Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
jel postoji na androidu neka opcija da kalendar, imenik, zadatke i biljeske bekapujem na komp a po mogucnosri da npr kalendar preradjujem na kompu pa da mi to telefon prilikom sljedece konekcije na kom to registruje i napravi izmjenu tih podataka i na telefonu. znam da je za windows mobile postojao outlook a sad ne znam postoji li ista tome slicno i za android i sta je uopste najbolja opcija za ove moje potrebe
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
E, šta je to google calendar. ja ga tražim na marketu pod tim imenom ali ga nema.
Jel može neko da okači link i da li mogu to kada instaliram da postavim da mi kao htc-ov kalendar bude preko cijelog ekrana sa prikazom od 30 ili 7 dana.
Hvala.
Jel može neko da okači link i da li mogu to kada instaliram da postavim da mi kao htc-ov kalendar bude preko cijelog ekrana sa prikazom od 30 ili 7 dana.
Hvala.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
Ајде овако... Одеш на www.gmail.com и улогујеш се на свој налог. Горе у Google сервисима имаш и Календар. Кликнеш на то и ако је потребно, улогујеш се са истом лозинком као за Gmail, и ето календара.
За календар преко цијелог екрана користиш неки од календар widget a.
За календар преко цијелог екрана користиш неки од календар widget a.
pojasni kad se ulogujem, kako da mi taj kalendar bude na ekranu ili to nije moguće već je jedina opcija da idem na gmail pa da tako ulazim u kalendar.
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
kefalo, da prvo razjasnimo, na google calendar ideš na PC-ju. Kada odeš na Gmail pored ti stoji oznaka za calendar, kada to pritisneš otvori se poseban tab. Odatle sređuješ, kalendar, beleške... prikaz može da bude : dnevni, nedeljni, mesečni, planer... Ono što tu zabeležiš odmah se sinhronizuje sa telefonom. Kako ćeš ti to da vidiš na telefonu i preko koje aplikacije je samo tvoja stvar. Ja koristim Agenda Widget, koji ima razna podešava i prikaz preko celog ekrana.
Nadam se da sam ti pomogao!
Pozdrav!
Nadam se da sam ti pomogao!
Pozdrav!
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Тотално се не разумијемо
Ево L.S.I je опет појаснио...ја сам куцкао са моба па сам можда мало набацао. На рачунару се логујеш на Gmail па у календар, и ту уносиш догађаје и слично, а он се аутоматски синхронизује са календаром на твом Андроид телефону. Поновићу се, да би ти се догађаји приказали на телефону, мора ти тај исти Gmail налог бити подешен на телефону.
Када то урадиш, имаш хиљаде апликација и widgeta за календар које можеш да искористиш да га поставиш преко цијелог екрана. Ja лично користим GoLauncher па и њихов widget за календар.

Ево L.S.I je опет појаснио...ја сам куцкао са моба па сам можда мало набацао. На рачунару се логујеш на Gmail па у календар, и ту уносиш догађаје и слично, а он се аутоматски синхронизује са календаром на твом Андроид телефону. Поновићу се, да би ти се догађаји приказали на телефону, мора ти тај исти Gmail налог бити подешен на телефону.
Када то урадиш, имаш хиљаде апликација и widgeta за календар које можеш да искористиш да га поставиш преко цијелог екрана. Ja лично користим GoLauncher па и њихов widget за календар.
Hocu da reinstaliram sistem na voljenoj Spici pa me interesuje sta mi predlazete da uradim i koji sistem da ubacim tj koju verziju dali da to bude Froyo ili Gingerbread i koja njihova verzija...
Nisam neki poznavalac pa cu to raditi u servisu kod jednoga drugara
Prvenstveno me interesuje da sistem radi stabilno i da je vizuelno lep ....
Hvala vam na brzom oggovoru
Nisam neki poznavalac pa cu to raditi u servisu kod jednoga drugara
Prvenstveno me interesuje da sistem radi stabilno i da je vizuelno lep ....
Hvala vam na brzom oggovoru
- droganche
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sre, 03. Feb 2010. 18:30
- Kontakt:
Evo sta sam upravo nasao na Mondo-u:
"Verzija Google operativnog sistema Android - ICS (Ice Cream Sandwich), prvobitno namenjena samo za lansiranje tokom oktobra u smartfonu - Galaxy Nexus, biće instalirana i u neke Samsung, Sony, LG, HTC uređaje.
Samsung, koji je zajedno sa Googlom i razvio Galaxy Nexus, prvi je objavio da će uskoro instalirati ICS u neke svoje uređaje.
HTC je objavio da će to učiniti početkom 2012. godine, Sony Ericsson je objavio da će tako postupiti u slučaju svih modela telefona Xperia te kompanije u periodu od marta do maja 2012, a LG na nekim svojim uređajima tokom narednog proleća i leta."
"Verzija Google operativnog sistema Android - ICS (Ice Cream Sandwich), prvobitno namenjena samo za lansiranje tokom oktobra u smartfonu - Galaxy Nexus, biće instalirana i u neke Samsung, Sony, LG, HTC uređaje.
Samsung, koji je zajedno sa Googlom i razvio Galaxy Nexus, prvi je objavio da će uskoro instalirati ICS u neke svoje uređaje.
HTC je objavio da će to učiniti početkom 2012. godine, Sony Ericsson je objavio da će tako postupiti u slučaju svih modela telefona Xperia te kompanije u periodu od marta do maja 2012, a LG na nekim svojim uređajima tokom narednog proleća i leta."

Jedno pitanjce !
Da li postoji neka fora da se uradi da tel ne gasi aplikacije koje prebacimo da rade u pozadini, na prrimer browzer otvorimo neku stranu i kasnije ce nam trebati prebacite ga u pozadinu odete tradite nesto drugo i posle 15-20min se vratite njega nema jer ga je android sistem ugasio i otvara browzer sa pocetnom stranicom! Mene to strasno nervira , a ako neko zna neku foru ili cak program neka javi !!!

Da li postoji neka fora da se uradi da tel ne gasi aplikacije koje prebacimo da rade u pozadini, na prrimer browzer otvorimo neku stranu i kasnije ce nam trebati prebacite ga u pozadinu odete tradite nesto drugo i posle 15-20min se vratite njega nema jer ga je android sistem ugasio i otvara browzer sa pocetnom stranicom! Mene to strasno nervira , a ako neko zna neku foru ili cak program neka javi !!!

>> N7100 <<
To ti zavisi kako je sistem podešen, to jest low memory killer, npr. meni je na stock samsung kernelu ubijao operu čim izađem iz nje, ali zato kada sam stavio drugi kernel i podesio da počne a ubija tek kada padne na manje od 30MB rama umela je da ostane po ceo dan upaljena. Pogledaj na xda pod sekcijom za tvoj telefon. Ima i tekst negde na xda kako funkcioniše multitasking na androidu, možeš i to da potražiš da pročitaš.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Ljudi treba mi pomoc.Da li moze da se namesti na android froyo 2.2 sistemu da kada kucam poruke ne dolazi do konvertovanja u mms nakon 3x160 karaktera,vec da nastavi da kucao kao sms poruku?Uzasno me to nervira,jer nekad i ne obratim paznju dok kucam,a on mi konvertuje kao mms koji nikad ne stigne,jer mi je ugasen net...Palim ga samo po potrebi.U pitanju je telefon samsung gt-i5800.Hvala.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
- Ivan Cirkovic
- Banned