Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Avg 2012. 12:14
- :: Nokia Lumia 730
Re: Android OS
Hvala na linku. U medjuvremenu sam pitao google
i nasao sam sledece uputstvo:
Update is being pushed out slowly, but I figured out a way to forcibly do it in kies.
It simple. Do not plug in your phone while you are doing this.
First, make sure you update to the new version of kies. Then go to the menu bar> tools, then firmware upgrade and initialization.
Click until you get to the screen that asks you to input your S/N and Model name of your phone. Enter in these details. It's behind the battery.
Once you do this, a screen will pop up asking if you are sure you want to upgrade to CSC:LE5. AKA ice cream sandwich.
At this point, plug in your phone and it'll go through.
Na kraju mi izbaci da ce za oporavak da koristi PDA:ME1 / PHONE:ME1 /CSC:ME1 (O2C)
(ME1 valjda oznaka za 4.2.1, csc region gde sam i O2C je valjda kod mog operatera).
Pre nego sto krenem sa upgradom sistema preko keysa, potrebno je da prebacim telefon u recovery mode.
Jel neko vrsio upgrade na ovaj nacin?
Prilikom upgrada androida, jel dolazi do rutovanja telefona?

Update is being pushed out slowly, but I figured out a way to forcibly do it in kies.
It simple. Do not plug in your phone while you are doing this.
First, make sure you update to the new version of kies. Then go to the menu bar> tools, then firmware upgrade and initialization.
Click until you get to the screen that asks you to input your S/N and Model name of your phone. Enter in these details. It's behind the battery.
Once you do this, a screen will pop up asking if you are sure you want to upgrade to CSC:LE5. AKA ice cream sandwich.
At this point, plug in your phone and it'll go through.
Na kraju mi izbaci da ce za oporavak da koristi PDA:ME1 / PHONE:ME1 /CSC:ME1 (O2C)
(ME1 valjda oznaka za 4.2.1, csc region gde sam i O2C je valjda kod mog operatera).
Pre nego sto krenem sa upgradom sistema preko keysa, potrebno je da prebacim telefon u recovery mode.
Jel neko vrsio upgrade na ovaj nacin?
Prilikom upgrada androida, jel dolazi do rutovanja telefona?
Šta treba da pogasim da budem siguran 100% da telefon sam ne izlazi na net u romingu?
Jednostavno predjes na WP 8 i rijesis se muka. Koristio sam Android od verzije 2.x do 4.x i kada sam kupio Lumiu 820 preporodio secvoruga napisao:U čemu je fora sa Androidom, zašto se svi žale na njega?
Gde kog sam pročitao nešto, svima telefoni baguju, laguju, smaraju, meni se ugasi sam pre neki dan,
dok mu nisam izvadio bateriju nisam mu mogao ništa, onda mi sam poslao neke poruke,
drugaru ne radi alarm, piše da zvoni ali nikakav zvuk ne ispušta.
Zainteresovan sam za Sony Xperia P, na drugom forumu čitam horor priče o njegovom Androidu,
te ne prikazuje imenik, te pojede bateriju sam od sebe, te mu kamera ne valja softverski ne prikazuje neke boje na slikama, te ovo te ono.
Očajne baterije na Androidu tek neću ni da pominjem.
Nisam pametan šta da mislim, meni treba telefon koji je stabilan i na koji mogu da se oslonim, a Android mi se sve više čini da to nije.
Ako se ovako nastavi sa zezanjem, još ću preći u Miodrage-ovo jato, ako je sistem dovoljno stabilan.

Nokia Lumia 820
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Ako ti se svidja android uzmi nexus 4 i neces nikakve probleme imati.Windows je dosta dobar sistem,brz tako da ne mozes da pogresis ni ako uzmes neku lumiu
markonato, mogao si da pojasniš i obrazložiš kako si se preporodio na WP8
.
artifex, ne sviađju mi se neke sitnice kod WP8, ne uzimam ga još uvek u razmatranje
.

artifex, ne sviađju mi se neke sitnice kod WP8, ne uzimam ga još uvek u razmatranje

