Nokia 8600 Luna, za i protiv
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
moze se prekidash poziv slajdom tj imash opciju za obe funkcije on/off, telefon je prelep ali nije klasa sirocca jednostavno nije to to
prelepo zvoni i jache se chuje u slushalici i bolja je baterija od sirocca samo se ceo klima posle mesec dana i zadnji deo se lako grebe pogotovo donjih 1 cm koji je od plastike zbog antene... to su par mojih utisaka da i default theme su extra uklapaju se u celu prichu.... veliki pozdrav
prelepo zvoni i jache se chuje u slushalici i bolja je baterija od sirocca samo se ceo klima posle mesec dana i zadnji deo se lako grebe pogotovo donjih 1 cm koji je od plastike zbog antene... to su par mojih utisaka da i default theme su extra uklapaju se u celu prichu.... veliki pozdrav
ipak je siroko klasa za ovaj tel,al po meni ovaj tel je napravljen za ljude koji nemogu sebi da priuste siroko klasu,a da opet imaju 8xxx seriju sa ovim telefonom.
Meni ovaj tel ima sve sto mi treba,jer mi kod 6300 smeta to sto nema 2 zvucnika i to sto mi baterija traje 1 dan,a ovo ostalo je sve skroz dobro uradjeno...nepamtim tako lep dizajn za tako male pare 

-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 18:04
Imam sirocco od januara. Cekao sam Lunu misleci da ce biti stvarno poboljsani sirocco. Ne mogu da vam objasnim sto, ali kad duze nosite metalni telefon, plasticni vam posle metalnog izgledaju toliko jadno i jeftino da uopste ne zelite da ih imate. U principu, ne volim symbian i zobg toga necu da komentarisem N95 i ostale. Luna je ustvari 6300 sa drugom maskom. Meni licno, a i jos nekim ljudima koji imaju Lunu, najvise smeta slide mehanizam. Kad otvorite tel, gornji deo preteze i telefon bezi iz ruke. Kad ga zatvarate, stipa kaziprst. Po meni, telefon nije nista specijalno, kad ga stavite pored sirocca, izgleda mnogo jeftinije. Pre sedam dana sam kupio 6500 slide i uopste nije los telefon. Sad nosim sirocco i 6500s i razmisljam koji da ostavim.
seljakcovek,
ne slazem se sa tobom....za lunin slajd kazu da je jedan od najboiljih koji je nokia napravila
...mrzi me da trazim pa da citiram...to sto pricas kad se zatvara tel je upravo obrnuto,sto znaci da na sciroccu hoce ponekad da se prikljesti prst...ne znam da li se to ikada na luni desilo,zato luna i ima polu otvoren slajd...ono sto je takodje bitno da kad se telefoni stave jedan do drugog,stvar je ukusa kome ce se sta dopasti ali ja licno ne bih trejdovao lunu za scirocco ama ni uz doplatu...zasto?ponovicu se..
LUNA
-MNOGO bolji i veci ekran sto naravno znaci da je i kamera bolja odnosno rez. itd
-Mnogo bolja baterija...to je smesno kakva je baterija telefonu od 700e iako ti daju dve...
-Slajd je jedan od najboljih kao sto rekoh,takodje ni nemoras da ga otvaras da bi uspostavio vezu sto na siroocom moras da uradis...ume da smara...
-PO Meni mnogo lepsi dizajn...celik,staklo...providni slajd...nema dalje
-Mnogo bolji dugmici...nema sanse da imate problema sa kucanjem poruka,to vam kaze covek koji ima prste kao grizli
...na sciroccu oni koju su u upuceni znaju sta je sa dugmicima
zaboravih da pomenem centralni kursor...koji na luni ubija koliko je dobar
Scirocco
-Titanijum...za svaku pohvalu...ipak nije istina da se ovaj tel ne grebe...pored mog druga koji ga ima,drzao sam jos par komada jer sam razmisljao da kupi m ovaj tel...pozadi ima ulegnuce,povise baterije...svaki koji sam drzao je bio tu izgreban.ipak tel je strasno izdrzljiv,sto nije tako kad je u pitanju LUNA...ako vam ona ispadne-cao zdravo....LUNU imam vec 2 ipo meseca,i nemam ni jednu ogrebotinu,ni pozadi ni napred na staklu sto ce reci da je kvalitet maske na strani Scirocca ali ne za toliko kao sto neki ovde misle,luna je i vise nego kvalitetna
Nisam subjektivan po ovem pitanju jer je scirocco bio jedan od tel. koji sam hteo da kupim ali odustao najvise zbog...?...pa svega sto sam do sada napisao...jer tel. koji ima ekran kao 5110 i bateriju od dan nek je od platine i zlata ali ne vredi nekome kome tel koristi prevashodno kao sredstvo za razgovor

