iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od Adams »

Pa nista, za sledecu godinu korisnici ekskluzivno dobijaju mogucnost i sireg telefona, pa ne moze bas sve da se promeni na jednom modelu. :D
Nokia Lumia 1520

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
:: iPhone 4s
:: uskoro iPhone 5

Post od gorang »

Nista revolucionarno, generalno svidja mi se, ali bih malo o ekranu. Mislim da je Apple pod najezdom kojekakvih 4+ ekrana eto morao da poveca svoj ekran. Mislim da je to odradjeno perfektno u stilu Apple-a. Naime, ekran je povecan po duzini i time smo dobili pravi 16:9 ekran, znaci nema onaj prazan prostor kada se gleda film ili yotube, znaci prostor je iskoristen 100%. Drugo, telefon opet nije glomazan - po sirini je ostao isti kao iPone 4 i lepo lezi u ruci. Sto se tice aplikacija, stare aplikacije se vec preradjuju a nove se rade i za stari i novi format ekrana. Mislim da je ovo neka maksimala sto se tice velicine ekrana sve vece od toga je po meni iPad. I za programere je mnogo lakse da aplikacije prepravljaju samo po duzini ekrana.
Naravno da je Apple mogao da ubaci i 12Mpx kameru i jos jaci procesor, ali treba nesto da ostavi i za 5S.
E sad, ovliko poboljsanja.... jel vredi preci sa 4s na 5? Vredi ako razlika u ceni izmedju ova dva telefona nije drasticna. A bas me zanima kolika ce da mu bude cena. Mislim da ce se kod nas prvi telefoni moci nabaviti za 700-800e.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Idući u korak sa svetskim inovacijama na polju telekomunikacija, Vip se spremio da novu generaciju smart telefona podrži sa specijalnim Nano SIM karticama.

SIM kartice četvrte generacije će već od 30. septembra moći da se nabave u većim Vip prodajnim centrima u Beogradu, Nišu, Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu i Kraljevu.

Nano SIM kartica je za 40% manja i 15 % tanja od Mikro SIM kartice, a omogućava iste funkcionalnosti kao standardne SIM kartice.

Zbog svojih dimenzija i uštede prostora, nove Nano SIM kartice proizvođačima telefona pružaju mogućnost za unapređenje komponenti mobilnih uređaja, poput dodatne memorije ili većih baterija.

Cena Nano SIM kartice je 1 dinar, u svim Vip postpejd tarifama. Svaki korisnik koji sa Vipom zaključi postpejd ugovor o kupovini Nano SIM kartice na 24 meseca dobija 25% popusta na izabranu tarifu tokom tog perioda.

Nano SIM kartica će biti dostupna i pripejd korisnicima.

Ljudi jel vidite iz ovog da oni nude ko uzme nano karticu 25 posto popusta,tj.nemaju u ponudi iphone,a ipak kao i da ga imaju:),jesu menadzeri samo tako:)

Gorang,ma samo evolucija,nikako revolucija..uporedjivao sam skoro specifikacije svih iphone-ova,pa sta su oni poboljsavali,a predstavljali kao revoluciju pa to je smesno,a ipak sam svaki do sad imao,majstori su za marketing..evo i u odnosu na 4s i 5 ima na njihovom sajtu uporedjenje,pa to je skoro sve isto..glavno malo veci ekran i to je to.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

po meni od 4g ova dva novija nisu napravili neki hit na trzistu :unsure:
sto neko rece prate trendove,pa oni su sa svojih 3.5' postali najjaci na svetu,koji sad djavo ovo izduzenje...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Slika

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
:: iPhone 4s
:: uskoro iPhone 5

Post od gorang »

Skar, Apple je uvek bio predvodnik a sa ovim izduzivanjem je to i potvrdio. Verovatno hoce da proveri da li ce ga sad samsung i ostala bratija kopirati ;). Ipak mislim da je Stevica u oprostajnom pismu naredio da 5-ica bude ovako odradjena.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

gorang, Predvodnik u cemu, mozes to malo bolje da objasnis. Nadam se da si bio sarkastican, ukoliko nisi odgovor za to izduzivanje je :cry: strasno i tuzno u isto vreme.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Slike sve govore!!! :lol: :lol: :lol:

Slika

Slika
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

ne vredi baviti se specifikacijama, inovacijama, i uopste poredjenjima sve dok javnim mnjenjem vladaju americki tech blogovi. nema pored njih bilo koji telefon sanse u odnosu na iphone. pogledajte koliki su hype napravili od jednog u sustini skromnog telefona kakav je iphone5. ne moze da se zivi od hvalospeva, a zamislite samo da iphione5 ima recimo wireless charging, ili face unlock, ili smart stay, ili bilo sta od nekih novina koje imaju najbolji android telefoni...pa ne bi zivi ostali, pa to bi se pisali eseji i naucni radovi o tome...

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

gorang napisao:Skar, Apple je uvek bio predvodnik a sa ovim izduzivanjem je to i potvrdio. Verovatno hoce da proveri da li ce ga sad samsung i ostala bratija kopirati ;). Ipak mislim da je Stevica u oprostajnom pismu naredio da 5-ica bude ovako odradjena.
Kako to misliš, šta je potvrdio sa ovim izduživanjem? I u čemu treba Samsung i ostali da ih kopiraju?

