iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: iPhone 6

Post od Baraba »

Stavi jedan do drugog... biće ti sve jasno :)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

dachakragujevac80, takođe stavi 350€ i 700€ jednu gomilu pored druge ... čisto onako - radi razmišljanja :)
16 godina na forumu MOBILNISVET

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

E pa to će možda biti glavni problem,jer da bi došao do jednog možda ću morati da prodam drugi :wink:
Jedino da odem do neke poslovnice,pa da se igram jedno pola sata,sat,ali znajući naše operatere (naročito njihove poslovnice u unutrašnjosti) teško da ga imaju i izložene,a kamoli da bi me pustili da "sedim" na njima! :D

zoreli,ima i toga,ali ja kad naumim nešto,pare su najmanji problem ;)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Haha, pa ti nemoj da gledas brojke jer se ta dva sistema razlikuju potpuno :) ne znam da li znas na koliko RAM-a radi ip6+ a na koliko note 4?
To ti govori o razlici i filizofiji rada ios i androida... Kupi za 600+ ip6, nosi ga neko vreme i ako ti se ne svidi lako ces naci kupca za njega i preci na G3 ili note 4...

@zoreli, cisto da dodam - ip6 je sada preko oglasa sa mts-a oko 600, 615eur dok je G3 oko 380e, sa pristojnim pakovanjem, garancijom... :P

iskren da budem, da nisam imao kombinaciju za ip6 sigunro ne bih jos menjao svoj 5s... 600+eur za telefon je stvarno previse za nekog prosecnog srbina kao sto sam ja npr...
Poslednja izmena od iLuka u Pon, 08. Dec 2014. 19:34, izmenjeno 1 put ukupno.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

dachakragujevac80, nema tu pola sata-sat da se igraš pa da vidiš da li ti odgovara. Da je u pitanju neki Android pa hajde ali iOS i Android su dve totalno različite filozofije i ko nije nikad imao jedan i drugi sistem/smartphon (aktivno koristio) - prelazak i prilagođavanje prvi put će baš da bude malčice problematičan u smislu dužine navikavanja (iOS na Android i obrnuto) , nekom treba dan da se navikne a neko ni posle mesec dana ne može ... :) , u svakom slučaju i da kupiš iP6 pa ti "dosadi" (kao što ovde većini dosadi nova igračka bilo kog proizvođača :) ) nećeš puno izgubiti jer iPhone baš drži cenu i brzo se prodaje .
16 godina na forumu MOBILNISVET

dachakragujevac80
Expert
Expert

iLuka,to mi je olakšavajuća okolnost,jer znam da mogu da ga "uvalim" za skoro iste pare i nakon mesec,dva korišćenja! mada čisto sumnjam da neće da mi se svidi,jedino je stvar navike problem,ako je uopšte to problem!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

razmisli sta ti treba da bude na vrhunskom nivou kod uredjaja koji kupujes?
koje to opcije koristis svakodnevno...?
evo napisi ovde pa cu ti reci sta mislim po svakoj stavci ponaosob, realno i bez pristrasnosti...
veoma sam svestan i prednosti i mana iOS-a u odnosu na android...

dachakragujevac80
Expert
Expert

crvenu i zelenu slušalicu i po koji sms! :D :D :D
šalim se,pa šta znam,možda ću nekom da delujem čudan zbog ovog što ću reći,ali upravo ta "jednostavnost" iosa me privlači u odnosu na android koji ima daleko više mogućnosti personalizacije! jer se u jednom trenutku bukvalno nađeš na mukama koji launcher da koristiš,koju vremensku prognozu da imaš kao vidzet na glavnom ekranu,koju tastatutru,ikonice i ostale vidzete...itd,itd,itd...
kod iosa je sve prosto,to ti je što ti je,jedino menjaš wallpapere :D
ako ti kažem,da bi mi najviše nedostajao vidzet vremenske prognoze,onda ti je sve jasno...:)
meni je bitno da mi viber,what,s app,socijalne mreže,novine,kladionice,funkcionišu besprekorno,da mi je kamera odlična,da ne moram bateriju da punim na 6 sati (sa mojim korišćenjem lg punim svaku noć),da mogu da igram igrice,da imam dobar video plejer,da slušam muziku i imam solidnu navigaciju! ;)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

sve to sto si naveo je na vrhunskom nivou na ip6 :)
zvuk je duplo bolji od 5s, kamera takodje, baterija traje duze jedno 30ak%... sve moguce aplikacije imas da nadjes na app store-u...

