nokia 6230

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
pmzg10
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 27. Dec 2004. 04:27

nokia 6230

Post od pmzg10 »

kupio sam 6230 nokiju, a ne kuzim se previse u mobitele. Pa bi molio da mi pomognete sa savjetima,tipa kako je najbolje prebaciti mp3 sa kompa na mob, zatim, cuo sam da se filomovi takodjer mogu prebaciti, pa da li se mogu i na ovu nokiju, te ako neko moze da mi objasni sta je to EDGE. Svi ostali savjeti koji bi poboljsali moj telefon i njegovo iskoristavanje su dobrodosli!!! ono u stilu uredjivanja mapa, skidanja igrica i programa sa weba, i tako...
Hvala ljudi!!!

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
Kontakt:

Post od Srbin »

Ako ti treba bilo sta napredno trebao si kupiti 6600 a ne 6230 jer.. film mozes da prebacis u teoriji.. ali na tom display-u i tako malo i nikakvo to izlgeda smesno. Sto se mp3 tice, kabl ili card reader, a sto se edge tiche

Enhanced Data for GSM Evolution (EDGE) - Cell Phone Glossary

The final evolution of data communications within the GSM standard. Based on 8PSK modulation, EDGE provides 3G packet data throughput on GSM networks, and uses a new modulation scheme to enable data throughput speeds of up to 384kbit/s using existing GSM infrastructure.

Rubiroza
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 12. Dec 2004. 09:59
:: HTC HD2
:: Samsung B7610

Post od Rubiroza »

Imam taj telefon, pa cu ti reci sta sam ja otkrio u radu sa N6230. Najbolji nacin za prebacivanje podataka sa kompa na mobilni je preko bluetooth-a. Nokia PC Suite koristi samo u najvecoj nuzdi. Za prebacivanje podataka ti je najbolje da koristis OxygenPhoneManager2 v2.6.
Puno korisnih programa mozes da nadjes na adresi: http://groups.yahoo.com/group/n6230_quality/files/
Najnovije igre mozes da skines na adresama:
http://www.freehostz.com/nokiagames/
http://members.lycos.nl/forumringtones/dload.php
Pretpostavljam da vec znas da za ovaj telefon odgovaraju programi i igre serije 40. tj. fajlovi sa extenzijama *.jar i *.jad.
Sto se tice filmova, probao sam i radi. Za prebacivanje DIVX-a ili bilo kog drugog video fajla u *.3gp format koristi program PVAuthor.

Rubiroza
Novajlija
Novajlija

Post od Rubiroza »

I jos nesto. Nemoj da te uplase ovi sa foruma pricom kako je N6600, tj. popularna "cigla" najbolji. Telefon ima Symbian operativni sistem. To je kao i Windows sto imas na kompu. Verovatno i sam znas koliko malo treba cackati da se sve pokvari. Procitaj na ovom forumu koliko ljudi ima problema nakon instalacije neke starije igre ili programa ili ako slucajno izbrisu neki vazan fajl.

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Lose poredjenje... jer i ako moze da se kaze da 6600 ima windows... sta onda ima 6230? :) nema nista... zamisli pokusaj da uradis nesto na kompjuteru koji nema i na koji se ne moze instalirati bilo kakav software :) Naravno nije sve tako crno ali realno bi bilo poredjenje win 3.11 i win xp

Rubiroza
Novajlija
Novajlija

Post od Rubiroza »

Mozda je najbolje da 6600 i 6230 gledamo kao PC sa operativnim sistemom sa jedne, i, npr., Sony playstation, sa druge strane. Kod prvog je potreban windows da sve proradi kako treba, a sa druge strane, samo ubacis CD u Sony-a, tj. neki program ili igru, i odmah radi.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Mozes i tako da gledas, s tim sto onda za sony postoji 10 cd-ova a za nazovi PC ima milion cd-ova i u tome je razlika! :mrgreen:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Radoslav
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Okt 2004. 20:06

6600

Post od Radoslav »

I Sondza prima samo original a 6600 sam navikao na pirate i samo sam ga piratima hranio a sad navikavam i 7610 na pirate(hvala Bogu na Yahoo i ljudima poput Srbina).
Jedino ako imas kesa za originalne programcice pa ti ovo i nije bitno.

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Dajte ljudi čovjek pita šta da radi, a vi o 6600 i 6230. :roll:

Za prebacivanje manjih i prosječnih fajlova koristi bluetooth adapter, čak ti ni softver nije potreban, za to će se pobrinuti windovsi (ne znam koliko si stručan), ako imaš namjeru prebacivati veće fajlove uzmi čitač kartica, ali to ti je malo komplikovano zato što svaki put moraš otvoriti telefon i vaditi karticu, što može oštetiti kontakte, ali ako ćeš je rijeđe vaditi onda je čitač idealno rješenje, naročito za mp3.

