Sense vs NO-Sense romovi

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Sense vs NO-Sense romovi

Post od nemanjale »

Da li koristite Sense ili no-Sense romove? Zasto?

Prednost Sense romova, prednost no-sense romova?

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

nemanjale, ne volim sense romove, prvo zbog candy izgleda, drugo jel mnogo pokupe memorije. Ne sense romove zbog siromasnomg izgleda koji sam namestis kako tebi odgoara, ne pokupe mnogo memorije :D

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

A recimo kada odaberem neki lanucher tipa Launcher pro, golauncher itd, da li se sense automatski gasi, tj, da li je memorija onda slobodna kao da imamo no sense rom? jer se tada ne prikazuje sense....
SGS2, iPhone 4 32GB

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

e mislim da nije da i dalje ostaje upaljen bar neki deo njegov :/ .

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Koristio/koristim i jedno i drugo, i iskustva su uglavnom pozitivna u oba slucaja. Nista nije savrseno, pa tako i Sense i No-Sense romovi imaju svojih problema, bug-ova, force close-a, "zamrzavanja" ekrana i slicno, ali nista dramaticno u mom slucaju...

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

stalno se setam... uglavnom izmedju nekog novog najtli-ja od cijanogen tima, i dobrog starog wildpuzzle-a... madacesto isprobam ako naidjem na bilo kakav drugi ROM.
svaki ima svoje prednosti... mada se na kraju cesto odlucim za non-sense rom. :roll: nekako mi vise cuci uz android platformu... :P
Samo nek se rolaju....sarme.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ne znam ali ja sam se bas navuk'o na ovaj MIUI. :D

Koristim ga vec skoro mesec dana i za sada radi perfektno. jedini problem sam imao sa Fancy Widgetom koji je "zaboravljao" da update-uje vreme casovnika... :roll:

Za one koji mozda ne znaju, mala prednost ovog rom-a je ta sto ima precicu za screen shots, znaci ne treba nikakva aplikacija.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, dobra stvar je sto je ubaceno isto uninstall, i folderi, mada ja nisam nasao tu opciju za screenshot :D Al koristim miui 10 dana ali to nisam nasao

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Eee, nedovoljno si se informisao :wink: :D

Ajde, otkricu screen shot precicu pa isprobaj da li ce raditi na HD2: kombinacija Volume Down+Menu tastera. Kod mene radi savrseno :)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

lesa0208, Green, jos jedna dobra stvar kod MIUI-a je sto moze da se podesi ako se duze drzi back dugme program u kom se nalazis/nalazite se ubiva tj. izlazi iz programa odmah :)

Bas mi nedostaje MIUI Rom ali i dalje ne mogu da se rastavim od Sense 3.0 :cry:
and justice for all...

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, radi mada uvek uhvati i ovo volume na screen-u tako da mi dodje beskorisno :/

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Dream Weaver, tako je, u pravu si... :)

lesa0208, kod mene se ne prikazuje volume, mozda sam bio nejasan kad sam napisao to za kombinaciju tastera, mislio sam na to da se pritisnu u isto vreme. Ako je zbog toga, moja greska, sorry. :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, pa nece da rade drugacije ako se pritisne prvo volume pa onda home ili obrnuto, ne znam ne svidja mi se na hd2 uvek mi izbaci blago vidljivo volume :/

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ne volume down+home, vec volume down+menu. Ko zna, mozda HD2 ne pruza punu podrsku, jer je ipak prvo WinMo model, ne znam...
No nebitno, bitno da ima aplikacija za tu namenu.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, ma naravno uglavnom radi ali izbaci i bledu sliku volume, al sve jedno koristim app za to al uglavnom lepo je znati :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

lesa0208, sad sam provalio, moraju se pomenuti tasteri bas istovremeno pritisnuti, jer u protivnom pojavice se ili volume podesavanje ili ce telefon uci u meni... :)

Ajd probaj opet... :D

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Green, ma jok ne vredi mozda nije lepo ispeglano to na hd2 uvek mi na slicic izbaci volume ne moguce da nijednom nisam pritisnuo u isto vreme :/ bolje da prebace to na meny i power kao sto je na iphonu.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Mislim da se moj telefon mene stidi posto na poklopcu pise ...with HTC Sense a ja samo nonsens(e) romove drzim. I ja sam se prilicno navukao na MIUIje jos od prvog SDa koji sam imao. Isprobam neki, mozda ga i zadrzim ali se uvek vratim na MIUI. Beautiful widget odlicno radi posao i ne znam sta bi mi Sense drugo doneo osim da mi sat bude animiran.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Meni se iskreno vise svidjaju sense rom-ovi,mada kao sto sje vec receno obe varijante imaju i dobre i lose strane
Note IV N9100 dual

Odgovori