Password mem kartice

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
dramil
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 04. Mar 2008. 18:10

Password mem kartice

Post od dramil »

Kupio sam od jednog prijatelja nokiu 6600 sa memoriskom karticom ali problem je sto kartica trazi pasword, pa Vas molim da mo neko odgovori da li ako resetuje mob. sa karticom dali ce se izbrisati pasword.Unapred hvala Dragan

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Neces obrisati password ako resetujes telefon, a ako je postavljena sifra sa tim telefonom onda mozes preko FExplorera kojeg naknadno instaliras da nadjes password tako sto kad pokrenes taj program ides na opciju "find" i ukucas "mmcstore" i taj fajl prekopiras u neki folder na telefon i dodas extenziju .txt i otvoris taj fajl i trebalo bi ti pisati koja je sifra ali samo ako je sa tim telefonom zakljucana kartica a kao sto imas slucajeva da telefon prikazuje da mem. zakljucana nakon ubacivanja softvera ili hard reseta onda ti ne mogu pomoci kako bi je otkljucao.

Jordan23
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jul 2007. 14:35

Post od Jordan23 »

How to solve the problem? If, for some reasons, you activate remote lock option on your phone, it will change your memory card’s password too. Just for your information, remote lock option allows you to lock your phone by sending SMS to it. It is a nice feature if you accidentally left your phone somewhere and you don’t want other people using it. You can activate this feature from Tools | Settings | Security | Phone and SIM | Allow remote lock menu. The password of your memory card will be your remote lock message.
So, if you still remember your remote lock message, then try to unlock your memory card’s password using that message.

Mozda ovo pomogne.... :wink:
N97, iPhone 4 on its way!

Mina
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 06. Feb 2005. 16:21
Kontakt:

Post od Mina »

i, ima li resenja na kraju? Moj drug ima isti problem, zakljucao je slucajno karticu i sad ne znamo kako da je otkljucamo, probacemo ovo sa explorerom uskoro, ali ne bi bilo lose da se javi neko ko je imao ovaj problem da kaze kako je resio.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Mina, s obzirom da mi se dramil, zahvalio preko privatnih poruka mislim da je najbolje i da uradis onako kako sam napisao i to bi trebalo resiti telefon. Ali ako je u pitanju neki noviji symbian telefon od ovih 3rd edition ovo sto sam ti napisao nece pomoci.

Mina
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od Mina »

Nema sansi ni ovako preko fexplorera, samo se ugasi program, nece cak ni da pretrazuje. Postoji i neki mmcpasword finder program kao rezervna opcija za one koji imaju slican problem, koji nece ni da mi insalira, tako da izgleda na ce kartica morati da se zameni, jer sam na netu citala da kad se formatira preko pc-a, telefon opet nece da je otvori.... U pitanju je N73, pa ko ima neku ideju neka javi!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Za starije telefone resenje je mmc password,za novije telefone postoji nacin ali je malo slozeniji.Sifra se nalazi u c/sys/data/mmcstore a tom folderu je nemoguce prici bez hacka firmware-a.Ako drugar hoce sifru neka procita temu 'probijena s60 3rd zastita' i za 10 minuta imace fajl 'mmcstore' koji samo otvori preko notepada i voila :wink:

Mina
Novajlija
Novajlija
Kontakt:

Post od Mina »

Hvala vam svima na brzoj i strucnoj pomoci! Probacemo i ovaj nacin, a sad odoh da trazim tu temu, pozdrav!

Odgovori