Nokia E61
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
sodainc pa nemam e61 i neznam ali moze biti da je problem i kod teme, probaj da skidas teme za taj model, uradi update dobijas time noviju ver. software-a i neka poboljsanja i ispravljene greske, nije tesko imas i upustvo uz to.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
sodainc, Imas uputstvo za flashovanje koje je Lomnica_city postavio, ako se toga drzis ko pijan plota, ne mozes da omanes. Sto se expired certifikata tiche, ja sve stavljam po defaultu na jun ove godine, i skoro sve instalira,osim najnovijih programa, za koje opet ostavim sadasnji datum. Uglavnom, menjas mesece i u jednom momentu moras da ubodes 

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Problem je u sledecem. Imam par kontakata u imeniku, koji su uredno prijavljeni sa prefiskom 06x Desava mi se kada me pozovu ti ljudi, ne ispisuje mi njihovo ime, niti se to ime pojavljuje ako primam od njih sms. Brisao sam kontakt, pravio novi, ubacivao +3816x i nista se ne desava...
Da nije pu tinaju neki problem sa memorijom telefona? Da li se jos nekome ovo desavalo?
Poz, A
Da nije pu tinaju neki problem sa memorijom telefona? Da li se jos nekome ovo desavalo?
Poz, A
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Meni do sada nije. Proveri da nemas te konatakte i na SIM kartici... Probaj da je ispraznis. Meni se desava to da neke kontakte koje sam drugacije svojevremeno upisao i sada telefon tako cita a neke druge ne. Mada mislim da je i to do SIM kartice, jer su sa nje skidani kontakti.
- kljun
- Mobil manijak
- Kontakt:
Zasto telefon kao sto je Nokia E61 nema kompletan test na ovom sajtu? telefon je odlican i zasluzuje da ima test.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
Postao sam vlasnik Nokia-e E61 od pre par dana i prezadovoljan sam. Inače, telefon je ćale dobio na lutriji (tomboli) na seminaru firme Schneider electric (valjda ovo nećete shvatiti kao reklamu)
u original kutiji sa slušalicama, punjačem, CD-om i USB kablom. Uputstvo je na srpskom, a ima i naša slova Š, Ć, Č ... (QWERTZ tastatura). Telefon je kupljen u Alpha Copy-ju.
Imam par pitanja oko firmware-a:
1) Koja je poslednja verzija firmware-a za E61?
Ja sa *#0000# dobijam
3.0633.09.04
20 - 11 - 06
RM - 89
Nokia E61
Takođe, probao sam da updateujem preko Nokia-inog sajta, ali pošto sam bio u računskom centru na faxu nisam mogao da instaliram onaj software za update, tako da nisam ni uspeo da ga updateujem.
E sad, meni je ortak rekao da mi neće uopšte updateovati firmware preko http://europe.nokia.com/A4579163
(tj. neće pronaći noviju verziju), dok mu ne promenim Producte code pomoću nekog programa sa
http://www.b-phreaks.co.uk/Software/NSS ... isE61.html
Zar ovo nije flashovanje firmware-a i da li garancija važi u tom slučaju? Nije da se plašim da mi telefon neće raditi posle ovoga, ali jednostavno ne bih voleo da imam problema sa garancijom.
I zašto, po njegovim rečima, mi ne bi našao novi firmware preko software sa http://europe.nokia.com/A4579163 ako je telefon original i nije skidan sa mreže?

Imam par pitanja oko firmware-a:
1) Koja je poslednja verzija firmware-a za E61?
Ja sa *#0000# dobijam
3.0633.09.04
20 - 11 - 06
RM - 89
Nokia E61
Takođe, probao sam da updateujem preko Nokia-inog sajta, ali pošto sam bio u računskom centru na faxu nisam mogao da instaliram onaj software za update, tako da nisam ni uspeo da ga updateujem.
E sad, meni je ortak rekao da mi neće uopšte updateovati firmware preko http://europe.nokia.com/A4579163
(tj. neće pronaći noviju verziju), dok mu ne promenim Producte code pomoću nekog programa sa
http://www.b-phreaks.co.uk/Software/NSS ... isE61.html
Zar ovo nije flashovanje firmware-a i da li garancija važi u tom slučaju? Nije da se plašim da mi telefon neće raditi posle ovoga, ali jednostavno ne bih voleo da imam problema sa garancijom.
I zašto, po njegovim rečima, mi ne bi našao novi firmware preko software sa http://europe.nokia.com/A4579163 ako je telefon original i nije skidan sa mreže?
- kljun
- Mobil manijak
- Kontakt:
AsterixLA ne bi trebalo da pada garancija, jer ti time samo ubacujes drugciji language pack, to ti je isto ko kod Sony Ericssona al tamo se menja CDA.
ako nisam u pravu nek me neko slobodno ispravi.

