Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
batat
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 07:36

Post od batat »

Drugar je danas kupio mob. i kad smo pustili film vidi se jedan mrtav pixel.
Znaci samo na crnoj podlogi se vidi?
U cemu je problem sta da radimo???
Jos uz to nije dobijo rezervnu olovku,futrolu .
Kupito u Handi-telu!!!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ako je mrtav pixel ne mozete nista drugo uraditi osim da odete nazad u prodavnicu i da reklamirate telefon.
Pitanje je samo da li i tu postoje neke tolerancije, kao sto postoje tolerancije koje se postuju kod monitora sa mrtvim pixelima, pa da vam onda nece uvaziti reklamaciju.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Da dodam.
Garancija za "mrtve" pixele" vazi od firme do firme.Svaka iole ozbiljna firma ce Vam garanciju uvaziti.
Dok nasuprot,pojedine firme se "vade" kao da su to monitori,odnosno do 5 "mrtvih" pixela.
Slika

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

A to sto nema futrolu i rezervnu olovku je dobro jer znaci da je telefon iz novije serije i da nikako ne bi trebao da ima problema sa zvucnikom i tako dalje :)

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

zashto i to bilo dobro kad se zvuchnik jako lako sredi, besplatno naravno a nije dobio futrolu pa mu se fon grebe.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Nije pitanje bilo da li to kvari sliku vec da li si siguran da postoji komad folije debele(plastika) sa mrezom i da je telefon zbog toga osetljiv na dodir,tj da kada se to skine on prestaje da bude osetljiv?
iPhone 4.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Marko_NS,da ti malo pojasnim.Sam ekran je najobičniji lcd ekran.Međutim preko njega ide jedna taka folijica koja je zaista ispresecana mrežicom ili u nekim slučajevima tačkicama (ovo se jako dobro vidi recimo na SE P i M seriji telefona),koja je osetljiva na pritisak,i upravo pomoću informacija koje ona šalje procesoru na osnovu toga gde je pritisnuta,sistem raspoznaje šta se dešava i koju akciju treba da izvede. Dešavaju se slučajevi gde TS prosto otkaže,ali je kao ekran i dalje funkcionalan,tojest prikazuje informacije.u takvim slučajevima se menja ta folijica.Ovako je kod svih Resistive touch ekrana,i upravo zato je potreban malo veći i precizniji pritisak da bi se registrovala akcija.Za razliku od Resistive,Capacitive ekrani nemaju ovakvu konstrukciju,već imaju sloj presvučen nekim hemikalijama (nemam sad pojma kojim zaista), te reaguju isključivo na slab elektricitet koji ljudsko telo sprovodi pri dodiru, i baš zato na Iphone i sličnim drndalicama olovčica ničemu ne služi.

Napominjem da je ovo laičko obajšnjenje,onako kako sam ja shvatio čačkajući neke telefone i skupljajući info sa neta.Tako da terminologija možda nije najpreciznija,ali u suštini to je to...

pozdrav :wink:

..::Bobby::..
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Jan 2009. 01:58

Post od ..::Bobby::.. »

Marko_NS, Ne,pitanje jeste bilo da li to kvari sliku pri direktnom suncu. 8)
araphel, hemikalijama? :? to sve ima na phoneareni...

atti
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 30. Apr 2009. 00:47

Post od atti »

Marko_NS, da siguran sam.Da ne bi ponavljao ostalo odlicno objasnio araphel.Iphone ima drugaciji tip ekrana ali to je vec druga tema.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

..::Bobby::.., rekoh da sam lupio,ali neka cuda koja reaguju na elektricitet tela sigurno jesu.ubi me,sad ne mogu da se setim....zato sam i naglasio da je komentar onako laicki :oops:

Ala ova tema ode nekim sporednim putem :lol:

krsma
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 02:46

Post od krsma »

Pa dobro sve to ima manje ili vise veze sa 5800 ali dana sam bas bio u prilici da je koristim na suncu i ostajem pri predjasnjem da je telefon na granici upotrebljivosti bilo da je ta mrezica ili hemikalije ili sta god jedva ali jedva sam i broj okrenuo znaci bas sam razocaran, naravno samo u taj segment..... Ali zato 6233 sljaka kao leptir :D

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

zato je najbolje drzati neku temu sa crnom podlogom i belim slovima jer se najbolje vidi na suncu. sve ostale su katastrofa.
::luv phonez::

wowzer
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Nov 2008. 22:42

Post od wowzer »

E ljudi ja nisam dobio futrolu i rezervnu olovcicu, jel to znaci da mi je fon iz nove serije? Iako je u njemu software version V11.0.008? :?
I kako da aktiviram GPRS na njemu? Koristim mt:s karticu, i poslao sam poruku ALL na 4777, ali mi nikakva podesavanja nisu stigla :shock:
Nokia 5800 XpressMusic + 16gb + Sennheiser MX460

dragang
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Dec 2005. 13:19

Post od dragang »

Zna li neko gde moze da se nadje auto punjac sa oznakom DC-9 za Nokiu 5800 i po kojoj ceni. Moze na p.p.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

dragang, najbolje ti je da pogledas u alfa copy-ju ili mobisu,mozdacom trade,tu ces naci originalnu dodatnu opremu...
A mozes videti i u nekim radnjama koje prodaju mobilne telefone,gde cesverovatno naci auto punjac po nizoj ceni,ali kineske proizvodnje! :D
D500&E71

stepa86
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 12. Jan 2006. 19:19

Post od stepa86 »

Nokia 5900. Da li je neko cuo nesto o ovime? Suska se po net-u da ce da izadje do kraja godine, mada ja iskreno cisto sumnjam.
http://www.techtree.com/India/News/Noki ... 9-893.html

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

jel znate mozda kako da namestim da mogu da vrtim neke stranice na telefonu onako kao npr slike u nokia browser u...i video sam na youtube kako neki lik je namestio da kad ulazi u meni neke posebne efekte bash su super...npr kao kroz neki bljesak mu se pojavljuje meni itd..jel se to dobija uz odredjenu temu ???
evo par linkova ako pa pogledajte kako to izgleda
http://www.youtube.com/watch?v=72vjBX-B ... re=related
http://www.wikio.com/video/973331
i odakle ovoj nokiji MULTI TOUCH :blinky: http://www.youtube.com/watch?v=DQwKBgaT ... re=related

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

serbian-boss, prvi vieo koji si video na youtube je montiran, vidis da drzi blokiranu tastaturu tako da ne mozes da vidis da pritiska star meni

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

Mirko BGD, auu nisam obracao paznju :disgust: gledao sam mu samo prste .... a jel znas nesto u vezi multi touch-a ovog 3 linka...e a ima ozbiljno imaju neke fore sa menijem znas kakav je extra,potrazicu josh malo video sam ga negde

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

updatovao sam firmware na v21... evo prvih utisaka STRASNO
1. Onaj breathing light sluzi samo da te zbuni pali se na svakih 20 sekundi i sve se tripujem da imam poruku... sva sreca moze da se iskljuci
2. Wireless je ne hvata vise mrezu kao nekad... pazi sedim u kaficu u kome sam konektovan na net i surfam po netu i setim se da updetujem firmware.. i ajde za 2 min se skinulo instaliralo i ajd... ponovo se konektujem na wireless posto se phone restartovao i krenem da surfam po netu i tek mi stize poruku postovani na racunu vise nemate kredita :o :o ... kreten se diskonektovao sa wirelessa i odma konektovao preko telenora nista nije ni pitao ... 300 din mi sprzio... nista ajd reko mozda im krepao ovde net posto se desava ponekad i predjem u drugi kafic gde sam 100% siguran da ima wireless i kliknem na search on kaze no wireless netvork found... strasno
3. Samo ga vidis odjednom brrrrrrvvrrrr... pocne da vibrira bezveze... nikakve poruke alarmi nista
4. Effekati teme mi se malo pre sami od sebe ukljucili
5. Odjednom izadje iz muzickog playera a ostavi muziku da radi isto tako i iz nekih applikacija bezveze nista mu ne radim ...
6. fala bogu ima jedna mala razlika a to je da je rotacija malo malo brza i applikacije isto malo brze rade..

eto moje skromno iskustvo za ovih koliko vec 6 sati

serbian-boss, za effecte teme koje si video treba da hakujes phone sto ni pod kojim slucajem ne preporucujem jos dok ne izadje bugfree c2z patch

Odgovori