[uputstvo] Kako se root-uje Android telefon?

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
Odgovori
Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

Koristi li neko MIUI rom 4.0?
Upravo ga testiram pa nisam siguran da li kod mene neke stvari ne funkcionišu ili je to kod njega jednostavno tako... :?

@ Marko @
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 05. Feb 2012. 13:44

Post od @ Marko @ »

Da li je neko probao ovaj softwer za Root u Unroot ??
Deluje veoma jednostavno i sigurno .
http://www.unlockroot.com/contact.htm
Galaxy S 2

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

ljudi imam frku, imam sensation ia na njemu je ICS...kako da vratim 2.3.4. verziju androida? tj kad udjem cwm i idem na recovery pojavi mi se crveni trougao, S-off, i kaze aplikacija da je rutovan, medjutim kad udjem u cwm gore na vrhu pise locked, ne znam sta je to zakljucano? i na njemu je pyramide 4.0.1
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

de.marko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 10:58

Post od de.marko »

stavio sam cm7 lepo je radio i onda puko nece nista samo ugasen ekran i svetli crvena lampica...pokusao sam da ga prikopcam na komp i rootujem, stavim drugi kernel ali nece ne vidi ga komp a ja ne mogu nista sa ekranom jer ne radi...pojavljuje se logo ali se stalno rebootuje sam... kako da obrisem sve sa telefona ne sa kartice tj kako da ubijem sistem i stavim originalni kernel i rom???

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

de.marko, па ако се rebootuje, можеш ли да уђеш у recovery? .

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

ima li meni kakve pomoci ili ne? da me listam 500 stranica na xda ako neko zna ajd javite mi. ne radi mi par aplikacija na ics, koje su mi potrebne na telefonu, ne radi viber, igo my way itd

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

hirurg, iGo radi bez problema na ICS, viber ne radi. A tvoje pitanje je više za sensation temu a ne ovde, ne verujem da će ti neko ovde u temi odgovoriti.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

ne znam koja je tema vise mrtva, ova ili ona sensation? ne znam ni do cega je to tako, jel niko nema ovaj telefon, il niko ne zna o njemu nista il pak extra telefon pa niko nema problema

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Da li je potrebna veza sa internetom kada se radi root preko odina????? Da li se u suštini isplati raditi root
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Zavisi sta ocekujes od telefona i sta planiras sa njim da radis. Ako ces ga samo tako koristiti za osnovne funkcije onda nema potrebe raditi root, ali ako neces onda ce ti znaciti.
Ne treba ti net kad radis u odinu.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Azimuth, hvala na savetu, zaboravio sam još da pitam ako rootuje tel.da li cu posle moci da updejtujem tel preko kiesa????

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sumnjam da ces ikada raditi oficijelni update preko kiesa s obzirom na broj custom romova. Ali odgovor je potvrdan u svakom slucaju. Root ti nista ne oduzima od telefona, sa njime samo dobijas ako volis i/ili zelis da ceprkas po istom. :wink:

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

hirurg, brate to sto pise locked to ti je bootloader ali njega jenostavno mozes da otkljucas free na htcdev.com sajtu ja sam moj telefon tako otkljucao
Iphone 4s white clear install

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Pozdrav svima,poludeo sam danas ,naime radio sam root preko odina po uputstvu sa foruma i sada kada upalim tel vidim zuti trougao sa znakom uzvika,sta da radim da bi mi bio tel kao pre pokusaja roota nemam predstavu o cemu se radi i zasto nije uspeo root i nemam ni ikonicu superuser.Hvala na pomoci sto pre

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

koji je telefon upitanju? tj koji model samsunga? mozda cu moci da ti sacuvam pare u dzepu :)

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2011. 19:26

Post od Banega »

Da li mozda neko zna sa kojim alatom da root-jem Motorolu defy plus sa verzijom 2.3.5 Gingerbread?
Izcitavao stranice po netu i guglao satima i nalazio razne alate, ali sve su one uspesne do verzije 2.3.4 Za moju ne rade :unsure:
Poslednji nacin koji sam probao je DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su (koji navodno radi) i on sve zavrsi i kaze uspesno, restartuje telefon i nakon toga nista, i dalje ne mogu uci u boot meni, sto znaci da od otkljucavanja nema nista.
Jedino sto sam dobio, je da program system tuner, omogucava promenu nacina rada CPU-a, sto pre nisam mogao, ali samo to i nista vise :uhuh: Za ostale rubrike mi javlja da mi je potreban root.
Znam da ovde ima dosta mahera za android koji veoma vesto se snalaze u ovoj oblasti, eto ako neko moze pomoci, zahvalan unapred.

svajceneger
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 30. Okt 2011. 17:32

Post od svajceneger »

Kako da rutujem LG GT540 OPTIMUS?probao sam Turn on the device and click the icon to open the phone dialler
- Enter the code '3845#*540#'
- Select the option 'Module Test', then 'Stability Test' then 'Enable Root Permission'
- You will now be prompted for a password - enter :SWIFT::GT540:
ali kao i mnogi nemam tu opciju enable Root permission.

pa onda sam probao da skinem ovaj program http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=1

dodje do 95 % i samo stoji i na kraju pise download failed.Da li neko moze da mi pomogne kako da rutujem ovaj tel?U njemu se nalazi android 2.1

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banega »

@svajceneger, za to sto ti nece da skine ceo file, moze da se desi da ti je mozda zbog antivirusnog programa, konkretno recimo Eseta petice. Moras pre skidanja takvih fajlova, potpuno iskljuciti, zavrsiti sta si hteo, pa ponovo ukljuciti. poz

svajceneger
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 30. Okt 2011. 17:32

Post od svajceneger »

uradio sam to.skinuo je pokrenuo program i nista.stisne se tamo r za root i nista se ne desi samo izbaci

Banega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banega »

svajceneger@, jebiga, to su vec drugi momenti, isto se meni desavalo pa sam ja iskljucivao AV pa je downlodovao, a posle nije hteo da mi radi Superone click 2.3.3.1 al ne znam kako da to pomognem, pomogao bih ti. ovde i ko zna pravi se lud, jebiga tako je sto je... :dry:

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..

Odgovori