Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Citam i ne verujem da su zaista prekinuli sa akcijom u vezi Nokie 5800!!!
Nadam se da ce biti ponovo ali isto tako se plasim da ce biti po mnogo drugacijim uslovima!!! A ti Slavko101 brate nisi jedini sa tim iskustvom, danas sam imao prilike da vidim kako ljudi rade u Valjevu. Covek je dao 1000 din kaparu sa nadom da ce doci do tog mobilnog ali ne lezi vraze nema kazu u ponudi i pritom ga nisu ni obavestili mada je on , kroz njihov razgovor cujem, kasnio sa dolaskom po telefon nekih 10 tak i vise dana. Mislio sam da se umesam u razgovor ali .... neznam kako je zavrsio da li je dobio ili ne nazad svoj novac.
tomas.hokenberi, primaju naravno kaparu od ovaca (izvinite na nazivu ali stvarno jesu).
Nije mi jasno sto su ga povukli iz prodaje telefon se prodavao kao da ga poklanjaju.
Neko rece zbog nekog samsunga ili SE ne secam se tacno
Ni meni nije jasno zasto, ali ni to nije toliko bitno koliko da li ce se ovaj tel ponovo naci u ponudi telekoma. Moje objektivno misljenje je da nece jer bi bilo zaista debilno da se tel povuce na jedan mesec pauze pa ponovo vrati ali moje subjektivno misljenje je da se nadam da ce se telekom opametiti i vratiti tel kao sto je do sada bio jer je verujem jedan od retkih koji mogu da se podice velikom prodajom i takodje da nece menjati paket, mada sa telekomom se nikad ne zna na cemu si
Moja iskustva sa prodajom su ovakva: Kupim u Comtrade-u u BG-u, vratim se u Uzice i pokazem jednom drugaru sta sve ima i on posle 3 dana ode kupi. Onda pokazem rodjaku, on kaze "pu gde uzeh ovu N95" i posle 3 dana je proda i kupi i on, pa opet jednom drugu pokazem (on je totalno pao na Light sabre aplikaciju), i eto ti ga sutra i on ode i uze...
Rezime, odlicna cena uz normalan paket = Telekomov cenovni dumping da bi imali sto vise zakljucenih ugovora pred privatizaciju sledece godine, bice jos ovakvih akcija, ali drugih telefona koji nece moci da pridju po funkcijama 5800.
@Vlada Zem I ja sam to mislio sve dok se nisam cuo sa Alpha Copy-om, jer oni tamo prodaju 5800 samo uz paket, mislim bar je tako bilo kada sam otisao tamo, jer cene za slobodnu prodaju nije bilo samo uz paket. E sad posto svi zvanicni uvoznici, distributeri i ostal svita ga ne daju na paket jedini krivac za to mora da bude MTS, jer mislim da ne ide u prilog firmama da ga izbace jer je ponuda bila vise nego primamljiva
tomas.hokenbery: coveku su trazili kaparu za narucivanje telefona tj covek koji ima svoju prodavnicu mobilnih mu je trazio obrazlozenje koje je dao coveku koji je porucio tel je da je zakasnio vise od 10 tak dana i da je on morao da taj telefon pravda kod mts-a itd itd mislim smesna prica ali sta je tu je, preostaje mu da mu na "drugaciji nacin" trati svoju kaparu,znas na sta mislim.
Inace sam cuo, neznam koliko je to tacna informacija da je nokia pojeftinila u porudzbini mada ja koliko znam nesto i nije.
Spremaju neko iznenadjenje ovi iz mts-a garant.
Evo nekih jos uvek nesigurnih ali potvrdjenih informacija u vezi nastavka akcije NOKIA 5800 uz neki postpaid paket. Elem nakon malog istrazivanja telefoniranja, ispitivanja i slicno dosao sam do sledecih informacija:
Ranije sam napisao o pojeftinjenju i novinama u vezi ovog i to se i sprema.
Najverovatnije ce krenuti nova akcija od 1. Avgusta (odprilike +/- nekoliko dana) uz , kako sam cuo povoljnije uslove. Povukli su ga oni koji su odgovorni a to je MTS.
Istrazivacu jos detaljnije da budem sto precizniji sa informacijama jer mnogi ocekuju da to ponovo bude. Pozdrav.
Ja imam problem sa uspostavljanjem wifi veze sa kompjuterom. Imam pci d-link dwl-g510 wirelles karticu i u windows-u 7 pravim ad-hoc open network. Procitao sam celu temu i vidim da ljudi pominju "upises ip u telefon" resenje. medjutim kada se to radi u telefon moraju da se upisu i subnet mask i default gateaway a ja pojma nemam sta tu da upisujem i dal na kompu moram da menjam neka setovanja. Jos da napomenem da sam se na par mesta u gradu bez problema nakacio na wifi znaci nije do telefona... ako neko ima neku ideju sta da radim bio bih mu veoma zahvalan
ip :192.168.0.1 - za komp... a za mob stavi 192.168.0.2
subnet mask 255.255.255.252 i za jedno i za drugo
default gateway ti je isto sto i ip samo zadnja cifra za jedno manje.. znaci za komp 192.168.0.0
a za mob 192.168.0.1...
Probaj prvo sa nekim drugim uredjajem da nadjes wifi sa tvog racunara, da vidis da li tvoj komp uopste salje signal i da li je vidljiv.... Pa onda da se bacimo na resavanje problema...
Ljudi spremite se za kineticko skorlovanje i widgete kao sto su na n97 ! Naravno u sledecem updatu I ima neka fora kod skrolovanja negde radi negde ne, morali su oni nesto zamuljati
odem malopre u tmobile .. i tamo pise nokia 5800 uz postaipd mix 1000 13600 ... ja reko da uzmem .. sve mi oni tu skinu telefon tamo vamo kutija .. sve .. samo vidim ja ... oni se tamo nesto domundjavaju zovu neke brojeve .. tamo vamo ... tek kaze joj izvini mi nismo znali da su iz mts izbacili ovaj telefon iz ponude xaxa aa stoji tu vec mesec dana koji si tu to ... !
i posle mi kaze da ce da bude od sledeceg meseca uz mix 2000 xaxa nista ako ga neuzmem sa tim paketom ! nisam izgreo po mozgu da ga platim 50 000
da neko nema neku informaciju oce li biti neki telefoni bolje mozda u ponudi na foru nokije 5800
Slicnih, u stvari istih problema sam imao. Samo mi jos uvek nije jasno kako je moguce da ne znaju za to. Na kraju krajeva to im je posao, zasta oni primaju plate Moje misljenje je da je paket mix1000 i samo nize prihvatljivo i vredno za ovaj tel, ali nikako i mix2000. Ipak kada se sve stavi na papir na dugorocnom planu ovaj tel se ne isplati jer za 2 god ugovora izaci ce neki koji ce biti mnogo bolji od njega a ovaj ce zbog paketa biti vise nego preskup, a na kratkorocnom, oni koji bolje stoje sa novcem, definitivno moze nekako da prodje, naravno ko ima sanse da nekako resi taj ugovor, npr da uvali nekom od roditelja ili slicno.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.