iPhone 4

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Jelena_I
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 20. Sep 2012. 09:10
:: samsung galaxy s2
:: nokia c7

Re: iPhone 4

Post od Jelena_I »

i dalje cjuti.....ja vise ne znam kako da ga molim...sve se nadam procicacu nesto pa ce proraditi :? :cry:
Mozda mu u servisu pomognu

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pa, ako ni komp nije ništa prijavio, onda je stvarno mrtav, bar trenutno. Raskačite kabl sa telefona, držite Home taster na telefonu i bocnite kabl nazad, trebalo bi da uđe u "restore" mod. Ako se ni to ne desi, možda će moći da se ubaci u "DFU" mod i moraće da se flešuje. Kako god, malo mi je neverovatno da je tek tako crkao, a sa druge strane, pola sata vibracije je moglo da preoptereti nešto u telefonu i izazove kvar. Trebalo je odmah da se restartuje, da se ne pusti da vibrira toliko.

Ako telefon nije SIM free, mora da se napravi "custom firmware" da bi mogao da se otključa, ako jeste SIM free i planira se jailbreak, ne treba ga dizati na iOS6 već na 5.1.1, što opet zahteva određene stvari pre flešovanja. Ako nije bitan jailbreak, onda i može da se stavi iOS6.

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
:: Galaxy S8

Caller ID fix NE RADI

Post od ThunderBird »

Pozdrav ljudi, imam jedan problem (uslovno rečeno)

Imam iPhone 4, BB 4.10.01 i OS 4.3.3

Takože Gevey supreme koji radi bez poteškoća ali mi Caller ID fix ne radi...

Dakle bez obzira što je instaliran, (u podešavanjima se ništa ne mjenja kada uzmem Srbiju pa Bosanski ili Srpski jezik jer sam ja iz Bosne)...

Zna li neko šta se da uraditi, pobudaliću :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

iPhone 4

Post od miodrage »

Najlakse resenje: sve kontakte upises u internacionalnom formatu: +387... Jeste jako nepopularno, ali na taj nacin resavas svaki problem a glupost zvana caller id ti postaje nepotrebna!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
:: Galaxy S8

Post od ThunderBird »

Uradio sam to i onda se pojavljuje sledeća stvar...

Kada me neko zove ili ga ja zovem piše ime, takođe piše i u inbox-u koliko sam vidio... ali u call records brojevi... :angry:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Kod iPhone je standardna fora da kad nisi u svojoj mreži, odnosno kad pozivaš iz roaminga, ili te pozivaju dok si u roamingu, da ti umesto svih kontakata u call records stoje samo brojevi. Znam ovo jer imam regularan iPhone koji radi bez ikakvih kartica i kad god zapalim na put to mi se dešava. Sas, da li se to događa zbog načina na koji Gevey radi, ili šta, nemam pojma, ali tako je kako je. Ja nisam našao rešenje kod sebe. Jednostavno dok nisam na matičnoj mreži zaboravim na call records i sve pozivam direktno iz imenika.

nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
:: lumia 625

Post od nonickname »

ni retina nije svemoguca :) - nisam uspeo da otkljucam tel sa temperaturom 39.6 :o

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

nonickname, mora da si dehidrirao, koža prestala da provodi elektricitet. :roll: Trebalo je malo da lizneš prst... :wink:

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

evo ovako, uzeo sam iphone4 simfree. poluvan naravno, ima instalirano dosta aplikacija, ali kad ja krenem da mu instaliram nesto on trazi iOS 4.3. ne znam sta treba da radim.
ne znam da li je telefon kupljen kao otkljucan, ili je otkljucavan naknadno. ako mu uradim novi softver, hocu li napraviti problem i zakljucati ga opet na neku mrezu?

i moj drugi problem je sto mi se stalno izloguje sam sa fb. i sa safarija kad sam na fb, i sa aplijacije.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

iPhone 4

Post od miodrage »

Jel telefon ima Cydiu? Ako ima kad se ucita proveri sta zelenim gore pose da imas sacuvano za shsh blobs. Ako imas za 5.1.1 onda te bacimo na taj i uzivas:) Koji je sada softver u njemu? Simfree je? Sjajno! Ali jesi siguran? Koji je modem firmware?