vladevit
naravno da mozes da se javljas povlacenjem slajda ali ni ne moras ako neces...u tome je i fora...
izbor!
ne slazem se sa tobom....za lunin slajd kazu da je jedan od najboiljih koji je nokia napravila

LUNA
-MNOGO bolji i veci ekran sto naravno znaci da je i kamera bolja odnosno rez. itd
-Mnogo bolja baterija...to je smesno kakva je baterija telefonu od 700e iako ti daju dve...
-Slajd je jedan od najboljih kao sto rekoh,takodje ni nemoras da ga otvaras da bi uspostavio vezu sto na siroocom moras da uradis...ume da smara...
-PO Meni mnogo lepsi dizajn...celik,staklo...providni slajd...nema dalje
-Mnogo bolji dugmici...nema sanse da imate problema sa kucanjem poruka,to vam kaze covek koji ima prste kao grizli

zaboravih da pomenem centralni kursor...koji na luni ubija koliko je dobar
Scirocco
-Titanijum...za svaku pohvalu...ipak nije istina da se ovaj tel ne grebe...pored mog druga koji ga ima,drzao sam jos par komada jer sam razmisljao da kupi m ovaj tel...pozadi ima ulegnuce,povise baterije...svaki koji sam drzao je bio tu izgreban.ipak tel je strasno izdrzljiv,sto nije tako kad je u pitanju LUNA...ako vam ona ispadne-cao zdravo....LUNU imam vec 2 ipo meseca,i nemam ni jednu ogrebotinu,ni pozadi ni napred na staklu sto ce reci da je kvalitet maske na strani Scirocca ali ne za toliko kao sto neki ovde misle,luna je i vise nego kvalitetna
Nisam subjektivan po ovem pitanju jer je scirocco bio jedan od tel. koji sam hteo da kupim ali odustao najvise zbog...?...pa svega sto sam do sada napisao...jer tel. koji ima ekran kao 5110 i bateriju od dan nek je od platine i zlata ali ne vredi nekome kome tel koristi prevashodno kao sredstvo za razgovor

vladevit
naravno da mozes da se javljas povlacenjem slajda ali ni ne moras ako neces...u tome je i fora...

