iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Nov 2015. 13:43
:: Samsung J5 2016

Re: iPhone 5S

Post od bonanza »

Eto ti ga sad lol .. no dobro.
Verovatno zavisi koliko se i sta koristi na njemu ,samo neka mi se ne kaze ona cuvena "prosecna" potrosnja :x ,posto je to ono kao da se nista nije ni reklo ,jer ne postoji formula koja oznacava prosecnu potrosnju.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Zavisi. Evo iz prve ruke. Ja sam imao sredinom prosle godine 5s i nisam nikako mogao da sastavim dan, sta vise, punio sam ga dva puta da bih pred spavanje bio opet na crvenom. iLuka je u isto vreme imao takodje 5s i on je bez problema gurao dan. Rekao bih da je taj moj imao felericnu bateriju, ali u to doba nije bilo autorizovanih servisa kod nas pa se nije ni mogla zameniti baterija (sto je besplatno), tako da sam ga prodao cim pre.
Druga bitna stavka je verzija iOS-a. Na ovom 9.2 baterija svima drzi odlicno, bez izuzetka. Tako barem pisu oni koji ih jos uvek koriste.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

...sada je taj 5s kod mog burazera i poceo je da ga puni dva puta dnevno... ja sam ga novog kupio, sim free, EU model, mislim da i to ima veze kako ce da se ponasa u radu... meni je ostalajo oko 20ak% uvece posle 15ak sati koriscenja...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ni meni 5s normalne upotrebe nije mogao dan da izgura, to mi je bila najveća zamerka na telefon, zbog čega sam i prodao isti. Po meni i daje najlepši iphone.

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Ja sam ga imao do pre par dana, baterija je sa 9.2 znacajno poboljsana mogu da potvrdim.Sto kaze baraba i ja takodje mislim da je najlepsi telefon.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Kao prvo srecna nova svima :)

Gledam pa se cudim .. jel iP5s ne moze da ima memorijsku karticu?
FM radio?

ilija98
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Avg 2013. 19:36
:: LG Spirit
:: E72, 5800

Post od ilija98 »

Nema mogucnost prosirenja memorije preko memorijske kartice. A i radio nema takodje, mada imas da skines na App Store aplikacije za slusanje radia preko interneta.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Omg.. bes internet radio.. takav telefon a nema FM radio pff.. za memoriju manje vise 16 je sasvin dosta.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Zasto ti je to cudno? Gomila novih modela nema fm radio prijemnik. Ne znam zasto ga ne stavljaju jer em to parce hardvera nije skupo em nije veliko, ali fakat da ga nema pa nema ni u mnogim drugim modelima.
Inace, slusanje radia preko neta je dobra stvar jer dobijas vise stanica, a skida skoro pa nista za striming.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Samo kazem da je bzvz za tako veliki brend i skup telefon da nema FM radio.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Koliko je meni poznato, Jabuka nikad nije podržavala FM radio, niti proširivu memoriju. Tako je od starta, i ne vidim što bi se neko sad čudio posle tolikih godina. Bez ikakve uvrede.

Nemam pojma kakva je situacija sa drugim "premium" uređajima, ali meni lično je radio totalno nepotrebna stavka. Ako nešto želim da slušam, imam muziku na telefonu. Svakako bolje od random pesama i reklama na radiju. Druga opcija internet radio, gde lepo odabereš neku od stanica u svom stilu i vrtiš, bez glupih reklama, emisija i sl. A ako te baš bije želja, ove domaće popularne radio stanice su dostupne i online.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Za memoriju - cloud aplikacije
Za radio - tunein aplikacija

:)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Fm radio - jedino kad ostanes bez neta a muzika u fonu te smorila. Desilo mi se ukupno jednom :)

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

E pa sad vec lupetate gluposti .. kao prvo ja nikad nisam imao iPhone pa otkud znam da nisu nikada imali FM radio.. kao drugo ,to sto neko ne zeli da slusa radio na telefonu jer mu smetaju reklame i voditelji je licni izbor , i nema nikakve veze sa onim sto sam pisao/pitao.

Poenta mi je da je sve ovo kao da kupis neki predrkani Mercedes ali nema centralnu bravu ...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja sam lepo napisao "meni lično ".

Nemanje centralne brave na kolima se može porediti jedino sa naprimer nemanjem opcije zaključavanja telefona, nikako sa potpuno perifernom funkcijom kao što je radio.

Nisam ni ja imao gomilu nekih telefona trenutno aktuelnih, pa ipak znam neke osnovne stvari o njima, ako ništa drugo onda zato što pokupim iz priča ovde po forumu, a zanima me da znam.

Kao što već rekoh, bez uvrede.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Sve vise radio stanica pravi svoje aplikacije i ima online streamove. Vremenom ce ih vecina skroz preci na net, lakse je, jeftinije...
A sam fm je zaista periferna funkcija i smatram da nije vrijedno praviti odluku za kupovinu telefona na osnovu da li ima fm ili nema, a alternativa postoji.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Alternativa je cesto daleko bolja opcija. Preko fm prijemnika si osudjen na stanice koje bacaju signal tamo gde si, a to obicno znaci lokal. Preko neta lepo kliknes i slusas stanice sa drugog kontinenta ako zelis. Kao sto rekoh, slusanje preko neta skoro da ne trosi net, toliko malo da je neprimetno, a radi i na edge najnormalnije. Licno koristim TuneIn, em bolji zvuk em imam izbor ko zna koliko hiljada stanica.
Ovo oko prosirive memorije je nesto sto i ptice na grani znaju. Polako svi prelaze na internu umesto memorijskih kartica. Dva najveca igraca su to uradila, sto zbog brzine pisanja i sigurnosti podataka sto zbog zarade.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Nole ne pricam o tome da ce FM odlucivati o telefonu ali mi je bzvz da tako jednostavnu i podrazumevanu stvar kuliraju ...
E sad kad vec toliko pricate o licnom ukusu onda cu i ja .. kao prvo mene zanimaju te 1000+ stanice kao .... ako zelim cistu muziku ,napunicu fon mojim pesmama i cao .. zaista me ne zanima da slusam neku Nemacku radio stanicu ili da slusam uzmedju pesama o saobracaju u NY..
Ima nasih stanica i na netu naravno ali u daleko manjem broju,i kad slusam radio ne slussam zbog muzike (ne zivimo u 60-70) pa da nam to bude jedini izvor novih "stvari" iako mene ni nove stvari ne zanimaju.. ja kad slusam radio mene zanimaju informacije onako "uz nesto sto radim" ,ili konkretno neka emsijia ozbiljna ili zabavna svejedno.

Sto se mem tice meni je 16gb dovoljno, ali se ne slazem da je bezbednije drzati fajlove na cloudu.

No mozda sam ja i premator u odnosu na vas ili ste vi premladi kako god , pa shodno tome za mene FM radio ipak jos uvek ima odredjenu tezinu.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Fol je u tome sto Apple konkretno pravi modele u skladu sa navikama zapadnog trzista, koje vjerujem ne koristi fm dok su nasi prostori jos uvijek naviknuti na to. Kod nas je tragicno ako novina predje sa printa na web. Nama koji smo navikli na starinski nacin je to cudno, al neminovno je da svijet ide u tom pravcu.
U vezi memorije, to za brzinu pisanja se definitivno slazem. Nema kartice koja moze da radi jednako brzo kao interna memorija. Govorim o ovim budget friendly.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Posto se u temi 6ice prica o bateriji.. ja sad vido na limundu navodno baterija za 5s pojacana od 2680 mah .. jel to moguce?

Odgovori