Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Rossi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 12:32

Post od Rossi »

Cao svima,ja imam ozbiljan problem sa nokijom n73.Kupio sam ga u telenoru pre mesec i po dana i cesto mi se javlja da imam pun signal a nisam u dometu a stavio sam ga da radi u GSM jer je bolji signal,ili kada zovem izadje mi na ekranu obavestenje "kako mreza nije aktivna ili poziv nije dopusten" a imam signal dali tel nije mozda zakljucan od strane telenora pa ima smetnje posto koristim 065 karticu.Ovaj problem mi se cesto pojavljuje i bas me razbija a tel je extra!Ako moze neko da mi odgovori sta da radim,hvala!

Rossi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Rossi »

Postoji mi jos jedam problem,ne mogu da abdetujem novi softer trenutna verzija mi je v3.0638.0.0.1 rm 133 koju sam dobio uz tel, skinem ja prvo onaj program sto je neophodan i krenem download i sada ima tri stavke i kada dodje do druge 2/3 pukne mi konekcija kompa i tel i kaze da ne mogu da nastavim dalje i da ne sme da se prekida konekcija prilikom updata ja odem opet iz pocetka i opet mi se to dogodi. :o :blinky: :( :cry: :angry: :x

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Rossi, sto se tice prvog problema,da je telefon zakljucan ne bi mogao da ga koristis sa telekomovom karticom od prvog dana(tj telefon ne bi uopste prepoznavao karticu,kao da nije ubacena),tako da to nije sigurno,a mozda ti u okolini signal varira pa zato........
Takve stvari su se desavale na telenorovoj mrezi,ali za telekom nisam cuo-mada sve je moguce!
D500&E71

morris55
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 14:50

Post od morris55 »

ej ljudi jel zna neko mozda gdje moze da skine program FaceWarp za nokiu N73me? trazio sam po nekim stranicama ali nema nista konkretno.na jednoj stranici sam nasao al ne odgovara mi jer se ne moze instalirat.pozdrav :chytry:

Rossi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Rossi »

a sta mu znaci nekad ne mogu da zovem izadje mi obavestenje mreza nije aktivna ili poziv nije dopusten kada zovem pa posle par puta mogu! :x :x :x :x :x :x :x

ffff
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 19:03

Post od ffff »

Odlučio sam da ću uzeti n73 music e. ali me kod prodavaca zbunjuju ove varijante sa italijanske mreže "tim" pa imam par pitanja.

Da li ima razlike (softverske/hardverske) u telefonima koji su sa "tim" mreže i onih koji nisu? (znam da uz njih ne ide kartica od 2gb nego 128mb i da imaju na sebi crvene oznake tim)

Da li te oznake sa maske mogu da se uklone ili moram uzeti novu masku ako hocu bez toga? i pošto je maska otp.?

sve ovo pitam jer znate i sami da su kod prodavaca (bar u mom gradu) modeli sa tim mreže jeftiniji za oko 100 eu.

djemba
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 15:47

Post od djemba »

Ja bih zamolio nekoga ko se stvarno razume u mobilnte telefone ali da se bas razume da mi kaze koji telefon da uzmem N73 ili N73 ME,ja se izvinjavam zbog ovog posto znam da je bilo mnogo reci or azlikama ova dva fona ali me mrzi da trazim na forumu gde je to,pa molim nekog ko zna u cemu je razlika izmedju ova dva fona sem poboljsanja kvaliteta muzike kod N73 ME u odnosu na N73,i koji je bolji i zasto je bolji, i da li je isto sve kod N73 ME i N73 osim muzike kod music edition?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ljudi moze li mi neko reci kako bi N73 radio sa mem. karticom od 2GB. Da li bi se puno usporio kad bi napunio nekih 80% kartice racunajuci da bi imao oko 500 slika velicine izmedju 50-100kb i mozda 50-ak fotografija max rezolucije, nekih 250-300 klipova, oko 20-ak programa i 10-ak igrica(ne mislim bukvalno toliko igrica i programa). Ostalu memoriju bi iskoristio za muziku. Telefon trebam uzeti kroz 10 dana pa se dvoumim da li da uzmem karticu od 1GB ili 2GB pa ako neko zna kako se telefon ponasa sa ovom vecom karticom neka kaze. A da ne zaboravim da pitam da li bi trzao dok pravim neki video snimak, da li bi video sjeckao dok snimam na karticu zato sto znam da je takav slucaj sa 6630+1GB kad snima na mem. kartice a kad snima na mem. telefona onda ide normalno.

joca986
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 11:20

Post od joca986 »

2 Gb, sasvim lepo radi, meni je uvek slobodno oko 100-200 mb, i telefon uopste ne koci...

Galerija ce se sporo otvarati prvi put, dok ne napravi tumbove za sve slike koje prebacis sa kompa, inace posle radi super. Mala je razlika u ceni izmedju 1 i 2 GB, pa zato savetujem 2 GB, mada je meni realno 700-800 mb napunjeno filmovima bez kojih bi mogao bez problema, ali za nekih 500-600 dinara razlike sto da ne...

Poz.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

A mozes li mi reci da li dok pravis video snimak ti trza slika, s tim da ti je namjesteno da snima na mem. karticu?

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

janka_88, telefon skroz ok radi kada je 2GB kartica napunjena muzikom ili filmovima, ali kada su u pitanju slike se skroz pogubi! Bas iz razloga koji je joca986, naveo. Dok telefon napravi sve thumbove za sve tri velicine slike (tri razlicita prikaza u galeriji) prodje cela vecnost, a sto je najgore posle odredjenog vremena telefon pocinje da prijavljuje da nema dovoljno memorije, jer iako je svaki od tih napravljenih fajlica "samo" 7KB kada ima puno slika 40MB se brzo popuni! Ovo ne pricam napamet, nego sam jedan dan testirao telefon i karticu tako sto sam ubacio 1.44GB slika sa digitalca (1.2MP rezolucije) i desila mi se pomenuta situacija, da je telefon pobrljavio sto se tice memorije i galerije.

Kao sto rekoh kada se napuni muzikom i filmovima telefon bez problema vuce 2GB karticu! 8) I takodje nisam primetio nikakvo trzanje ili seckanje prilikom snimanja videa direktno na karticu!

Definitivno ti savetujem da uzmes karticu od 2GB pogotovo posto razlika uceni nije velika a komfor u radu se oseti. Pogotovo je cool cinjenica da za 2300din mozes naci high speed (80x) modele!

djemba, jedina razlika izmedju N73 i N73ME je u crnoj masci, softveru, i kartici veceg kapaciteta koja se dobija u pakovanju. E sad, masku mozes da promenis, softver mozes da instaliras, a i zasto bi se zadovoljavao nokiinom karticom od 2GB kada za male pare mozes da kupis karticu nekog renomiranog proizvodjaca tipa Kingston ili Transcend... Tako da generalno je svejedno koji ces telefon da kupis jer su hardverski identicni!

PozZ

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Puno vam se zahvaljujem na odgovorima. Bez obzira sto mnogi se zale na kvalitet maske i dzojstika ja sam odlucio uzeti N73 i samo sam se dvoumio oko kartice ali sad sam odlucio, uz vasu pomoc, uzeti karitcu od 2GB. :) :) :)

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

Sutra kupujem telefon, da li da uzmem ME ili obicnu N73, meni je ME mnogo lepsa ali da li je bolja ?
Sta vi mislite ?

Hvala :wink:
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

tomi44
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 31. Jan 2007. 19:46

Post od tomi44 »

Hardwerski su iste samo je razlika u masci i u music playeru
i sa me dobijes karticu od 2gb

Cestitam na odabiru , mob je stvarno odlican :D :D :D :D :D :D :D
Nokia N73+1 GB mini SD & Sony PSP+MS duo pro 512mb

Jeja8
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 20. Maj 2007. 20:47

Post od Jeja8 »

Slazem se sa @rocK !

@rocK koliko sam te raumela ti mozes na svom N73Me da koristis Sonijeve slusalice???
Ako je to moguce,odmah sutra cu otici da ih uzmem !!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

pitanjce.. da li ima neko ideju kako da poruke iz inboxa mogu da prebacim na komp, sa tim da su mi poruke na phone memoriji.. a uzgred nece da mi prekora/premesti na memorisku..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ja bas danas isao u radnju i nisu imali obicno vec samo ME verziju, ista je cijena, ali pazite sad ovo: Gledam ja kutija originalna, slusalice i ostale stvari nema dalje ali gledam i pitam jel jos kartica od 2GB ide uz njega, a oni daju samo od 128MB, koji su ovdje u BL prevaranti, samo gledaju gdje bi os dodatno zaradili..... :angry: :angry: :angry:

Vesna73
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 07. Jun 2007. 19:51

Post od Vesna73 »

Imam Nokiu N73 već pola godine i prezadovoljna sam.Skoro sam instalirala najnoviji softver sa Nokia.com i sve je OK. Pročitala sam na Vašem sajtu sve adrese za teme, melodije i sl. ali imam jedan problem i možda neko zna kako da ga rešim: KAKO DA INSTALIRAM VEĆA SLOVA? Linkovi koji su dati ne odgovaraju najnovijoj verziji od aprila 2007., a imam problema sa dioptrijom i stalno moram da menjam naočare da bih pročitala poruku. :blinky:

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

@ Jeja8, naravno, ali ne moraju to biti sony-eve , mogu biti i bilo koje druge 3.5 standradne slusalice od nekog boljeg proizvodjaca...
rocK for ever

Jeja8
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 20. Maj 2007. 20:47

Post od Jeja8 »

Hvala @ rocK. Skroz sam zadovoljna sa slusalicama od SE W810i,tako da cu najverovatnije onda njih da pazarim!! Hvala jos jednom :wink:

Odgovori