Nokia N95

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Aleksandarrr
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 11. Dec 2008. 00:58

Post od Aleksandarrr »

Istina, ali na sf kazu da posle downgrade-a fon mora u servis... U svakom slucaju poslednja verzija firmvera nije vredna gubitka mogucnosti hakovanja (ja se zaletih pa cekam hack za ovaj firmware) :dry:
HTC HD2

makala
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 21. Jan 2009. 19:22

Post od makala »

ako moze neko da mi objasni par stvari u vezi nokie n95.Hteo bi da je kupim ali me interesuje par stvati posto neznam skoro nista o simbyan tel.U slucaju da kupim polovnu dali se moze vratiti na fabricka podesavanja tako da krenem sve iz pocetka da stavljam aplikacije programe koje meni odgovaraju.kako se ubacuje gps dali se placa ima li veze ako 3g nije podesen dali ce raditi gps,gde sa memorisu programi da nebi opterecivao memoriju kako bi tel brze radio i jos po neki savet ako moze.UNAPRED HVALA

Aleksandarrr
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Aleksandarrr »

Odgovori na sva tvoja pitanja se vec nalaze na forumu, a ako budes imao neku nedoumicu nakon pretrage... pitaj.
HTC HD2

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

makala, ajd odgovor na svako tvoje pitanje. Nov si, pretpostavljam da nisi upoznat sa pravilima foruma pa ti toplo ti savetujem da ih procitas. Ali evo, grubo da odgovorim na tvoja pitanja kako bih ti pomogao u vezi kupovine.
1) Da, mozes da resetujes telefon na fabricka podesavanja i da sve iz pocetka krenes da instaliras.
2) GPS nije tesko ubaciti a nacin na koji se to radi imas u odeljku Kafic, jedna je od lepljiv tema pa ce ti lako zapasti za oko. Nema veze sto nije 3G ukljucen i GPS se ne naplacuje.
3) Gde god da instaliras aplikacije i igrice, svaka ti vuce odredjen deo ram-a sto bi znacilo da usporava telefon i jede bateriju ali ako posle upotrebe sveke od njih, svaku ugasis, onda nemas jeda, sve ce raditi kao i da nisu instalirane aplikacije i igrice.

Uzivaj, i jos jednom, procitaj pravila foruma :wink:

Aleksandarrr
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Aleksandarrr »

I verzija 31.0.017 je hakovana :D

Procedura nije komplikovana i pomocu jednog file explorer-a (modo) imate pristup c:\sys\ e:\resource\ itd.

Edit: Uspeo sam da instaliram BINPDA Sec Platform hack.SiS i ROMPatcher (autorun).sisx tako da mogu da pristupim c:\sys itd. preko xplore npr. (bez modo-a).

Vreme je za novi firmware LoL
HTC HD2

Tha_Maddog
neaktivan nalog
Pridružio se: Uto, 25. Okt 2005. 01:19

Post od Tha_Maddog »

Ovako: nadam se da ću proces osvježenja skoro 2 godine stare N95 da završim ovih dana, pa bi bio zahvalan na pomoći:

http://www.mobilefun.co.uk/product/13199.htm

http://www.mobilefun.co.uk/product/13540.htm

Ovo mi treba, original svakako! Postoji li još neka radnja sem ovlašćenih gdje ću sigurno da dobijem originale? Ako ne da li bar mogu da se pouzdam u ove ovlašćene?

Svaka adresa je više nego dobrodošla! :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Problem
Uradio i hard/soft reset (oba), po nekoliko puta (svaki trajao po 5 sekundi, koliko da se upali fon) i kad sam pogledao stanje telefona, obrisani svi programi (medju njima i n-gage), podesavanja podesena na default, bookmarksi i telenor konfiguracija ostali (!), kao i verzija updateovanog softvera, a stanje memorije isto kao i pre reseta- ko da nista nisam brisao, zauzeta memorija i dalje(!)
Da li je to normalno? :) I sta da mu radim?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Мени се једном десило да је сам телефон одрадио бекап са картице. :o Пола ствари се вратило пола није..гадан 3п.
Форматирај картицу у читачу картица....
Слобода или смрт

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Nije kartica, interna memorija je..
Mozda je bolje pitanje kako telefon vratiti u krajnje pocetno stanje (u kucnoj radinosti), kao da je sad kupljen. Hard reset (zelena zvezda trojka) nece.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Lobachewsky, probaj preko nsu-a da uradiš update, ako već imaš najnoviju verziju onda možeš da uradiš reinstall softvera isto preko nsu-a.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Sensei, mislis da ce to da mi povrati izgubljenu memoriju... Mislim da nece, ali ne mogu da tvrdim. Kad smo vec kod NSU, ona ne vraca podesavanja na default, bar ne kod mene. Ljudi, jel' normalno ovo sto ja pisem? Mislim na sva tri posta. Pozdrav.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Sasvim normalno.Pocevsi od n82 nokia je u novije modele uvela UDP tehnologiju koja sluzi da svi podaci ostaju sacuvani i nakon update-a.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja koliko znam N95/N95 8GB nema UDP kao N82 i ne znam da li ima jos neki model da mu je to ubaceno, a nemaju to svi noviji telefoni. :) :) :) :) :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Kod mene se i na N82, N79 i 6120c nista ne brise sa telefona posle updejtovanja. Tako da se verovatno sada imaju svi.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ninolina je ranije pisala da se posle apdejtovanja N95 8GB, gube svi podaci .

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

N85 ima UDP, za njega mogu da potvrdim. . .

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

telep, ja sam imao 6120 classic sa Vodafone softverom i nakon sto sam mu promijenio product code i ubacio srpski softver sa originalnim nokia softverom sve je obrisano sa interne memorije i vecinu aplikacija sam morao reinstalirati tako da sam se licno uvjerio da 6120 classic NEMA UDP. pozz

zloduheg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 23. Mar 2009. 18:52

Post od zloduheg »

Ljudi pomagajte ! :D
Uzmem telefon naravno n95 uradim upgrade na novi firmware jer inace mi i ne treba hackovan firmware slabo koristim aplicacije koje traze sign, al od kad sam stavio v31.0.017 od tad mi ne radi GPS. Ni jedna aplikacija ni garmin ni nokia maps cak ni ono smesno iz Tools>Connectivity>GPS data sranjce. ko da je neko poobaro sve satelite sa neba. Pre mi je trebalo mozda 30-40 secundi da se locira satelit sad mrka kapa.
I jos jedan problem imam, nece da radi net, preko wifi radi xtra al nijedan profil mi ne radi preko mts-a ni gprs ni 3g a sve sam uredno proverio i platio tamo ovim da mi aktiviraju 3g i cuda i sve al jok. Packet data connection unavailable. to mi kaze. naravno dok se operater javi u korisnickom servisu ja cu telefon da pojedem.
Ako ima neko resenje za bilo koji od ova 2 problema pls nek ponudi.

Fala unapred

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

To je bas cudno sta ti se desava sa telefonom.Pogledaj ti lepo u Settings-Connection-Access point da li su ti kompletna podesavanja,tj postoji mogucnost da ti fali password ako si radio podesavanje gprs-a preko carobnjaka.Ako si nekad cackao po podesavanjima za gprs lako ces da pronadjes gresku
Note IV N9100 dual

zloduheg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 23. Mar 2009. 18:52

Post od zloduheg »

sad mi net radi, aktivirao sam 3g i to shljaka ali gprs nece nikako al nema veze ovo bar radi. od GPS-a jos nista ni da bekne. :smutny:

Odgovori