iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: iPhone 5S

Post od Azimuth »

Pricamo o telefonima koje preprodavci donesu ovamo i lageruju dok ih ne prodaju. Znaci, kad ti neko kaze da je telefon neaktiviran, to znaci samo da je nov, ali garancija tece od dana kupovine. Uostalom, tako je i za sve ostalo. Kad kupis frizider, tebe niko ne pita da li ga koristis ili ne, ali garancija tece pa tece.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Mislim da nisi u pravu ali opet, ja nikada nisam imao reklamacije pa ni ne znam tacno...
Kada se ukuca imei on kaze do kada vazi garancija tj od kada je aktiviran...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja samo prenosim zvanicnu informaciju koju sam dobio od istyle. Uostalom, da se to lako proveriti. Trazi imei od nekog vakum pakovanja sa oglasa, proveri pa cemo saznati ;)

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Bas sam sad proverio, nisam znao za ovo.Kupio sam 6s preko oglasa 25 decembra.Ukucao sam serijski broj na apple supportu.Garancija krece od tog datuma iako na mts-ovoj garanciji stoji 17 decembar.Kome sad verovati.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Tebe svakako interesuje mts-ova garancija jer je dvogodisnja ;)
Sad mi ovo zanimljivo, videcu bas da iscimam tog lika iz istyle da cujem sta kaze u vezi toga, samo da ugrabim malo vremena.

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

u ponudi imam 5s ali na njemu stoji stari nalog za icloud i ne sme se raditi update da li postoji opcija da ja nekako ubacim moj nalog da ne zablokiram telefon sve radi skidanje programa itd. najnormalnije
Iphone 4s white clear install

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Pa moras da obrises stari, da znas sifru, naravno... Ili tako da nosis...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Taj sto ga nudi ili ja je maznuo nekome ili mu je neko uvalio icloud zakljucan. Ne, ne mozes da skines icloud bez sifre. Takvi telefoni se prodaju posmesnim ciframa, recimo oko 80-100€ ako je u mint stanju i koriste za delove. Koliko je to eticki je drugo pitanje jer da li bi ti voleo da ti neko vrati telefon ili da ga proda ko zna kome ili rasparca?
Jedno je sigurno, sve dok je tako zakljucan, a uz to i konektovan na net preko wifi, znaj da i vlasnik ukradenog telefona zna gde si :wink:

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ja ne znam sto vam trebaju te avanture sa izgubljenim siframa i slicno.

duxxon83
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 08. Maj 2012. 18:29
:: nokia n8
:: nokia n9

Post od duxxon83 »

Poštovani,
Molim za savet i mišljenje u vezi rešavanja sledećeg problema.
Naime, Pre otprilike dve nedelje za suprugu sam uzeo Iphone 5s uz ugovor MTS-a. Uredno sam se registrovao na icloud i krenuo sa preuzimanjem potrebnih aplikacija. Nakod jednog dana telefon je predložio da preuzmemo najnoviju verziju softvera, supruga je to učinila i tada nastaju problemi. Icloud passwor više nije mogao da telefon prihvati i nismo mogli nikako da aktiviramo telefon. Napominjem da je password za nas uvek isti, imena naše dece i na kraju broj četiri (nemoguće je da tako nešto zaboravimo(svuda koristimo takav password), a i sa tim pasvordom smo pre update koristili normalno telefon i skidali aplikacije na store-u). Naravno pisao sam u MTS poslovnici prigovor da mi reše navedeni problem koji nisam nikako ja ili supruga prouzrokovali, plus telefon je bio kod nas dva ili tri dana, nov netaknut. Naravno iz MTS-a nisu još uvek ništa odgovorili, sve dok ih nisam danas po peti put zvao telefonom i odgovor je bio: obratite se apple podršci. Zaista mi nije jasno zašto bih ja kontaktirao apple, kada sam kupio telefon od MTS za koji su mi i sami rekli da su ovlašćeni serviseri i distributeri i smatram da u takvom slučaju moraju brzo da reaguju i da zatraže od apple novu šifru ili vide u čemu je problem, ili da mi daju zamenski uređaj. Zamolio bih Vas da mi odgovorite šta da radim u ovoj nesfakidašnoj i zaista kriminalnoj situaciji, da li imam prava na zamenski uređaj, raskid ugovora i slično, jer je to jedino logično i ispravno. Plus pokušao sam i sa securyty reset password i ništa, ne prihvata ni prvi korak a to je dan i mesec rođenja moje žene(nismo sigurno ludi da ne znamo kada je rođena). Smatram da sam kao dugogodišnji (mogu reći i decenijski) korisnik ugovora i paketa MTS-a zaslužio makar malo više pažnje i efikasniju podršku. Molim Vas, šta mi predlažete.?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ja ne znam kako je moguce da prilikom preuzimanja nove verzije softvera telefon ne prepoznaje vise staru sifru?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa nije moguce @iLuka.