Što se tiče filmova, na to zaboravi, drži se "videa" u 3gp formatu.

Posjeti www.zedge.no imaš svašta.

Još jedan prijedlog prošvrljaj po forumu, iznenadićeš se šta ljudi znaju, odnosno šta možeš saznati :wink:

pmzg10
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od pmzg10 »

ovako ljudi, hvala na danim informacijama, ali imam jos pitanja. da li mogu da promjenim ikone na mobu u meniju? sta mi edge tehnologija omogucava (svaka cast na oznacavanju kratice, ali...)? i dali je pametno stavit mmc karticu od 512mb u mobitel? i dali on prima bilo koju mmc karticu ili mora biti neka posebna? hvala

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Momenat.. ali samo momenat.. koji to program imas za sony playstation?
Daj covece pricaj argumentima, nemoj trabinjati :)

@pmzg10
Prima svaku mmc karticu i od kolko hoces mb.
Ikone.... pa postoje neke theme za s40 seriju... ali kako to funkcionise zaista ne znam.. a mislim da ces se i ti razocarati...
Pise ti vrlo jasno sta ti EDGE omogucava.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Kako bi svi razumeli ja ću da referišem(po ko zna koji put). Glavna razlika između telefona sa operativnim sustavom i telefona bez istog jeste:
-Da ovi prvi imaju procesore od 120 i više mhz, dok su ovi drugi znatno slabiji i mogu da pokreću samo neke bednije aplikacije(slabija grafika, često aplikacija ne sme da bude veća od 128 kb)
-Da se sve instalirane aplikacije stavljaju u glavni meni, a mogu se stavljati i u foldere u njemu(baš kao u Windows), dok "samo telefoni" imaju odvojeni meni u kome stoje nakadno instalirane aplikacije.
-Kod "običnih" telefona aplikacije ne mogu da se integrišu u onaj deo menija koji je fabrički tu postavljen, dok su kod smartfona te mogućnosti neograničene.
-Da su(uglavnom) zbog nadmoći na svim poljima smartfoni veći od "običnih" telefona.

ETO! :mrgreen:
U susret novim izazovima...

pmzg10
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od pmzg10 »

ok, evo pojavio se i prvi konkretan problem. Prebacivao sam neke stvari sa SE K700, izmedju ostalog i Kite.mp4 bluetooth-om, pa mi nije htio pokrenuti tu aplikaciju. to i nije toliki problem koliki je problem sto taj file od nekih 650kb ne mogu sada niti izbrisati!! Kako i zasto???

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Pazi nije problem u skladistenju aplikacija, problem je u cinjenici da klasicni telefoni nemaju mogucnost instalacije maltene ni jedne ozbiljne aplikacije jer java virtual mashine radi nezavisno od sistema na telefonu i nema mogucnost neke vece i znacajnije kontrole i manipulacije sistemskim opcijama, tj cak i da telefon ima potencijal ono nema nacina da ga iskoristi.

Kite.mp4 nije aplikacija, to je klip

Krofnica
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 17. Dec 2004. 13:56

Post od Krofnica »

Jedno pitanje...
Citala sam na jednom sajtu da je moguce snimiti muziku sa ugradjenog FMa... Medjutim, nemam pojma kako to da aktiviram.. A mozda je to i bila buva :cheesy: ... Da li je tako nesto uopste moguce? :?:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ja mislim da nije moguce, ili mi je ta opcija promakla kad sam bio cackao 6230... :roll: Na kom sajtu si to procitala?

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Ne bih se opkladio da je to moguce, jer standardnim putem nije, a instalirati dodanu aplikaciju ne mozes tako da ... nope nope.

Krofnica
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 17. Dec 2004. 13:56

Post od Krofnica »

That's what I thought... Sve sam zivo ispretresala na fonu, od toga ni traga...
Inace, tu (dez)informaciju sam procitala na jednom (ako se ne varam) ruskom sajtu, a slicno je pisalo i u jednom nasem magazinu o mobilnoj telefoniji... (Mobilni magazin, cini mi se..)

Srbin
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Srbin »

Nasi magazini su poznati kao kvalitetno stivo za saznati ponesto novo :)
Secam se clanka kad je s55 proglasen revolucijom :)

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Nashi telefkomunikacioni chasopisi sve vishe liche na zutu shtampu, pishu svashta samo da bi se prodali. :mrgreen:
Inache N6230 provereno ne moze da snimi FM signal :!:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Odgovori