ako nisam u pravu nek me neko slobodno ispravi.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja mislim da ti pada garancija u vodu, pogotovu ako serviser uporedi product code na poledjini fona i onaj koji mu Nemesis iscita. Ali ako ti vrnes product code na stari preko Nemesisa, i flashnes fon, i onda odneses u servis, mislim da ne mogu da provale nikako sta je radjeno. Na kraju krajeva, sto bi menjao product code ako fon nije skidan sa mreze? To vazi iskljucivo za fonove koji su bili kodirani na jednu mrezu, tj. imaju njen product code. Ostali fonovi, sa razlicitim product codom ( u zavisnosti od language paketa) su slobodni da se flashuju bez promene istog (ako si zadovoljan laguage paketom u njemu).
Ljudi, nalozio sam se da pazarim e61 ili e61i. Trenutno kao primarni fon nosim m600i i u principu menjao bih ga, jer me je smorio, dosta ga dugo nosim i "kao" zbog wifi-ja.
E, sada pazite, nikada nisam nosio e61, bio mi je par puta na servisu i to relativno davno i to su bili nashi jedini zajednicki trenuci.
Zato mene interesuje, da li da ga uzimam ili ne?
I nemojte mi govoriti da : "ako mi je bitan wifi i nisu mi bitne dimenzije"...sve mi je bitno.
Interesuje me vas subjektivan utisak i da li je vama i zasto bi trebalo meni da bude ok da zanemarim to sto je cigla.
Generalno ja bih ga uzimao zbog wifi-ja, zato sto mi treba primarni fon sa qwerty i zato sto ima ogroman displej, a i sada je dosta povoljan, pa reko, why not.
Isto me interesuje koliko vam traje baterija, jer sam se ja navikao da mi traje baterija na m600i po 4 dana.
E, sada pazite, nikada nisam nosio e61, bio mi je par puta na servisu i to relativno davno i to su bili nashi jedini zajednicki trenuci.
Zato mene interesuje, da li da ga uzimam ili ne?
I nemojte mi govoriti da : "ako mi je bitan wifi i nisu mi bitne dimenzije"...sve mi je bitno.
Interesuje me vas subjektivan utisak i da li je vama i zasto bi trebalo meni da bude ok da zanemarim to sto je cigla.
Generalno ja bih ga uzimao zbog wifi-ja, zato sto mi treba primarni fon sa qwerty i zato sto ima ogroman displej, a i sada je dosta povoljan, pa reko, why not.
Isto me interesuje koliko vam traje baterija, jer sam se ja navikao da mi traje baterija na m600i po 4 dana.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
E osecam se pozvanim da ti kazem da ga OBAVEZNO uzmes (sad sledi razapinjanje na krst ili cerecenje na cetvoro dzipovima zbog moje ovolike odanosti i privrzenosti pomenutom modelu).
Ajmo da krenemo redom (ako neko moze, neka porekne sve ovo sto ce da usledi kao navedeno):
-Odlicna izrada (magnezijumsko kuciste, izuzetno cvrsto, iako mi je par puta ispao sa visine od oko 2m telefonu nije nista, na jednom cosku je malkice zagreban).
-Telefon barem meni fantasticno cuci u ruci, iako za koriscenje QWERTY tastature moras imati obe ruke slobodne (mozes i sa jednom, ali do zla Boga sporo). U dzepu kosulje je prakticno neprimetan. U dzepu pantalona se ne moze nositi (osim ako imas neke siroke pantalone sa ogromnim dzepovima.
-Baterija mi traje minimum 2 dana uz intenzivno koriscenje. Ako ga ne papkam mnogo, izvuce i 4 dana. Jedino sto ektremno crpi bateriju je WiFi (oko 6 sati i gecrkt)
-Gde god ga izvuces ljudi zinu
-Display je jedan od najboljih koje sam ikada video, i na direktnom suncu se sve moze jasno procitati
-Za trenutnu cenu mislim da ne mozes da dobijes bolji i kompletniji fon od E61.
-Ako si vishe pri parama, sto da ne, E61i je isto odlican fon.
Imao sam prilike da ga isprobam, meni se vishe svidja joystick na E61, nego NaviPad na "i" varijanti. Pogotovu u igricama
-Ogromna expanzija software-a za s60v3 trenutno.
Moja topla preporuka, a na zajedljive i zlobne komentare tipa "digitron", "jesi poneo laptop sa sobom?", "cigletina" i ostalo odgovaram da mogu sve njihove telefone sa mojim da pojedem za dorucak i jos da budem gladan.
Jeste zaljubljen sam u E61 do usiju, zajedno smo vec godinicu dana (malo jache), i jos uvek nisam nasao telefon koji bi ga dostojno zamenio. A po svoj prilici, u skorijoj buducnosti i necu.
Moj sledeci fon mora da bude smartphone, sa QWERTY tastaturom, sa svim mogucim konekcijama i pristupacne cene (nemam za razne i-mateove, Asuse, Gigabyte, QTekove i sl.) a cak i da imam suludo mi je dati 500+ evra za telefon (za te pare mogu da kupim vrlo solidan komp)
Ajmo da krenemo redom (ako neko moze, neka porekne sve ovo sto ce da usledi kao navedeno):
-Odlicna izrada (magnezijumsko kuciste, izuzetno cvrsto, iako mi je par puta ispao sa visine od oko 2m telefonu nije nista, na jednom cosku je malkice zagreban).
-Telefon barem meni fantasticno cuci u ruci, iako za koriscenje QWERTY tastature moras imati obe ruke slobodne (mozes i sa jednom, ali do zla Boga sporo). U dzepu kosulje je prakticno neprimetan. U dzepu pantalona se ne moze nositi (osim ako imas neke siroke pantalone sa ogromnim dzepovima.
-Baterija mi traje minimum 2 dana uz intenzivno koriscenje. Ako ga ne papkam mnogo, izvuce i 4 dana. Jedino sto ektremno crpi bateriju je WiFi (oko 6 sati i gecrkt)
-Gde god ga izvuces ljudi zinu

