Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Imenik, markiraj, markiraj sve, kopiraj, kopiraj u memorijsku karticu :wink:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

gameforce, HVALA TI PUNO!!! e nas kako si mi sad pomogao nemas pojma..

nego kako ja mogu sa kompa preglednije da gledam poruke? dal bese postoji neki programcic ili kako vec?

Edit:
ubacio sam ME sw i mogu vam reci da sam prezadovoljan jer se bitno oseca razlika u brzini telefona (mnogo brze pokrece kameru, prebacuje iz image i video mod, ulazi u galeriju...), verovali ili ne, i boboljsanja ka kameri sam primetio (mozda je meni prethodni bio bas veliki krs)

pleyer nije nista posebno poboljsan ali ima par zanimljivih f-ja..

Edit:
i da pitam, kako lakse od manuelnog memorisanja jednog po jednog kontakta mogu sa ubacim kontakte koje sam prekopirao sa kartice (memorijske), (u koji folder na phone memorije da iskopitam kontakte)?
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

sony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 24. Mar 2006. 00:56

Post od sony »

Meni je N73 i verzija mi je v3.06.38.0.0.1
30.10.2006
Da li je ovo prestara verzija trebam li mjenjati?
Cesto mi se desi kad koristim program .SkyeCaller.Pro i kad udjem u njega i izaberem sliku da stavin na neciji kontakt da mi izbacuje "general memory full" i onda moram da gasim i palim tel, a znam mi se desiti da mi cesto taj program iskljuci se iz standby rezina i onda ne ovalja sviju funkciju, a ta fora sa "general memory full" mi se cesto pojavi kad radim nesto oko slika?
Da li cu to poboljsati novim softverom, i koji softver je najbolji da skinem i stavim u tel?
Hvala

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Nema biranja verzije sw.
Uvek samo najnovija .
Rebel in heart.

sony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 24. Mar 2006. 00:56

Post od sony »

A vidim da neko pise da je ubacio ME sw, pa sta da radim da li da ubacim ME ili samo najnoviju za N73. Sta je bolje?
I koja je zadnja verzija za N73, znam da je bilo 4xxx pa je neko rekao da su to povukli???

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Ovde nije tema za to
Imaš celu temu za to ovde
viewtopic.php?t=7010&postdays=0&postorder=asc&start=400
Rebel in heart.

Rezac
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 22:49

Post od Rezac »

Uzeo sam N 73 pre toga sam imao N70.Mnogo je bolji mob. ali imam jedan problem.Prilikom instalacije programa i tema izbacuje mi"EXPIRED CERTIFICATE".Na N 70 nisam imao taj problem.Jel zna neko kako ovo da resim :smutny: :blinky:

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Rezac, promeni datum na telefonu, vrati ga na 2006. pa kad instaliras program/temu, ti ga vrati na 2007. To se desava sa nekim programima, kojima je kao sto ti kaze istekao sertifikat...

PozZ

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 20:10

Post od Dymatize »

Kupujem ovaj tel za par dana pa me zanima ...
1. da li da uzmem karticu od 1gb ili 2gb ... ovo pitam jer neki kazu da od 2gb koci ....
2. da li mogu da preko pc suite-a back up-om prebacim imenik i poruke iz Nokie 6230 u n73 ???

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Dymatize, sto se tice kartice ja sam uzeo 1GB i radi besprijekorno, cuo sam i da sa 2GB nebi trebalo biti vecih problema ali sto je sigurno, sigurno je. 1GB bi trebalo svakom prosjecnom korisniku trebalo biti dovoljno. A za ovo drugo ne znam.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

Dymatize, kartica od 2GB ti nece kociti ukoliko su na njoj filmovi ili muzika, ukoliko je napunis slikama (preko 500, 600 slika) kocice i usporice galeriju maximalno, ali ovo ce se desiti i ako karticu od 1GB napunis slikama. Zato karticu slobodno biraj prema licnim zeljama i potrebama, i naravno ceni 8)

2. Verovatno bi i moglo, ali ja nesto ne veujem tim programima i volim da imam kopiju imenika na papiru, a kada sam prebacivao kontakte sa 6230i na n73 to sam uradio preko sim kartice. Prekopirao na nju, pa sa nje u telefon. Mozda nije najbolje resenje, ali meni je odradilo posao.

PozZ

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dymatize »

hvala na odgovorima :)
ma kontakti ko kontakti ali ima tu neke porukice koje bih voleo da mi ostanu :D

a pitao sam zato jer 6230 nije symbian a ovaj jeste pa se mozda ne podudaraju...mozda pricam gluposti ali sam neiskusan sa symbianima :oops: a pritom sam i net freak i onda konacno hocu da u mobu imam tako neke programe sa kojima bih se zezao ... jer padam na onu pricu " kada jednom imas symbian nakon toga ti ostali telefoni dodju kao igracka ... " ;)

Neesha
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 20:36

Post od Neesha »

UnknownPerson napisao: Imam program za pdf i nece da mi otvori neke fajlove sa kompa!!
i meni se to desava, ali npr hoce da otvori pdf koji ima jednu stranicu, a onaj od dvadesetak nece. Ocigledno ima neku granicu sa brojem stranica...

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

za Dymatize :

imenik možeš lako sačuvati , uradiš bekap sa 6230 preko Nokia PC suita i restore na N73.
16 godina na forumu MOBILNISVET

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dymatize »

OK skapirao sam ja za imenik on ne mora ni da ide preko backup-a ali mene interesuju poruke da li i kako mogu da se sacuvaju :)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od Koren »

Na komp mozes da ih sacuvas preko PC suita, samo nisam siguran da li mozes posle opet da ih vratis u telefon, jer to nikad nisam pokusao. Inace kopiras ih najobicnijim copy/paste fazonom, i ostanu ti sacuvani i datumi i broj na koji je poslato ilui sa kog je preimljeno...

PozZ

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Imam obicnu N73 i zanima me kada bi ubacio softver od N73ME da li bi ostala ona plava tema sto je po default-u na obicnoj N73. Danas idem u radnju gdje sam kupio telefon da mi ubace novi softver sa srpskim pa ce mi to uraditi besplatno zato sto je pod garancijom a kod njih sam kupio pa me samo zanima ova plava tema, mnogo mi se svidja pa ako je nema u ME da ga ne ubacujem.

LW_N73
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Jul 2007. 11:55

Post od LW_N73 »

au brate... pa prebaci temu na komp, ili sa neke druge N73!!! ev, ja cu da ti prebacim ako je to problem... (ako moze fabricka da se prebaci)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Koliko ja znam ne moze se prebacivati tema sa jednog na drugi symbian telefona (osim ako je u pitanju instalacioni fajl a njega nisam nigdje nasao od ove teme)???

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

Plava tema obicne N73 nalazi se i u softveru za ME, tako da bez brige. Mislim da je flashovanje telefona u mobil shopovima cisto bacanje para, obzirom da oni to rade (licno sam video) isto kao i u kucnoj radinosti. Postoji tema na ovom forumu pomocu koje sam korak po korak promenio product code na Balkanski, osvezio softver i dobio srpski jezik za 40 minuta sedenja i 0 dinara/eura. Svaka cast onome ko je postavio uputstvo!
::luv phonez::

Odgovori