Nokia N95
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 19. Nov 2007. 19:05
NAVIGACIJA na N95 se placa (pri tom kod nas nije u funkciji) to sto ste probali je POZICIONIRANJE odredi ti poziciju i to je to ili zadas rutu pa te prati nema klasicne ozbiljne navigacije. Ozbiljnu navigaciju a ne smejuriju kao nokia maps (bar je za sad smesna nokia maps) mozete dobiti u graminu za nekih 14000 din i podrzava integrisani gps sto je za nas malo
bezveze. Zato svi zajedno se andajte brzom pojavljivanju tomtoma ili vec nekog softvera koji se moze nabaviti za dz a da zaista sluzi svrsi!
-----
@netvlado mozes li nam reci koliko ti je star telefon,koliko je bio raskliman pre mobisa itd.

-----
@netvlado mozes li nam reci koliko ti je star telefon,koliko je bio raskliman pre mobisa itd.
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
MMihajlo
Toliko neistina u toliko malom postu
Odakle ti takve informacije?
Navigacija se NE plaća i funkcionalna je na N95 i na telefonima N serije!
Plaćaš samo troškove prenosa AKO koristiš GPRS da skidaš mape svaki put kada su ti potrebne (operateru) a ako mape smestiš na mem karticu preko kompa i internet veze SVE JE BESPLATNO.
Postoji planiranje maršrute od jedne tačke do druge (po izboru) sa detaljnim informacijama o skretanjima i udaljenosti od istih sa nazivima ulica i sl.
Garminov program (probao sam ga lično) je ODLIČAN i ima čak i kućne brojeve.
Radi i sa integrisanim GPS-om na N95 kao i na N70 sa externim GPS-pm itd!
Taj koji ti je to ispričao sumnjam da je ikada video N95 sa bilo kojim nav programom.
Toliko neistina u toliko malom postu

Odakle ti takve informacije?
Navigacija se NE plaća i funkcionalna je na N95 i na telefonima N serije!
Plaćaš samo troškove prenosa AKO koristiš GPRS da skidaš mape svaki put kada su ti potrebne (operateru) a ako mape smestiš na mem karticu preko kompa i internet veze SVE JE BESPLATNO.
Postoji planiranje maršrute od jedne tačke do druge (po izboru) sa detaljnim informacijama o skretanjima i udaljenosti od istih sa nazivima ulica i sl.
Garminov program (probao sam ga lično) je ODLIČAN i ima čak i kućne brojeve.
Radi i sa integrisanim GPS-om na N95 kao i na N70 sa externim GPS-pm itd!
Taj koji ti je to ispričao sumnjam da je ikada video N95 sa bilo kojim nav programom.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
Nije bilo potrebe da mi neko prica jer imam N95 a imam i externi gps modul nokia LD-3W.
Lepo si rekao postoji planiranje to nije navodjenje. Nokia maps kod nas ne moze da te navodi moze da isplanira rutu da dobijes listu udaljenosti ali ne i da te navodi 100m do skretanja 50m do skretanja itd sto je veoma bitno a ne da ja treba da buljim u tel gde me on poszicionira. To nije navodjenje ako si koristio gramin ,tomtom... to bi trebao da znas. Licno meni program za navigaciju bez navigacije nije program. Meni licno je suludo porediti gramin tomtom sa nokia mapama. A tomtom sam testirao u fr,hu,sk,cz,tr i zato kazem da je pozicioniranje dobra stvar samo u slucaju da se izgubis a za sve ostalo mapu u dzep pa pici!
tomtom 6.03 da li si porobao?
@gameforce
znas za ono ko se zadnji smeje najsladje se smeje!!!! Salim se ali ipak si ti moderator i trebao bi neke stvari da znas pre nego sto kazes nekome da iznosi neistine.
evo je adresa pa svi mozete da procitate sta je besplatno a sta se placa i lepo objasnjeni osnovni pojmovi!
http://europe.nokia.com/A4509359
P.S. ako brises poruku obrisi tekst ali adresu ostavi
Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Koristi opciju "Izmeni"
Lepo si rekao postoji planiranje to nije navodjenje. Nokia maps kod nas ne moze da te navodi moze da isplanira rutu da dobijes listu udaljenosti ali ne i da te navodi 100m do skretanja 50m do skretanja itd sto je veoma bitno a ne da ja treba da buljim u tel gde me on poszicionira. To nije navodjenje ako si koristio gramin ,tomtom... to bi trebao da znas. Licno meni program za navigaciju bez navigacije nije program. Meni licno je suludo porediti gramin tomtom sa nokia mapama. A tomtom sam testirao u fr,hu,sk,cz,tr i zato kazem da je pozicioniranje dobra stvar samo u slucaju da se izgubis a za sve ostalo mapu u dzep pa pici!
tomtom 6.03 da li si porobao?
@gameforce

evo je adresa pa svi mozete da procitate sta je besplatno a sta se placa i lepo objasnjeni osnovni pojmovi!
http://europe.nokia.com/A4509359
P.S. ako brises poruku obrisi tekst ali adresu ostavi

Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Koristi opciju "Izmeni"
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
MMihajlo, Ako si mislio na glasovno navodjenje "Voice guidance" to jeste opcija koja se jednom plati i onda koristi.
Tim plaćanjem dobijaš glas koji ti govori levo, desno,, koliko do skretanja a to sve imaš i da vidiš free na ekranu
Ako ti je baš neophodno da te neko dodatno i glasovno navodi ... pa plati... to je normalno.
Cifra verovatno nije nešto bezobrazna. (nemam pojma koliko košta)
Planiranje rute i navodjenje po njoj i jeste navigacija.
Navigaciju radi osnovna nokia maps i to FREE.
http://europe.nokia.com/A4513029
Navigacija nije samo glasovno navodjenje.
Ne mešaj navigaciju sa glasovnim navodjenjem.
Veruj mi da imam prilike svakodnevno da koristim GPS uredjaje koji imaju naravno navigaciju i koštaju par desetina hiljada dolara a nemaju glasovno navodjenje
P.S.
Svaki dalji razgovor o GPS-u i programima za njega, nastavljati na
viewtopic.php?t=7222
Ovde samo o problemima oko samog telefona.
Tim plaćanjem dobijaš glas koji ti govori levo, desno,, koliko do skretanja a to sve imaš i da vidiš free na ekranu

