Vlada Zem, jesi dobro postavio Apple-ove buduce stvari koje ce da zivot znace, svaka cast
Nesto sam ceprkao po netu i "nasao" da ce i 2018. godina doneti revolucionaran novi proizvod, "zloslutno zbunjujuceg" imena, iFlag, a vec 2020. mozemo ocekivati njegovu siroku primenu u iStadium ili iDome generaciji "uredjaja", da bi 2025. dominacija Apple-a kulminirala potpuno novim i nestrpljivo ocekivanim, globalnim sistemima klase iEarth, koji ce omogucavati i preuzimanje aplikacija sa starijih iMoon, iMars i iVenus terminala.
Izvinite, nisam izdrzao a da se malo i ja ne sprdam, treba se malo nekad i nasaliti
Miškoni, "A isti izaziva reakciju kod suprotnog tabora i eto oštrijeg rečnika"
Ti poistovećuješ moju kritiku izjave S.J. i nekoga ko vredja i šalje kod lekara na lečenje "zato što mrzim Apple"?!?!?!?!?!?!??!
Ne banuješ njega kao što to pravila foruma obavezuju nego još kritikuješ mene zbog što "iznosim gnev" prema Apple!?!?!
Sve i da je tako a nije jer sam pokazivao dokazima (koje ste svi vešto preskočili) kako S.J. laže u izjavama i nedostacima iPhone-a.
Otkada se ti zoveš Steve Jobs ili bilo ko sa ovog foruma??????????
Postoji znak jednakosti izmedju Apple i vas???????????
U temi "iPhone, za i protiv" mogu i poželjno je da se kritikuju svi drugi proizvodjači i OS-ovi ali iPhone ne ili ajd ako baš mora ali samo umereno da se ne uznemire vlasnici i fanovi,jer njima to što kritikuješ i ne treba samim tim što su napravili izbor pre kupovine, pa što to i da pišeš uopšte ovde?????????????????????
Ostajem bez reči.
Ovakav stav samo pokazuje koliko si zapravo pristrasan u svom "objektivnom" vidjenju.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Daleko od toga da se oni sa kojima si ulazio u polemiku lepo ponašaju, ali nisi ni ti baš crvenkapa, a rasprava još nije postala toliko ozbiljna da bi bilo ko bio banovan (mada mi se čini da je blizu). Ja dobronamerniji post i u cilju smirivanja strasti, od miškonijevog nisam ovde primetio, a ti reaguješ kao da su ti obuli špansku čizmu. Svi mlao smirimo strasti i razgovaramo argumentovano. Ali na kraju ćemo uvek doći do zaključka da NE odgovara tebi zbog x,y,z; nije odgovarao Peri i Žiki zbog x,y; ali odgovara nekim drugim ljudima zbog nekih stvari koje na drugim telefonima nisu onakve kakve su ovde. Mislim da smo Miškoni (argumentovanije) i ja (malo manje, jer ga ne posedujem) najspremniji da civilizovano odgovaramo na zamerke, i kako zaobići ograničenja. Ali ono što je definitvno tačno je da to nije poslovni telefon nego fuzija telefona i plejera (uz meni vrlo glupo izostavljanje radija, kao i na ostalim iPodima, ali posedujem jeftini Sony mp3 plejer koji savršeno radi taj posao), i razvijan u saradnji sa operaterom (pogledati rezultate VIP-a i Vodafone-a), kasnije na zahtev publike sa pridodatim mnogim stvarima koje su mu falile. I da, dodaju se opcije na kašičicu, ali to rade i svi ostali na vrlo sličan način. Samo HTC ide do kraja i gura dalje.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
gargamel4, da li bi i ti bio ljubazan da mi pokažeš gde sam ja to bilo koga uvredio sem S.J. za koga sam rekao da laže?
Jel vi čitate nešto ovde ili...
Vrati se na stranu 3 pa pogledaj KO postuje bez hejta i bez odgovaranja na uvrede nastavlja priču u okviru teme.
Miškoni ovde sada gasi zgarište a ne vatru.
Vatra je ugašena verovatno na pp jer je i njemu bilo na kraju neprijatno da se tako piše na forumu a da on ne reaguje
Grešim Miškoni?
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Nisam ja ni rekao da je tebi namera da vređaš, niti to radiš. Direktno. Ali indirektno provejava ton kao da vičeš. Bespotrebna je količina mržnje i žuči po uređaju koji nekome "radi posao", i pritom ga je dobro platio (indirektno ispada budala), i stav da je krš zbog nekoliko ograničenja, za koja svi znamo da su ograničenja. Tako da se ponovo sporimo oko kvalifikaceije. Da li je dobar ili loš. A to je subjektivna kategorija. Kao da li je lep ili ne. Ne postoji egzaktan odgovor. Poena je da je to dobro parče hardvera, sa mnogim namernim ograničenjima da bi se kanalisao način upotrebe, ali koji je znatno vredniji zbog onoga kako je prihvaćen i što mu je neformalna zajednica napravila (software), i zaobišla većinu ograničenja.