Blackberry 9700
-
- Povremeni posetilac
Vidis ti VRH, da ti nesto objasnim. Vidi se da nisi koristo Sirocco. Necu da kazem da lupas gluposti, jer svako ima pravo na svoje misljenje. Ja imam Sirocco i slazem se da je mazohizam da das 1000 evra za telefon koji nema najjace funkcije na trzistu.Ali, ko se navikne na metalni telefon(da bi se navikao moras da ga koristis makar nekoliko meseci) nema sanse da vise moze da nosi plastikandera ma kakve on funkcije imao. Sto se tice dizajna, to je isto subjektivna ocena, nesto ti se svidja ili ti se ne svidja. Ja licno ne podnosim Symbian jer mi ne treba.
Sto se tice slajdera na Luni i Siroccu, nisam rekao da je nekvalitetan kao na 6288(u smislu da se ljulja), nego da upravo taj poluotvoreni slajd stipa kaziprst koji je u prirodnom polozaju bas na mestu gde je slajder presecen. Dalje, ako cemo o funkcijama, koja je rezolucija video zapisa na LUNI? Nokia 6500 slide je babaroga i za Sirocco i za Lunu po funkcijama. Ne volim kad telefone komentarisu ljudi koji ih nisu imali i koristili. Mrzi me da se prepirem sa nepoznatim ljudima, ali mislim da cena na trzistu odredjuje klasu.
Sto se tice slajdera na Luni i Siroccu, nisam rekao da je nekvalitetan kao na 6288(u smislu da se ljulja), nego da upravo taj poluotvoreni slajd stipa kaziprst koji je u prirodnom polozaju bas na mestu gde je slajder presecen. Dalje, ako cemo o funkcijama, koja je rezolucija video zapisa na LUNI? Nokia 6500 slide je babaroga i za Sirocco i za Lunu po funkcijama. Ne volim kad telefone komentarisu ljudi koji ih nisu imali i koristili. Mrzi me da se prepirem sa nepoznatim ljudima, ali mislim da cena na trzistu odredjuje klasu.
-
- Povremeni posetilac
seljakcovek,
sto si isprovociran?
ja nisam ni rekao da sam koristio Scirocco,ne posedujem ovaj tel. ali pre nego sto sam pazario LUNU, sam ga izmerio,iscackao od glave do pete...ali sve sto sam napisao je istina,jer ovo je forum a ne mobilna pijaca i meni nije cilj da hvalim svog "konja" da bih ga prodao,vec ljudima pisem koje su cinjenice da bi imali bolji uvid sta im je privlacnije tj. sta im vise odgovara...nadam se da si shvatio
Sto se tice "plastikandera"....demantujes sam sebe...da si nekad drzao LUNU u ruci nikada nebi izjavio tako nesto,....po zadnji put,tel je od stakla i celika........naravno da nije ceo ali ne preteruj seljakcovek, sa tom plastikom vise...smesno je
O slajdu nemam nameru da pricam,jer mislim da me zezas jer ovakve stvari ozbiljan covek nakon prethodnog teksta,ne pise...stipanje prstiju
demantujes se opet,da si drzao znao bi...
LUna ima rezoluciju 176x144 ako te zanima ali evo dodacu jos nesto Integrated 2 megapixel camera with up to 4x digital zoom ali ni to nema veze koliko ima to da je ekran LUNE ZA SCIROOCO pojam...
Cisto da znas...LUNA nije symbian...vidim da ga stalno pominjes...i ne znam zasto se ljutis?u svom postu nisi nista napisao da bi me uverio da o Sciroccu mislim drugacije...i dalje kazem bravo za titanijum ali sve ostalo a pogotovo baterija,kapiram da je ljudima to najvaznije, ide u korist lune...cena odredjuje klasu nema nista protiv...nisam ni rekao da je 8800 losh..ipak su cinjenice-cinjenice
o boze ....ubedi me da mozes i da okrenes broj a da ne povuces slajd??ovo sto si gore napisao moze svaki tel koji je star 5-6 god
sto si isprovociran?

ja nisam ni rekao da sam koristio Scirocco,ne posedujem ovaj tel. ali pre nego sto sam pazario LUNU, sam ga izmerio,iscackao od glave do pete...ali sve sto sam napisao je istina,jer ovo je forum a ne mobilna pijaca i meni nije cilj da hvalim svog "konja" da bih ga prodao,vec ljudima pisem koje su cinjenice da bi imali bolji uvid sta im je privlacnije tj. sta im vise odgovara...nadam se da si shvatio

Sto se tice "plastikandera"....demantujes sam sebe...da si nekad drzao LUNU u ruci nikada nebi izjavio tako nesto,....po zadnji put,tel je od stakla i celika........naravno da nije ceo ali ne preteruj seljakcovek, sa tom plastikom vise...smesno je

O slajdu nemam nameru da pricam,jer mislim da me zezas jer ovakve stvari ozbiljan covek nakon prethodnog teksta,ne pise...stipanje prstiju

