Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Pa poenta ugovora je realna potrosnja korisnika,svi bi hteli da se npr 5800 daje uz mix500 za 15 k din,ali to nije isplativo!
5800 kosto kod ovlascenog uvoznika oko 34 k din,a operater mora da pokrije taj trosak i na kraju jos nesto zaradi! Sasvim je normalno da ce za korisnike koji manje trose skuplji aparati biti nepovoljni!
D500&E71

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Delimicno se slazem sa tobom :chytry: Po meni ponuda uz mix1000 je odlicna :o ali uz mix2000 je neisplativa jer u ukupnom bilansu tel + mesecni troskovi * 24 meseca = mnogo vise nego sto tel i zaista vredi :uhuh: . Poenta vise se onda isplati sacekati pola godine i taj novac koji dajes za mesecnu pretplatu stavljas u stek i nakon toga kupis samo tel, em ces sebe postedeti obavezujuceg ugovora na 2 god em ces manje novca izdvajati na kredit :roll:
Prema njihovim tarifama za prepaid uz najbolji bilans mix1000 je isplativ, ali statistike kazu da je to skoro duplo vise nego sto prosecan korisnik mobilnog tel mesecno potrosi
I jos nesto, ovaj tel ne nudi direktno telekom vec njegovi partneri, a u ovom slucaju distributeri nokie. Hocu reci ko zna po kojoj ceni oni dobavljaju tel, a telekom im verovatno daje procenat na savkom sklopljenom postpaid ugovoru. Znaci oni sigurno ne bi isli protiv sebe, tj da nemaju neku krajnje privlacnu zaradu :D

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

slavko101, mts se nalazi pre privatizacijom i njima je sada glavni cilj da papiroloski skupe najveci broj korisnika (a tu povoljni telefoni igraju najvecu ulogu) kako bi se sto bolje prodali,eto ti razloga zasto je ponuda uz mix1000 odlicna!
A sta ako bi taj telefon kostao na mix2000 oko 5 hiljada din?
To je malo jace od 50e,a kod ovlascenog uvoznika je taj telefon u maloprodaji oko 350e (15-20e gore-dole),ostaje ti 300e razlike,pretplata je oko 25e i to ti je gratis celogodisnja pretplata!
D500&E71

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

Znam za privatizaciju i kako to vec funkcionise, i ja se ne bih bunio da ostane mix1000 ali svakako mislim da je mix2000 mnogo, moje misljenje!
A to za mix2000 i 5000 tel, opet nece da valja. To ti je kao da si uzeo tel na rate i to 24 mes, sto i nije lose ali shodno prosecnom budzetu to je suvise za vecinu ljudi da mesecno izdvajaju :wink:
Suma sumaru taj tel ce osobu posle 24 mes da izadje 650e, a mislim da paket mix2000 je suvisan mesecni trosak. Nije da se nece iskoristiti ti besplatni min i poruke, ali sam siguran da vecina ljudi moze da funkcionise sa dosta manjim izdatkom za mobilni.

gnr
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 23. Jul 2009. 05:54

Post od gnr »

Drug mi ima 5800 i ja sad ne znam koji telefon mi je bolje da kupim. Razmisljam se izmedju 5800 ili N95 8gb,s tim shto mi se 5800 estetski vise svidja...ako moze neko da mi da savjet koji mi je bolje telefon da kupim? Hvala unaprijed.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Dva totalno različita telefona, ti moraš prvo da znaš šta očekuješ od telefona pa tek onda da gledaš određene modele. Po meni je bolji N95 8GB ili neki od njegovih "naslednika", pošto nokia ima još dosta da uči na polju touchscreen telefona.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

gnr
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 23. Jul 2009. 05:54

Post od gnr »

Da ima puno memorije,finu reprodukciju slika i video klipova,da ima jak zvucnik...oba telefona imaju i jedno i drugo ali se ja premishljam koji telefon da kupim...novac mi nije problem,samo mi je vazhno da znam da ce telefon da mi traje 2 godine ili malo manje.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od slavko101 »

Ako ti nije vazno da ima touchscreen, onda definitivno familija N9X. Kod mene je situacija da bih voleo da ima tel sa touchscreen-om i zato biram 5800, ali da nemam tih afiniteta bez razmisljanja bih uzeo neki od N9X :)

ilidza2009
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 10. Maj 2009. 01:01

Post od ilidza2009 »

jedno pitanje za one koji se razumeju ...... telefon mi ne prihvata sis format,da li to tako treba ili je problem u fonu?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Kako misliš ne prihvata? Kakva poruka ti se pojavi kad pokreneš instalaciju? Da li pokrećeš instalaciju iz telefona ili preko kompa i PC Suite-a?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

moli se neko ko ima 5800 da mi posalje na mail wallpaper koji se zove NEON, svi ga dobijaju uz telefon i moze da se prekopira na komp. hitno mi je, moj mail je djoxie@neobee.net
hvala!!!!!!
::luv phonez::

ilidza2009
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 10. Maj 2009. 01:01

Post od ilidza2009 »

izbaci mi poruku certificate error za svaku sis aplikaciju,dok sisx podrzava bez problema......pokrecem ih iz telefona......

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

ilidza2009, jel imaš sertifikat za tvoj telefon? Jesi li potpisao te aplikacije koje neće da se instaliraju? Ako nisi onda je to problem... Potraži temu koja se nalazi nešto ispod ove u kojoj se priča o sertifikatima, možda će čak neko od članova moći i da ga izradi ali imaš i detaljno uputstvo kako to sam da uradiš... Tema se zove Tutorijal kako doći do sertifikata...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

ilidza2009 sto se sertifikata tice, nadji na forumu topic, i samo prati one korake. Iako izgleda komplikovano, prosto je ko pasulj. 5800 je definitivno best buy sa ovim mix1000 paketom, jedino sto me nervira u paketu je sto nema uracunat GPRS, par 5mb da ima puna kapa. 2 zamerke telefonu su: 1. nema podcast radio 2. greje se kad se koristi dugo. Ostalo sve radi vrhunski

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

jos niko nece da mi posalje taj neon wallpaper???? :( mislio sam da vas ima mnoooogo vise...
anyone? pleeeeeassseeeeeeeeeeeeeeee
::luv phonez::

veze86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 17. Jul 2009. 15:38

Post od veze86 »

moze neko da mi preko p.p. kaze imena prodavnica gdje ima kupiti folija za ekran u bg, po mogucnosti blizu autobuske stanice (nisam iz Srbije) :blinky:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

djoxie, ovde imaš sve default nokia 5800 wallpapere :wink:
http://dailymobile.se/2008/12/15/nokia- ... gallery-7/
Nokia C6

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

tehno maniac, šta veliš ti za novi FW? Je l' si izvršio Update?

P.S. Pozz svima, nije me bilo dugo :)
Nokia 5800XM

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

NemanjA^, da, i razočaran sam i oduševljen ujedno :lol: . Razočaran sam što nema nikakvih novih stvari o kojima je bilo pisano, poboljšanja kamere... jedino novo jeste e-mail na homescreen-u i volume kontroler u muz. plejeru kada tapneš album cover. Oduševljen sam brzinom! Sve je mnogo, mnogo brže, galerija se učitava brže, rotacije, animacije....
Sve u svemu, zadovoljam sam up-dateom, 5800 me sve više i više iznenađuje i posle 6 meseci, ali omniaII, here I come :D
Nokia C6

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

tehno maniac, ima naš Code? Voleo bih da unaprede Home Screen, kao 5530, ili N97... :cry:
Nokia 5800XM

Odgovori