nokia 6230i

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
westorbit
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 30. Jul 2007. 20:22
Kontakt:

nokia 6230i

Post od westorbit »

-Pozdrav-
Igrom slucaja danas sam pazario nokiu 6230i . Zanima me, da li treba na nesto posebno obratiti paznju u vezi sa ovim telefonom kao i to kakva su iskustva drugih korisnika ovog modela ? Inace telefon je polovan , i koliko se ja razumem u solidnom stanju.
-Hvala-

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Nov 2004. 15:31

Post od Ilija »

Ne znam sta si koristio pre toga , ali evo nekih mana ovog modela:
1. Ne postoji "overwrite" to jest prepisivanje poruka kada se memorija za sms popuni tako da ti nova prebrise najstariju , nego ti samo u jednom momentu napise Message memory full i dok ne obrises par poruka sam , nove nece stizati.
2. Ne mozes da obrises sve Delivery reports (izvestaje) od jednom nego moras jedan po jedan sto isto ume da smori ako ti se dosta nakupilo.

Ne znam koji softver imas. Moj je 3.80 , koristim fon vec godinu dana i vrlo je stabilan , nikad mi nije pravio probleme.
Pozdrav

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

I ja sam pre neki dan kupio polovnu 6230i, i zadovoljan sam funkcijama telefona, cak sam mu ubacio karticu od 1 gb :P Nego imam dva problema:
1. Baterija koja je bila u telefonu je drzala kriminalno kratko, oko 12 sati ( malo cackanja po meniju i mozda 20 min. music player). Kupio sam drugu bateriju, bl-5c, 3,7v, 600 mAh ( kineska "Massetehnic"), ali se autonomija nije povecala. Da li se to moze srediti nekim drugim softverom, firmverom ili drugim telefonom. Inace verzija softvera mi je 03.30
2. Kada hocu da sacuvam neki broj na sim memoriju, kaze mi "operation failed", i ne sacuva ga tada, nego tek kad restartujem telefon. Zbog cega se ovo desava i kako se moze resiti?

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Nov 2004. 15:31

Post od Ilija »

Bekra sto se tice tvog drugog problema sa cuvanjem brojeva , predpostavljam da je u pitanju problem sa softverom. probaj da mu uradis flash. Kao sto rekoh ja imam verziju 3.80 i sve mi sljaka perfektno

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

Ok, to mi je manji problem, ali cu otici sutra do servisa da mi to srede. Da li ce se povecati vek trajanja baterije ako stave novi softver?

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Bekra, cisto sumnjam,jer su uzeo ne standardnu slabu bateriju,za njega u original paketu ide bl-5c ali od 900 mah,a to je samo 50% jaca od tvoje...
sorry :cry:
D500&E71

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

ljudi zna li iko kako mogu pristupiti sistemskim fajlovima na njoj npr startup tone itd kako da promenim ja sam npr to mogao na 6233 ali ovde nema pristup:-(

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Ја сам овај телефон купио пре три године, јадничак је свашта преживео, пао ми је небројено пута (једном приликом и са другог спрата) и све преживео,једино му је мало отишао екран,па је сад у некој психоделичној боји! Све остало је супер!
ex ivan87

Odgovori