Ako i ima, ko zna gde je! Evo ti kratka procedura, za detalje pogledaj recimo iclarified.com
S obzirom da ti je SIMFree telefon (rekao si da je 2.10 BB u njemu, i d anema Gevey):
1) skines FW 5.1.1 sa
http://www.felixbruns.de/iPod/firmware
2) ukljucis redsn0w (skini najnoviji) i ides extras, shsh, i tu ides stich blobs (trebalo bi da uspe sam da ih iscupa)
3) krenuce nesto da radi i drlja, i trebalo bi da ti izbaci novi FW file tezak prakticno kao i onaj originalni sto si skinuo samo ce u svom imenu imati neki broj tipa 38945389475y398475_iPhone_restore..blabla...
4) skini iReb, i ubaci telefon u pwned DFU mod
5) u iTunes stisni shift+restore, i nadji ovaj FW sto si napravio.
6) kad sve zavrsi imaces telefon sa ubacenim FW5.1.1
7) jailbreak radis sa Absinthe - skines, dupli klik, radice nesto bas bas, kad se pojavi folder na desktopu, udji unutra i imas absinthe exe, porkenes i kliknes na jailbreak. Sacekas da odradi proceduru i imas untethered JB telefon

uzivanje moze da pocne
Ako ti treba dodatna pomoc - skype: miodrage
EDIT: sad tek vidim da sam jedan korak ovde zaboravio, a to je promena hosts file-a u racunaru. Najlaksi nacin je sledeci - otvorite Notepad, ali run as Administrator. Onda file>Open - putanja je C:\windows\system32\drivers\etc i tu je hosts. Da bi se video, treba staviti All u view, jer po defaultu je .TXT (ako se ne varam). E onda se upise:
74.208.10.249 gs.apple.com
74.208.105.171 gs.apple.com
Slobodno oba, nece da skodi.
Ovaj korak se moze uraditi bilo kad, ali je potrebno da bude uradjen PRE nego sto se pocne rad sa iTunes.
Sve ovo moze da se obavi i poprilicno automatizovano, preko samog RedSn0w, barem tako pise, ali ja do sada to nisam uspeo da izvedem, uvek je neki error izlazio, te trazi telefon u DFU (a registruje ga kao Recovery), pa kad je sigurno u DFU, onda ga trazi kao Recovery) i sl. Neki kazu bez icega, samo da je ukljucen, a to nisam mogao da probam, jer lik kome sam radio je imao poprilicno zeznut uredjaj (recovery loop). Sa ovim koracima koje sam napisao, nema sanse da se omane.