-Display je jedan od najboljih koje sam ikada video, i na direktnom suncu se sve moze jasno procitati
-Za trenutnu cenu mislim da ne mozes da dobijes bolji i kompletniji fon od E61.
-Ako si vishe pri parama, sto da ne, E61i je isto odlican fon.
Imao sam prilike da ga isprobam, meni se vishe svidja joystick na E61, nego NaviPad na "i" varijanti. Pogotovu u igricama

-Ogromna expanzija software-a za s60v3 trenutno.
Moja topla preporuka, a na zajedljive i zlobne komentare tipa "digitron", "jesi poneo laptop sa sobom?", "cigletina" i ostalo odgovaram da mogu sve njihove telefone sa mojim da pojedem za dorucak i jos da budem gladan.
Jeste zaljubljen sam u E61 do usiju, zajedno smo vec godinicu dana (malo jache), i jos uvek nisam nasao telefon koji bi ga dostojno zamenio. A po svoj prilici, u skorijoj buducnosti i necu.
Moj sledeci fon mora da bude smartphone, sa QWERTY tastaturom, sa svim mogucim konekcijama i pristupacne cene (nemam za razne i-mateove, Asuse, Gigabyte, QTekove i sl.) a cak i da imam suludo mi je dati 500+ evra za telefon (za te pare mogu da kupim vrlo solidan komp)
E, ovo je najkul recenica koju sam procitao na ovom forumumiodrage napisao:odgovaram da mogu sve njihove telefone sa mojim da pojedem za dorucak i jos da budem gladan.

Nista, onda krece akcija da se tapne m600 i da se pazari ovo cudo.
Mozda cak ne i tim redosledom.
Vidis, nisam znao da je magnezijumsko kuciste na e61.
Tako je to, kada nemamo test na sajtu.