Android OS *generalna diskusija*

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
Odgovori
kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

jel postoji na androidu neka opcija da kalendar, imenik, zadatke i biljeske bekapujem na komp a po mogucnosri da npr kalendar preradjujem na kompu pa da mi to telefon prilikom sljedece konekcije na kom to registruje i napravi izmjenu tih podataka i na telefonu. znam da je za windows mobile postojao outlook a sad ne znam postoji li ista tome slicno i za android i sta je uopste najbolja opcija za ove moje potrebe
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

kefalo, ja to sve radim preko Google calendar aplikacije i ostalih Google aplikacija. Sve sređujem na kompu i to se automatski prebacuje na telefon istog trenutka.

Pozdrav.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

kefalo, баш као што је iKe рекао... Улогујеш се у свој Google налог, направиш измјене online у Google calendar и то је то. Аутоматски ће ти се синхронизовати са телефоном, наравно, ако си на мобу подесио да ти је тај налог везан за календар.

lt.coci
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Dec 2010. 21:03

Post od lt.coci »

Vec neko vreme nemogu da pristupim marketu sada sam u pokusaju
logovanja dobio poruku da mi je istekla licenca :? sta god to znacilo zna li ko sta mi je ciniti da resimovaj problem

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

E, šta je to google calendar. ja ga tražim na marketu pod tim imenom ali ga nema.
Jel može neko da okači link i da li mogu to kada instaliram da postavim da mi kao htc-ov kalendar bude preko cijelog ekrana sa prikazom od 30 ili 7 dana.
Hvala.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

Draco
Mobil fan
Mobil fan

Post od Draco »

Ајде овако... Одеш на www.gmail.com и улогујеш се на свој налог. Горе у Google сервисима имаш и Календар. Кликнеш на то и ако је потребно, улогујеш се са истом лозинком као за Gmail, и ето календара.
За календар преко цијелог екрана користиш неки од календар widget a.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

pojasni kad se ulogujem, kako da mi taj kalendar bude na ekranu ili to nije moguće već je jedina opcija da idem na gmail pa da tako ulazim u kalendar.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

kefalo, da prvo razjasnimo, na google calendar ideš na PC-ju. Kada odeš na Gmail pored ti stoji oznaka za calendar, kada to pritisneš otvori se poseban tab. Odatle sređuješ, kalendar, beleške... prikaz može da bude : dnevni, nedeljni, mesečni, planer... Ono što tu zabeležiš odmah se sinhronizuje sa telefonom. Kako ćeš ti to da vidiš na telefonu i preko koje aplikacije je samo tvoja stvar. Ja koristim Agenda Widget, koji ima razna podešava i prikaz preko celog ekrana.
Nadam se da sam ti pomogao!

Pozdrav!
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Draco
Mobil fan
Mobil fan

Post od Draco »

Тотално се не разумијемо :D
Ево L.S.I je опет појаснио...ја сам куцкао са моба па сам можда мало набацао. На рачунару се логујеш на Gmail па у календар, и ту уносиш догађаје и слично, а он се аутоматски синхронизује са календаром на твом Андроид телефону. Поновићу се, да би ти се догађаји приказали на телефону, мора ти тај исти Gmail налог бити подешен на телефону.

Када то урадиш, имаш хиљаде апликација и widgeta за календар које можеш да искористиш да га поставиш преко цијелог екрана. Ja лично користим GoLauncher па и њихов widget за календар.

lt.coci
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Dec 2010. 21:03

Post od lt.coci »

Hocu da reinstaliram sistem na voljenoj Spici pa me interesuje sta mi predlazete da uradim i koji sistem da ubacim tj koju verziju dali da to bude Froyo ili Gingerbread i koja njihova verzija...
Nisam neki poznavalac pa cu to raditi u servisu kod jednoga drugara
Prvenstveno me interesuje da sistem radi stabilno i da je vizuelno lep ....

Hvala vam na brzom oggovoru

droganche
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Feb 2010. 18:30
Kontakt:

Post od droganche »

Evo sta sam upravo nasao na Mondo-u:

"Verzija Google operativnog sistema Android - ICS (Ice Cream Sandwich), prvobitno namenjena samo za lansiranje tokom oktobra u smartfonu - Galaxy Nexus, biće instalirana i u neke Samsung, Sony, LG, HTC uređaje.
Samsung, koji je zajedno sa Googlom i razvio Galaxy Nexus, prvi je objavio da će uskoro instalirati ICS u neke svoje uređaje.
HTC je objavio da će to učiniti početkom 2012. godine, Sony Ericsson je objavio da će tako postupiti u slučaju svih modela telefona Xperia te kompanije u periodu od marta do maja 2012, a LG na nekim svojim uređajima tokom narednog proleća i leta." :D

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

Jedno pitanjce ! :unsure:
Da li postoji neka fora da se uradi da tel ne gasi aplikacije koje prebacimo da rade u pozadini, na prrimer browzer otvorimo neku stranu i kasnije ce nam trebati prebacite ga u pozadinu odete tradite nesto drugo i posle 15-20min se vratite njega nema jer ga je android sistem ugasio i otvara browzer sa pocetnom stranicom! Mene to strasno nervira , a ako neko zna neku foru ili cak program neka javi !!! :unsure:
>> N7100 <<

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

To ti zavisi kako je sistem podešen, to jest low memory killer, npr. meni je na stock samsung kernelu ubijao operu čim izađem iz nje, ali zato kada sam stavio drugi kernel i podesio da počne a ubija tek kada padne na manje od 30MB rama umela je da ostane po ceo dan upaljena. Pogledaj na xda pod sekcijom za tvoj telefon. Ima i tekst negde na xda kako funkcioniše multitasking na androidu, možeš i to da potražiš da pročitaš.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Da, minfree fajl je u pitanju, mozes ga naci preko root explorera i search opcije. Kod mene se nalazi u /sys/module/lowmemorykiller/parameters. Rekao bih da je kod svih isto ali moguce je da lupam. I naravno, uslov da se igras njime je root pristup.

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ljudi treba mi pomoc.Da li moze da se namesti na android froyo 2.2 sistemu da kada kucam poruke ne dolazi do konvertovanja u mms nakon 3x160 karaktera,vec da nastavi da kucao kao sms poruku?Uzasno me to nervira,jer nekad i ne obratim paznju dok kucam,a on mi konvertuje kao mms koji nikad ne stigne,jer mi je ugasen net...Palim ga samo po potrebi.U pitanju je telefon samsung gt-i5800.Hvala.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ivan Cirkovic, skini go sms i u njemu mozes namestiti limit za konvertovanje ili ga iskljuciti... Za froyo osnovnu sms aplikaciju nemam pojma. :D

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

@psyhound hvala ti.Predpostavio sam da ne moze,jer nema opcije da se to podesi...Imao sam to davno na htc tattoo i to na android 1.6,ali na Froyo 2.2 nema...

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ivan Cirkovic, Ako imaš rutovan telefon potraži na xda modovanu sms aplikaciju u kojoj je isključeno konvertovanje u mms (bar za sgs ima, možda ima i za tvoj model).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Nisam znao da to ima.Nije mi rutovan,ali nije problem da ga rutujem i instaliram aplikaciju,jer ne bih menjao program za poruke iz tog razloga kada vec imam fabricki...Zato cu pogledati na xda...

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Ivane i mene je to strasno nerviralo...ali sam ja ubacio Kyrillos 9.4 i na njemu je taj problem resen...inace za Kyrillos imam samo reci hvale...

Odgovori