Android OS *generalna diskusija*
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: Android OS *generalna diskusija*
Odeš u settings, nađeš accounts i izloguješ se sa Google naloga.
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 20. Feb 2015. 21:19
- :: nemam u nabavci
- :: samsung galaxy tab 3
Hvala upravo sam to uradio I uspelo je
.........................

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Nema na čemu. 

Ajde i ja da pitam, kada smo vezani za Google account. Naime kada nešto ažuriram u svojim kontaktima(dodam novi kontakt, dodam/izmenim neki podatak) to bude prikazano u kontaktima na telefonu(koji mi se nalaze pod vezom gmail-a) , ali kada to pogledam na sajtu Google/contacts tamo tih promena nema, sve dok ne odem u podešavanja>akaunti>pa nađem Google account i tamo ažuriram(ručno) kontakte. Posle toga sve što sam podešavao na telefonu bude prikazano i na sajtu gde su kontakti. Pa eto sada ja vas pitam kako mogu automatski da podesim to ažuriranje, da ne bih morao stalno ručno da radim..
Evo i slika gde moram da idem da ažuriram, da nekom pojasnim ako dođe do zabune..
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03 ... 999c07.jpg[/img]
Evo i slika gde moram da idem da ažuriram, da nekom pojasnim ako dođe do zabune..
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03 ... 999c07.jpg[/img]
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Imao sam ja taj problem u pocetku sve dok nisam odradio backup svih kontakata na telefonu u obliku jednog fajla, zatim taj fajl prebacio na komp i importovao u google kontakte i sada svaki novi kontakt kada unosim podesio sam da ga cuva na google, a ne na tel i istog trenutka se pojavi u google kontaktima. Ja koristim Ex Dialer pro jer mi se najvise dopada kako izgleda. Mnogima sam ovo odradio i ljudi su prezadovolj i kako sve to funkcionise i vise ne brinu za kontakte
Note IV N9100 dual
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Da li je neko koristio ovaj lock screen,kakvi su utisci? Vidim da zauzima negde oko 180mb ram-a
https://play.google.com/store/apps/deta ... mcm.locker
https://play.google.com/store/apps/deta ... mcm.locker
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
kutijagreha, izgleda zanimljivo .
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Radi CM locker za sve pare. Bateriju gotovo i da ne trosi. Svaka preporuka 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Ubacio sam i ja CM locker, dosta je funkcionalan, ima taj iOS style, pa izgleda vizuelno jako fino 

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
znemanja, ne trosi ni malo bateriju,odlicno izgleda,jako je funkcionalan. Ne brljavi takodje,sto je jako bitno 

Todo i ja sam podesio da mi automatski svaki novi kontakt ide na Google account, ali je problem što meni neće istog momenta kada sačuvam na telefonu(pod Google acc) da se pojavi i na sajtu, iako sam izabrao da se čuva automatski na Google - u. Sve dok ne idem na ono ažuriranje..
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Ubacio i ja, baš lepo izgleda.znemanja napisao:Ubacio sam i ja CM locker, dosta je funkcionalan, ima taj iOS style, pa izgleda vizuelno jako fino
Jedino me nervira što se ekran uključuje pri nekom obaveštenju, čudi me da nisu ubacili opciju da se to isključi, ili možda nisam lepo video??
Zanimljiv CM Locker. Samo onaj RAM booster da izbace.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
~Arkan~, ja ga bas zbog toga i ubacio
Lepo vidim celi ekran za obavestenje,ne moram u led lampicu da gledam. Ne moze da se iskljuci to,koliko stavis ekran da ti se ne gasi,toliko ti i traje ekran za notifikacije

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
acakatic, to mi je inda bas cudno. Ja sam testirao ubacivanje kontakata takonsto sam bio ulogovan na google i u delu kontakti i namerno ubacim kontak u tel, ali samo stavim prvo slovo A da bi se pojavio na vrhu kontakata i istog trenutka se pojavi. Mozda mozes da peobas da obrises tvoj google nalog iz telefona pa da ga inda opet uneses i da probas da li ce tada hteti da se sam pojavi kontakt
Note IV N9100 dual
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
ima neka opcija brighten screen kod notification reminder. Iskljuci tu opciju pa proveri kako se tada ekran ponasa. Inace meni se takodje kao i kutijagreha svidja sto notifikacia ukljuci ekrana, tako mi bas odgovara.~Arkan~ napisao: Ubacio i ja, baš lepo izgleda.
Jedino me nervira što se ekran uključuje pri nekom obaveštenju, čudi me da nisu ubacili opciju da se to isključi, ili možda nisam lepo video??
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Cenim da je ovoj vesti ovde mesto: LINK
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Ljudi google apps mi drzi telefon budnim po nekoliko sati, zna li neko o cemu se radi? Aktiviram sa 'ok google' detekciju ali valjda samo kad je ukljucen ekran..... 5.0 je u pitanju.... 

- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Ok google je po meni glupo posto ti drzi mic ukljucen zbog detekcije.Sto se tice google play stora pogledaj da ti se nije neka sinhronizacija zaglavila pa pokusava non stop da se konektuje.
P.S.mozes sa tunelIn sa promenis zemlju pa probaj tako da kupis trebalo bi da radi.Telefon za to mora da bude rutovan.
P.S.mozes sa tunelIn sa promenis zemlju pa probaj tako da kupis trebalo bi da radi.Telefon za to mora da bude rutovan.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
Kolege, imam jedan problem u vidu da mi "Galerija od Google +" ne azurira sve slike na telefonu..Bukvalno od 300 slika samo nekih 50tak su mi azurirane na cloud-u a najgora stvar je ta sto kada udjem u aplikaciju pise da su sve slike azurirane..Sta mi je ciniti ako neko zna?
P.S. ako nije problem da mi se i preporuci nesto za backup slika na cloud kao sto radi ovaj google, a da nije dropbox posto njega koristim za druge stvari..
P.S. ako nije problem da mi se i preporuci nesto za backup slika na cloud kao sto radi ovaj google, a da nije dropbox posto njega koristim za druge stvari..