Vesti i dešavanja

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Vesti i dešavanja

Post od Joxy »

Azimuth napisao:Pa najava je da će izaći 7s i 7s+ koji su dizajnom i dimenzijama kao i prethodne tri generacije, a uz njih izlazi i ovaj koji bi trebao da obeleži deceniju od prvog telefona i sa dijagonalom on 5.8", blago zakrivljen, drugačiji materijali i još mnogo toga...
Receno vec milion puta a po svemu sudeci ce tako i biti. Sigurno ce i Samsung ici tim putem sa S10, realno moze im se jer su te dve serije telefona daleko najpopularnije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

iLuka, kakve veze ima to što ga nisam kupio?

Ja ovde pričam o toj "ogromnoj" razlici između dva sistema koju si ti pomenuo. To što su se ovi iz Google-a fokusirali na USA tržište, a ostale zayebali, to je druga priča.

I nema nikakve veze kakvog smo mišljenja ti i ja, niti šta tebi više odgovara, a šta meni.

Činjenica je da trenutno nema neke velike razlike između ta dva sistema, a ti ako nađeš nešto što će da pokaže suprotno, napiši, a ne da mi pišeš zašto sam ja korisnik Androida, a ti iOS-a ili zašto se tebi sviđa UI na iOS-u...

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Nije iOS više tako fluidan kao što je bio i pogotovo ne na svim uređajima. Ja koristim SE, on je hardverski kao 6s, a korisnici masovno pricaju da nisu primjetili razliku u radu između 6s i 7. Moj kum ima 7+ i primjetan je bolji i lakši rad 7+. I meni na SE nekada zabrlja kamera i pored updatea, safari nekada sporije reaguje na vraćanje na prethodnu stranicu. Što se tiče androida, supruga ima P9. On je nakon par mjeseci znao malo da zabode, al evo kako je stigla nadogradnja radi odlično. Vidjet ćemo za par mjeseci. Android je zaista dosta napredovao, barem ovi top modeli. Meni se iOS više sviđa grafički. Ja volim što ikonice imaju isti oblik. Na androidu me to najviše odbija kad vidim da svaka ikonica vodi svoju politiku. Možda ima neki način da se i to prilagodi. Trenutno standarde postavlja Samsung, dok se Apple više brine o red productu, da izbace početni SE od 128gb po cijeni proslogodisnjeg i sl. Update im se ne može prigovoriti.

Sent from mTalk

woona
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 27. Sep 2014. 11:53
:: Nexus 4

Post od woona »

Koliko sam puta procitao da ljude odbija sto ikone na Androidu izgledaju razlicito. Daj ljudi ne blamirajte se, postoji jedno hiljadu ikon pakova za Android gde svako moze sebi da izabere sta hoce.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Icon pack pokrije jedan ograničen broj aplikacija samo, ne i tu neku specifičnu koji koristiš ti i svaki hiljaditu korisnik. Mene čudi da Android nema mogućnost menjanja ikonica kao što se to može na kompjuteru.

A za Store što nema Srbije, šta korisnici tačno gube s tim? Jel morate da kupujete u kunama, evrima ili recimo dolarima? :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

A od Android O će sve biti uniformnije jer će ikonice morati da budu unutar template-a koji Google ostavi. Moći će valjda krug ili zaobljeni kvadrat da se izaberu.

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

^To im je dobra fora, dobro su se setili. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

гари napisao:Icon pack pokrije jedan ograničen broj aplikacija samo, ne i tu neku specifičnu koji koristiš ti i svaki hiljaditu korisnik. Mene čudi da Android nema mogućnost menjanja ikonica kao što se to može na kompjuteru.
Vidi, samo jedan link je odgovor:
https://play.google.com/store/apps/deta ... umus.rewun

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

• 4.050+ HD icons
• Icons request, search and preview feature

Zanimljivo. Ako je developer raspoložen za saradnju kao što piše, tj. ako bi dodao koji ikonicu po molbi. :)

woona
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 27. Sep 2014. 11:53
:: Nexus 4

Post od woona »

Ako neke ikonice nema uzmes neku iz paka koja te asocira na tu aplikaciju i stavis je. Većina ikon pakova stavlja logo aplikacije u sopstveni oblik.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

A sve ovo nema veze sa vestima i dešavanjima... Ajde da ne brišem, a vi nastavite priču u nekoj drugoj temi sa pogodnijim naslovom.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Brisi slobodno, svaki put sve isto... ne znam sta i ja pokusavam...

