iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Sauriann, svaki FW ima u sebi odgovarajuci BB. To znachi das je tebi telefon zakljucan na odredjenu mrezu, da mu je ostavljen 1.59 BB (preko custom firmware-a), i da je telefon nakon instaliranja FW-a, jailbreakovan, te otkljucan preko Ultrasn0w aplikacije.
Ok, postupak je sledeci:
odes na http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
Tu nadjes i odavde skines odgovarajuci firmware za svoj telefon.
Sada nadjes redsn0w najnoviji, i preko njega napravis tzv custom FW (imas zilion uputstava na netu).
Kad si napravio taj custom, radis restore na njega. Ovo je ujedno i najvazniji korak, jedino tu ne smes da se zeznes, jer si onda uprskao stvar! u iTunes, Shift+Restore radis na onaj FW koji ispred ima NO_BB (Redsn0w ga tako pravi)
Nakon restore-a iTunes ce da kaze da nemas originalnu karticu te da uredjaj ne moze da se aktivira. Za to te najsavrsenije zabole, jer sada radis JB sa redsn0w koji ce ujedno da uradi HAKTIVACIJU uredjaja. Kada si dobio funkcionalan uredjaj i Cydiu u njemu, videces da ima No Service gore ispisano. E nakon toga cisto reda radi uletis u Settings-General-About i pogledas da li je Modem Firmware ostao isti (ako si sve radio po uputstvima, moralo bi da jeste).
Nakon svega, udjes u Cydiu, kad se ona aktivira kad te pita ko si i sta si stavi User (jer Hacker a pogotovu Developer nisi), i ides na Manage. Tu kliknes na Sources, pa Edit pa Add i dodas repo: http://repo666.ultrasn0w.com - nakon verifikacije, i kad se doda repo, imaces opciju da instaliras Ultrasn0w. Kad ga instaliras, restart telefona, i imaces mrezu. Kraj price.
Ako ti treba bilo kakva pomoc, dodaj me na Skype: miodrage pa kad budem uz komp, mogu da ti pomognem.
Uzdravlje i srecan restore.
P.S. Nemoj da pocinjes nista da radis dok 200% nisi u sve sto radis siguran, iscitaj gomilu tutorijala, pogledaj razne klipove na YouTube, i tek onda se usudi da odradis nesto da ne bi imao skup iPod u rukama.
Ako si iz BG, mogu da ti pripomognem.
Ok, postupak je sledeci:
odes na http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
Tu nadjes i odavde skines odgovarajuci firmware za svoj telefon.
Sada nadjes redsn0w najnoviji, i preko njega napravis tzv custom FW (imas zilion uputstava na netu).
Kad si napravio taj custom, radis restore na njega. Ovo je ujedno i najvazniji korak, jedino tu ne smes da se zeznes, jer si onda uprskao stvar! u iTunes, Shift+Restore radis na onaj FW koji ispred ima NO_BB (Redsn0w ga tako pravi)
Nakon restore-a iTunes ce da kaze da nemas originalnu karticu te da uredjaj ne moze da se aktivira. Za to te najsavrsenije zabole, jer sada radis JB sa redsn0w koji ce ujedno da uradi HAKTIVACIJU uredjaja. Kada si dobio funkcionalan uredjaj i Cydiu u njemu, videces da ima No Service gore ispisano. E nakon toga cisto reda radi uletis u Settings-General-About i pogledas da li je Modem Firmware ostao isti (ako si sve radio po uputstvima, moralo bi da jeste).
Nakon svega, udjes u Cydiu, kad se ona aktivira kad te pita ko si i sta si stavi User (jer Hacker a pogotovu Developer nisi), i ides na Manage. Tu kliknes na Sources, pa Edit pa Add i dodas repo: http://repo666.ultrasn0w.com - nakon verifikacije, i kad se doda repo, imaces opciju da instaliras Ultrasn0w. Kad ga instaliras, restart telefona, i imaces mrezu. Kraj price.
Ako ti treba bilo kakva pomoc, dodaj me na Skype: miodrage pa kad budem uz komp, mogu da ti pomognem.
Uzdravlje i srecan restore.
P.S. Nemoj da pocinjes nista da radis dok 200% nisi u sve sto radis siguran, iscitaj gomilu tutorijala, pogledaj razne klipove na YouTube, i tek onda se usudi da odradis nesto da ne bi imao skup iPod u rukama.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Miodrage, opet ja, da se zanimamo malo dok se ne resi papirologija preko mog burazera za moj iPhone 
Da li je moguce da kada Sauriann recimo odradi custom FW, ja preko njegovog odradjenog custom FW-a dodjem do otkljucanog svog telefona istom metodom koju si vec njemu opisao (pod uslovom da mi on negde okaci ovaj custom FW)?
Da li bi to ikako odradilo posao ili ipak ne?
Hvala na odgovoru.