@duxxon83, idi na recovery password ili preko racunara. Ako znas password od mejla onda ces i ovaj moci da promenis, a ako ne znas onda si ugasio. Jedini izlaz u toj situaciji jeste da imas sve potrebne papire od tog telefona kao dokaz o kupovini, pa pravac mts ili autorizovani servis i odradice ti to.

duxxon83
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od duxxon83 »

POzdrav ljudi.
Hvala Azimuth, ali potrebno mi je razjašnjnje. Kaka misliš preko računa ne razume to najbolje? Takođe mi nije jasno password od kog mejla, jer nisam stavio nijedan mejl osim samog icloud mejla, a taj password sam dobio u mejlu na telefonu i tellefon ne mogu da aktiviram. A što se tiče papira imam sve naravno, telefon je star bukvalno dva dana uzeo sam ga na ugovor u MTS kao što sam naveo. U mts su mi rekli kao što sam naveo da se obratim apple podršci, ja u šoku. I još jednom molim te mi objasni šta je to autorizovani servis? Zaista nikad nisam koristio ni ja ni žena bilo koji apple uređaj. Izvinite na smetnji i molim za pomoć.

Azimuth
Moderator
Moderator

iPhone 5S

Post od Azimuth »

Preko racunara ides na http://www.icloud.com i imas dole opciju "forgot apple id or password". Kad kliknes na to, otvara ti novu stranicu i dalje samo popunjavaj sta ti trazi.
Ali pre nego sto ovo uradis, proveri jos jednom da li si uneo dobru sifru. Sama sifra mora da ima velika i mala slova, kao i broj ili brojeve. Mozda si nesto prevideo. Ako ne uspes, onda idi ovako kako sam ti gore napisao.

Autorizovani servis je onaj koji je ovlascen. Kod nas u Srbiji su to iStyle i Macola. Napolju postoji jos i AppleStore u okviru kojeg je i servis.

Sto se tice tih iz mts-a koji su ti rekli da se obratis apple podrsci, njima slobodno pozdravi sve najmilije jer nemaju pojma. Apple support ne funkcionise tako, mi odavde ne moze legalno da ih kontaktiramo vec se dovijamo na svakojake nacine i zaobilazimo neke procedure koje postoje. Nimalo lak i zabavan nacin, a uz to i prilicno komplikovan.

Da rezimiramo. Moj savet ti je da jos jednom proveris sifru koju unosis jer sama sifra mora sadrzati i velika i mala slova, kao i brojeve. Ako nije to, onda idi preko racunara kao sto sam ti napisao. A ako ni tako ne uspes, onda sve papire spakuj i ili u mts ili u istyle/macolu.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Nov 2015. 13:43
:: Samsung J5 2016

Post od bonanza »

Pff ovo bas deluje retardirano ..
Jel mozda moguce da taj telefon ustv nije nov , i da je neko vec imao nalog na njemu pa je sistem sve pobrkao ili tako nesto ili da ga je neko JB?
Btw Azi posto si i ti iz NS , jel ovde postoji neki zvanicni servis za Apple?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

U NS nema zvanicnog ni autorizovanog servisa, imamo samo ressellera tamo u blizini Radnickog.
Sto se samog telefona tice, ako je kupljen u vakuum pakovanju i kod zvanickog prodavca, onda nije moguce. Ako je pak kupljen iz oglasa onda su sve opcije otvorene. Nema to veze ni sa JB, a nisam video ni cuo nijedan slucaj da se nekome sifra sama od sebe promenila.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Wtf znaci mora u BG ako ima bilo kakvo sr sa fonom? :smutny: :x

duxxon83
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od duxxon83 »

HVala mnogo na savetima. Jednostavno ovo je stavrno nenormalna situacija, pored nenormalnog MTs-a. Naravno da je telefon kupljen u vakumu na ugovor u MTs-u. Ne znam zaista šta da radim. Neverovatno.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Ne znam sta da kazem sem da i ja planiram da uzmem SE ili 5s iz MTSa zato sto su povoljniji i to mnogo od VIPa i Telenora .. pa me ovo malo plasi sad lol.
Inace ,samo da vam kazem , nemojte previse pljuvati nase operatere .. mog brat je u Pesti ,i tamo su ponude KATASTROFA !!! Sustinksi skuplje , i sa daleko slabijim karakteristika paketa.. tako da bar sa te strane smo extra ,e sad sto se profesionalnosti tice to je vec druga stvar .. a i sramota je da u jednom gradu kakav je NS ,nema zvanicnog servisa..

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ako uzimas - uzmi samo SE jer je daleko bolji od 5s po svim parametrima...
Inace, takodje mislim da ako je vakuum pakovanje nema sanse da se bilo sta desi samo od sebe...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odgovori