Android OS *generalna diskusija*

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
Odgovori
Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

@artifex nisam bas nesto za te kuvane romove,jer imaju bagova...Fabricki je fabricki i znam da sigurno radi kako treba sto se tice same srzi sistema.Barem je kod mene na telefonu tako...

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Ma meni su ti fabricki mnogo ograniceni... ali svako radi kako misli da je najbolje zar ne ? 8)

dsit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 19. Jan 2008. 20:28

Post od dsit »

Jedno pitanjce,nadam se da nisam omasio temu...
Uzeo sam zeni Samsung Galaxy Mini, skinut sa Vipa i otkljucan ali ne mogu da otvorim nijednu stranicu na internetu niti aplikaciju koja koristi internet. Uredno se poveze na WiFI ali nece nista da otvori... da li znate o cemu se radi?

Hvala,pozdrav

lala
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 02. Sep 2007. 17:59

Post od lala »

e drugari zasto ja ne mogu da skinem odnosno nema je uopste na marketu a to je igra "tiny tower", ima je na marketu kad sa kompa gledam a na fonu nemam.... imam "se ray"...

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

pa pogledaj da li su ti IP adrese staticke? najbolje bi ti bilo da uradis reset telefona i onda pokusas, jesi li pokusao da promjenis browser? mozda i on pravi problem. pozz
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

dsit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 19. Jan 2008. 20:28

Post od dsit »

Uradios sam fabricki reset ali i dalje isto. Sad cu probati sa drugim browserom mada mislim da ce biti ista stvar jer nece do kraja da otvori ni market ni youtube jer ,kontam,ne moze da se konektuje na net a vec je zakacen uredno preko wifi.
Gde mogu da vidim te ip adrese?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

dsit, promasio si temu - ovo je tema vezana generalno za Android OS, ne za probleme sa specificnim aparatima. Imas temu o Galaxy Mini i tamo postavljaj pitanja koja su vezana specificne probleme vezane za Galaxy Mini. Pitanja koja si postavio u ovoj temi, kao i eventualni odgovori na njih, bice obrisana.
viewtopic.php?t=23088
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2011. 19:26

Post od Banega »

ova poruka treba da ide u viewtopic.php?t=24653 , ali je ona na zalost iz nekog razloga zakljucana :roll:

Tomas je jednostavno u pravu, i tu nema nikakve dileme. Za one koji i dalje zele da porede babe i zabe tj procesore u desktop racunarima i mobilnim telefonima, tipa 1 Ghz dual core i slicno, neka samo urade jednostavnu stvar posto vidim da neki nikada nisu videli procesor desktopa uzivo. Otvorite kuciste sa strane i pogledajte, zakljucak cete lako izvesti, ako treba dalje nesto da razjasnim slobodno pitajte. pozdrav

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banega »

Zna li neko uopste kako da iskljucim automatsko zakljucavanje ekrana? jel za to treba neki odredjen program ili .... :dry:

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

@Banega Da iskljucis automatsko zakljucavanje ekrana,preporucujem ti da skines aplikaciju "No Lock" koja je besplatna na marketu...Pozdrav... :)

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banega »

@artifex, hvala puno :) ali ce mi trebati i jos jedan program koji pali osvetljenje na dodir ekrana, jer opet moram power dugme na vrhu :o

Ovaj android je izmisljanje tople vode po meni, za svaku glupost mi treba neki program,ne zna se uopste gde smesta instalacije nesto stavlja gde on hoce , fotografije ne stavlja na memorijsku niti ima ta opcija da izaberem, sms ne mogu poslati kada ga procitam preko widgeta jer nestane opcija send na vracanju poruke istome, vidim da sam otvara desetine nekih aplikacija iako to niko ne trazi pa ce mi verovatno biti potreban neki auto task killer jer sam se umorio od rucno gasenja itd itt, oblje nekih osnovnih stvari da ne pricam o tastaturi i svem drugom. za neka podesavanja telefona sam morao da otvorim google account kao sto i sami znate:uhuh:
Znaci da mi neko ne zameri, ali primera radi, kao kada bi krenuo u toalet, a da mi treba jos jedna osoba da mi ga pridrzi ili krenem autom na put, ali moram da nadjem vozača za moj auto jer ja ne znam da vozim... Koristim ovaj OS jedan ceo dan i ne verujem cemu te sve komplikacije..
odoh sad nastaviti traziti ono osnovno potrebno za pocetak :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Banega, vidi se da nikad nisi koristio Linux... :lol:

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

И мени се чини да си залутао у свијет Андроида :)
Јесте да су неке основне ствари мало закомпликоване и несређене (посебно мислим на то што се инсталације и све друго расипа по SD) али зар није то на шта се ти жалиш управо поента свега!? На Андроиду можеш апсолутно све да промијениш и прилагодиш себи, било апликацијама или "куваним" ромовима. Не знам који ОС или уређај уопште пружа толику могућност персонализације.

Зато само опуштено, све је ствар навике :wink: Мене је на почетку излуђивало што не могу сам да изађем из апликације на Еxit и угасим је, па сам и ја исталирао стотину неких килера и глупости, али после неког времена схватиш да ти то само без везе троши ресурсе и да Андроид то све сам јако паметно одрађује. Кад се навикнеш, има да уживаш :wink:

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Imam xperiu neo v . Da li da skinem ovaj novi fw. Neki govore da vise vuce bateriju nego stari ... ako je to tacno, ne bih upgrade radio jer mi je bitno da baterija vise izdrzi ...

Lolipop
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Okt 2007. 02:20

Post od Lolipop »

Problem sa marketom 3.4.4 tj. sve radi ali ne moze se kupovati preko njega,pre par nedelja je moglo a sad ne,
u cemu moze biti problem?
Hvala.
*samsung galaxy s plus*

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

У министарству финансија . :D

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

Lolipop, problem je u drzavi u kojoj zivis. Koristi Market Enabler i pretstavi se da zivis u nekoj normalnoj zemlji.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

Lolipop
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Okt 2007. 02:20

Post od Lolipop »

Sad mi je sve jasno... :) ,nego za taj Market Enabler cini mi se mora biti tel. root-ovan,uzeo sam tel. u telenoru pa mi se to ne radi...
*samsung galaxy s plus*

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Lolipop, opusti se i lepo pročitaj po svim forumima kako se telefon (tvoj model) rutuje i uđi u svet androida kao čovek :wink:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Hahahahah, tako je bachika, reci mu da bude gazda svog telefona, a ne samo njegov korisnik. :)

Odgovori