LUna ima rezoluciju 176x144 ako te zanima ali evo dodacu jos nesto Integrated 2 megapixel camera with up to 4x digital zoom ali ni to nema veze koliko ima to da je ekran LUNE ZA SCIROOCO pojam...
Cisto da znas...LUNA nije symbian...vidim da ga stalno pominjes...i ne znam zasto se ljutis?u svom postu nisi nista napisao da bi me uverio da o Sciroccu mislim drugacije...i dalje kazem bravo za titanijum ali sve ostalo a pogotovo baterija,kapiram da je ljudima to najvaznije, ide u korist lune...cena odredjuje klasu nema nista protiv...nisam ni rekao da je 8800 losh..ipak su cinjenice-cinjenice

Poslednja izmena od Vrh u Sre, 21. Nov 2007. 21:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Blackberry 9700
-
- Povremeni posetilac
ti lupas gluposti, nemam sta da polemisem sa covekom koji je imao v3 i n70, a pitanje je da li imas i LUNU ili i za nju pises gluposti kao sto si pisao svjevremeno i za 6233("najveca mana 6233 a to cete tek videti je da ce vam posle dva meseca tel izgledati kao da je star dve godine,naravno ako ga ne drzite u nekoj torbici.....naime,pozadi,deo preko kam ...").LUNA je prepakovani 6300 u LEPU masku i nista vise. Telefon se pojavio godinu dana posle SIROCCA i tu nema sta da se poredi.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
seljakcovek, a sta treba ova tvoja pisanija da predstavlja?
Ti ustvari hoces sve nas da ubedis da je Luna los telefon???
E pa lose ti ide,ma svi znaju da nokija nije napravila nijednu gresku god 8xxx serije....
Pogledaj cenu 8910/i,jos se jako dobro drzi,mozes birati izmedju nje ili nrp k750....
Ti ustvari hoces sve nas da ubedis da je Luna los telefon???
E pa lose ti ide,ma svi znaju da nokija nije napravila nijednu gresku god 8xxx serije....
Pogledaj cenu 8910/i,jos se jako dobro drzi,mozes birati izmedju nje ili nrp k750....
D500&E71
seljakcovek,
tvoj nik govori vise nego i jedan tvoj post...siguran sam da si potpuno promasio forum...verujem da ako nastavim stobom da polemisem u vezi mob. telefona,to ce biti moje gubljenje vremena a tvoja svakako dobit jer sem uvreda koje si izrekao a koje ti oprastam
nisi izneo ni jednu jedinu cinjenicu...

Blackberry 9700
-
- Povremeni posetilac
Luna je jadan telefon u odnosu na Sirocco. Svi vlasnici obicne 8800 su jedva docekali izlazak Sirooca i mnogi su presli na njega. Kad se pojavila LUNA godinu dana posle SIROCCA, njegov pravi naslednik bi bila da je imala celo metalno kuciste, da je imala makar kameru kao N73 koju je uveliko imao u to vreme, da je imala blic. Ovako pojavio se telefon u siromasnijem pakovanju, sa kamerom koja je bila smesna za top telefone u to vreme. Najbolji pokazatelj je bio da mu je cena vrtoglavo padala i da je i danas jeftiniji 200 evra od Sirocca. Mrzi me da se dalje prepirem, ovo mi je poslednji post na konto LUNE. Mislim da je glupo sad pricati o telefonu koji se pojavio pre 6 meseci. Ovde ucesnici foruma osudjuju licno misljenje. A sto se tice cinjenica, ja sam samo na osnovu njih i komentarisao telefon. Jos jednom ovo mi je poslednji post jer sa vama nema svrhe polemisati.
Vlada Zem,
jeste upgrade po svemu sem po kucistu...sirocco je od titanijuma ceo dok luna nije cela od celika i stakla...i neko ovde jeste lud
jer da se pojavio tel koji je ceo od celika,stakla,titanijuma sa kamerom od n73 ili n95,blicem.memorijom od 8 giga e to bi bio najsavrseniji telefon na trzistu kostao bi kao oba ova tel. zajedno...a normalno je da Nokia izbacuje telefone koji uvek imaju nesto sto fali...naravno zbog prodaje i buduce konkurentnosti...
jeste upgrade po svemu sem po kucistu...sirocco je od titanijuma ceo dok luna nije cela od celika i stakla...i neko ovde jeste lud

Blackberry 9700