iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Dragan_Tadic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 23. Jun 2015. 19:06
:: Iphone 5s

Re: iPhone 5S

Post od Dragan_Tadic »

bonanza napisao:Posto se u temi 6ice prica o bateriji.. ja sad vido na limundu navodno baterija za 5s pojacana od 2680 mah .. jel to moguce?
naravno da nije moguće...

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Postoje takve kineske baterije, samo sto se neces bas usreciti sa njima.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Nov 2015. 13:43
:: Samsung J5 2016

Post od bonanza »

Ghm.. :oops: ,posto pitam na mnogim mestima pa sam se pomalo i pogubio vise gde sam sta sve pitao ..

Dakle , dal se po vama isplati krajem ove godine kupiti 5s?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne! Ni pod tackom razno!!! To ce biti 3,5 god star uredjaj. :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Znam da ce biti toliko star al u cemu je problem?
Brzina mu nece manjkati ,kao ni kamera, iOS ce ga drzati jos bar 2 godine po mom misljenju.

djordjemalisic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
:: xXx
Kontakt:

Post od djordjemalisic »

Ja bas mislim da to nije losa kupovina u ovom trenutku......

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Djordje u ovom momentu ajde ok, ali kaze covek krajem godine.... Tad vec izlazi iOS 10, i uredjaj ce biti dosta osakacen. Za mene licno, to je losa kupovina.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Iako su imaju vrhunsku podrsku, mislim da je na 4 god vrijeme da se neki model penzionise. Naravno, zavisi i od nacina upotrebe.

Ako kojim slucajem izadje 6/7c, kako god da se zove, to ce biti bolja kupovina. Nov 5s sada kosta oficijelno 450$/€, a po izlasku 7ice ce toliko kostati 6ica il eventualno taj mini model, a 5s se vjerovatno povlaci iz prodaje

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Msm da ne razumete.. ja mislim da ga uzmem preko operatera ,a ne ovako iz radnje sto bi se reklo.
Nikad nisam imao iP ,pa pod odredjenim uslovima bih "mozda" mogao krajem godine da uzmem ovaj 5s.
A s obzirom na razne stvari koje moras proveravati prilikom kupovine polovnog , msm da bi to bio los potez (macka u dzaku) ,osim ako ne uzimas od nekog koga licno poznajes naravno.

S obzirom da je 4s izaso 2011 ,i koliko znam i na njemu jos uvek moze da se stavi 9.2 , ,tako kontam da bi bar do kraja 2018, i 5s imao podrsku... a ko zna ,mozda i duze.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

To malo mijenja stvar, al pod uslovom da ga operateri budu imali u ponudi. Ne znam kako to funkcionise.
Sto se tice podrske, mislim da ce 5s da zavrsi svoj ciklus sa iOS11, koji bi izasao 2017. ako budu izdavali sisteme trenutnom dinamikom.
Sta znam, ja bih licno prvo pogledao kakva je ponuda za iP6.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Prodacu ti ja ip6 tamo krajem godine :D
Salu na stranu, 5s jeste dobar telefon i prvi (ako se ne varam) koji ima 64bitnu arhitekturu. U sustini, jedini razlog zasto nece dobiti tamo neki apdejt jeste zbog prodaje novijih modela, ali hardver ce svakako moci da gura sve. Trenutno jeste dobra kupovina, ali za maltene godinu dana je diskutabilno. Prosto ce biti osakacen za neke funkcije, usporice ga softverski, a to onda nije to.
Ne znam, videcemo svi kako se stvari budu odvijale, ima jos dosta do kraja godine. Pa ako oni koji ga imaju kazu da radi normalno i lepo, onda kupuj i ne razmisljaj.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Prosto ce biti osakacen za neke funkcije, usporice ga softverski.

Na sta mislis konkretno? Govoris zbog iOS ili..?

Azi moze tvoja 6ica ali na rate 2 godine kao u Telenoru :lol:

Mene jos zanima ,po nekom vasem iskustvu , dal bi ja taj telefon mogao prodati realno gledano ,kada bi mi istekao ugovor tamo krajem 2018te?
Kontam da je to u rangu kao kada bi sada neko hteo da kupi polovni 4 ili 4s..
Pretpostavljam da bi mozda bilo kupaca , i da bi uglavnom to bili oni koji ne kontaju bas puno oko principa iPhonea.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Ja sam prosle godine prodao svoju 4ku sa ostecenim displejom za 70€ (doduse poznaniku), tako da ne ocekuj neki novac i kad ga prodas.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

@bonanza, da, ios ce ga usporiti vremenom, sam sistem ce biti osakacen za neke funkcije za koje nema hardver itd. Pogledaj 4s ove godine i to je ono sto ceka 5s kroz dve godine.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od novak »

Ma na kraju ako ti nije presudno da nosis novije modele i ako ces mijenjati telefon nakon 2god, a svidja ti se iP, kupi:)

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Hvala vam ljudi na savetima , pa nzm Nole dal mi se svidja posto nikad jos nisam imao ,pa reko da probam ,a ako si mislio na izgled fona ,da, definitvno mi se 5s svidja ,mada meni nije to presudno kod telefona ,nisam zensko 8)

Nole kakav si ti covek kad prijatelju prodajes 4ku sa cvrknutim displejom? :P Salim se naravno.

ps znas kako ide stara izreka .. svaka roba ima svog kupca

ppss e jos jedno pitanje samo i zavrsavam za sva vremena sa pitanjima za iP , kakva je to nano sim kartica?
ja sada u fonu imam SIM ali secenu ..nzm kako se to strucno kaze ,jel bi ja u tom slucaju dobio neku novu karticu za iP ili.. ?

ilija98
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Avg 2013. 19:36
:: LG Spirit
:: E72, 5800

Post od ilija98 »

Tu karticu sto ti imas je micro sim, a da bi mogao da je ubacis moras da je iseces ili da ti izdaju novu.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Kartica je vec secena posto takva ide u Lumiu.
Jel onda to to? Ili je nano skroz neka druga vrsta kartica?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Postoji više vrsta sim kartica: standardna, mini, mikro i nano. Standardne su se nekad koristile, bile su veličine kreditne kartice, i nisu više u upotrebi. Ono što većina nas poznaje kao standardnu sim karticu je mini sim. To što su tebi isekli za lumiju je onda mikro sim. Nano je najmanja i moraćeš ili da sečeš još jednom ili da menjaš sim.

Andra97
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2015. 21:10
:: Zte Blade G
:: Samsung galaxy s3

iphone punjac

Post od Andra97 »

Pozdravim svima upravo sam kupio Iphone 5s, ali punjac ne izgleda kao ostali nego ima 3 kako da kazem za 3 puta da se ubode, kao trougao, neka pomoc?

Odgovori