Da li je moguce da kada Sauriann recimo odradi custom FW, ja preko njegovog odradjenog custom FW-a dodjem do otkljucanog svog telefona istom metodom koju si vec njemu opisao (pod uslovom da mi on negde okaci ovaj custom FW)?
Da li bi to ikako odradilo posao ili ipak ne?
Hvala na odgovoru.
- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
Hvala mnogo, nego ne mogu da postujem na isrbija.net, ne mogu da nađem gde grešim, da li nisam ispoštovao neko pravilo foruma ili predstavljanje i slično...Uglavno skapirao sam da si i na tom forumu pa reko možda znaš. Kao da nemam privilegije ili mi je nalog blokiranmiodrage napisao:

p.s odlično objašnjenje. sve jasno.
odradio sam prvi korak tj kreiranje customa...

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
paja011, nazalost ne mozes...
Sauriann, sad nastavis korake. Sledeci je ukljucis iTunes, kad ti poveze uredjaj, drzeci Shift na tastaturi kliknes na Restore, i kad te pita koji BB zelis obelezis ovaj NO_BB. Ovde jedino ne smes da se zeznes, sve ostalo je posle lako za srediti.
Sauriann, sad nastavis korake. Sledeci je ukljucis iTunes, kad ti poveze uredjaj, drzeci Shift na tastaturi kliknes na Restore, i kad te pita koji BB zelis obelezis ovaj NO_BB. Ovde jedino ne smes da se zeznes, sve ostalo je posle lako za srediti.
Uzeo sam juce iPhone 4, to mi je prvi iUredjaj, ali uzeo sam polovnog i on je bio pun razno raznih aplikacija, sto u meniju, sto onih iz cydije, te iz menija sam obrisao i neke iz cydije, ali ne mogu sve. Uradio sam jailbreake misleci da ce mi sve sve iz telefona izbrisat i da ce biti kao nov, ali nista od toga.
Moze li mi neko od vas pomoci kako sve iz telefona da izbrisem, osim cydije, da bude kao nov ...ili da mi kaze kako se taj postupak hard reseta kod iphone zove, jer vidim da svaki postupak ima neko svoje specificno ime
Moze li mi neko od vas pomoci kako sve iz telefona da izbrisem, osim cydije, da bude kao nov ...ili da mi kaze kako se taj postupak hard reseta kod iphone zove, jer vidim da svaki postupak ima neko svoje specificno ime

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
rudulan, cestitke na novom uredjaju kao prvo.
Kazi koji ti je software version u telefonu, modem firmware, i da li ga koristis uz pomoc Gevey, ili je mozda SIMFree. Ukoliko imas Cydiu, udji u nju, i iscitaj koje sve SHSH imas snimljeno (kad udjes, gore bi trebalo zelenim slovima da pise).
Nakon ovih podataka cu moci vise da ti pomognem, ali bez ovoga ne pocinji nista sam, da ne bi zavrsio u najboljem slucaju sa skupim iPod-om.
Necu da vredjam i potcenjujem nikoga, ali iz Cydie ne brisi nista dok tacno ne znas sta radis, jer mozes da obrises nesto vazno. Nikad se ne zna sta je prethodni vlasnik ostavio i kako.
Sredicemo sve, za dan-dva.
Ako ti je lakse, dodaj me na Skype: miodrage, pa cim budem pri kompu, drage volje cu da ti pomognem.
Kazi koji ti je software version u telefonu, modem firmware, i da li ga koristis uz pomoc Gevey, ili je mozda SIMFree. Ukoliko imas Cydiu, udji u nju, i iscitaj koje sve SHSH imas snimljeno (kad udjes, gore bi trebalo zelenim slovima da pise).
Nakon ovih podataka cu moci vise da ti pomognem, ali bez ovoga ne pocinji nista sam, da ne bi zavrsio u najboljem slucaju sa skupim iPod-om.
Necu da vredjam i potcenjujem nikoga, ali iz Cydie ne brisi nista dok tacno ne znas sta radis, jer mozes da obrises nesto vazno. Nikad se ne zna sta je prethodni vlasnik ostavio i kako.
Sredicemo sve, za dan-dva.
Ako ti je lakse, dodaj me na Skype: miodrage, pa cim budem pri kompu, drage volje cu da ti pomognem.
software mi je 5.0.1, bilo bi jos bolje kad bi uradio update na 5.1. BB mi je 4.10.01. Radi uz pomoc gevey kartice. Shsh: iOS 4.3.5, 5.0.1. To je to sto se tice podataka
Dodao sam te na skype, meni je sve jedno ocemo li preko njega ili ne samo da napravim to sto hocu, tako da ti odabrei skype ili forum
Hvala na pmoci

