ga necu imati :)

A zamolio bih te ako ipak budes mogao , da bas probas na u 4ku sa iOS 7+ skinuti Younow da vidimo dal ce raditi tj dal ce uopste dozvoliti skidanje ili ce traziti da se telefon updateuje na noviji iOS sto kod 4ke nece moci.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

A jel vec ukinuta podrska za tu aplikaciju? Mozda ako je vec imas instaliranu samo neces moci raditi apdejte, dok ako je nemas onda je neces moci instirati. Pogledam u svakom slucaju

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

iPhone 4S

Post od Azimuth »

Preko itunes skines aplikaciju, poslednju verziju, i kad uradis sinhronizaciju sa telefonom on ce ti sam ponuditi tu verziju koja je kompatibilna sa ios-om na kojem si. Nije to velika filozofija, tako se to radi.
Nego, kazes da si pod ugovornom obavezom jos godinu dana, pretpostavljam da uzimas preko mreze i telefon. Znas da nista ispod 5c nisu ni imali ovi nasi? Ja licno za godinu dana ne bih ni pogledao 4s, osim kao kolekcionaraki primerak. Vec sada je to mator telefon, za godinu dana ce biti verovatno u udzbenicima ili u nekom muzeju.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Nole , tako kaze na sajtu da je ukinuta podrska za aplikaciju na iOS7.
Attention, YouNowers: In the coming days, we will discontinue support for iOS 7 as we roll out our iOS 9 app.

Mada ja ne znam sta se podrazumeva pod "podrska"... kontam da su u pitanju samo updatei za aplikaciju ,a da im je app za iOS9 ,u stvari nova aplikacija.

Compatibility: Requires iOS 8.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch

Azimuth , pa nisam ja bas tolko pametan :) nisam nikad imo iP u zivotu .. ,bilo bi cool ako to tako ide kao sto si ti opisao , elem , znam da nema u ponudi iP4s ,i da ,sve telefone sam preko mreze uzimao ..msm ko zna.. mozda ako bude i dalje u ponudi 5s ,uz manju cenu nego sto je sada ,naravno sto da ne.. ali generalno ako bih sada kupovao ,uzeo bih polovni 4s.. meni ne smeta "starost" telefona ,ja gledam kvalitet.Sto se kaze ..jes da vozim auto star 30g ,ali je BMW :)

Mada kao sto rekoh mene najvise zanima dal je uopste moguce da neku app ne mozes vise da koristis ,samo zato sto ne mozes vise imati dovoljno veliki/noviji , iOS ili pak zato sto app vise nema podrsku.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Bonanza: Da, moguce je.mom matorom je moj stari iPhone4 jos na IOS 5.1.1 i neke app odbijaju da rade.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Miodrage , ali fazon je , ako ja sada skinem app ,cak i na 4s ,on bi radio ,jer app zahteva minimum iOS8 .. a koliko znam 4s ,moze imati i aktuelni iOS 9.1 valjda ..
E sad.. ako posle nekog vremena se pojavi iOS10 ili 11 nebitno , i aplikacija za iOS 10 ili 11 i prestanu da daju podrsku za iOS9 .. dal ce i dalje raditi na telefonu ili vise ne...

Nema sta, Nole jedini moze dati pravi odgovor s obzirom da ima mogucnost da proba da pokrene applikaciju na iOS7+.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ja ti upravo pricam, skini ti sta hoces, ako je to app koja je vezana za net, cim je pokrenes i ona se konektuje na server, trazice ti da skines novu verziju. I dok se ne updatuje, NE RADI!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

dva update/tri godine koriscenja jednog iphone je sasvim dosta... ja sam sad uzeo 6s+ i mogu da ga koristim do 2017/18...malo li je :) cak i svaku ''s'' ili svaku ''cistu'' verziju je rano uzimati ali 'ajde... to je neki optimum...

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Luka ,slazem se ,ali samo za onog koji moze da priusti tako nesto.. msm da budemo realni.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja samo kazem ono sto jeste, nisam pominjao finansije... :)

inace, ako pricamo o finansijama, ispod 250e nikada ne bih uzimao android ili iphone vec samo win10...

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

To sa finansijama je zamka. Ja sam iP4 koristio 4 godine i tada mu je bilo vrijeme za zamjenu. Neko je za te 4 godine promijenio 2-3 telefona i potrosio isto novca k'o i ja:D

Ps veceras ti javim za onu aplikaciju

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Pa dok god je neka plata u drzvavi tolika, koliko bi ti dao za android ,do tada ce meni iPhonovi poput 4s ,biti premija sto se iPhonea tice.
A sto se Win telefona tice ,kada se pogleda kvalitet zahtevnost i cena ,smatram da su bez premca.
Jedina mana su aplikacije ,ali realno to nema veze sa telefonom, nego sa onima koji prave aplikacije.

Hvala No1e hehe :)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Evo probao sada instalirati younow i ne moze:) izbaci poruku da zahtijeva instaliran iOS8.

Odgovori