N6233 polovan - na sta pripaziti pri kupovini??

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

N6233 polovan - na sta pripaziti pri kupovini??

Post od AquaZX »

Planiram da kupim N6233 (polovan) pa me interesuje na sta pripaziti pri kupovini telefona? (osim izgleda )

Ovo pitam jer cesto citam da se pojedini primerci 6233:

1) Iz cista mira resetuju pri koriscenju BTa

2) Da probleme moze praviti cesta izmena tema jer raznorazni "otpaci" ostaju u memoriji telefona posle brisanja teme

3) Da li postoje kineske kopije i kako se prepoznaju?

Hvala svima na odgovorima unapred! :)

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

Moje iskustvo:
1. Poseduje ga moj prijatelj. 3 puta u poslednjih dva meseca sam mu ja licno instalirao neku noviju verziju softvera, svaki put drugaciju od prethodne, a opet se javljaju isti problemi. Desilo mi se na primer, dok sam snimao neku poznatu licnost domace medijske scene, a nisam znao da video klip traje samo 9 sekundi, onako na brzinu, posto nisam imao vremena da se zaebavam sa opcijama u tom trenutku je li, dok je telefon snimao ja sam pokusao da ga prebacim na slikanje, i onda je jednostavno prestao da reaguje na bilo kakve softverske "pokusaje", pa sam posle morao da cupam bateriju i sve ispocetka. Interesantno je da se desilo nekoliko puta zaredom, a od tada zvanicno nijednom, koliko tvrdi ponosni vlasnik, mada mu nesto ne verujem.

2. Desava se stvarno da se resetuje pri koriscenju BT-a, licno sam video. A posle reseta radi "normalno".

3. Prijem mu nije za pohvalu, a evo ti i primer. Bili smo na Bubnju-Potoku(stvarno ne znam kako se pravilno pise), on ima neki 063 broj i nedostupan je, a ja sam nosio 7210 i 061 sa prijemom do kraja. Zamenili smo kartice i na 7210 sa 063 je prijem bio do kraja, a 061 je u njegovom telefonu imao dve od cetiri crte. Evo i bas juce smo opet isli tamo i opet se isto desilo, samo ovaj put sa mojom n6510, onom starom sa plavim svetlom i 060 karticom.

4. Desilo se nekoliko puta da telefon pokazuje da ima prijem do kraja i naravno baterija puna, a kad krenes da zoves samo se prekine veza pre nego sto pocne da zvoni telefon onoga koga si pozvao. Dakle stisnes zelenu slusalicu i posle otprilike 4 sekunde se samo prekine veza. Takodje i tada je taj n6233 zauzet sa koje god ga mreze zvao i na koju god, probao sam sa svojom 060, 061, 062, 063 i 064 karticom, a i sa fiksnog telefona.

5. Meni se svidja sto telefon ima dosta interesantne dugmice koji su dovoljno mekani da ne skripe, a opet dovoljno cvrsti da ne zamaraju mozak svojim naginjanjem i ispadanjem.

Ne znam da li je pametno da ga kupis, na kraju i zbog cene. Sumnjam da ce ti ga neko dati ispod 80 eura, ovde i u halo-oglasima se mozes nagledati optimista koliko nisi u stanju da zamislis, sto cene polovan n6233 120eura itd. A ja mislim da je SE k800 bolji, a kosta polovan 100-120 eura, a nov je 150, kupio ga jedan poznanik pre mozda 15-20 dana(naravno, ima kretena koji traze i 190 eura za nov, zato se malo prosetaj po gradu, desava se da se cene od jutarnjih do vecernjih svakodnevno razlikuju za po 10-20% cene telefona, samo zato). A ima, koliko sam ja imao prilike da vidim, pouzdanije sve fizicke a i softverske karakteristike od nokie 6233, jedino ga *ebe dzojstik ponekad. A i za moj neki telefonski ukus je lepsi od nokie.
Na svakoj zemlji raste korov, samo sto se u Srbiji zaliva.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ja sam uzeo 6233 polovnu,i nemam nikakvih problema. Doduse sad je kod brata al i dalje radi savrseno. Jedan put mi se restartovala,kad sam snimao klip,al SAMO jednom,iako je softver isti kao na pocetku. BT radi bez greske. Znaci jedino ako ti neki falicni primerak zapadne.

Ne verujem da ces naici na kinesku kopiju 6233.
Izuzetan je telefon,i ako ti kamera ne treba toliko,savrsen je izbor :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Dosao sam do primerka 6233 medjutim u telefonu postoji samo jedna melodija za zvono (Nokia Tune) i nijedna vise?

Gde su ostale? 8)

Stelle
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 17:12

Post od Stelle »

Jel to nov ili polovan telefon ? Lako je obrisati te melodije a i lako je nabaviti mnostvo novoh koje su mnogo bolje od tih nokiinh. :)
Nokia 5610 Xpress Music Blue Edition ! 1gb Nokia MicroSD card !

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Polovan primerak.

Gde ima tih melodija na netu da ih ubudzim?

p.s. Da napomenem, posle cackanja po telefonu, naravno tek posle 4-5 sati, telefon se RESTARTUJE kod unosenja SMSa i to pri unosu u TO polje kad se pritisne ADD pa OPEN LOG.

Kada se uradi Restore Facility Settings sve se vrati na normalu, ali posle ponovnog mog podesavanja telefona i zvukova - i od toga kad prodje 4-5 sati - telefon ponovo pocinje da ima gore napisani problem.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

AquaZX napisao:Gde ima tih melodija na netu da ih ubudzim?
Imaš na jednom britanskom forumu, ali ti je potrebna registracija da bi ih skinuo ( to je samo par sekundi ) :

Link sam ti dao na P.M.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od AquaZX »

Hvala na informaciji, ovo mi je nedostajalo.

Ipak mora da se snimi na Memory Card, mnogo je za memoriju telefona :D

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

ovako pored 6220 classic imam nokiu 6233 2 godina i 2 meseca U ZIVOTU ali U ZIVOTU mi se nije restartovala bez zezanja u njemu mu je jos verzija softvera 3.70 radi VRHUNSKI zaista nikada nisam imao problem sa mrezom i slicno telefon je ZAKON zaista nemam zamerki na aparat! Ps bas zbog tih bugova kupujem tal cim izadje i miran sam jer u radjama su nakon 8-9 mes POLOVNJACI izrabljeni!!!! to znam jer ih prepakuju i rade 0 ti flash dakle reset life timer!

kisse
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2008. 16:00

Post od kisse »

ja imam 6233 i telefon savrseno radi
imas jedan program zove se apex dc++ pa preko njega mozes da skidas pesme i sve sta ti treba
jedina mana mu je ta sto ponekad ume da blokira odjednom ili da zbog neke teme nece da radi inace super telefon!!!

P.S. Probajte program bluetooth hack

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Dižeš temu iz mrtvih, al nema veze, BT hack je više predviđen da hakuje SE, i o njemu je diskutovano. OK, novi si član ovde, ali ipak koristi pretragu ili preko gugla kucaš šta tražiš pa site:mobilnisvet.com/forum, i za druge sajtove i forume ovo važi.
I obavezno pročitaj pravila !!! :wink: Sorry za off
Nokia Lumia 630

Odgovori