iPhone 4

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ako ti samo trebaju file-ovi da stoje u telefonu, odredis neko mesto u iFile, i onda ih tu trpas, najlakse putem WiFi veze, otvoris browser na kompu i smestas.
Ako je to velika gomila file-ova koje otvaras preko nekog programa (konkretno, ja PDF otvaram preko PDF Reader Pro, doc, ppt, xls preko Quickoffice, a chm file-ove preko CHM+, onda je to najlakse zveknuti u fon preko iTunesa), udjes u Apps u telefonu (iTunes na kompu), selektujes aplikaciju (imas dole), i imas sa desne strane add - lupis i zavrsio si posao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Koje su mane i na šta treba pripaziti kada se uzima tel. koji radi sa gevey karticom?
Šta se dešava sa gubljenjem signala koji se pominjao kada je četvorka izašla (jel to rešeno i kako)?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Prvo da radi, da je odgovarajuća kartica za verziju basebanda koji je u telefonu.
Drugo - ništa. Kad izgubi signal uglavnom ga posle sam i nađe, ali ako se to baš ne desi onda ponoviti proceduru otključavanja. Ume malo da zeza s porukama, da nekad neće da ih šalje iako ima signal i sve, ali to je jaaaako retko. Meni se desi jednom mesečno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

IDzO, glavna mana je sto taj telefon nije SIMFree, sto ce reci, jedna mala neopreznost prilikom update-a, i zakljucao si telefon do daljnjeg. Sto se rada GEvey kartica tice, pojedinci po forumima objavljuju svoja krajnje traumaticna iskustva, drugi pak zestoko brane zakljucane telefone i Gevey, jer su ipak prosli jeftinije, a to u danasnje vreme nemastine i te kako znaci.
Kako vidim, ovih dana su se pojavile tzv. All-in-one Gevey, sa kojima bas nista ne treba raditi, one same rade sve, nalaze signal, otkljucavaju telefon... Ukratko telefon se ponasa kao SIMFree. Naravno, posto je to samo jos jedno parce elektronike, moze da gekne, pa da daje najrazlicitije simptome, te dok krajnji korisnik provali, moze i da osedi.
Sve u svemu, ukoliko je ikako moguce, uvek cu rpe nekome da predlozim da da 50-80€ vise za SIMFree varijantu.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Hvala na odgovorima! :wink:
A šta je sa gubljenjem signala?
Znam da je pisano da se mora uzeti neka obloga oko telefona i sl. da bi bilo sve OK.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ne, to je samo na prvim serijama bilo tako a sad ima coating tako da da toga više nema. S tim da je po sam telefon mnogo bolje da je ima da se ne bi oštetio prilikom pada.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

Ljudi, zanima me jedna stvar. Da li mogu update na 5.1 a da sačuvam bb kako se ne bi zaključao. JB mi nije potreban (bar za prvo vreme dok se ne pojavi un.t) pa me interesuje da li ću moći da aktiviram telefon na 5.1 bez jb i da li ću imati mrežu...Hvala
p

p.s trenutno sam 5.0.1 bb01.59.00 iphone4 sa Vodafone UK Ltd. mreže :)

Mis iz roletne
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 00:07

Post od Mis iz roletne »

@Sauriann, mozes sa custom 5.1 firmware-om da odradis i BB ce ostati na 1.59.00 a samim tim ostaje i unlock.....
iPhone 4 32GB white & black | iPad 32GB white | iPad 2 64GB white | New iPad white 64GB

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Hvala, to me je zanimalo...Moram ovde da pitam pošto na iSrbija iz nekog razloga još ne mogu da postujem. Moderatori su im strava, kao da pišem u vetar da imam problem...

