iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: iPhone 6

Post od Azimuth »

Ajd da ti odgovorim na neka od pitanja :)
JB nije teško uraditi i to možeš sam kod kuće za par minuta.
Ne dobijaš app store besplatan, dobijaš Cydia-u u koju ubacuješ repoe sa kojih skidaš sve i svašta. Dobijaš gomilu besplatnih stvari, ali često i gomilu bagova, tako da treba polagano sa svim tim. Kad vidiš da sistem postaje nestabilan onda brišeš to što si instalirao.
Što se plaćanja tiče, ima aplikacija koje se plaćaju, ima i besplatnih. Razlika u odnosu na besplatne verzije plaćenih aplikacija sa Androida je u tome što su više osakaćene. Pro iliti full aplikacije su jednako dobre i tamo i 'vamo.
Što se baterije tiče, nemam ip6 pa ne mogu iz ličnog iskustva da pišem, ali sam svaka 2-3 dana u kontaktu sa jednim 6 i jednim 6+. Devojka koja koristi 6, a ima sijaset nekih igrica, ujutru ga skine sa punjača i oko 20h bude na nekih 40% baterije. U proseku izvlači oko 10 usage (ako ti ovo nešto znači). Za punjenje joj treba nešto više od 2h da bi se napunio do vrha.

Neka me dopune ako sam nešto izostavio. Ovo je ono što je meni poznato.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

U suštini sve aplikacije koje su besplatne na androidu,besplatne su i na ios-u,isto važi i za one koje se plaćaju! Ako nisi neki zahtevni korisnik,a reče da nisi,onda sve ono što se uglavnom koristi ti je za dž!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa i nije bas tako. Nisu sve aplikacije koje su besplatne na Androidu besplatne i na iOS-u. Sa druge strane, na Androidu mozes sa neta skinuti full aplikaciju i jednostavno je instalirati, na iOS-u toga nema, ali necemo u te vode da zalazimo.
Jedna od najskupljih aplikacija ti je navigacija, iGO je (bio barem) oko 75$. Ne znam da li postoji neka besplatna alternativa kao sto je to Here i sl.
Ima dosta besplatnih aplikacija, sreca pa se gotovo svakodnevno daju za dzabe neke koje se inace placaju pa tako mozes ustedeti koji dinar. Od skoro su omogucili i povrat novca od kupovine aplikacija i u Evropi, pa sve i da platis neku, ako ti se ne svidi kako radi, dobijas pare nazad.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Pa nisam ja ni rekao da su sve besplatne kao i na androidu,ali one koje se uglavnom koriste masovno,kao što su face,twitter,instagram,viber,whats app...su besplatne!

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

A igo je besplatan na play storeu?
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ Jeste, na onom alternativnom. :)

Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa i na alternativnom AppStire-u je besplatan
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da, ali da bi taj alternativni instalirao moraš da uradiš JB, dok na Androidu prosto klikneš i instaliraš. Na to sam mislio.
U suštini, ono što na ajfonu radi, to radi gotovo savršeno. Ono što ne radi...pa verovatno smatraju da ti nije krucijalno ili da ne trebaš da koristiš još neko vreme.
Meni lično se ip6 prilično sviđa i velike su šanse da ga uzmem u neko skorije vreme kako bih se smirio na duže staze. Jedino sto bi mene moglo da pokoleba to je autonomija, ako može da izgura ceo dan moje upotrebe onda je to to.

JeLeNaa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 10. Jan 2014. 22:00
:: **

Post od JeLeNaa »

