Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2009. 14:48

Post od Dragan-che »

Ljudi evo uzeo sam telefon i stvarno sam zadovoljan iako nisam jos stigao ni trecinu stvari da isprobam. Imam par pitanja:
1 koliko treba vremena da se prebaci sa biznis na licni ekran (kod mene to malo potraje /oko 10 sec/ a cini mi se da treba malo brze to da odradi)
2 u podesavanju za mrezu pise "dual mode, UMTS i gsm" ja sam izabrao gsm ali cemu ove dve druge varijante
3 odakle da skinem fring (ili ima nesto bolje) i gde da nadjem neke korisne programe (za pocetak preporucite neki)
Hvala unapred na odgovorima. Bice jos pitanja ali ne stizem zbog posla da cackam telefon.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

2.) gsm mreza ti je obicna mreza, dok su ove druge dve mreze sa brzim prenosom podataka, 3G mreze koje ti omogucavaju video pozive, brze download ali one vise trose bateriju i skuplja je naplata usluga
3.) sto se tice programa, imas temu o programima i sa njihovim opisom kao i koje programe clanovi koriste pa ces moci sam zakljuciti koji ti trebaju. Takodje nemoj traziti linkove za krakovane programe jer je piraterija zabranjena na forumu.

Tema o programima: viewtopic.php?t=8377

Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2009. 14:48

Post od Dragan-che »

Hvala, a sta bi sa duzinom prebacivanja sa ekrana na ekran? Molim vas druze brano, pitanje kakvo je - takvo je, moje je :D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Zaboravih napisati da ja nemam E71 pa ti nisam mogao odgovoriti na prvo pitanje! :wink:

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

meni to traje 2-3 sekunde! :P
Ima li neko meni da odgovori za prasinu ispod ekrana? bio ja u 2 servisa i kazu mi to ne radimo-ne diraj to...a ja citao na netu da je to cesta pojava kod e71 i da se moze izvaditi kad se otvori telefon.. :?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa jedino da sam rastavis telefon i da ga ocistis, ali to ti ne bih savetovao, ili da odes u neki servis gde su ljudi strucni i koji hoce to da ti odrade.

Spartak018
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 21. Feb 2009. 17:52

Post od Spartak018 »

Jos jedan ponosni vlasnik ovog cuda. :D
Pazario sam e71 jos u subotu i sve do danas nisam mogao da se otmem utisku da sam dao mnogo para. A danas, posle celodnevnog drndanja telefona po bezicnim mrezama, koje brzo nalazi i super sljaka surf. Posle GPS starta od 2 min (prvi put, valjda je to taj hladni start) i paljenja posle pola sata za par sekundi, mogu reci da sam prosto oddusevljen.
Kako pre ovoga nisam imao ni Symbian, ni gps, ni wifi, nisam dovoljno strucan da uporedjujem modele.
Mobilni je pravo cudo i posle par dana se naviknete na tastaturu, koja je meni taman dovoljno velika, u proseku par omaski pri kucanju, koliko i pravim na obicnoj tastaturi. Veci deo omaski se svodi da neko dugme stisnem par puta da izadje ono sledece (kao na obicnoj) i verujem da ce se za par dana to izmeniti.
pozdrav

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Da li je iko natrcao na crnu E71?
Video sam da se pocela zvanicno prodavati pa rekoh da priupitam mozda je neko video kako ovo cudo izgleda u crnoj boji?

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Malo potrazih po 'netu i izbaci mi ovu fotku:

Slika

Nije losa.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

nokia je najavila crvenu i crnu verziju-a kad tje na trzhishtu da se pojave nem` pojma...

evo slika
http://img.gsmarena.com/vv/pics/nokia/nokia-e71-03.jpg

Prlecar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Mar 2007. 11:08

Post od Prlecar »

Je li se desava nekome da mu posle update firmware baterija traje krace.Moja je iz Telenora i od kada sam pre 15-ak dana updateovao softver baterija mi traje 2 dana a do sada je uvek trajala 4,s tim da ga isto koristim.

mln89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 28. Jan 2009. 08:26

Post od mln89 »

jel zna neko kako funkcionise garmin na ovom telefonu? jel imao neko problema sa prepoznavanjem gps-a ugradjenog u telefon od strane programa?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

mln89, evo ti tema za GPS pa tamo mozes postaviti pitanje i malo da je prelistas pa ces naci neke zanimljive informacije.
Tema: viewtopic.php?t=7222

Gael
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 23. Feb 2009. 06:48

Post od Gael »

Ljudi, pomagajte :smutny: Znaci ne znam sta pre na ovom telefonu da uradim, i plasim se da nesto ne zeznem. Prvo sto mislim da bi trebalo da uradim je da ubacim srpski jezik, ali nisam siguran da li moram da uradim software update ili to nije neophodno i da li je najbolje ukoliko ga radim da to radim preko sajta nokie ili postoji ovde negde uputstvo na forumu (trazio sam ali nista nisam nasao)...

A i ceo dan se bakcem sa mobom, nista od ucenja danas, cccc a ispiti nece da cekaju :uhuh:

Hvala unapred , pozz

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

upustvo >>OVDE<< ili [url=http://www.ž.org/t208891-0-NSU-Nokia-Software-Update-FAQ]>>OVDE<<[/url]

Gael
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 23. Feb 2009. 06:48

Post od Gael »

POsto sam jos nov malo se losije snalazim, i ovo mi je bas od koristi. Hvala IdzO, obavesticu kada uradim kako je proslo.

nindzabg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 27. Okt 2008. 20:16

Post od nindzabg »

Da li je neko uspeo da ocisti prasinu ispod displeja? :blinky:
Polako se sve vise i vise prasine skuplja i pocnije da nervira.
mora da postoji neko resenje..

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

neko je spominjao da je odneo fon na chishtjenje-ochistili su ga i rekli da strane nisu bile dobro zatvorene/zashrafljene - navodno se posle toga nije skupljala prljavshtina...!
pokushaj i ti isto [nemoj ga ti otvarati nego ga odnesi u servis]....

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Gael,procitaj malo temu bilo je o tome reci,lepo sam objasnio,da se ne ponavljam.Nemojte coveku preporucivati update napamet.
Ukratko,ako nemas srpska slova na tastaturi ne mozes da ubacujes srpski jer ces pomesati tastere,zato sto se raspored znakova razlikuje od regiona do regiona.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Jedno pitanje za vlasnike ovog telefona... Nesto sam istrazivao pa me interesuje da li imate Y particiju na tel.? :?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Odgovori