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

gargamel4, a i ostali koji imaju iskustva i sa I4 i sa HTCom HD2. Naime koristim ovaj drugi vec nekih pola godine i sta znam, nije to to. Nema emocije :oops: Prvo iako nemam vremena za istrazivanje WinMobile svet i aplikacije mi se cine jako komplikovanim poslom, market je dosta los, jednostavne stvari poput flasha u operi naknadno treba budziti, opera 10 se pod obavezno zaglupi svakog prvog puta kad se upali, posle toga radi ok. Sajtovi u istoj poput mobile.de, polovniautomobili.com i slicno uopste ne rade kako treba. Cesto se i sam telefon zaglupi i uspori, a nekad se i sense sam restartuje. Nekako, imam osecaj na nema takav odziv i stabilnost poput iPhone-a 4. Drug ima isti i dok ga cackam deluje dosta 'odsecnije' i preciznije. E sad, posto je tema I4, zanima me da li sam u pravu i da li su vlasnici oba modela primetili slicne stvari ili je problem do mene i verzija programa koji ne sljakaju kako treba. Mada ne moguce da nista ne valja jer gotovo svaka aplikacija pri prvom pokretanju pravi problem, a zatim vec sledeci put radi. Baterijom sam manje vise zadovoljan, ali sta znam, kao sto rekoh i na pocetku posta, nije mi to to sto sam ocekivao. Da imam para odma bih uzeo I4, e sad zanima me da li vredi i da li je jos neko uradio istu stvar, tj. menjao hd2 za i4. Sto se tice dizajna iphone mi takodje vise odgovara, lepsi je, manji, jedino sto jos ne znam kakva mu je baterija.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Sauriann, ne mozes da uradis aktivaciju bez JB, jedino ako imas karticu sa maticne mreze. A posto ti je 1.59 to znaci da ti za unlock treba ultrasn0w - a to opet znaci JB.
Nemojte da dajete ljudima pogresne informacije ako ne znate...
Menjaj odmah HD2 za i4 pa to su 2 razlicite klase telefona. Naravno, ovde ce svi osim mene reci da ne menjas nego da stavis Android ( :shock: :shock: :shock: :shock: ), ali ja tek to ne bih radio... Fuj!
Elem, finansije ako su problem, onda ti ne preostaje nista do da strpljivo stekas pare i cekas povoljnu priliku. Skoro svakih 3-4 dana naletim na neke ultra povoljne oglase, pa samo treba iscekati svoj trenutak.

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

miodrage, ma nije mi frka za menjanje, ali i da imam kes, i kad ga skupim, zanima me da li je vredno promene. Zasto mislis da bih trebao da menjam?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa lepo ti kazem, iPhone4 je za klasu noviji, brzi, jaci telefon.
Sad ce drvljem i kamenjem po meni svi ovi Android lovers, ali sab me gabri, ja svoj stav imam.
Hardverski gledano HD2 je inferiorniji, ne previse, ali jeste.
E sad dolazimo do meni najzanimljivijeg dela: softver.
HD2 ima u sebi Win6.5, ali je moguce u njega ubudziti i 7.5 Mango, i ono sto ovde u ovoj sirotoj Srbiji svi preferiraju Android. Sa druge strane iPhone ima svoj iOS.
WinMob je zastareo sistem, i to je jednostavno tako, isto kao i Symbian. Samim tim, Microsoft ga je napustio. Bacio se na WP7, i kako ja cekam, za jedno 6-9 meseci, WP8. Sto se Androida tice, ne razumem se u njega, te necu nista da pisem o njemu, osim da mi se ne svidja kako radi.
Sa druge strane iOS, i pored sve svoje zatvorenosti, i nekih suludih ogranicenja (iTunes, nedostatak OBEX FTP u Bluetooth transferu, nemogucnost modovanja) radi savrseno. Kako pise tako radi. Naravno i svi ovi nedostaci se vise ili manje mogu nedomestiti Jailbreakovanjem uredjaja, cime se u potpunosti oslobadja njegov potencijal. Ali i Android treba rootovati, Windows jailbreakovati (WP7), tako da se time nista ne gubi, naprotiv, dobija se jako mnogo.
Sa druge strane, HD2 je ceo uradjen od plastike, nije ona najjeftinija, ali bas i nije nesto ne znam sta. iPhone opet od stakla i metala... deluje fenomenalno. I to ne moze niko da ospori. E sad, ako ti padne sa vece visine pa jos na stakleni deo... Onda jednostavno nisi imao srece...
Da uporedim samo par stvari:
Ekran kod HD2 4.3" 480X800 65k boja
Ekran kod iPhone4 Retina display 3.5" 640X960 (najveca gustina pixela - ne vide se golim okom), 16M boja.
Kamere su iste, osim sto HD2 ima dual LED blic.
Procesor u HD2 je Scorpion na 1GHz, u iPhone4 je Apple A4 1GHz.
RAM - HD2 448MB, iPhone4 512 MB.
Eto to bi bilo ukratko to o oba ova telefona, i to su moji licni utisci, i ja te ne nagovaram ni na sta. Naravno da bi mi bilo drago da vidim jos jednog iPhone ljubitelja ovde, ali posto i sam spominjes teskoce sa finansijama...
Cene polovnih SimFree iPhone4 su oko 360-450€ (ima svakavih prodavaca), a zakljucanih 30-50€ nize. Ako ikako mozes, gledaj da uzmes SimFree. Konkretno, poznajem jednog decka sto valja polovne 4 i 4s uredjaje, 360 i 480€ su cene.