Pa eto u kratko nerviralo me na androidu sto mi je tel stopao u kretanju kroz menije, nisam se mogao javiti kada bi me neko zvao, otvorim poruke a sistem mi izbaci force close, bagovale bi mi aplikacije. Sada da sam imao slab tel i nisam to mi se najvise desavalo sa Arc S, a u to vrijeme to je bio jedan od boljih tel (oko 400 eur ga platio) Sa Lumiom nikakvih problema, preko 40 aplikacija, sve slike sa starog tel + nove i tel radi isto kao i prvog dana. Evo npr Arc S sam dao bratu i uradio hard reset - radio tel dobro par mjeseci i sada poceo bagovati da i on pizdi i prodaje ga i kupice wondows phone. A nije ga nesto ni opteretio nzm ima li 10 aplikacija posto je skroz ne zahtjevan korisnik, ali dzaba sve kada tel odnosno sistem posle duzeg koristenja pocne da zeza. Ono sto je zanimljivo je da smo vratili na Arc S stari Android nzm sada tacno koja verzija, uglavnom nismo radili update na ICS ali dzaba opet mu baguje bas se prekljuce zalio i u oglase ga stavio. Tako da po mom iskustvu i iskustvu clanova porodice wp 8 je zakon.
P.S. Kod ljepse polovine isto android nije top uredjaj, nema skoro nista instalirano posto je ona totalno ne zahtjevan korisnik znaci samo pozivi, sms, slikanje i muzika i zali se kako joj baguje i njoj cu isto wp8 nabaviti... Ona koristi obicni tel huawey y300 sada ce neki reci pa to je los tel ovo ono ali na taj tel nije nista instalirano mozda 4 aplikacije i on MORA raditi normalno. Ali problem je sto je Android vrlo slabo optimizovan i baguje.
P.S. Kod ljepse polovine isto android nije top uredjaj, nema skoro nista instalirano posto je ona totalno ne zahtjevan korisnik znaci samo pozivi, sms, slikanje i muzika i zali se kako joj baguje i njoj cu isto wp8 nabaviti... Ona koristi obicni tel huawey y300 sada ce neki reci pa to je los tel ovo ono ali na taj tel nije nista instalirano mozda 4 aplikacije i on MORA raditi normalno. Ali problem je sto je Android vrlo slabo optimizovan i baguje.
Nokia Lumia 820
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Mozemo da se nadjemo na kafi pa cu da ti pokazem moj nexus 4. Ako njega budes uspeo da ubagujes onda mozes da pricas da android baguje.Ne,nije tacno da baguje android vec bloatware koji ubacuju proizvodjaci tipa touchwizz i sense...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ne mora nexus... evo moj 997D.
Za 6 meseci mi nije izbacio ni jedan jedini FC! 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Android OS
Ja sam prezadovoljan androidom na S2, a mogu misliti kako dobro radi na jos boljim telefonima, a uz sve to sam veoma zahtevan jer svata radim njime i tel ima oko 300 app i ne baguje
Note IV N9100 dual
To je taj problem ja znam da android ne baguje na nexus jer je to cisti android. Nije opravdanje sense ili bilo sta drugo sto proizvodjac ubacuje jer vecina korisnika zeli gotov proizvod, nece svako da se bakce sa root-om, cistom rom i tako to. Upravo sam cackao po jednom LG (nzm sada koji model, ali otprilike u rangu S3, quad procesor, oko giga rama itd.) i nije fluidan, a covjek mi isto kaze da nije bas zadovoljan... Jbg da prave sve uredjaje kao nexus sigurno super bilo, a ovako mrka kapa...
Nokia Lumia 820
- PedjaBL
- Banned
- Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
- :: Note N7100
- :: Note n7000
Evo ja imam note 2 mjeseca nije bagnuo...arc s...je najlosiji telefon po pitanju androida....I tsko da nije mjerilo...kineza necu da spominjem jer kad kinezi maprave WP isto ce da baguje...huawei zte itd kineski uredjaji to je smece ili ti ekektronski otpad...a na svakom androidu mozes stavis launcher koji fino radi...tipa adw...
Samsung galaxy tab 2 svaki dan cackam i nisam zadovoljan kako radi.. Na njemu nema 5 aplikacija i rusi mi se browser i cesto se zaglupi, iako sam mu stavio android 4.1.2... Nikako da uhvatim dovoljno vremena da ga pretresem i ubacim custom rom... ovo sto je samsung uradio od roma je njesra....
Nokia Lumia 820
- PedjaBL
- Banned
- Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
- :: Note N7100
- :: Note n7000
U svakom zitu ima kukolja...I nije uredno ds pljujes sve androide poredeci sa tvojim tabletom...I naravno I tableti su prica za sebe...nemoj da mjesas babe I zabe...
Joj brate ja nzm 5 ljudi koji će reći da im Android ne baguje... I smiješno je reći " hej pa to je običan telefon treba uzeti Note ili S3-S4 aka desktop pc da radi kako treba". Pa to je isto kao npr kada je izasao zadnji GTA, da su iz Rocstar rekli ko vas ebe što nemate 15 GB rama u PC i high end graficku karticu uz minimum quad procesor. Izem ti ja sistem koji ne može normalno raditi za osnovne potrebe ( pozivi, sms, internet, audio, video) na 1.2 GHZ ( ili dual core 1 GHZ) i 512 mb rama... Pa to može lagano win XP pogoniti... Ali dobro nije bitno neću više u raspravu ulaziti, ali ponavaljam ogromna većina običnih ne zahtjevnih korisnika ( iz moje okoline a neki imaju i Xperiu Z i S3) nije zadovoljna sa andoidom u prvom redu zbog bagovanja...
Nokia Lumia 820
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Ja dok sam koristio xperiu T na ICS-u sve je radilo perfektno, bez ikakvog laga i zaglupljivanja, zato sto je Soni odlicno optimizovao sistem..Od kada sam ubacio JB imao sam neke bagove, ali sam to uspeo da resim restartovanjem telefon, i sad radi kao podmaznan, nikakav lag i slicno... Tako da je to do optimizacije sistema samog proizvodjaca.
Moj se SGS3 raspada od laga i kocenja. Ne osjecam nekakav boljitak u odnosu na jedinicu koju sam ranije imao. Mislio sam da cu moci da ga koristim 'as is', ali ocigledno nista bez custom ROMa. 4.1.2 je fw.
Edit: sad kad opet procitah, vidim da sam prećerao ali sve u svemu, telefon ne radi kako treba.
Edit: sad kad opet procitah, vidim da sam prećerao ali sve u svemu, telefon ne radi kako treba.