Nokia N96

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

DVB-H je vezana za digitalnu televiziju, a kod nas je jos uvek analogna, ali u poslednjih nekoliko godina (XXI vek), digitalna televizija se masovno pojavljuje i siri u raznim zemljama sveta.
Samim tim, analogna televizija ce se potpuno potisnuti iz upotrebe kao prevazidjena. Neke razvijenije evropske zemlje vec su, u proteklih godinu/dve, potpuno zamenile analogni signal digitalnim. EU cak planira da do 2012 godine potpuno izbaci analognu televiziju iz upotrebe.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

MCone
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Jan 2008. 20:03

Post od MCone »

ok, a koja je sustinska razlika izmedju analogne i digitalne televizije? Sta to ima digitalna, a da nema analogna?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Nesto slicno kao i kod analognih medijuma (magnetne trake, gramofonske ploce) i digitalnih (diskovi danas- CD, DVD... flash memorije i sl.). Kvalitetnija reprodukcija, kvalitetnija slika, kvalitetniji ton, jaca bezbednost sadrzaja, podaci su vise imuni na uticaj spoljasnjih faktora, u originalnijem obliku dolaze do prijemnika...
@vi koji ste bacili oko na N96, mozda ne bi bilo lose da nabavite nekakav mobilni punjac, jer ko zna kada ce Nokia da izbaci normalnu bateriju...

Slika

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Povodom digitalne televizije: Ima je i u Srbiji (da ne poverujes), ali se emituje iskljucivo u okolini BG, i to svega 2-3 sata dnevno (experimentalni program je u pitanju). O tome je bilo pisano u novinama negde krajem novembra.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

LuCiFeRkO
Banned
Pridružio se: Sre, 20. Feb 2008. 10:22

Post od LuCiFeRkO »

Memory:
The N96 offers you 16GB internal memory which are enough for videos, music, pictures and any other kind of data. However, if this isn’t enough for you, you also can insert a microSD card. Yet microSD cards are available up to 16GB and soon we’ll see even 32GB cards.

16GB interna memorija jos i nekako....ali da sve to povecam sa microSD karticom od 16GB ili cak 32GB...uopste ne vidim svrhu svega toga.Zasto bi neko punio svoj telefon filmovima i hiljadama pesama i samim tim usporavao svoj mob.
A cena microSD od 16GB ili 32GB ne bih zeleo da znam

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Zar nije osnovna prednost digitalne televiije da imate "sopstveni kanal", tj. da vam je ponudjen sadrzaj, a da Vi samo odaberete sta zelite da gledate?

Prijatelj iz Engleske to ima vec dve godine, mislim da je to digitalna, ali mozda i gresim, ko zna koliko su oni ispred nas, mozda je to cak nesto bolje...
iPhone + CX300

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Spyker, moguce je da je to neka od usluga koju digitalna televizija moze da pruzi. . .

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

DVB-H je deo DVBa a DVB je tandard koji je prihvacen za Digitalnu Televiziji. Njegovo sediste je u Zenevi a on se deli na
DVB-S[satelite],
DVB-C [cable],
DVB-T[Terrestrial],
DVB-H[Handheld].

Eto to je to u kratko

ovo sto je spomenuo Spyker, je samo jedna od usluga koje pruzi odredjeni TV operater, ako se dobro secjam tu uslugu pruza SBB svojim korisnicima i bilo je reci da ce ptt ili kako oni sebe nazivaju KDS da uvede to medjutim nista

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Mirko BGD, sada na prolece ce biti kompletna reorganizacija i preuredjenje KDS-a pa mozda i donesu neke novine! Barem su tako najavili!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja kroz nekoliko dana dobijam 2 nokie N96 iz Svajcarske po cijeni od 850 eura za oba telefona. Naravno okacicu neke slike (uslikacu ih sa svojom N73-ojkom i postavicu). Bez obzira sto ce me izaci poprilicno jeftino odlucio sam ih prodati i zaraditi nekih 200 eura na oba telefona :D :D :D :D :D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

a ja mislio da se n96 jos uvek nije pojavio na trzistu :unsure: :wacko:

nesa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Sep 2005. 00:40

Post od nesa »

zna li neko kad izlazi ovaj telefon na svetskom i nasem trzistu? hvala unapred :D i ako moze da kaze cenu barem pretpostavljenu :D

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

krajem leta,a cenu bolje da ne znas :D .

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Ovo je napisaano u Eldarovom testu: "The N96 is set to arrive in August – September 2008 and will retail for around 550 Euro in Europe"

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

IDzO napisao:"The N96 is set to arrive in August – September 2008 and will retail for around 550 Euro in Europe"
Pa ako je tako,kako onda ti janka_88 dabijash iz Shwice...????? :D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

to sam upravo i ja pitao :D
cena od 550eur ce biti bez carine, poreza, taksi itd
sve u svemu skupa igracka, ja se radujem, jer njenim izlaskom ce drasticno pasti cena n95-8gb [tako je bilo i sa n95 obicnom]

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Vjerujte mi da mi je tako rekao ovaj momak sto je narucio 5 komada, a 3 je vec rezervisano tako da su mu ostala 2 i ja odlucio da uzmem. Ja sam pitao jel to 100% N96 i on je opisao telefon sa 16GB memorije, dupli slajd i ostale funkcije koje ima N96 po specifikacijama i rekao da ga malo gdje ima kupiti. Ko ce mu znati, mozda su i neki ukradeni.... al nebitno kad dobijem ja ih slikam i radim upload pa cemo vidjeti. Vjerujte mi da nebi pricao bezze, ako on pogresio koji je to tel onda sam vam i ja prenio pogresno. Uglavnom do kraja sedmice trebam ih dobiti. Osim ako nisu neke kineske kopije al i to se lako utvrdi..... :)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ili ako nisu neki prototipovi koji nisu usavrseni :unsure: al nema veze, onda cemo napraviti skup i ekskluzivne slike n96 :D

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Samo da javim da je odlozeno preuzimanje telefona do ponedeljka, kad bi trebao ovaj momak stići iz Švicarske i donijeti doticne masinerije :D :D :D

Odgovori