Nokia E71
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
ljudi,imam gadan problem sa ovim telefonom...
izvrshio sam apdejt sa razlogom da mi ispravi greshku koju mi je prijavljivao kad se diskonektujem sa WiFia,jer se nakon diskonektovanja sa istog telefon u 90% sluchajeva restartovao-shto je i ispravio;ali mi sada pravi josh gori problem...
naime-kad nakachim telefon na komp i recimo prebacim neshto na njega nakon diskonektovanja mi tel uopshte ne konta da nije vishe na USBu,tj. fajl menadzer mi govori da je USB konekcija i dalje aktivna,kao i muzichki plejer,galerija...
jedino ko konta da sam ga iskljuchio sa kompa je "x-plore"!
i recimo ako hotju da slusham muziku moram da restartujem telefon,pa ponovo da ukljuchim muzichki plejer-gde mi on izbaci obaveshtenje kako ispravlja oshtetjene plejliste i sl.!
nisam skapirao u chemu je problem i kajem se shto sam apdejtovao telefon jer nisam koristio WiFi toliko da bi se ovoliko zlopatio sa chestim restartovanjima da bi on skontao kako tel nije vishe na USBu!!!
jel u pitanju moj komp,ili pak neki softverski bag na telefonu-koliko se setjam neshto slichno mi se deshavalo i sa SE w950 mada,nisam siguran dal' je ishlo bash tako [on je pravio slichan problem,mada ne i isti]
ima li iko ideju shta da radim?
izvrshio sam apdejt sa razlogom da mi ispravi greshku koju mi je prijavljivao kad se diskonektujem sa WiFia,jer se nakon diskonektovanja sa istog telefon u 90% sluchajeva restartovao-shto je i ispravio;ali mi sada pravi josh gori problem...
naime-kad nakachim telefon na komp i recimo prebacim neshto na njega nakon diskonektovanja mi tel uopshte ne konta da nije vishe na USBu,tj. fajl menadzer mi govori da je USB konekcija i dalje aktivna,kao i muzichki plejer,galerija...
jedino ko konta da sam ga iskljuchio sa kompa je "x-plore"!
i recimo ako hotju da slusham muziku moram da restartujem telefon,pa ponovo da ukljuchim muzichki plejer-gde mi on izbaci obaveshtenje kako ispravlja oshtetjene plejliste i sl.!
nisam skapirao u chemu je problem i kajem se shto sam apdejtovao telefon jer nisam koristio WiFi toliko da bi se ovoliko zlopatio sa chestim restartovanjima da bi on skontao kako tel nije vishe na USBu!!!
jel u pitanju moj komp,ili pak neki softverski bag na telefonu-koliko se setjam neshto slichno mi se deshavalo i sa SE w950 mada,nisam siguran dal' je ishlo bash tako [on je pravio slichan problem,mada ne i isti]
ima li iko ideju shta da radim?
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
Here's the detailed v200.21.118 changelog brought to you thanks to NokiaAddict.com:
New functionalities:
- Internet Radio application
- My Nokia application
- 3G power reduction for applications using keep-alive style messaging
- User experience improvements:
- Easy Dialing support for Simplified Chinese language
- Device Lock improvement: Open device lock with LSK + Fn-keys
- One key input method switch for China language
- ‘Mute’ option in Right Soft Key when wired headset / hands free is connected
- ‘Loudspeaker’ option in Right Soft Key immediately when phone call is started
- Enlarge characters in Chr-table
- NTLM v1 and v2 support for Intranet Browsing
- New black and red themes
Changes / improvements:
General
- Time zones updated
- Improvements to localization
- Localization fixes
- Missing localizations added
- Operator name database updated
- Startup Settings updated
- Certificates updated
- Security updates
- Stability and functionality improvements
- Barcode reader icon changed from 1D icon to 2D icon
- Windows DRM keys are not lost during NSU update from 110.07.127
Qwerty keyboard
- Keyboard mapping corrections
Browser
- Flash Lite improvements
Connectivity
- WLAN stability improvements
- EAP-FAST/TLS stability improved
- WLAN roaming functionality improved
- BT IOP and Dial-up stability improvements
Maps
- Several stability and functionality improvement
Messaging
- Performance improvement
Quickoffice
- Several stability and functionality improvements
VOIP / SIP
- Many stability and functionality improvements
Email
- Mail for Exchange upgraded from version 2.5.5 to 2.7.22
- Improved functionality when sending email via SSL/TLS SMTP server
Mobile dictionary
- Stability improvements
- Improvement for installed languages. Installed language can be removed.
Camera
- Camera image improvements & slow capture correction with certain HW’s
- Stability improvements
Music player
- General functionality and stability improvements
Java
- Update for CLDC-HI (Sun 1.1.1s Java VM)
Device encryption
- Device encryption functionality and stability improvements
Switch application
- Application updates and stability improvements
New functionalities:
- Internet Radio application
- My Nokia application
- 3G power reduction for applications using keep-alive style messaging
- User experience improvements:
- Easy Dialing support for Simplified Chinese language
- Device Lock improvement: Open device lock with LSK + Fn-keys
- One key input method switch for China language
- ‘Mute’ option in Right Soft Key when wired headset / hands free is connected
- ‘Loudspeaker’ option in Right Soft Key immediately when phone call is started
- Enlarge characters in Chr-table
- NTLM v1 and v2 support for Intranet Browsing
- New black and red themes
Changes / improvements:
General
- Time zones updated
- Improvements to localization
- Localization fixes
- Missing localizations added
- Operator name database updated
- Startup Settings updated
- Certificates updated
- Security updates
- Barcode reader icon changed from 1D icon to 2D icon
- Windows DRM keys are not lost during NSU update from 110.07.127
Qwerty keyboard
- Keyboard mapping corrections
Browser
- Flash Lite improvements
Connectivity
- WLAN stability improvements
- EAP-FAST/TLS stability improved
- WLAN roaming functionality improved
- BT IOP and Dial-up stability improvements
Maps
- Several stability and functionality improvement
Messaging
- Performance improvement
Quickoffice
- Several stability and functionality improvements
VOIP / SIP
- Many stability and functionality improvements
- Mail for Exchange upgraded from version 2.5.5 to 2.7.22
- Improved functionality when sending email via SSL/TLS SMTP server
Mobile dictionary
- Stability improvements
- Improvement for installed languages. Installed language can be removed.
Camera
- Camera image improvements & slow capture correction with certain HW’s
- Stability improvements
Music player
- General functionality and stability improvements
Java
- Update for CLDC-HI (Sun 1.1.1s Java VM)
Device encryption
- Device encryption functionality and stability improvements
Switch application
- Application updates and stability improvements
Nokia C6
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
E ljudi , jel zna neko koji standard telefon koristi kod WiFi povezivanja ?
Da li je b ili g ?
Probao sam da povezem telefon sa kompom i da salju fajlove i najveca brzina koju sam uspeo da dobijem je 450[kB/s] sto je 3,5mbps sto odgovara b standardu ...
ovo pitam , jer sam mislio da mogu da se povezu g standardom cime bih dobio nekih 3 do 3,5[MB/s ] sto je brze nego preko kabla kad ide jer onda ide 2 [MB/s]
Da li je b ili g ?
Probao sam da povezem telefon sa kompom i da salju fajlove i najveca brzina koju sam uspeo da dobijem je 450[kB/s] sto je 3,5mbps sto odgovara b standardu ...
ovo pitam , jer sam mislio da mogu da se povezu g standardom cime bih dobio nekih 3 do 3,5[MB/s ] sto je brze nego preko kabla kad ide jer onda ide 2 [MB/s]
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
Jbt kakva nocna mora
Krenuo ja juce da updatujem firmware preko NSU,zavrsi on lepo svoj posao,ispise update successful i prc! Ne mogu da ukljucim telefon! Da se odmah razumemo,probao sam sa vadjenjem baterije i formatom,nisam ja neki pocetnik,jednostavno Nokia je ubila svoj rodjeni telefon svojim rodjenim programom za update!
Nista,ja vec odvojio kintu za fles,nego ajde da pokusam da flesujem phoenixom,kojim sam prosli put ubacio firmware i fino je radio.Znam da na njemu postoji opcija 'dead phone flashing' medjutim,koliko sam do sada uspeo da saznam,to jos nikome nije uspelo preko obicnog kabla vec je potreban box.
I znate sta ima novo? Meni je USPELO
Ne znam kako,ne znam zasto ali je uspelo
Telefon ponovo radi

Krenuo ja juce da updatujem firmware preko NSU,zavrsi on lepo svoj posao,ispise update successful i prc! Ne mogu da ukljucim telefon! Da se odmah razumemo,probao sam sa vadjenjem baterije i formatom,nisam ja neki pocetnik,jednostavno Nokia je ubila svoj rodjeni telefon svojim rodjenim programom za update!
Nista,ja vec odvojio kintu za fles,nego ajde da pokusam da flesujem phoenixom,kojim sam prosli put ubacio firmware i fino je radio.Znam da na njemu postoji opcija 'dead phone flashing' medjutim,koliko sam do sada uspeo da saznam,to jos nikome nije uspelo preko obicnog kabla vec je potreban box.
I znate sta ima novo? Meni je USPELO

Ne znam kako,ne znam zasto ali je uspelo

Telefon ponovo radi

- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Phantom Lord, mene je oblio 'ladan znoj pri samoj pomisli da mi se to desi!!!
i plus ne bih znao sta da radim...
mozda bi bilo dobro da se napise neko uputstvo za sve korisnike tipa "sta uraditi u slucaju da vam fon zakuca nakon ugrade-ovanja preku NSU" !
kakav je novi softver?
jel ima poboljsanja?
pozdrav

i plus ne bih znao sta da radim...
mozda bi bilo dobro da se napise neko uputstvo za sve korisnike tipa "sta uraditi u slucaju da vam fon zakuca nakon ugrade-ovanja preku NSU" !
kakav je novi softver?
jel ima poboljsanja?
pozdrav
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
Hehe,pa nije mi prvi put,zato se nisam brinuo
Od sada koristim samo phoenix,on me nije izneverio
-Sto se tice poboljsanja,primetio sam da se telefon malo brze startuje,mislim da je malo brzi i u radu,ali to mogu da potvrdim kada uporedim sa ortakovim e71.
-Kamera je malo bolja,tj nema ljubicaste boje,ali i dalje ima suma,to vec nije do firmware-a.
-Ponovo su pokvarili imenik,u 110.x.x verziji imenik je imao podrsku za temu,a sada je ponovo beo kao u 100.x.x Mada to nije bitno,jer ga i ne koristim,vec biram brojeve preko smart dialing-a.
-Kalendar isto,tuga...beo kao sneg,ne prihvata teme
-Sredili su precice u galeriji,npr za full screen prikaz slike ranije sam morao da pritisnem fn+* sada samo *
-Zvuk kamere ne moze da se ugasi (u 110.x.x je mogao)
-Browser je definitivno bolji,dosta brze loaduje stranice i cim ocita deo moze da se lista,ranije je citao stranice iz delova sa kratkotrajnim belim prekidima,sto iritira.\
-Ima i par novih tema,mogu da kazem da su odlicne,ali nazalost ikonice su standardno ruzne i ne koristim ih.
Sve u svemu nema potrebe za update-om,ne znam sta mi je sve ovo trebalo,ali eto ne moze da skodi

Od sada koristim samo phoenix,on me nije izneverio

-Sto se tice poboljsanja,primetio sam da se telefon malo brze startuje,mislim da je malo brzi i u radu,ali to mogu da potvrdim kada uporedim sa ortakovim e71.
-Kamera je malo bolja,tj nema ljubicaste boje,ali i dalje ima suma,to vec nije do firmware-a.
-Ponovo su pokvarili imenik,u 110.x.x verziji imenik je imao podrsku za temu,a sada je ponovo beo kao u 100.x.x Mada to nije bitno,jer ga i ne koristim,vec biram brojeve preko smart dialing-a.
-Kalendar isto,tuga...beo kao sneg,ne prihvata teme
-Sredili su precice u galeriji,npr za full screen prikaz slike ranije sam morao da pritisnem fn+* sada samo *
-Zvuk kamere ne moze da se ugasi (u 110.x.x je mogao)
-Browser je definitivno bolji,dosta brze loaduje stranice i cim ocita deo moze da se lista,ranije je citao stranice iz delova sa kratkotrajnim belim prekidima,sto iritira.\
-Ima i par novih tema,mogu da kazem da su odlicne,ali nazalost ikonice su standardno ruzne i ne koristim ih.
Sve u svemu nema potrebe za update-om,ne znam sta mi je sve ovo trebalo,ali eto ne moze da skodi

- Ibrahim Gueye
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 08. Okt 2007. 06:10
Da li mislite da cu novom verzijom softvera resiti sledece probleme:
1. Kada ulazim u meni, treba mu par sekundi da bi mogao nesmetano da krstarim po ikonicama... Posle je sve u redu, samo u prve 2-3 sekunde moram da sacekam da se on sredi...?
Mogu ja odmah da pomerim kursor na npr. Media i da otvorim ali on ulazi u Tools koji je po default-u oznacen kada se udje u meni. Taj bug traje samo u prve dve-tri sekunde.
2. Video snimak pri kraju ne snima ton. Pri svakom snimanju posle odredjenog vremena nestane ton, a slika nastavi. To se desava po pravilu na poslednjih 10% snimka... Zavisi od duzine snimka...
1. Kada ulazim u meni, treba mu par sekundi da bi mogao nesmetano da krstarim po ikonicama... Posle je sve u redu, samo u prve 2-3 sekunde moram da sacekam da se on sredi...?
Mogu ja odmah da pomerim kursor na npr. Media i da otvorim ali on ulazi u Tools koji je po default-u oznacen kada se udje u meni. Taj bug traje samo u prve dve-tri sekunde.
2. Video snimak pri kraju ne snima ton. Pri svakom snimanju posle odredjenog vremena nestane ton, a slika nastavi. To se desava po pravilu na poslednjih 10% snimka... Zavisi od duzine snimka...
Galaxy Spica Eclair + Sennheiser MX 560
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
dusan78, e71 ima sasvim standardnu rezoluciju od 320x240 piksela - nema tu nista nestandardno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac