Mali broj telefona s operativnim sistemom Android koji su se pojavili ove godine pretvoriće se naredne godine u lavinu, tvrdi istraživačka kompanija CCS Insight, koja predviđa da će se u 2010. pojaviti preko 50 novih modela.
Ove godine pojavilo ih se desetak, ali pošto se mnogo kompanija odlučilo da ponudi svoje varijante pomenuti broj će lako biti dostignut, smatra Ben Vud, analitičar kompanije CCS Insight.
Objavljeni planovi proizvođača pokazuju da Android dobija sve veći zamah. Acer će isporučiti pet ili šest telefona u prvoj polovini 2010. Sony Ericsson će svoj prvi Android telefon Xperia X10 početi da prodaje u prvom tromesečju sledeće godine i on neće biti njegov jedini uređaj zasnovan na Googleovom operativnom sistemu koji će isporučiti 2010.
HTC će u prvoj polovini 2010. ponuditi pet telefona, a Motorola najmanje deset. Motorola je inače jedan od najglasnijih zagovornika sistema Android i CCS Insight se ne bi iznenadio ukoliko Google kupi njen ogranak za mobilne uređaje kako bi došao do sopstvenog proizvoda.
Nažalost, veliki broj Android telefona ne znači i da će oni biti preterano različitog izgleda, smatra Vud. Pored toga što će se pojaviti u većem broju Android telefoni će imati i smešne cene, niže od 100 evra.
Međutim, Google će morati da bude malo transparentniji u pogledu načina na koji će kontrolisati i razvijati Android, kako bi kupcima licenci odagnao bilo kakve sumnje i omogućio im da se još više posvete njegovoj platformi, smatra Vud.
Google je na Vudovu opasku o transparentnosti odmah odgovorio da svako ko je zainteresovan da istražuje Android i doprinosi njegovom razvoju, može da koristi resurse njegovog projekta otvorenog koda (Android Open Source Project), koji su na raspolaganje na adresi source.android.com. „Svako može da preuzme kompletan izvorni kôd, dopuni ga, izvesti o greškama, pogleda kôd koji su dodali drugi, prijavi se da e-poštom dobija najnovije informacije, postavlja pitanja i koristi sve alatke koje se tamo nalaze.“
Izvor: B92 & Mikro
U 2010. preko 50 Android telefona!
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
U 2010. preko 50 Android telefona!
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
Konačno dobre vesti, kad već ono što bih najradije uzeo nikako nema nameru legalno da dođe u Srbiju, a i da se pojavi ne vredi toliko koliko košta. Android izgleda kao sasvim dobra alterativa. A koji zavisiće od ponude, ali konačno počinje sa pojeftinjenjem kvalitetnih uređaja i perspektivnog sistema. Sumnjam da će ih stvarno biti baš toliko, ali ako se to i cene obistine, Nokia slobodno može da se povuče dva koraka nazad i zaboravi na svoju N seriju, a možda će to biti trigger i za ostale proizvođače, uključujući HTC itself da bez obzira na perfektan hardver ipak malo siđe u narod.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Naravno da je Motorola jedan od najglasnijih zagovornika kad im je prethodni sistem bio krsh.
Sto se tice HTCa...evo s modelom Tattoo ciji sam ponosni vlasnik
, spustio se malo u narod...bilo bi lepo da jos poveca ponudu u tom segmentu.
A ovi ostali bi mogli da stave prst na celo... Nokia sa svojim starim Symbianom, pa i ovim novijim doteranim v3.2
Sto se tice HTCa...evo s modelom Tattoo ciji sam ponosni vlasnik

A ovi ostali bi mogli da stave prst na celo... Nokia sa svojim starim Symbianom, pa i ovim novijim doteranim v3.2
Koliko to sve brzo ide (možda i prebrzo), Android je "osetio" momenat da od nekakve "egzotike", "alternative"... brzo pređe u "mainstream". Da vidimo
Citat: "Google je na Vudovu opasku o transparentnosti odmah odgovorio da svako ko je zainteresovan da istražuje Android i doprinosi njegovom razvoju, može da koristi resurse njegovog projekta otvorenog koda..."
Aha, evo danas je baš sahrana (po meni) jedne od najboljih widget app, BeautifulWidgest (opisane ovde na forumu), poslednja v.(i bukvalno nažalost) 2.36. Ugrožava Hero model, šta li?
>INFO<

Citat: "Google je na Vudovu opasku o transparentnosti odmah odgovorio da svako ko je zainteresovan da istražuje Android i doprinosi njegovom razvoju, može da koristi resurse njegovog projekta otvorenog koda..."
Aha, evo danas je baš sahrana (po meni) jedne od najboljih widget app, BeautifulWidgest (opisane ovde na forumu), poslednja v.(i bukvalno nažalost) 2.36. Ugrožava Hero model, šta li?

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Luca grdno se varas....X10 se veoma brzo sprema sama cinjenica je da ce da ima 1.6 a ne 2.0 Android ukazuje na to da ima se zuri......Vlado dalji tok price cemo da vidimo mada moze da bude i tako kako ti kazes.... 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Hmm,kao sto rece Vlada Zem, da nije malo prebrzo?
Ok,ono jeste lepa vest i sigurno je za pohvalu,takodje mislim da ce ostali igraci morati malo vise da se angazuju po pitanu svojih OS-a i odrze korak sa Androidom.Prvenstveno mislim na Nokiu.
Samo, pomalo me plasi masovnost...

Samo, pomalo me plasi masovnost...
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Wicked zasto te plasi masovnost ??? :?Nokia planira(barem ja tako vidim situaciju) da skroz dovede razvijanje symbiana na minimum a da pocne da gura Maemo kao glavnog konkurenta.....Pojavile su se slike nekih google telefona i mogu da kazem da sto e tice dizajna su fenomenalni.... 
P.S. Evo sad sam vdeo novost : http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_x ... s-1333.php Bas kao i sto sam mislio jer su i neke cinjenice ukazivale na to da ce X10 po ubrzanom postupku da bude sklopljen i izbacen na trziste,mada sacekacemo jos do tog trenutka al inece biti kao za SE Idou ili Sato kako se vec zove...Cinimi se da ce SE napokon poceo da se budi iz nekog sna i da radi svoj posao-pravi telefone...

P.S. Evo sad sam vdeo novost : http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_x ... s-1333.php Bas kao i sto sam mislio jer su i neke cinjenice ukazivale na to da ce X10 po ubrzanom postupku da bude sklopljen i izbacen na trziste,mada sacekacemo jos do tog trenutka al inece biti kao za SE Idou ili Sato kako se vec zove...Cinimi se da ce SE napokon poceo da se budi iz nekog sna i da radi svoj posao-pravi telefone...
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800