-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
- :: lumia 625
posle malo vise od mesec dana koriscenja tel-a(prvi iTelefon), moram da kazem da ce sledeci tel kkoji budem kupovao 99% opet biti iPhone! Odusevilo me je sto je u telefonu sve tamo gde je i logicno - hocu reci da je apart neverovatno lak za upotrebu. da ne davim sa baterijom, displejem, bla, bla,bla....mnogo je vec receno.
Po mom misljenju najveci, orgoman, neverovatan minus je *ebeni iTunes! pa ko ga zamisli onakvog?!?
Da li neko moze da mi kaze, kde iTunes skalisti podatke?gde da procitam koji je to fajl?gde su kontakti?jel mogu da im pristupim, da ih npr. obrisem?
Po mom misljenju najveci, orgoman, neverovatan minus je *ebeni iTunes! pa ko ga zamisli onakvog?!?
Da li neko moze da mi kaze, kde iTunes skalisti podatke?gde da procitam koji je to fajl?gde su kontakti?jel mogu da im pristupim, da ih npr. obrisem?
nonickname, pisao je Miodrage više puta o mogućnostima backupa kontkata, naći ćeš i sam gomilu programa tog tipa (ti beše imaš JB
), ali ono što je meni najlakše (tim pre što aktivno korisitm i Android) je da sve kontakte držim na gmail account-u i samo ih sinhronizujem povremeno - operacija traje par sekundi. Ja ih držim ga serveru i uploadujem u telefon pa mi je zgodniji "Contacts sync", a tebi za osnovni telefon pretpostavljam da bi bio upotrebljiviji "Contacts Sync For Google Gmail".

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja licno koristim iDrive Contacts (besplatna aplikacija sa AppStore), moze i kako je gargamel4, opisao, a ima jos jedno 20 razlicitih nacina za cuvanje kontakata.
Sto iFuckin'Tunesa tice, ponovicu ko zna koji put, krembecilnije parce softvera u ljudskoj istoriji nije napisano do sada. Ali napravljen je tako da ti ne znas, i ne treba da znas gde je sta, nego ce to iFuckin'Tunes da uradi za tebe... Pomiri se sa time.
Ili, probaj da kopas po C:\users\<tvoj user na kompu>\Music\iTunes
ili u local i appdata pa iTunes na kompu...
Uglavnom, velike su sanse da nesto zeznes, pa ti ove akcije toplo NE PREPORUCUJEM!
Sto iFuckin'Tunesa tice, ponovicu ko zna koji put, krembecilnije parce softvera u ljudskoj istoriji nije napisano do sada. Ali napravljen je tako da ti ne znas, i ne treba da znas gde je sta, nego ce to iFuckin'Tunes da uradi za tebe... Pomiri se sa time.
Ili, probaj da kopas po C:\users\<tvoj user na kompu>\Music\iTunes
ili u local i appdata pa iTunes na kompu...
Uglavnom, velike su sanse da nesto zeznes, pa ti ove akcije toplo NE PREPORUCUJEM!
Za ubacivanje muzike i takve stvari se ne treba zezati sa manuelnim ubacivanjem. Postoji varijanta da ubaciš muziku u bilo koji folder ali pošto music aplikacija traži da joj iTunes to rasporedi onako kao to oni misle da treba, onda ne može da ti se pojavi u plej listi, nego moraš da surfuješ po iFile-u i puštaš samo taj folder...... probao - bezveze je. Ali zato postoji neko kinestko parče softvera zvano iTools koje je teško 1ipo megabajt, traži instalirani iTunes zbog drajvera, ali odlično menja sve za šta mi je on do sada bio neophodan, odnosno vrlo jednostavno i uspešno importuje muziku 

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
- :: lumia 625
gargamel4, vidis, synca sa gmailom se nisam setio
to cu i da uradim, deluje mi nekako najlakse. i da, imam JB. hvala.
miodrage, hteo sam da trazim po kompu,odustao sam, i mislim da cu da obilazim itunes kad god je to moguce.
e sad, posto bih hteo da neke fajlove (doc, ppt, pdf...) prebacim u tel, kao da to uradim? gde ce oni biti snimljeni u tel?

miodrage, hteo sam da trazim po kompu,odustao sam, i mislim da cu da obilazim itunes kad god je to moguce.
e sad, posto bih hteo da neke fajlove (doc, ppt, pdf...) prebacim u tel, kao da to uradim? gde ce oni biti snimljeni u tel?