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

Cucemo se za taj kontakt kad dodje vreme. Jedino s cim se ne slazem je izrada HTCa. Telefon je kao od celika, predobro je odradjen, svi zazori na mestu, nista ne skripi ne klima se, a od plastike ima samo ona 2 mala mat crna dela koja su btw takodje odlicno odradjeni. No cak i pored toga i sam priznajem da mi je iphone neuporedivo lepsi i kvalitetnije deluje. Kao sto rekoh najvise me nervira to 'skripuckanje' i stucanje samog aparata, iphone bas deluje kao da non stop radi smooth i dosta brzo i pouzdano. Da li ti se desavaju neki iznenadni reseti aparata i slicne stvari koje umeju mnogo da iziritiraju?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Stefan33, koristim iPhone od januara 2009. prvo 3G, sada 4 zadnjih godinu i 3 meseca. Ni sa jednim od njih nisam imao nikakav hardverski problem. Sto se softverskih problema tice, sitnije greskice, nista na sta bih obratio paznju. Uglavnom, najgore sto mi se desi je kada se memorija telefona prepuni, a ja zaboravim da je ispraznim, pa malo ukoci kod otvaranja neke aplikacije. Prost kill BG apps - i sve radi kao prvi dan.
Eto, trenutno imam problem sto mi je nekim cudom iTunes napravio problem - ali to je do jebenog kretenskog iFuckinTunesa, ne do telefona, da nece da mi obrise 680 pesama iz telefona. Ok, ima nacin da to odradim rucno, ili da uradim restore telefona, sto je 2 sata posla za mene, ali me ekstremno mrzi, a i ocekujem untethered JB za 5.1 uskoro, pa da ne radim 2x istu stvar.
Ali i pored toga, telefon radi kao Doxa!
8)

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

Uzecu od druga malo da ga cacnem pa cu se opet javiti 8) Iskreno, dosadili su mi izgled i velicina HTCa, pa nije iskljuceno samo da ga zbog toga zamenim. Kako baterija?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Sto se baterije tice - naravno sve zavisi od upotrebe.
Konkretno, ja bateriju punim svako vece, ali ne stedim je ni najmanje, stavise unistavam je. Na kraju krajeva, meni treba jak uredjaj koji ce da isprati mene i moje potrebe, a ne da pazim sta cu i kako cu.
Na sta mislim? Pa stalno mi je ukljucen 3G, WiFi, GPS, Push notifikacije, osvetljenje je na 50% sa autoregulacijom. Dnevno imam 20-60min razgovora, 20-50 SMS, sat vremena mjuze, 2-3 sata surfovanja, 30-60 minuta igrica.
Mnogi sa naravno drugacijim rezimima upotrebe izvuku i 2.5 cak 3 dana.
Trenutno stanje 16h25min standby, 3h42min upotrebe, i baterija je jos na 40%.
Za vikend kada ga ne koristim previse izdrzi 2 dana, s tim da vec kasnije popodne pocinjem da gledam intenzivnije na stanje baterije. A kupio sam za njega i rezervnu bateriju koja moze da pomogne u vanrednim situacijama i produzi zivot iste za jos par sati.

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Stefan33 »

Nisam znao da moze da se menja baterija na iphoneu? A navigacija i slicne aplikacije? Meni je navigacija na Htcu odlicna. U pitanju je igo i pored toga sto se ume zapucati kad ga nateram da radi, radi odlicno. Ogroman ekran, kupio sam i drzac za njega, stvarno super sljaka.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Moze da se menja i baterija, ako imas drugu, i zahteva poprilicno petljanja, ja iskreno tako nesto sam nikad ne bih radio... Sto se navigacije tice - probao TomTom, iGO, Navigon - sve radi fantasticno. Trenutno u telefonu imam svega 50-ak aplikacija, onih koje mi trebaju. U fazi isprobavanja svega i svacega, imao sam i 200 aplikacija :D

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Evo moje iskustvo sa baterijom. Pre ovoga telefona sam koristio Samsung Galaxy S2 (inače sjajan model) ali mi je android malo više dosadio a i s2 pa reko da probam iphone. Sa istim "tempom" korišćenja razgovora i push emaila (koga od 9 do 5 imam dosta) sa ip4 prolazim oko 10% bolje i ostavljam ga na punjač samo preko noći. S2 sam već oko 21h morao da nataknem na neki izvor.

Sve u svemu, meni iphone odgovara i ako nije jb, mogu da platim sve aplikacije koje su mi potrebne jer su se moje potrebe posle niza godina na androidu iskristalisale. Neke stvari mi nedostaju (bt obex) ali jbg uvek se mogu vratiti na android :)

Odgovori