Iskreno misli da je i ovaj iPhone vrhunski uređaj, te da tek kad se vidi uživo treba da se sudi o izgledu i samom telefonu. Ne sumnjam da je kvalitetne izrade i istih takvih materijala, takođe nije mala stvar ovoliko stanjiti i napraviti ovoliko lakši telefon. Iskreno Apple ima takvu filozofiju, ima najjači ekosistem i nema potrebe da izmišlja toplu vodu, kada i ovako prolazi odlično na tržištu. Dovoljno je ponešto unaprediti, jer i ovako sve funkcioniše kako treba.

Ono što je meni zanimljivo je da novi iPhone nije doneo ništa (specijalno) novo. Naime Apple je uvek uvodio neku novinu koju su ostali proizvođači kasnije pokušavali da isprate i da svojim novim modelima "stignu"iPhone. Sada to nije slučaj. Čak može da se kaže da je Apple ovim "izduživanjem" ekrana ispratio konkurenciju. Uskoro već treba da stignu telefoni sa Android OS-om koji imaju 5 inča displej i Full HD rezoluciju, kao i mnogo jače procesore, jeste novi A6 procesor, jako dobar procesor, ali nije nešto posebno jači od aktuelnih procesora ugrađenih u Android telefone, a on treba da izdrži celu godinu, uskoro će ostali proizvođači ugrađivati S4 pro i Arm Cortex A15 procesore u svoje telefone.

Druga stvar koja mi je bila zanimljiva kod predstavljanja, a možda je tako bilo i ranije, ali pre ovih suđenja na to nisam obraćao pažnju, je način na koji ovi iz Apple-a uvode "novine" i predstavljaju ih kao nešto revolucionarno, iako to na drugim modelima postoji već godinama.
Kao što je ovo : "Surprise surprise, you can share your tabs from your desktop to your phone. It's called iCloud Tabs." ili ovo : "There's some great enhancements to the phone app, including the ability to automatically send an SMS back when you can't take a call."

Ili šta tek reći na ovo : "The ocean looks bluer in the iPhone 5. Kids look happier and the world is a more beautiful place."

Evo još nekih bisera : uncomfortable things overheard on apple liveblogs
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Novi procesor ipak nije ARM Cortex A15 vec nesto drugo.
http://www.gsmarena.com/apple_a6_found_ ... s-4810.php
Nokia Lumia 1520

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

iKe, svaka čast, kao da si prepisao od mene od reči do reči :lol: slažem se 101% sa tobom :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Iako iPhone5 ne donosi nista revolucionarno novo, a svi su ocekivali, ipak je vec napravio revoluciju - u prva 24h je preko "preordera" prodato 2 miliona primeraka. To znaci da ce novi iPhone da potuce sve rekorde u prodavanosti, i to znaci da ce doneti Apple-u ogroman profit.
E a jos jedna interesantna stvar za koju me iskreno cudi da niko od vas Apple hater-a nije spomenuo (verovatno niko i ne sme), je da iPhone5 u benchmarku tuce iPhone4s duplo, a tuce i SGS3, i pored njegovog Quad-Core i sl. To je samo dokaz koliko je iOS izbalansiran kao sistem, i koliko je do tancina utegnut. Neki pacenici su stavljali sakate custom verzije Androida kako bi na jedvite jade njihovi uredjaji premasili iPhone5, ali sa fabrickim ICS je Android na svom mestu - na kolenima :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, e, ae molim te, ja kad sam kačio testove sa S2 to nije bilo merodavno i svašta nešto, sad tu :uhuh:
Al da se prisetimo SGS2 stock:
viewtopic.php?f=10&t=22614&p=298457#p298457
Slika

Otvarao sam temu i na xda, sve sam oduvao sa stock romom, nemoj da se vataš tu za custom ovo ono.
Biće i S3 a ti uzmi ip5 pa da ga merimo čiji je veći i brži :D :D 8) 8)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Daj da vidimo te testove sa benchmarka?
Mada je taj test za paljevine,da budu na vrhu lestvice,al bas me interesuje
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Read and WEEP!!!

Kod: Obeleži sve

http://www.redmondpie.com/first-iphone-5-benchmark-test-reveals-dual-core-1.02ghz-a6-cpu-faster-than-galaxy-s-iii-ipad-3-nexus-7/
Ja samo prenosim, nisam nista video. A da li cu uzimati iPhone5, ili ne, zavisi od jako mnogo faktora...
Iskreno, pojma nemam sta cu da radim, jedino znam sta sigurno necu uzeti NIKAD!

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Cekaj jel se radujes zato sto je brzi tih 100 poena u sintetickom testu koji si predstavio kao optimizaciju os-a, ili zato sto je cpu dual core naspram quad corea? Da znam na sta da odgovorim.
A za argumente samo cu reci lol, da ne treba ko ti da kazem pacenici, na kolenima i slicno, to nisu argumenti samo da ti kazem, to je vaspitanje.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ajde racunajmo, sta je jace Quad ili Dual core? Plus to ako se ne varam, doticni Quad je jos vise nasviran, ovaj je 1.02, a onaj je 1.4. Pa sta je jace i brze? I ako ga iPhone5 sisa, sta to znaci? Da je sistem bolje optimizovan!
I rest my case 8)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, http://browser.primatelabs.com/geekbench2/popular
Po isto ovom sajtu S3 ima bolje rezultate :D 8)

telep
Expert
Expert

Post od telep »

miodrage, U ovom slucaju je dual core "bolji" jer je novija arhitektura. Tegra i nije tako nov proizvod.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori