Nokia N82

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ta zamucenost ne postoji.
8)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

cale, jel mozes ako imas da okacis sliku nekog udaljnog objekta ili pejzaza sa automatskim podesavanjima?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

A da li je ta zamucenost prouzrokovana hardverskim "nedostatkom" ili zbog verzije SW koja je u telefonu ?

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 18:38

Post od satelit »

Sale_M napisao:Moja je Made By Nokia.Ta zamucenost je minimalna,ali se primeti.Mada i dalje ne verujem u ovo dok ne napravim direktno poredjenje siva vs crna.
Koliko sam razumeo thread ciji sam URL stavio gore, problem nije vezan za N82 u odredjenoj boji, vec za N82 koje nisu "Made in Finland" (opet, problem se verovatno ne javlja kod svih "Made by Nokia" modela). Tako da poredjenje ne treba da bude siva vs. crna, vec "Made by Nokia" vs. "Made in Finland". :)

materijalmen
Banned
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03

Post od materijalmen »

E sutra trebam da uzmem crni N82, nema orginalnu kutiju, ali iam garanciju godinu dana, cak ima neke kinez znake na tastere 12345 i na tarabu. Sta vi kazete za to?ja ipak mislim da je taj zamucenost samo zbog softvera...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Promenis SW i stavis Balkan kod i nemas problema!
Spyker je imao tel za kinesko trziste i mislim da pisao o njemu u ovoj temi ali moras listati da bi nasao jer ne znam na kojoj je strani!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja ga imam tj cale za kinesko trziste i telefon radi odlicno,cale je prezadovoljan .
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

materijalmen
Banned
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03

Post od materijalmen »

Neznam stvarno sta da radim..mogu uzeti ovaj sto je namenjen za azijsko trziste za 250eu, ili da kupim koja ima orginalnu kutiju, tj sivi, za 290eu.... :o :shock: :cry:

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od satelit »

Nazvao sam zvanicne Nokia uvoznike kod nas da se raspitam u vezi crne verzije N82. Svi su mi rekli da "jos nisu dobili bar-kod od Nokie", sto sam ja u prevodu shvatio da im Nokia jos ne dozvoljava uvoz crne verzije kod nas. Tako da problem nije sporost nasih uvoznika vec politika Nokie. Navodno ocekuju da se to uskoro promeni, posto su mi rekli da ih nazovem krajem meseca.

Edit: danas sam nazvao jos jednog distributera koga nisam uspeo da dobijem prosli put. Ista prica, s tim sto su mi rekli da ocekuju da za mesec-mesec i po pocne da se uvozi crna.
Poslednja izmena od satelit u Pet, 15. Avg 2008. 18:43, izmenjeno 1 put ukupno.

Tyler
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Avg 2008. 18:16

Post od Tyler »

Ljudi, meni nece Help da pokrene. Stalno prijavljuje memory full i close some applications i onda ponovo da probam, a sve je zatvoreno i memorije ima dovoljno. Sta bi mogao da bude problem?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Madness99 zar ti nisi rekao da imas problema,tacnije da ti cale ima problema sa Gps-om na crnoj N82-ojci?!
Generalno gledano stvarno mi je cudno da su,bar 5-6 ako ne i vise crnih komada koje sam video,sve black 82-ojke Made by Nokia... Posedujem sivi primerak koji je Made in Finland i koji radi savrseno. Ne zelim da kazem da postoji ikakva razlika izmedju te dve 'varijacije' i da je neka od njih losila ili bolja od druge. Cak sta vise i sam posedujem jos uvek 3310 koja se koristi i dan-danas ,stara je 7,5 godina i sljaka bez ikakvih problema a sto je naj na nalepnici pise Made by Nokia... Mislim,znaci moje je mislenje da se sve Nokie koje su proizvedene van EU vode pod Made by Nokia,sto ce reci da je u pitanju neka Nokijina fabrika u Aziji,jer sam video gomilu ostalih modela koji su proizvedeni u Madjarskoj,Nemackoj i gde je to i lepo napisano.

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od satelit »

Fox napisao:Generalno gledano stvarno mi je cudno da su,bar 5-6 ako ne i vise crnih komada koje sam video,sve black 82-ojke Made by Nokia...
Tako deluje, da je vecina crnih N82 Made by Nokia, mada sam ja juce u jednoj prodavnici u BG nasao crnu N82 Made in Finland. Kao, u originalnom pakovanju, s tim sto je kutija za sivu verziju, pa kao ide u neki omot gde je nacrtana crna. Na nekim sajtovima sam video da je pakovanje za crnu dosta drugacije od pakovanja za sivu (nije varijanta da se samo stavi u neki omot, vec je kutija drugacija). Tako da je diskutabilno koliko se moze verovati tim natpisima u nezvanicnim prodavnicama.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Na nekoliko sajtova sam naleteo da se crna verzija pakuje u istu kutiju kao i siva ali na nalepnici koja je na kutiji i na kojoj pise info o telefonu stoji i natpis Black!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ja sam video da N82 black stize u istoj kutiji samo preko sa crnim kartonskim omotom i pise "Now in Black"
Sto se tice kamere,trebalo bi ovih dana da se vidim sa ortakom koji ima sivu varijantu,pa cu napraviti direktno poredjenje i okacicu slike da vidite.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

satelit, brate a jel ne izvaljujes da slike u opste nisu u isto vreme slikane???? pogledajte kola na parkingu i zum koji je koriscen ljudi to made by nokia to je glupost cista i laz !!!

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od satelit »

Sale_M napisao:Ja sam video da N82 black stize u istoj kutiji samo preko sa crnim kartonskim omotom i pise "Now in Black"
Vrlo moguce da postoje različita pakovanja crne N82. Mene je sledeci VIDEO naveo da pomislim da bi pakovanje trebalo da bude potpuno drugacije u odnosu na sivu verziju.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Ja imam crnu N82 (a pre nje sam imao sivu) i verujte da apsolutno nikakve razlike nema , a što se tiče toga gde je proizveden telefon:

Kako da Prepoznate Gde je Proizveden Vas Mobilni Telefon

Kucaš *#06# izaći će ti međunarodni kod za identitet mobilnog telefona (IMEI) ,onda zapamti sedmu i osmu brojku ,to je kod drzave u kojoj je proizveden telefon

naprimer: IMEI 123456 78 9101112131415

1.Ukoliko je sedmi i osmi broj 08 ili 80 to znaci da je vas telefon proizveden u Nemačkoj

2.Ukoliko je sedmi i osmi broj 01 ili 10 to znaci da je vas telefon proizveden u Finskoj

3.Ukoliko je sedmi i osmi broj 13 to znaci da vas telefon je proizveden u Azerbejdžaanu i je opasan po zdravlje

5.Ukoliko je sedmi i osmi broj 00 to znaci da vas telefon je proizveden u Orginalnoj Nokia Fabrici

Za Nokiu 01 ili 10 je isto kao 00 jer je Finska maticna zemlja Nokie

:wink:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

02 madjarska nisi nabrojao brate:-) Nemoj komsije da zapostavljas :-) ima jos puno tih kodova al ja sam zapamtio madjare nemce i fince :-)

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Ne znam odakle vam to ali ja imam primerak gde je 01, a pise made in Hungary. Nije n82 u pitanju. Ko laze? :)

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

01 je finska GARANT a 02 je HUNGARY posalji im amil pa ces videti tj na forum.nokia.com probaj pa javi brate:-)

Odgovori