Android OS *generalna diskusija*

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
Odgovori
El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: Android OS *generalna diskusija*

Post od El Laki »

Odeš u settings, nađeš accounts i izloguješ se sa Google naloga.

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2015. 21:19
:: nemam u nabavci
:: samsung galaxy tab 3

Post od _Dario_ »

Hvala upravo sam to uradio I uspelo je :D :) .........................

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Nema na čemu. ;)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ajde i ja da pitam, kada smo vezani za Google account. Naime kada nešto ažuriram u svojim kontaktima(dodam novi kontakt, dodam/izmenim neki podatak) to bude prikazano u kontaktima na telefonu(koji mi se nalaze pod vezom gmail-a) , ali kada to pogledam na sajtu Google/contacts tamo tih promena nema, sve dok ne odem u podešavanja>akaunti>pa nađem Google account i tamo ažuriram(ručno) kontakte. Posle toga sve što sam podešavao na telefonu bude prikazano i na sajtu gde su kontakti. Pa eto sada ja vas pitam kako mogu automatski da podesim to ažuriranje, da ne bih morao stalno ručno da radim..
Evo i slika gde moram da idem da ažuriram, da nekom pojasnim ako dođe do zabune..
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03 ... 999c07.jpg[/img]

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Imao sam ja taj problem u pocetku sve dok nisam odradio backup svih kontakata na telefonu u obliku jednog fajla, zatim taj fajl prebacio na komp i importovao u google kontakte i sada svaki novi kontakt kada unosim podesio sam da ga cuva na google, a ne na tel i istog trenutka se pojavi u google kontaktima. Ja koristim Ex Dialer pro jer mi se najvise dopada kako izgleda. Mnogima sam ovo odradio i ljudi su prezadovolj i kako sve to funkcionise i vise ne brinu za kontakte
Note IV N9100 dual

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Da li je neko koristio ovaj lock screen,kakvi su utisci? Vidim da zauzima negde oko 180mb ram-a

https://play.google.com/store/apps/deta ... mcm.locker

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

kutijagreha, izgleda zanimljivo .

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Radi CM locker za sve pare. Bateriju gotovo i da ne trosi. Svaka preporuka :-)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ubacio sam i ja CM locker, dosta je funkcionalan, ima taj iOS style, pa izgleda vizuelno jako fino :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

znemanja, ne trosi ni malo bateriju,odlicno izgleda,jako je funkcionalan. Ne brljavi takodje,sto je jako bitno :)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Todo i ja sam podesio da mi automatski svaki novi kontakt ide na Google account, ali je problem što meni neće istog momenta kada sačuvam na telefonu(pod Google acc) da se pojavi i na sajtu, iako sam izabrao da se čuva automatski na Google - u. Sve dok ne idem na ono ažuriranje..

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

znemanja napisao:Ubacio sam i ja CM locker, dosta je funkcionalan, ima taj iOS style, pa izgleda vizuelno jako fino :)
Ubacio i ja, baš lepo izgleda.
Jedino me nervira što se ekran uključuje pri nekom obaveštenju, čudi me da nisu ubacili opciju da se to isključi, ili možda nisam lepo video??

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 00:48
:: Honor 9

Post od nidzo80 »

Zanimljiv CM Locker. Samo onaj RAM booster da izbace.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

~Arkan~, ja ga bas zbog toga i ubacio :) Lepo vidim celi ekran za obavestenje,ne moram u led lampicu da gledam. Ne moze da se iskljuci to,koliko stavis ekran da ti se ne gasi,toliko ti i traje ekran za notifikacije

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

acakatic, to mi je inda bas cudno. Ja sam testirao ubacivanje kontakata takonsto sam bio ulogovan na google i u delu kontakti i namerno ubacim kontak u tel, ali samo stavim prvo slovo A da bi se pojavio na vrhu kontakata i istog trenutka se pojavi. Mozda mozes da peobas da obrises tvoj google nalog iz telefona pa da ga inda opet uneses i da probas da li ce tada hteti da se sam pojavi kontakt
Note IV N9100 dual

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

~Arkan~ napisao: Ubacio i ja, baš lepo izgleda.
Jedino me nervira što se ekran uključuje pri nekom obaveštenju, čudi me da nisu ubacili opciju da se to isključi, ili možda nisam lepo video??
ima neka opcija brighten screen kod notification reminder. Iskljuci tu opciju pa proveri kako se tada ekran ponasa. Inace meni se takodje kao i kutijagreha svidja sto notifikacia ukljuci ekrana, tako mi bas odgovara.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Cenim da je ovoj vesti ovde mesto: LINK
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS

Post od Drakenzen »

Ljudi google apps mi drzi telefon budnim po nekoliko sati, zna li neko o cemu se radi? Aktiviram sa 'ok google' detekciju ali valjda samo kad je ukljucen ekran..... 5.0 je u pitanju.... :uhuh:

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS

Post od dimi89 »

Ok google je po meni glupo posto ti drzi mic ukljucen zbog detekcije.Sto se tice google play stora pogledaj da ti se nije neka sinhronizacija zaglavila pa pokusava non stop da se konektuje.

P.S.mozes sa tunelIn sa promenis zemlju pa probaj tako da kupis trebalo bi da radi.Telefon za to mora da bude rutovan.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Kolege, imam jedan problem u vidu da mi "Galerija od Google +" ne azurira sve slike na telefonu..Bukvalno od 300 slika samo nekih 50tak su mi azurirane na cloud-u a najgora stvar je ta sto kada udjem u aplikaciju pise da su sve slike azurirane..Sta mi je ciniti ako neko zna?
P.S. ako nije problem da mi se i preporuci nesto za backup slika na cloud kao sto radi ovaj google, a da nije dropbox posto njega koristim za druge stvari..

Odgovori