Android OS *generalna diskusija*

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
Odgovori
m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Re: Android OS *generalna diskusija*

Post od m@c|-|oR »

Zanimljiva vest
GSM Arena napisao:Google has also introduced a small, but significant upgrade to the platform's security. Devices running Android 5.1 will no longer be susceptible to factory restarts, without the owners' knowledge, so to say. Performing a factory restart will still require you to sign into your Google account to continue normal operation. This should, at least in theory, hinder phone theft. The new security feature will initially be available on Nexus 6 and 9 only, but Google plans to extend support to a lot more future devices, running Android 5.1.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Ovo je super. Nadam se da ovo vazi i za wipe iz recovery-a.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Ja se nadam da važi. Jedina stvar koja mi pada na pamet je da se u bootloader upiše uslov sa sve tvojim google nalogom i lozinkom. To je jedina zona koju recovery ne piše.
Ili sve ovo važi samo za nerutovane "stock" uređaje :shock:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Ljudi treba mi pomoc, ne mogu da obrisem McAfee onaj kao antivirus, upravo sam na xperiji lepo usao u apps , nasao aplikaciju i imao opciju uninstall, na g3 kad je nadjem u apps onda mi nudi samo force close i ne nudi opciju uninstall, a hocu da je obrisem da mi ne pravi problem sa IGO. Probao sam i sa pc suite ali tu ga nisam ni nasao medju aplikacijama. Neki predlog ?

knelee32
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 11. Avg 2014. 15:31
Kontakt:

Post od knelee32 »

Probaj sa App Remove imas na ps free

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ako ti je rutovan telefon probaj sa titanium - om ili system app remover..

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od somi92 »

Nije rutovan, juce sam ga kupio i ne planiram root za sada.
Knele nisam nasao taj app remove , prvo mi je izbacio system app remover sto je aca predlozio...

knelee32
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 11. Avg 2014. 15:31
Kontakt:

Post od knelee32 »

To je to isto sto je aca predlozio samo sto ti ni jedna app nece pomoci bez root-a

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Kao što reče knele, bez ruta to što želiš nikako ne možeš da uradiš... :/

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od somi92 »

Da ali xperia mi nije bila rutovana pa sam bez problema obrisao... Jbg probacu da instaliram igo i pored toga pa se nadam da nece praviti probleme...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Naravno da ce praviti problem. Ja sam ti to vec napisao na pp da ce ti svaki AV praviti problem jer ce ti brisati i one fajlove koji nemaju nikakve veze sa virusima
Note IV N9100 dual

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Somi probaj sa AppMgr III aplikacijom, kako sam pročitao ona ima mogućnost zamrzavanja i to bez ruta pa vidi dal može da ti posluži...
-------------------------------------
Edit: malo pre sam uradio backup preko CWM recovery-a i imam sada jedan problem, kada uđem preko fabričkog File Menagera u folder CWM nema ni jednog fajla a kada uđem preko FX Explorer - a, piše da je "Acces was denied" jel neko zna šta bi trebalo da radim. A da još da napomenem da mi se memorija smanjila za nekih 4gb na internoj što znači da je fajl backup napravljen samo što ne mogu da ga vidim.
Edit2: Sada sam uradio backup na SD kartici i sve je uredu, samo mi nešto nije jasno zašto stoji naziv tog fajla 1970-08-04.04.30.06 zar ne bi trebalo naziv da bude današnji datum, tako mi je barem bilo na drugim telefonima.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Sada mi se desilo kada sam proveravao da li radi backup da kada sam ga vratio i upalio mi se ekran da non stop izbacujes gresku Proces com.google.process.gaps je zaustavljen. Jel neko zna kako ovo mogu srediti?
P. S. U vezi ovog problema, ispu*** sam ga, morao sam hard resset pa sve ispočetka [emoji35] [emoji35]

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Na koji nacin da kontrolisem aplikacije ?

Konkretno me nerviraju notifikacije istih i sto se same pale. U sred noci zna neka glupa igra da mi naglasi užasno jakim zvukom kako nisma igrao odavno, kako wallpaper app ima nove pozadine. Maloprije mi se javi neko na facebook msg kojeg uopste i ne koristim. Sto bi znacilo da sam bio na facebooku online svaki put kada sam bio online na telefonu. A nikada ne gasim wifi.

Dodaj na to da se same aktiviraju i update-uju, dodji mi da ih sve izbrise.

Ovh problema uopste nisam imao na starijim verzijama androida pa i ICS-u.

Trenutno je kitkat 4.4.2

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Napalm, u svakoj aplikaciji unutar nje imaš podešavanja za notifikacije, možeš da radiš šta hoćeš sa njima. Ako tako ne možeš da se snađeš ili jednostavno ne utiče njihovo podešavao unutar aplikacije, onda lepo uđeš u podešavanja >još>menadžer aplikacija i tamo nađeš željenu aplikaciju klikneš na nju i tamo ćeš naći opciju da ugasiš sva obaveštenja o njoj. Što se tiče update-a samih lepo odeš na market i tamo u podešavanjima izabereš da se samo ručno ažuriraju. I to bi bilo to, ako nešto nije u redu javi se

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

napalm death,
Ako imas android 4.4 onda mozes otvoriti "android application manager" i za svaki program koji imas instalirano mozes posebno iskljuciti "show notofication". Vidi na slici pa ce ti biti jasno.

Slika
Android 12

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ugasio sam te notifikacije. Ta mi je opcija nekako proletila. Hvala vam.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Slucajno sam u CWM napravio image back up i sada nikako ne mogu da ga nadjem u telefonu,nije u folderu za cwm. A zauzima mi oko 4 i nesto gigabajta,pa bih vas zamolio da mi kazete kako mogu da obrisem..
Snasao sam se> ne znam kako je tamo podeseno da cuva al ajde..
Root>mnt>shell>emulated>clockworkmod

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Koji program koristite z skidanje YT klipova?Ranije na FB je mogao da se skine klip direktno sa nekim aplikacijama.Sad,imam istu aplikaciju na tabletu i telefonu,na tablitu skidam odmah klip sa zida dok na telefonu moram da napisem nest u kometaru klipa pa onda na activity i da skinem klip?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Tube Mate ;)

Odgovori