kad kazem da je nesto duplo bolje nego na 5s to znaci da je to ekvivalent minimum note3 u andoroid svetu... ili S5...

imas i tu prognozu da skines i bez jailbreak-a a tek sta bi sve dobio sa JB - da i ne pocinjem... pitaj @baraba

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Baš kao što ti i ostali predlažu, prvo odredi prioritete (šta najviše koristiš na telefonu) pa onda razmisli o zameni.
P.S. Imaš u Plazi, u MTS-u izložene 6 i 6 Plus. :)

Edit: Sad videh post iznad. Ako je tako, onda bi ti prelaz na iOS verovatno bio osveženje, i to možeš i na 5S bez problema, ako ti je već prvi iPhone, čisto da vidiš kako sve funkcioniše. Isto ćeš i njega lako prodati ako ti se ne svidi iOS.
Donekle si i u pravu, ponekad i zaboli glava od tolikog menjanja launcher-a, widget-a, fontova itd. Ne znaš za šta pre da se odlučiš. :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Slika

Slika

Slika

Slika

evo prve cetiri sa liste weather u app store-u...

ima stvarno odlicnih ali ja koristim fabricku :)

dachakragujevac80
Expert
Expert

A ne,5s bio kupio ali isključivo kao drugi telefon,isuviše mi je mali,šestica mi je onako potaman,niti mali,doduše ni veliki u poređenju sa 5,5 inča! Priznajem da me privlači i sam premijum izgled telefona! Sve u svemo,najveći problem bi mi bilo privikavanje na sam OS! Ne znam,doduše imam još uvek solidnog vremena da olučim (tek u martu stičem uslov za obnovu ugovora u Telenoru)!

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Za te zahteve koje si naveo, mislim da će ti iOS savršeno odgovarati.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Na kraju će ipak izgleda da presudi to,da li sam spreman da izdvojim duplo više novca za prelazak na novi telefon! :wink:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

6ica kao i svaki IPhone je precenjen. Samim tim po meni se ne isplati prelazak pogotovo sa G3 koji je jedan od 3 najbolja androida na tržištu.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Razumem da ti je android pomalo dosadio, ali sta mozes da uradis sa iPhone-om, nista, dosadio bi ti za jedan dan i odmah bi pozelo da se vratis na Android. Ako si spreman da das vecu lovu, kupi lepo Note 4.Ako zelis promenu za manje love predji na S5, mislim da se neces pokajati koji god od ova modela da izaberes.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

^ u korišćenju koje je on naveo, uradiće sve što i sa androidom, ali mnogo bolje. Pustiš muziku a zvuk duplo bolji, ako ne i više. Okineš sliku kamerom, kad nije mutno. Uzmeš da otkucaš poruku, kad mnogo lepše i prijatnike za kucanje... znači filing. Preminum užitak. Tu je gomila stvari, nije to dumb fon, daleko je on od toga. Neki sa iphone izvlače više nego 80% ovde sa foruma od androida, a imaju silne ram memorije i GHz u mašinama.

dachakragujevac80
Expert
Expert

znemanja napisao:Razumem da ti je android pomalo dosadio, ali sta mozes da uradis sa iPhone-om, nista, dosadio bi ti za jedan dan i odmah bi pozelo da se vratis na Android. Ako si spreman da das vecu lovu, kupi lepo Note 4.Ako zelis promenu za manje love predji na S5, mislim da se neces pokajati koji god od ova modela da izaberes.
Tek bi me Samsung smorio,ako je ko izmenjao Samsung telefone u proslosti to sam ja,plus njegov Touchwizz mi se nikako ne svidja! ;)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

dachakragujevac80, Onda ti ostaje da probaš iPhone.U svakom slučaju ne možeš da izgubiš na ceni, ako ti se ne dopadne vrlo lako češ ga prodati skoro za istu cenu po kojo si ga i kupio.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

dachakragujevac80, nemas gresku sa iPhonom, ne mozes da je imas. Onaj ko tvrdi suprotno, ne zna sta prica!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori