Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

milos e71 napisao:Nikoola, sta se sve dobija u origi pakovanju sa E71?
Telefon, baterija, punjac, usb, cd, sluske, 2GB kartica sa adapterom, kozna fotrola, trakica za ruku, prospekti i uputstva.
iPhone 3G[s] 16GB

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

FUTROLA!!! U!

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

nindzabg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 27. Okt 2008. 20:16

Post od nindzabg »

Uspeo sam da sredim garmin i sve radi kako treba osim glasa.
cak sam sa neta skinuo srpski i prebacio u folder Garmin na telefonu al nista.
Procitao sam da treba da fajl prekopiram u folder Voice u Garmin foleru ali on ne postoji. :cry: :smutny:
ako neko yna nek napise kako da podesim :blinky:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Nindzabg,ti sam mozes da napravis taj folder u folderu Garmin i nazovi ga VOICE i u njega extrahuj taj file.Ja mislim da ce ti to resiti problem.To ti kazem cisto logicki jer vidim da je kod mene to tako
Note IV N9100 dual

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Da li i ovaj model ima onaj call menager kao na e66,gde se moze napraviti black list itd???
I dalje ozbiljno razmisljam o njemu....
D500&E71

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Vincent napisao:FUTROLA!!! U!

Pozdrav! :wink:
a tebi se nikad nije desilo da napravis gresku u textu ili si ti gospodin savrsen pa moras ovako da naglasavas!!!
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Pa to sto se tice black liste je najmanji problem jer black listu mozes lako da nadjes na netu i da je instaliras naknadno u tel.Po meni je najbitnije da li ti se tel svidja,a moras da priznas da je masinerija
Note IV N9100 dual

nindzabg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 27. Okt 2008. 20:16

Post od nindzabg »

loki13,ima taj program se zove advanced call manager i ja sam ga dobio instaliranog kad sam kupio telefon :D

tanjica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 21:29

Post od tanjica »

kupila sam pre par dana E71 na preporuku drugara i nisam se pokajala, lepsi je nego na fotkama, kvalitet veoma dobar, za poruke super. Problem je sto nema srpski meni, a tako i nasa slova, pa bih zamolila da mi neko pomogne i napise product code sa srpskim jezikom za ovaj mob. Pozdrav svima

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Prvo reci koji ti je raspored tastature? Imas li srpska slova na njemu? Ako nemas,nece moci promena product coda jer ce ti se potpuno izmesati tasteri,srpska tastatura ima malo drugaciji raspored slova i znakova interpunkcije

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

tanjica, a i sta ce ti srpski fontovi?
sa njima skracujes duzinu poruke od 160 karaktera.
pozz

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

mrkixxx, pa ne skracuje! Ja sam imao takav problem na starom sw-u, gde su Č, Ć, Ž i ostala nasa slova sa kukicama jela karaktere i kada sam nabacio novu verziju sw-a radi sve bez problema!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

IDzO, Idzo ako koristis nasa slova - bez obzira na telefon i softver - menja se kodiranje SMS poruke umesto 7-bitnog kodiranja koristi se 16 bitno kodiranje (UTF16) (u najboljem slucaju osmobitno UTF8) sto efektivno dovodi do toga da u jedan SMS staje manje karaktera. Duzina jednog SMS je odredjena ne brojem slova koja vidis vec broj bajtova koje ti karakteri zauzimaju.
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Čet, 20. Nov 2008. 04:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

tanjica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 21:29

Post od tanjica »

Raspored na tastaturi je QWERTY. Sa prethodnog telefona sam prenela preko Outlooka i Nokia PC Suite preko 300 kontakata sa sve nasim slovima. Sad je problem pronaci ih u imeniku E71. Kad koristim pozivanje glasom, tel ne prepoznaje kontakte jer ih izgovara engleskim itd. Drugari bi mi uradili flash, ali nijedan od njih ne zna tacan product code sa srpskim jezikom za njega.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Secam se da si bio to objasnjavao na forumu. Ranije su mi nasa slova jela karaktere tj iskucam recimo neku rec sa Č i odjednom pojede 10-tak karaktera. Sada mi nije tako, redovno mi je jedno slovo jedan karakter.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

IDzO, ali to je nemoguce - nasa slova se kodiraju kao unicode karakteri i svako mora da pojede 2 karaktera - ona jednostavno ne postoje u 7-bitnim ASCII tabelama (kodovi 0 do 127). A kodiranja SMS poruka su standardizovana tako da ne zavise od modela telefona (inace bi bio problem da se procitaju na nekompatibilnim modelima).

Nasa latinicna slova je moguce kodirati i u 8-bitnim kodovima (tada umesto 160 imas 140) ali nikako 7-bitnim.

Ubacivanje nasih slova ti je odmah "jelo" 10-ak karaktera zato sto se menjao metod kodiranja pa su sva slova sada bila prekodirana sa 2 bajta (UTF16) cak i ona koja postoje u ascii tabeli. Mozda sada imas telefon/softver koji koristi UTF8 pa se razlika manje primecuje.
Transmission of short messages between the SMSC and the handset is done using the Mobile Application Part (MAP) of the SS7 protocol. Messages are sent with the MAP mo- and mt-ForwardSM operations, whose payload length is limited by the constraints of the signalling protocol to precisely 140 octets (140 octets = 140 * 8 bits = 1120 bits). Short messages can be encoded using a variety of alphabets: the default GSM 7-bit alphabet (shown below), the 8-bit data alphabet, and the 16-bit UTF-16/UCS-2 alphabet.[18] Depending on which alphabet the subscriber has configured in the handset, this leads to the maximum individual Short Message sizes of 160 7-bit characters, 140 8-bit characters, or 70 16-bit characters (including spaces). Support of the GSM 7-bit alphabet is mandatory for GSM handsets and network elements,[18] but characters in languages such as Arabic, Chinese, Korean, Japanese or Cyrillic alphabet languages (e.g. Russian) must be encoded using the 16-bit UCS-2 character encoding (see Unicode). Routing data and other metadata is additional to the payload size.
Larger content (Concatenated SMS, multipart or segmented SMS or "long sms") can be sent using multiple messages, in which case each message will start with a user data header (UDH) containing segmentation information. Since UDH is inside the payload, the number of characters per segment is lower: 153 for 7-bit encoding, 134 for 8-bit encoding and 67 for 16-bit encoding. The receiving handset is then responsible for reassembling the message and presenting it to the user as one long message. While the standard theoretically permits up to 255 segments,[19] 6 to 8 segment messages are the practical maximum, and long messages are often billed as equivalent to multiple SMS messages. See Concatenated SMS for more information.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Stoji mi u podesavanjima Character encoding: Reduced support i nema jedenja slova !

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

tomas.hokenberi nije nemoguce, i meni koriscenje nasih slova ne uzima vise karaktera, ne znam kako i ne znam zasto ali je tako ;)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

IDzO, To znaci da koristis UTF8 - 8-bitno kodiranje.

sssikisss, Jeste nemoguce. Nasa slova jednostavno ne postoje u 7-bitnim tabelama i nikako ih nije moguce ugurati. Ako se koristi 8-bitni standard onda umesto 160 se moze uneti 140 karaktera (ukljucujuci nasa slova) i bice pre da se to desava - tj da vam se samo cini da se nista ne gubi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

tomas.hokenberi, je u pravu ljudi. Vashi telefoni pokazuju da je sve u redu, ali mreza skida kao za 2 poruke. Ko ne veruje, neka isproba, i neka napishe poruku sa nashim slovima od 160 karaktera, i neka pogleda koliko mu je kredita otislo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori