[uputstvo] Kako se root-uje Android telefon?
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
- Pera Detlic
- Mobil manijak
Probao sam malo pre preko htc sync i nema sanse,nece da prepozna fon,ma nema sanse,neznam sta mu sve nisam radio,pokusavao ali nece i nece,pa dali je moguce da orginalni i oficijalni htc sync nece da prepozna uredjaj.
Evo slike:
http://i51.tinypic.com/34zeue0.jpg
Evo slike:
http://i51.tinypic.com/34zeue0.jpg
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pera Detlic
- Mobil manijak
Bizmark, ajmo ispocetka, kada nakacis telefon na USB kabl, na telefonu ti se pojavi opcija u notification bar-u da li ces da koristis telefon kao:
-Disk drive
-HTC Sync
-Charge only
Zatim izaberes Htc Sync, dok ti je Htc Sync otvoren na kompu i furas....
Ako ti ne izbaci notifikaciju kad ga nakacis, napisi pa cemo dalje...
-Disk drive
-HTC Sync
-Charge only
Zatim izaberes Htc Sync, dok ti je Htc Sync otvoren na kompu i furas....
Ako ti ne izbaci notifikaciju kad ga nakacis, napisi pa cemo dalje...
Samo nek se rolaju....sarme.
Evo i mene nakon duze vremena,jbg posao mi nezgodan,odem na put pa me nema par dana,pa onda kuci dan,dva,nekad bude i tri pa opet na put,uglavnom odradio sam rutovanje telefona,sad bi trebalo da predjem na ovaj deo gde se ubacuje verzija 2.2,pa dosad ste bili od pomoci,nadam se i dalje vasoj dobroj i nesebicnoj pomoci oko ovoga.
Znaci sta sad nako izvrsenog rutovanja treba uraditi da bi ga podigao na 2.2
Znaci sta sad nako izvrsenog rutovanja treba uraditi da bi ga podigao na 2.2

- xerosoft
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
- :: Iphone 4s
- :: Iphone 3gs
- Kontakt:
Bizmark, je si li proverio jel odgovara tvom telefonu rom jeli za 32a ili 32b verziju telefona,onda posle toga radio i spl koji ti je dali odgovara tom romu koji instaliras???? ugasi telefon i pri paljenju drzi power i back dugme uci ce u h-boot stanje tu ti sve pise koji ti je radio spl i verzija i naravno jeli s-off ili s-on
Iphone 4s white clear install
Bizmark, jel imas instaliran neki od custom recovery-ja? Pomocu njega instaliras ROM koji odgovara tvom Magicu, a to utvrdis onako kako je Xerosoft napisao...
Nazalost ne znam kako tacno najlakse nabaciti custom recovery, ali ima nekoliko nacina: pomocu fastboot-a, adb shell-a, moze i preko neke clockwork aplikacije sa marketa...
Znaci pre svega, utvrdi dobro koja je verzija tvog Magic-a, 32a ili 32b, da li je HTC ili Google branded, da li odgovaraju SPL i Radio verzije ROM-u koji hoces da nabacis... ima dosta zajebancije, ali to je zato sto je stariji telefon, pretpostavljam.
Nazalost ne znam kako tacno najlakse nabaciti custom recovery, ali ima nekoliko nacina: pomocu fastboot-a, adb shell-a, moze i preko neke clockwork aplikacije sa marketa...
Znaci pre svega, utvrdi dobro koja je verzija tvog Magic-a, 32a ili 32b, da li je HTC ili Google branded, da li odgovaraju SPL i Radio verzije ROM-u koji hoces da nabacis... ima dosta zajebancije, ali to je zato sto je stariji telefon, pretpostavljam.
Evo sta sam probao i nije uspelo. Znaci imam HTC Gratiu sa android 2.2 froyo.
Prvo sam probao sa unrevoked skinuo sam unrevoked za htc ariu posto nisam nasao za gratiu, instalirao drajvere prema uputstvu i pokrenuo ga. On je radio neko vreme, pa restart , dosao do root i onda nakon nekog vremena mi prijavio "failed to unlock NAND flash". Probao sam tri puta i sva tri puta isto. Ako neko zna u cemu je problem neka kaze.
Drugo sam probao z4root aplikaciju. Instalirao je i pokrenuo. Ona nudi stalni root i privremeni do prvog restarta. Kada pokrenem privremeni on sve odradi i kaze da je uspesno odradio root ali telefon i dalje nema root kad probam.
Kada pokrenem stalni root on radi neko vreme onda prijavi da ide u restart i nakon restarta i dalje telefon nema root.
Eto to sam probao pa ako neko moze da mi pomogne kako da odradim root bio bih mu jako zahvalan.
Prvo sam probao sa unrevoked skinuo sam unrevoked za htc ariu posto nisam nasao za gratiu, instalirao drajvere prema uputstvu i pokrenuo ga. On je radio neko vreme, pa restart , dosao do root i onda nakon nekog vremena mi prijavio "failed to unlock NAND flash". Probao sam tri puta i sva tri puta isto. Ako neko zna u cemu je problem neka kaze.
Drugo sam probao z4root aplikaciju. Instalirao je i pokrenuo. Ona nudi stalni root i privremeni do prvog restarta. Kada pokrenem privremeni on sve odradi i kaze da je uspesno odradio root ali telefon i dalje nema root kad probam.
Kada pokrenem stalni root on radi neko vreme onda prijavi da ide u restart i nakon restarta i dalje telefon nema root.
Eto to sam probao pa ako neko moze da mi pomogne kako da odradim root bio bih mu jako zahvalan.
- serbian-boss
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11