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

Ima cydiu. Pa znas kako ubacio sam mts karticu i telefon radi, sms, poziv i net sve radi. CYdiu ima. Modem je 02.10.04.
Jedino ne znam zasto mu ne radi levi zvucnik? Jel to kvar ili moze da se podesi.
Shsh blobs je ios 6.0.1

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

darkonda, "levi zvučnik" mu je mikrofon... :D

Inače, koja verzija iOS-a je u telefonu, to nisi napisao.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

sta god da je ali ja mislim da to cudo na levoj strani ne daje znake zivota :D
verzia 4.1(8b117) modem firmware 02.10.04

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

iPhone 4

Post od miodrage »

Darkonda: napisao sam ti to je mikrofon. Sa ovim basebandom (modem fw) je sigurno simfree. Po dobroj ceni si ga uzeo sad se igraj sa svojim novim telefonom a za sve drugo smo tu pa pitaj

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

dobro, sta sad da radim. dao sam vam sve podatke, sta mi preporucujete, koji softver sta i kako? :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako imas SHSH, onda stavi 5.1.1 i ne beri brigu. Ubedljivo najbolji softver za sada za one kojima je potreban JB jer je untethered. Ako ti ne treba JB, onda zvekni odmah 6.0.1
S obzirom da je izasao iTunes11, ocekuje se ubrzo pustanje i 6.1 software-a.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

Da li ja prvo ubacujem softver 5.1.1 pa tek onda JB, ili je procedura obrnuta? Jeste pisali mozda o tome ovde posto ja ne znam nista da uradim, potppuno sam nov u ovim vodama. Da ne pretrazujem 44 stranice ako nema nista o tome.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako i ima, ko zna gde je! Evo ti kratka procedura, za detalje pogledaj recimo iclarified.com
S obzirom da ti je SIMFree telefon (rekao si da je 2.10 BB u njemu, i d anema Gevey):
1) skines FW 5.1.1 sa http://www.felixbruns.de/iPod/firmware
2) ukljucis redsn0w (skini najnoviji) i ides extras, shsh, i tu ides stich blobs (trebalo bi da uspe sam da ih iscupa)
3) krenuce nesto da radi i drlja, i trebalo bi da ti izbaci novi FW file tezak prakticno kao i onaj originalni sto si skinuo samo ce u svom imenu imati neki broj tipa 38945389475y398475_iPhone_restore..blabla...
4) skini iReb, i ubaci telefon u pwned DFU mod
5) u iTunes stisni shift+restore, i nadji ovaj FW sto si napravio.
6) kad sve zavrsi imaces telefon sa ubacenim FW5.1.1
7) jailbreak radis sa Absinthe - skines, dupli klik, radice nesto bas bas, kad se pojavi folder na desktopu, udji unutra i imas absinthe exe, porkenes i kliknes na jailbreak. Sacekas da odradi proceduru i imas untethered JB telefon
8) uzivanje moze da pocne

Ako ti treba dodatna pomoc - skype: miodrage

EDIT: sad tek vidim da sam jedan korak ovde zaboravio, a to je promena hosts file-a u racunaru. Najlaksi nacin je sledeci - otvorite Notepad, ali run as Administrator. Onda file>Open - putanja je C:\windows\system32\drivers\etc i tu je hosts. Da bi se video, treba staviti All u view, jer po defaultu je .TXT (ako se ne varam). E onda se upise:
74.208.10.249 gs.apple.com
74.208.105.171 gs.apple.com
Slobodno oba, nece da skodi.
Ovaj korak se moze uraditi bilo kad, ali je potrebno da bude uradjen PRE nego sto se pocne rad sa iTunes.

Sve ovo moze da se obavi i poprilicno automatizovano, preko samog RedSn0w, barem tako pise, ali ja do sada to nisam uspeo da izvedem, uvek je neki error izlazio, te trazi telefon u DFU (a registruje ga kao Recovery), pa kad je sigurno u DFU, onda ga trazi kao Recovery) i sl. Neki kazu bez icega, samo da je ukljucen, a to nisam mogao da probam, jer lik kome sam radio je imao poprilicno zeznut uredjaj (recovery loop). Sa ovim koracima koje sam napisao, nema sanse da se omane.
Poslednja izmena od miodrage u Uto, 29. Jan 2013. 21:05, izmenjeno 1 put ukupno.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkonda »

kako ja mogu da proverim sa koje mreze je skinut telefon? ili na koju mrezu je zakljucan?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

A imas sajtove na kojima se to proverava, potrazi na googlu. A mislim da smo na nekim ranijim stranicama ovde i pisali o tome

Odgovori