Pozdrav ljudi!
Molim vas za pomoc. Prvi put sam se susrela sa iphone-om (6) i tek sto sam pocela da se upoznajem sa sistemom on se pokvario. :( Prvo je pocelo da zeza otkljucavanje preko otiska prsta(nije reagovao svaki put), onda je samo odjednom bio ugasen (crn ekran) i nije hteo da se upali, resetovala sam ga (home i power dugme zajedno) upalio se i radio normalno, da bi to vece skroz pobrljavio i prikazuje mi samo ekran za otkljucavanje sa brojevima ali jako je zumiran i od celog ekrana se vide samo dve cifre i ne mogu nista sa tim. Ne reaguje ni na sta, kada drzim home i power zajedno jedva uspem da ga ugasim. Nemam pojma sta da radim i sta uopste mogu da uradim?
Telefon je nov, stigao je iz Bosne, pa bih tamo morala da ga saljem na servis. Da li mogu nesto da uradim? I ako ga saljem na servis da li treba da brisem svoje podatke sa njega i kako? jer ne znam da li ce ga menjati za drugi telefon. sta trebam da radim i da ne radim?
Izvinjavam se na dugackom postu i nadam se da cete mi pomoci. :)
P.S. Mir Bozji, Hristos se rodi! Srecan Bozic svima koji slave! :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Vaistinu se rodi!
Jesi pokusala restore da odradis. Ako ni to ne pomogne, moraces sa njim u servis, ali samo ovlasceni Epl servis.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Zato ja kazem,za*ebi rutovanja,dzejlbrekovanja i ostale gluposti! Zbog svega toga se to i desava! Telefon je verovatno skinut sa neke mreze i dekodiranje nije dobro odradjeno! Zato je najbolje dati malo bise nobca,ali si bar siguran da i ako ti se ovo desi,mozes da ga reklamiras!
Vaistinu se rodi! ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Sve moze da se uradi u kucnoj radinosti. Telefon treba ubaciti u DFU mode i puknuti restore preko iTunesa.
E sad, i meni se ovo desilo jednom, ukljucio se onaj accessibility node sa zoomom. Resio sam ga soft resetom. Jelena - drzi home i power dok telefon ne zavibrira i pojavi se jabuka (cca 15 sec)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

JeLeNaa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od JeLeNaa »

Ne znam kako to da uradim. Kada drzim home i power pojavi se jabuka i onda taj zoom i dalje ne mogu nista i kada opet drzim home i power on se ugasi.

Edit: Snasla sam se i uradila restore i nista, opet sve isto. Da li mogu jos nesto da uradim? I kazite mi da li da brisem podatke sa telefona pre servisa i kako bih uopste to mogla da uradim?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Skini iTunes na pc, uradi restore. Postavi kao nov telefon posle restore, sve ponovo podesi.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

@JeLeNaa, kako si taj zadnji restore uradila?
kada se radi restore preko itunes-a na kompu, imaces opciju da sacuvas podatke ili na icloud-u ili na svom racunaru... sve to uradi pa kada se restore zavrsi, set-uj telefon ''as new''... ne znam sta bi vise mogla da bi se resila tog zoom-a... prvi put cujem za to...

nadji na google-u servise (Macola, Kosovska, iStyle, iService...) za apple uredjaje u Bgd-u pa pitaj za savet... danas i sutra svi rade normalno...

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Мени су у Мацоли рекли да је овлашћени сервис за телефоне Телекоњ Србија :lol: :lol: :lol:
ex ivan87

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Naravno da to nije tacno jer telekom srbija nije servis nego samo operater :)
Oni nose u neke od gore navedenih a gde tacno - ne znam jer nisam jos cuo da je neko reklamirao ip6 ili 6+...

Svi ovi servisi mogu da zavrse posao oko reklamacije ili ako je pod garancijom neka nosi kod operatera pa ce oni dalje sta i kako...

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Azimuth napisao:Da, ali da bi taj alternativni instalirao moraš da uradiš JB, dok na Androidu prosto klikneš i instaliraš. Na to sam mislio.
U suštini, ono što na ajfonu radi, to radi gotovo savršeno. Ono što ne radi...pa verovatno smatraju da ti nije krucijalno ili da ne trebaš da koristiš još neko vreme.
Meni lično se ip6 prilično sviđa i velike su šanse da ga uzmem u neko skorije vreme kako bih se smirio na duže staze. Jedino sto bi mene moglo da pokoleba to je autonomija, ako može da izgura ceo dan moje upotrebe onda je to to.
Na androidu moras da ga ubacis sa strane pa instaliras? Koliko ja znam na play storeu igo se placa?
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Jel mi verujes da za sve ove godine nisam ni proverio da li postoji na PS iGO :lol:
Prosto je, samo copy/paste uradis sa kompa na telefon i na telefonu kliknes na install i to je to. Nikakvi dodatni prograni i kerefeke. Ili kao alternativu imas HERE, potpuno free. HERE ce, barem sam tako procitao, negde tokom februara/marta, biti i na AppStore isto za dz sto je super stvar i odlicna alternativa za one koji ne mogu da se snadju za legalan iGo ili nece da urade JB na svom ljubimcu.

JeLeNaa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od JeLeNaa »

Uradila sam ponovo restore i sada je ok, podesila sam sve ispocetka. Ali nisam mogla da uradim back up preko iTunesa jer mi je trazio da ukucam sifru na telefonu. A koja je razlika izmedju recovery i DFU moda? Pokusala sam da uradim iz DFU moda, nisam sigurna iz kog je na kraju uradio ali je uspelo.

Odgovori