Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
:: Galaxy S8

Post od ThunderBird »

PITANJE!!!

Hoću li imati probleme sa instalacijom bilo kojeg software-a na telefon sa obzirom da on posjeduje TIM :disgust: fckin OS ???

http://www.imagesforme.com/images.php/i ... 14iE71.jpg

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Mozes sve slobodno da instaliras, neces imati nikakve probleme iako je telefonsa mreze.
Mozes da stavis noviju verziju softvera (update sw i promenis na Balkan kod) i onda se obrisu sve TIM-ove ikonice i ostale gluposti ali neces moci hakovati telefon tj. neces moci instalirati programe koji nisu sertifikovani.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ne može ni sad da ga hakuje...koliko ja znam uopšte ne postoji hak za e71.
Ali zato možeš da naručiš sertifikat pa da sam sertifikuješ sve programe koje hoćeš da instaliraš. To možeš i sa tim-ovim softverom i "čistim" samo što je ovaj drugi ljepši, a možeš i srpski da dobiješ(što ti vjerovatno ne odgovara zbog rasporeda slova na tastaturi, y će ti biti z i obrnuto)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Ljudi vi izgleda uopste ne pratite temu :D
Moze da se hakuje e71 sa starijim 100.x.x firmwareom,sto bih i preporucio.
Ako ti ipak smeta tim,najbolje je da ga odneses u servis i naglasis da zelis stariji firmware,jer neces moci kuci to da uradis,posto ce NSU insistirati na novijem.
Mada ja ga ne bih menjao,razlike su minimalne,
Ako ipak odlucis da sam updatujes firmware imaj na umu da vecinu aplikacija mozes instalirati certifikatom,ali ne sve,izmedju ostalog irremote i obavezno koristi odgovarajuci kod,nemoj ubacivati srpski.

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

ThunderBird, Bas je lep tel koliko si pukao za ovakvog sa mreze? ?

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ThunderBird »

Ostaviću TIM onda, meni ne smeta mnogo a i sklonio sam sva obilježja mreže tipa default web page, i desno 12xx TIM hot button :P :P :P

Phantom Lord, pitanje glasi kako da instaliram Blacklist i još neke programe kada mi svaki put kaže da je certificate expired???

Možda je glupo pitanje ali ja se prije nisam sretao sa ovim pa mi to sada predstavlja mali problem... :oops:

Igor88bg, telefon košta 339€. Mogao sam i ovdje da ga kupim za mrvicu veće pare ali ja sam se na ovu soluciju odlučio zbog 24 mjeseca garancije...

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Vrati datum par meseci unazad,recimo 6 i vise..
Ako izbaci poruku za neki program 'certificate error' ili tako nesto,trebace ti sertifikat i potpisivanje aplikacije
Ali najbolje je da hackujes telefon i onda mozes da instaliras bilo sta bez glavobolje
Poslednja izmena od Phantom Lord u Čet, 25. Dec 2008. 02:37, izmenjeno 1 put ukupno.

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

ThunderBird, nadam se da je garancija iz radnje?? posto ne verujem ovima na oglas! !

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ThunderBird »

Da da, svakako. 8)

Oglasi kod mene kao da ne postoje jer kupujem isključivo nove telefone...

da sam to gledao, mogao sam da ga kupim za 300 € prije mjesec dana ali neka...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Da se nadovezem na Phantom Lord-ovo objasnjenje kada se ne hakuje telefon: kad stoji Expired certificate dovoljno je samo vratiti datum na telefonu. Kada stoji Certificate error, applikacija mora da se signuje. Kada stoji Certificate error, app maybe newer, or not yet signed (ili tako sta), onda pomeriti datum u telefonu unapred.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Po misljenju ljudi iz "Mobilnog magazina" najbolji model u 2008 godini je : Nokia E71

paga19141
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 02. Jan 2009. 22:20

Post od paga19141 »

Pozdrav drugari .

Voleo bih neko da mi kaže da li je moguće povezati lap top sa wirelessom (MSI) i mobilni telefon koji ima wifi Nokia E71 symbian .

Da objasnim : ja u kući imam wireless TP link access point , i kad njega koristim i računar i telefon mogu da se povežu na AP i da idu nezavisno na internet .

Pošto imam radnju pored kuće , ja tamo ne hvatam signal od AP pa onda idem kablom do rutera(telekomov adsl) . AP je povezan na drugi slobodan port rutera .

E sad sledi zvrčka , onda ja aktiviram karticu za wireless na lap topu , napravim ad hoc mrežu (doduše piše da je ad hoc za povezivanje dva računara) , krene da se lap top povezuje na svoju mrežu i telefon onda otkrije tu novu mrežu i poveže se na nju .

Znači , sad smo u fazi gde su lap top i telefon povezani bezično . Pošto sam u ovom trenutku povezan sa internetom preko kabla , u kartici za lan je čekirana opcija Allow other users to connect through this computer to internet .

I to bi trebalo da je to , ali telefon ne može na internet ...

Proverio sam u statusu na računaru , piše da sent paketa ima dok received nema ništa , kao da mu telefon ne šalje . Ali kad je Ap u pitanju sve radi , znači da nije telefon ne ispravan .

Telefon sam povezivao i kad stavim IP adresu u wireless karticu kad stavim na automatic , nikako neće na internet .

Znate zašto hoću telefon da povežem bežično ? Zbog VoIP a . Koristio sam Fring i kvalitet zvuka je vrhunski , mnogo bolji nego preko slušalica ...

Znači pitanje je

Da li je moguća interkonekcija računara i mob. telefona preko WiFi ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

paga19141, Kratak odgovor je: da moguce je. Procitaj ovo: http://www.internet4mobile.com/internet ... _wifi.aspx
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

paga19141, treba da uradis sledece - napravis Network Bridge izmedju WiFi-a i LAN-a. Ako sam dobro skontao, preko LAN-a dobijas net (ADSL), a imas i WiFi. E pa to ti je to, nakon ovoga sve mora da radi besprekorno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

paga19141
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 02. Jan 2009. 22:20

Post od paga19141 »

hvala drugari , ovaj drugi post je tacan . prvi samo salje , nece da prima podatke i mnogo je komplikovaniji .
Drugi je veoma prost i može da se koristi sa dhcp pa ne trebaju ip adrese .

E sad izvinite što vas ja smaram imam jos neko pitanje :
1.kako da pošaljem fajl na mobilni preko wireless kad ne vidim mobilni nigde a isti nam je workgroup

2.hteo bih da uklonim neke ikonice sa desktopa od mobilnog i neke prečice od programa da ih stavim na desktop a ne znam kako . U customize nisam pronašao takvu mogućnost ni u personalize .

3.kod gps navigacije hladan start mi je preveliki , negde oko 5 minuta , kako to? Isto, garmin mi greši u brzini za 10kmh , a poziciju prikazuje vrhunski tačno . Tako da mi nije jasno , kako pokazuje tačno mesto a brzinu greši?Jeli to do garmina ili gpsa ?Na garminu(GmobileXT) kad se upali od pet crtica samo je prva crvena a posle pet minuta 4 od 5 .

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

paga19141,

1. za ovo pitanje nisam kompetentan :lol:

2. tools-settings-general-personalisation-home screen-mode settings-home screen app.( za gornji deo desk topa)
tools-settings-general-personalisation-home screen-key shortcuts (za soft keys)

3. mislim da je to ok.
meni pogresi brzinu za 5-6 kmh (ali pitanje je kolika su odstupanja kod samih automobila-brzinometara), a vrlo cesto pogresi i poziciju za 20-30m, sto me mnogo iznervira!
sto se tice hladnog starta, desava mi se da lockuje satelite za 20tak sec, a nekada cekam i par min. ali nista strasno.

jos jednom cu ponoviti za sve koji se dvoume: kamera od 3,2mpx je samo na papiru, u praksi je losija od 2mpx sa 6300.
i da , telefon moze da se modifikuje po potrebi :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

paga19141, odgovor na prvo pitanje:
Za ovo ti treba recimo Telexy Networks SymSMB program, pomocu kojeg ces moci da napravis WLAN mrezu izmedju kompa i mobilnog i da prebacujes fajlove sa jednog na drugi i obrnuto. Drugim rechima, preko ovoga ce da se "vide".
Druga neka aplikacija u ovu svrhu bi bila recimo VNC Viewer, ili Shape Services TS Mobiles. Teoretski, mislim da ti i Salling Clicker moze donekle pomoci (kontrola kompa sa mobilnog putem WiFi-a)

vanplanetarno
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 18. Maj 2006. 13:16

pitanjeeeeee

Post od vanplanetarno »

da li znate jos neku radnju osim logic shopa u knezu da prodaje e71 uz mts paket????bio bih vam zahvalan na brzom odgovoru :))))

mm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 28. Dec 2008. 21:45

Post od mm1 »

Izcitah sve i ne nadjoh odgovor na moje (mozda glupo) pitanje: kako moze da se proveri da li je telefon imao sati razgovora ako uopste moze (pretpostavljam da to moze da se obrise)? Nesto kontam uzeti telefon kod "neovlascenog" prodavca s kojim imam solidna iskustva, ali bih ipak da znam da li je fon nov...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

*#92702689# I dobices LifeTimer. e sad, frka je sto i on moze da se resetuje, a o tome je vec bilo reci na forumu. Ocito nisi dovoljno pazljivo citao :D Mislim da se post zvao, Reset Lifetimera na BB5 telefonima :D

Odgovori