Nokia 6230 VODAFON

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Ripper
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 27. Dec 2004. 20:01
Kontakt:

Nokia 6230 VODAFON

Post od Ripper »

Caos,

Upravo sam kupio ovaj telefon, i skapirao da je skinut sa VODAFONa!
Pa me zanima kakve su izmene u softveru u odnosu na obicnu NOKIU??
Ver. softvera je 4.44
Znaci sem iritirajuceg crvenog VODAFON znaka sa zadnje strane...

Cuo sam razne glasine, tipa da su redukovane neke funkcije telefona, da baterija krace traje, da ne moze da se konfigurise GPRS...

Sta je od ovoga tacno? I ako je VODAFON bas veliki krs koliko kosta fleshovanje u normalnu Nokiu i da li je to rizicno, tj da li se preporucuje??
P.S. Meni stvarno ne smeta sto je VODAFON...ali nisam nikad probao "obicnu" pa da mogu da kazem da je identicna!

Hvala unapred!
RipperBIA@gmail.com

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Koliko čujem(čitam), tvoj telefon je dekodiran, ubačen je novi softver(a pretpostavljam da si ga kupio kad nas), tako da nemaš šta da brineš. Što se kaže: Slobodno razgovarajte! Inače, softver se ne razlikuje skoro ni malo na Vodafone verziji(čak su i ikonice iste kao na "običnoj"). Ja pretopstavljam da ti možeš da konfigurišeš MMS i GPRS, pa ti je pitanje koje se na to odnosi malo glupo. :mrgreen:
U susret novim izazovima...

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

ma nema nikakve razlike izmedju voafona i obicne nokie i uopste nije krs odakle ti to, sve je to isto samo vodafon prilagodi softver kako bi korisnici njegove mreze lakse koristile usluge vodafona, pa zar mislis da bi oni unistili softver i tako kupce nokije odbili od svoje mreze to su gluposti :wink:

Ripper
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 27. Dec 2004. 20:01
Kontakt:

Post od Ripper »

Hvala ljudi! Sutra cu probati sve da ispodesavam, nadam se samo da nisu zakljucani GPRS profili kako sam cuo da moze da bude!
(danas nista nisam mogao da probam, jerbo mi kartica stize tek sutra!)

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

nista nije zakljucano sve se moze namestiti nebrini :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :wink:

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
Kontakt:

Post od Srbin »

Telefoni koji ovde stizu neretko budu samo otkljucani da podrzavaju mrezu, ne bude im flashnut cist firmware, dakle nije sigurno mora li ili ne, zavisi od servisa, videces kad probas..

Rubiroza
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 12. Dec 2004. 09:59
:: HTC HD2
:: Samsung B7610

Post od Rubiroza »

Gde si kupio takav telefon? Da li si uz njega dobio slusalice i CD? Ovo te pitam jer sam samo na jednom mestu u gradu video N6230 skinut sa mreze. U pitanju je bila O2 mreza.
Da li si uspeo da podesis telefon ili je potrebno fleshovanje?

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Heheheh, na jednom mestu u gradu si video skinut! Ima ih ko zutih mrava, cak i ako dobijes slusalice i cd to nije garant da nije skinut! :mrgreen:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Skoro svaki je skinut, samo je rjetkost da mu ostave software ili čak neku oznaku na masku da mu priljepe.

Od 100 telefona koje prodam 80 je sa mreže, a tako je u 80% prodavnica.

To što je telefon sa mreže može imati samo neke estetske posljedice, ikonice, melodije pri uključivanju (ovo je karakteristično za t-mobile), niko neće zeznuti nokijine performanse, nije lud.
Za SE k700 ljudi kažu da je brži i pouzdaniji sa O2 softverom. :|

Mene lično to strašno nervira, pa ga flashnem svaki put.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

To za SE k700 je tacno, ali samo do nekih verzija softvera, novijinm verzijama je to ispravljeno :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

jevrem
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Jun 2004. 00:49

Post od jevrem »

Skinuti 6230 sa O2 je sasvim ok, moj tel je takav, i mogu vam reci da se to primecuje samo pri paljenju (gasenju) telefona a meni licno ne smeta (cak mi se i svidja plavi O2 znak), plus ima i O2 ok pozadinu i slicni ssaver... Ostalo je u + od vodafona sto ima fabricke melodije koje (koliko sam primetio kod ortaka) on nema...
Nokia E65 + Logitech BT Headset

Odgovori