Zgarište? Pa sad........... važno da je forum preživeo, žrtve ne vidim (osim Steve koji poprilično štuca ovih dana), a ostatak (uglavnom poverenja) ćemo da gradimo iz početka.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
bachika, ne, i zeni sam rekao da Android uredjaj od mene nece dobiti. Pazi, po svemu je Xperia Active za nju super, osim moje averzije prema sistemu, koja je toliko jaka, da to necu kupiti, ako nista drugo, makar iz principa
Ja to nikad nisam rekao da sam joj zamalo kupio Android nego da sam razmisljao o raznim uredjajima, da je ona htela neki FTV telefon (markiran poput fashion tv), ja gledao pomenuti Xperia Active...
Nego udaljili smo se od teme.
Elem, trenutno sam necete verovati protiv iPhone-a. Sada glasam za WP, (8 pre svih, ali moze i 7.5 u nedostatku finansija). Elem, do pre 2-3 meseca, bih rekao iPhone - definitivno. Od izbacivanja iOS6, i iPhone5, s obzirom na povredjena osecanja, ne mogu vise da ih predlozim.
Nazalost, itekako se oseca nedostatak Steve Jobsa, Tim Cook se pokazao kao nesposoban lider, i kao neko ko podleze tudjem uticaju.
Iako ne volim, moracu da se ponovim: Steve Jobs mislim da nikad ne bi dozvolio lansiranje ovakvog iPhone5, iOS6 i iPad mini. Apple se u godinu dana srozao od trendsettera u nekoga ko kaska za konkurencijom. Sramota.
Mozda uspeju da se trgnu i za 6-9 meseci izbace nesto novo, revolucionarno na trziste, ali cisto sumnjam. Nemaju vizionara u svojim redovima. Trenutno su kao kompanija okrenuti samo profitu. Ok, sve kompanije su, ali moraju da znaju da profit ne moze da bude generisan samo zahvaljujuci staroj slavi i imenu firme. Mislim, Nokia je primer za to.
ZA- izrada, taj "premium" osećaj dok se drži u ruci, dostupnost velikog broja kvalitetnih i originalnih foutrola, i raznih accessories upšte, fluidnost sistema.
PROTIV- retardiranost sistema, nedostupnost nekih svakodnevno potrebnih opcija bez kopanja po settings meniju, nemogućnost personalizacije, upravljanje memorijom, nepostojanje homescreena (neću da mi sve aplikacije budu na homescreen, hoću da su na svom mestu, a da na homescreen stavim sliku i par najbitnijih prečica), suviše tih zvuk na plejeru, odvratni i besmisleni iTunes, fajl transfer koji mora da se radi preko dropboxa ili nečeg sličnog ili okolo naokolo...
Kao što već rekoh, da je moj privatni telefon u pitanju, odmah bih ga zamenio....ustvari ne bih iPhone ni birao. Može da priča ko šta hoće, ali dao bih ga za Galaxy Note ili Note 2 bez trunčice razmišljanja. Tamo barem mogu da podesim sve onako kako meni odgovara.....isto mislim i za iPad, koji držim samo zato što je poklon.
Da se razumemo, nisu to loši uređaji, i navikao sam še na njih, ali pitanje je principa. Ne želim da se navikavam, želim da radim stvari kako hoću. Android to omogućava. I da se ne lažemo, niti Android toliko laguje (imao sam ili probao bar 10 različitih uređaja), niti je na jabuci sve toliko glatko baš uvek (smrzli su mi se i zbunili dooosta puta).
Sa pojedinim stvarima se slazem sa drugima ne slazem, ali to su vec licne preferencije. Jednostavno ne: nekome odgovara iOS, nekome Android. Meni ne odgovara ovaj potonji, ne svidja mi se kako radi i to je to. A sada me i iOS smorio, i cekam Lumiu. To je sve.
luca, a sta si ocekivao? Pa mi imamo ekskluzivno drustvo tipa Kuba, Severna Koreja, Irak, Avganistan... sve sami americki prijatelji
Sa jedne strane zbog politike SAD prema nama, a sa druge zbog nemogucnosti dogovora kompanije Apple sa nasim vajnim operaterima mi nemamo Apple iPhone legalno kod nas.
Stvar je prosta, Apple trazi da se iPhone prodaje za 200-250€ uz pakete koji ce imati to i to u sebi, uz cenu tu i tu, i od svakog prodatog paketa trazi 30% za sebe, kao i da mu operator isplati 600€ po prodatom uredjaju. Nasi ocito u silnom dranju svojih korisnika tu ne vide nikakvu racunicu... tacnije receno, "a nama hocete da prepolovite profit, e ne moze!"
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.