Ako ti je baš neophodno da te neko dodatno i glasovno navodi ... pa plati... to je normalno.
Cifra verovatno nije nešto bezobrazna. (nemam pojma koliko košta)
Planiranje rute i navodjenje po njoj i jeste navigacija.
Navigaciju radi osnovna nokia maps i to FREE.
http://europe.nokia.com/A4513029
Navigacija nije samo glasovno navodjenje.
Ne mešaj navigaciju sa glasovnim navodjenjem.
Veruj mi da imam prilike svakodnevno da koristim GPS uredjaje koji imaju naravno navigaciju i koštaju par desetina hiljada dolara a nemaju glasovno navodjenje

P.S.
Svaki dalji razgovor o GPS-u i programima za njega, nastavljati na
viewtopic.php?t=7222
Ovde samo o problemima oko samog telefona.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
upravu je MMihajlo, mada i simulation i tracking su jako prakticni i korsni imajuci u vidu da su za free. Isplanira ti rutu, pokaze je na mapi, prebacis u 3D, izaberes tracking, pocnes da se kreces i to je to, samo slep tada ne bi mogao da se snadje..
A koliko ja vidim na sajtu http://europe.nokia.com/A4513026, za Srbiju i da hocemo ne mozemo da kupimo navigaciju jer nas nema u navigable maps dok npr Slovenije i Hrvtaske ima.
A koliko ja vidim na sajtu http://europe.nokia.com/A4513026, za Srbiju i da hocemo ne mozemo da kupimo navigaciju jer nas nema u navigable maps dok npr Slovenije i Hrvtaske ima.
Nego jel zna neko zasto search for address ne radi? kad udjem u nokia maps, nadje mi gps poziciju i sad samo hocu da ukucam adresu, a ne da je trazim po mapi (sto je i logicno kad ne znate gde je nesto) da mi pokazao rutu do nje, to ne moze tj. kad preko search ukucam adresu nikad je ne nalazi?
takodje cemu sluzi samo search u okviru glavnog menija? kad njega startujem kaze service not available in this region?
takodje cemu sluzi samo search u okviru glavnog menija? kad njega startujem kaze service not available in this region?
Pisem iz Skopja. Zeleo bih da nabavim N95 8GB, ali je u Makedoniji skuplji za 200 evra od Beograda. U radnji u Skopju su mi rekli da je nabavka N95 iz Beograda nesigurna stvar jer se ne zna poreklo telefona i da lako on moze biti iz Dubaja ili Dalekog Istoka, dok se u njihovoj radnji prodaju samo modeli Made in Finland uvezeni preko Alpha Copy zastupnistva za Makedoniju. Da li bi ste mi mogli odgovoriti jel' postoji rizik da ako kupim telefon u Beogradu da budem izigran i da dobijem model sumnjivog kvaliteta ili vec koriscen aparat?
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
@Phantom Lord
...Hvala na odgovoru! Oko nabavke nemam problema-imam rodjake po Bg, a i ja bih dosao da ga kupim. Bojao sam se da nisu to neki polovni telefoni, cim su toliko jeftiniji od oficijalnog distributera za Nokiu. Vidim da i kod vas u Royaltrade-u i Comtrade su N95 skupi isto kao i u Skopju. Interesuje me, da li svi ovi vlasnici N95 koji ovde pisu, je su li i oni nabavili aparat od neovlascenih distributera za Nokiju?
...Hvala na odgovoru! Oko nabavke nemam problema-imam rodjake po Bg, a i ja bih dosao da ga kupim. Bojao sam se da nisu to neki polovni telefoni, cim su toliko jeftiniji od oficijalnog distributera za Nokiu. Vidim da i kod vas u Royaltrade-u i Comtrade su N95 skupi isto kao i u Skopju. Interesuje me, da li svi ovi vlasnici N95 koji ovde pisu, je su li i oni nabavili aparat od neovlascenih distributera za Nokiju?
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
tekt, postoji već lista sa kodovima, među njima je i taj za N95.
viewtopic.php?p=72714#72714
A igrice zaista izgledaju dobro.
Povećan je i slobodan RAM kao i trajanje baterije, uz još raznih sitnica...
viewtopic.php?p=72714#72714
A igrice zaista izgledaju dobro.

● PRAVILA FORUMA ●
ok sorry
video sam ovde da je neko postavio pitanje kakva je n95-ica sa tima
moj odgovor ista kao obicnaima samo dve ikonice u telefonu sa natpisom tim i kad palis fon prvo logo nokia pa onda tim i kad gasis je isto
sve ostale funkcije su iste 100%uporedjivao sam n95 koji nije sa mreze i n95 sa tim mreze,nema nikakvih ogranicenja.pozz
video sam ovde da je neko postavio pitanje kakva je n95-ica sa tima
moj odgovor ista kao obicnaima samo dve ikonice u telefonu sa natpisom tim i kad palis fon prvo logo nokia pa onda tim i kad gasis je isto
sve ostale funkcije su iste 100%uporedjivao sam n95 koji nije sa mreze i n95 sa tim mreze,nema nikakvih ogranicenja.pozz