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Pokusavas da branis Apple, a i sam si svestan da nije bas tako...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Nikog ne branim a i nisam na to mislio... .

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Luka, mislim da nije to tvoje problem, nego da smo s ovo sa ikonicama na Androidu prelilo čašu što se tiče offa. :) Doduše, nije da to sa ikonicama nije vezano za ovu temu, ali bez sumnje ne bi bilo ok da nastavimo diskusiju o ikonicama na Androidu i sličnom sad u ovoj temi. :)

Kad sam sad već ovo napisao... Hvala, Baraba, za link, možda sutra probam tu aplikaciju. :)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Baraba napisao:I to kod tebe je lično iskustvo, šta da kaže Azimuth, nekoliko defektnih iP? Podrška? Kako to da u Srb nema app store? Ne mogu da se kupe app, nepostojanje domaćih. Ne postoji ni Srpski jezik za meni telefona, šta tu tek reći? Podrška, da pričamo o njoj i dalje? Kakva bre podrška kod nas! Izlaze sitne zakrpe 0.0.1 i 0.0.2 itd. koje ništa ne menjaju, ima i droid mesečne sigurnosne zakrpe, eno xiaomi ima i nedeljno petkom zakrpe... opet ja to ne računam za bitan update koji donosi neke promene i nešto bitno.
Mislim da ti nije komentar na mestu jer, budimo realni, ako Apple-u nesto ne moze da se zameri to je podrska.
Sto se tice Saomija to je druga prica, za novac za koji se prodaje oni ne samo da imaju podrsku nego imaju sve.

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jan 2015. 23:46
:: android

Post od niko1a »

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Joxy napisao:Mislim da ti nije komentar na mestu jer, budimo realni, ako Apple-u nesto ne moze da se zameri to je podrska.
Sto se tice Saomija to je druga prica, za novac za koji se prodaje oni ne samo da imaju podrsku nego imaju sve.

Mislim ipak da su ovakvi komentari kao sad što je napisao Baraba korisni potencijalnim korisnicima/kupcima. To su bitni propusti, a kojima se Apple nije pozabavio, i koje treba pominjati. Isto kao što neko u Windows temi mora da kaže "Windows 10 mobile će za godinu dana možda zvanično biti ugašen" ili "Facebook aplikacije za Windows 10 mobile su krš". Zahvaljujući takvim "ciničnim" komentarima ja sam saznao da iOS nema izveštaj o dostavi poruke. Osim ako se jailbreakuje, ali kupiti najskuplji telefon na svetu da vi morao da ga hakuješ ne bi li dobio tako jednu elementarnu stvar, to mi je bezveze...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

To je sad neka druga prica koja nije za ovu temu, necemo jos i ovde poceti sa iOS vs Android temom, vec je previse takvih na forumu. :D
Hocu samo da kazem da primer koji si naveo (izvestaj o dostavi poruke) nema nikakve veze sa podrskom jednog proizvodjaca. I opet ponavljam, ako nesto Apple-u ne moze da se zameri to je podrska i tu ce vecina njih da se slozi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba je spomenuo a svi znamo da je Azimuth dobio nekoliko novih uređaja. Mene zanima da li jedan drugi proizvođač kod nas to daje? Mislim Huawei za jedan model, i to je to. E pa to je odnos prema mušteriji, a Samsung to sigurno neće uraditi. Tu je Luka u potpunosti u pravu, Apple i customer care su najbolji na svetu, to ne može da se porekne.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori