Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Ne, ne, toda81, mislim na ono što je sam proizvođač ubacio u telefon i kakve "dozvole" te app imaju, nemoguće ih je "ubiti" bez ruta. Tzv "bloatware". Konkretno ovde mislim na aktuelni Samsung Galaxy 2 i Touchwiz "Social hub" ali odnosi se i na sve ostale Androide kojima se "sa strane" crpi baterija.

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Морам да цитирам ову поруку:
Све то није толико страшно ако сте напредан корисник као рецимо гаргамел али ако сте обичан корисник то баш и није идеално.
Код мене никоме не ради фејсбук чет преко мреже, друг је родио мечку док је нашао прогнозу која хоће да се ажурира...gargamel4 napisao:Ja menjam ROM na mesec-dva. Kad počne mnogo da mi pije, a to se nekako naglo desi uvek, potražim novi ROM i opet je sve ok.
Све то није толико страшно ако сте напредан корисник као рецимо гаргамел али ако сте обичан корисник то баш и није идеално.
LittlePrince, Jednostavno ne znam koje je on aplikacije probao, bilo koju da sam koristio je radila. Dešava se da serveri meteo firmi od koje vuku podatke budu down pa neće da se update-uje, ali je to sve kratkotrajno.
skar, Flešuj preko Odina JVH mnogo je brži od bilo kog 2.2.1, i market radi normalno.
skar, Flešuj preko Odina JVH mnogo je brži od bilo kog 2.2.1, i market radi normalno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
eto a bas sam nasao live wallpaper koji bi mi odgovarao za WP7 launcher
ovo pocinje da meee nervira zesce..dobro de,jel postoji neki stock rom koji ne poseduje ovaj smrljavi tach wiz 
e Telep ufleshovao sam ovaj 2.3 i cini mi se odlicno,posebno onaj status bar,nije ruzan kao nekada...al nije pomoglo oko downloada sa marketa

e Telep ufleshovao sam ovaj 2.3 i cini mi se odlicno,posebno onaj status bar,nije ruzan kao nekada...al nije pomoglo oko downloada sa marketa

- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
lesa0208, А да ли Тач виз остаје упаљен када се стартује други покретач? Ако остаје упаљен онда једе меморију без разлога, исто важи и за СМС програме, инсталираш нови а у позадини и даље ради сток програм, колико сам испратио тако је за све а то значи ако волиш све да измењаш имаћеш спорији систем?
LittlePrince, Nije tako, jer aplikacije koje određeno vreme nisu pokrenute nisu više aktivne i ne troše resurse. Ne koristim skoro ni jednu stock aplikaciju, sve su zamenjene sa 3rd party aplikacijama i sa Gingerbreadom ne da sistem nije sporiji nego je brži nego ikad. A i uvek možeš obrisati stock aplikacije ako ti ne trebaju pošto je rutovanje za većinu telefona jako lako.
skar, da ni meni sada neće preko 3G-a, ali pošto ja prvenstveno skidam preko wifi ne mogu tačno baš da odredim kada radi a kada ne radi pošto se menja.
skar, da ni meni sada neće preko 3G-a, ali pošto ja prvenstveno skidam preko wifi ne mogu tačno baš da odredim kada radi a kada ne radi pošto se menja.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
meni nece,al vec zabole me,ovaj 2.3 je odlican,tnx telep...
nego ok,launcher postoji li neki koji menja ikonice,meni su ove od touch wiza kompletno debilne,probao sam sa launcer pro,svidja mi se,al nemam full verziju,tako da od widgete i svega ostalog lepog i dobrog mogu da se oprostim,takodje i zeam launcher je odlican,jer dopusta transparentonst pa wallpaper mozete videti u glavnom meniju,e sad,ako neko ima full verziju neka baci...
Lesa ti si meni se cini imao onaj koji je podsecao na wp7?
nego ok,launcher postoji li neki koji menja ikonice,meni su ove od touch wiza kompletno debilne,probao sam sa launcer pro,svidja mi se,al nemam full verziju,tako da od widgete i svega ostalog lepog i dobrog mogu da se oprostim,takodje i zeam launcher je odlican,jer dopusta transparentonst pa wallpaper mozete videti u glavnom meniju,e sad,ako neko ima full verziju neka baci...

Lesa ti si meni se cini imao onaj koji je podsecao na wp7?
Zasto mi kada hocu da update-ujem neku aplikaciju (koja je manja od 500KB), pise da nema dovoljno memorije da odradi taj update. BTW Imam vise od 500MB na SD Kartici mesta, i 60MB interne memorije na telefonu.
Isto tako kada hocu da prebacim neku aplikaciju na karticu (app2sim), nekad mi isto tako izbaci poruku da nema dovoljno prostora da je prebacim. Na kraju, posle nekoliko ponavljanja ove procedure on uspe da prebaci aplikaciju.
Isto tako kada hocu da prebacim neku aplikaciju na karticu (app2sim), nekad mi isto tako izbaci poruku da nema dovoljno prostora da je prebacim. Na kraju, posle nekoliko ponavljanja ove procedure on uspe da prebaci aplikaciju.